بله. تقریبا یه همچین چیزی. البته ممكنه با توجه به نوع لنز و دیافراگم و فاصله بكگراند كمی شكل بوكه تغییر كنه. منتها اگر دیافراگم زیر عدد 2 باشه حالت كشیدگی و دورانی بیشتر میشه. سعی می كنم حتما عكسهامو پیدا كنم و اینجا بگذارم.
جناب روشن می دونید این عكس دیجیتال یا نگاتیو؟ من كه اثری از اسكن نمی بینم.
وظیفه خودم دیدم در این تاپیک و بحث شیرین بوکه و عمق میدان، از لنز مورد علاقه ام 18-200 اعاده حیثیت کنم! :)
عکسهای زیر با 18-200 گرفته شده اند و اگزیف کامل همراهشون هست
Hamed KhoramyarMy Gear: D300 + Nikkor(s) 10.5mm / 10-24 / 17-55 / 70-200 / TC 1.7 / SB800 / MF3a + 50 F1.4 D
Hamed KhoramyarMy Gear: D300 + Nikkor(s) 10.5mm / 10-24 / 17-55 / 70-200 / TC 1.7 / SB800 / MF3a + 50 F1.4 D
و همچنین لنز خارق العاده ی نیکور 105 ماکرو وی آر. شارپنس این لنز رو ببینید، تصویر مشخصا با هر چیزی که من تا بحال دیده ام فرق میکنه:
پرتره جالب از 70-200 ندارم فعلا، ولی کار جدید که انجام دادم اینجا برای مقایسه حتما براتون میزارم.
[IMG]http://i22.*******.com/x2m1qr.jpg[/IMG]
مساله دیگری که در جنس بوکه موثر است، بعضی خطاهای اپتیکی موجود در لنزهای قدیمی است که بوکههایی بسیار دلنشین ایجاد میکرد. با بهبود کیفیت اپتیک در لنزهای جدید، آن بوکهها نیز دیده نمیشوند. یکی از این خطاهای، خطای آستیگماتیسم بود که مشابه نوع انسانی! خود