سلام
جناب هژيرآذر، دليل كافي نميشود....به راحتي ميتوان اگزيف را تغيير داد.
البته نظر خاصي هم ندارم.
سلام
جناب هژيرآذر، دليل كافي نميشود....به راحتي ميتوان اگزيف را تغيير داد.
البته نظر خاصي هم ندارم.
علی محمدی
با تشکر از دلباز و توفیق و هادی
در عکس کوچک پروسس انجام شده که مشخص است.(برای همین عکس بزرگ رو گذاشتم)
معتقدم در عکس بزرگ دستکاری صورت نگرفته.
فاصله زیاد سوژه از پسزمینه باعث شده که ما پس زمینه رو اینقدر محو ببینیم.(مخصوصا استفاده از دیافراگم ۲ و لنز ۱۳۵ کاملا این قضیه رو توجیه میکنه...)
علت رده رده شدن رنگ در پسزمینه رو هم که بهتر از من میدانید! فشردگی زیاد فایل jpg است... نه اثر فیلتر gussion blur.
در مورد موهای جلوی سر و پشت سر(کنار!) هم بر اثر کوتاه بودن عمق میدان محو شده و اشکالی(یا دستکاری) توش نمیبینم.
و در کل... در کارهای شما دیدم که اثر بوکه رو از بین میبرید و یا اون رو بد میدانید! اما من و بسیاری از عکاسان عاشق همین اثر بوکه هستیم! و شاید هزاران دلار نصیب کمپانیهایی میکنیم که بوکههای زیباتری(از نظر ما)تولید میکنند.
به هرحال این مبحث میتونه کاملا سلیقهای باشه...
نکته آخر اینکه در ۲۰۰ مم f 2 پرتره انسانی کاملا به دام میافتد! ولی در ۱۳۵ و f2 خیر! موهای جلو تار میماند و موجب مباحثه در فروم! (احتمالا دیافراگم ۲.۲ در ۱۳۵ مم این مشکل را حل خواهد کرد و جدای بحث عمق میدان کیفیت تصویر هم بطور ناگهانی بهتر خواهد شد)
البته عکس رو من پروسس کردم
عکسی رو که کش رفتم دیدم بر اثر فشردگی تمام پیکسل هاش زده بیرون بخودم اجازه دادم ۲ بار نویز ریداکش روی ۱۰ انجام دهم
فکر میکنم خوده عکاسش هم ببینه کیف کنه
جناب آرش خان خیلی عزیز
باور کنید من نمیخوام روی یک موضوع اصرار کنم
اما باور کنید در حالت طبیعی و یا به خاطر فشردگی بیش از حد , هیچ وقت پس زمینه اینگونه بره بره نمیشه
ممکنه پیکسل پیکسل بشه ولی شیب رنگ نمیبره . یعنی درست حول مرکز نقاط روشن
البته من تا به حال این دوربین رو ندیدم
شاید نرم افزار داخلی دوربین مناطق شبیه هم رو شناسایی میکنه و از فیلتر هایی شبیه
GuassianBlur
استفاده میکنه و به نظر در اینجا خیلی خیلی شدید بوده
در مورد بوکه ها خب من قبلا هم گفتم که من یه گرافیستم تا یه عکاس
میدونم که شما و خیلی از عکاسهای دیگه این بوکه ها رو دوست دارید
ولی تو کارهای گرافیکی که معمولا روی پس زمینه , باید نقش های گرافیکی قرار بگیره , این بوکه ها مزاحم هستند . به همین دلیل گفتم وگرنه به قول شما اثرات این بوکه ها گاهی بسیار دلپذیره و حتی فیلترهایی هم برای تشدید اثرات اون وجود داره
پرتره بلند و سوژه در حال پیدا کردن سوژه!
200م.م
[img]http://i12.*******.com/5ycgcx0.jpg[/img]
ویرایش توسط rezakh : Sunday 9 September 2007 در ساعت 21:28
دلباز عزیز...
این موارد اگر درست بحث بشه توش برد وجود داره ولی باختی در کار نیست...
اینکه باعث میشه من بشینم دقیقتر عکسها رو ببینم و یا اینکه کلسیم بسوزانم(فسفری نمانده) و سعی کنم تفاوتها و شباهتها رو تشخیص بدم برد من در این بحث است... و دیگر هیچ...
احتمالا برای شما و دیگر دوستان هم اینچنین خواهد بود.
نمونه برش خورده یکی از عکسهای خودم رو میگذارم که با درصد فشردگی زیاد jpg ذخیره شده...
اختلافاتی با نمونه مورد بحث داره...
این بوکه مربوط به لنز ۷۰-۲۰۰ در ۲۰۰ مم و دیافراگم ۳.۲ هستش...
بوکه مورد بحث زمینه تخت تری داشت به همین منظور ردههای کمتر و واضح تری داشت...
به هرحال تاکیدی روی نظر خودم ندارم ولی دیدن این برش رو خالی از لطف نمیدونم
دلباز عزیز، اتفاقا این مساله خیلی شایع است و با کمترین ادیت و یا فشرده سازی زیاد روی عکسهایی که این گونه طیفهای وسیع رنگ دارند، براحتی این مشکل ایجاد میشود.اما باور کنید در حالت طبیعی و یا به خاطر فشردگی بیش از حد , هیچ وقت پس زمینه اینگونه بره بره نمیشه
ممکنه پیکسل پیکسل بشه ولی شیب رنگ نمیبره . یعنی درست حول مرکز نقاط روشن
یعنی ممکن است ادیتی غیر از blur مثلا اصلاح curve باعث تشدید این مشکل شده باشد.
در عکس آرش هم که به وضوح این مساله دیده میشود.
دوست داشتم با مدرک مستدل جواب بدم ولی متاسفانه یادم نمیاد توی کدام فایل یا سایتی این مطلب رو به طور کامل توضیح داده بود که استفاده بیش از حد فیلتر
Guassian blur
موجب برش شیب رنگ در اطراف نقاط روشن میشه
در واقع چین خوردگی ها در اطراف نقاط روشن مثل موج ایجاد میشن
میتونید این مطلب رو با یک گرادینت دایره ای که مرکزش روشن باشه امتحان کنید
یعنی یک بار اونو با فشردگی زیاد و به صورت Jpg ذخیره کنید و نوع پیکسل پیکسل شدن اون رو مشاهده کنید و یک بار هم روی همون فایل فیلتر Guassian Blur با درجه زیاد رو امتحان کنید و شاهد چین خوردگی در اطراف نقاط روشن باشید
چیزی که باعث شد من با اطمینان صحبت کنم همین مطلب بود و هنوز هم بهش معتقدم
ولی در عکس نمونه شما کاملا این مطلب برعکسه یعنی حول نقاط تیره
پیکسل پیکسل شدن روی نقاط دارای اشباع رنگ بعد از استفاده از ابزارهایی مثل
Curve
یا ایجاد خطوط بره بره بعد از استفاده از ابزارهایی مثل
Level
به خاطر خطی بودنشان
و یا ایجاد سایه روشن در نقاط پر کنتراست در ابزارهایی مثل
UnsharpMask
خودش مسئله دیگه ایه که نوع پیکسل پیکسل شدن اونها با این نمونه متفاوته
به هر حال من هم تاکیدی ندارم . ولی اگر اینچنین که شما میگید باشه باید بگم کاملا الگوی فیلتر
GuassianBlur
به طور تصادفی در عکس ایجاد شده . حالا ممکنه به قول شما این به علت فشردگی زیاد باشه ولی به هر حال خیلی نادر بود
ضمنا منم فکر میکنم روی عکس بزرگی که اینجا ارائه شده , هیچ گونه ویرایشی بعد از عکسبرداری انجام نشده
ولی حدس میزنم شاید این به خاطر فشرده سازی بیش از حد توسط دوربین و یا تنظیمات رنگی اون مثل پائین آوردن شارپنس بوده که موجب شده محو سازی بیشتری شبیه الگوی
Guassian Blur
روی نقاط یکسان عکس ایجاد بشه
جناب دلباز ،
هر جور نگاه می کنم نمی تونم با این محو شدگی نا منظم در عکس پست 71 کنار بیام.بنظر میرسد که با کمک نرم افزار به این شکل شده است لنز به تنهایی چنین نکرده است.
یاسین محمدی
Nikon D700 / 70-200 vr / 24-70 N / 85 f 1.8D / 14-24 N / ٍSB 800 /Manfrotto 190MF4 / CompuRover AW /MC-36 Remote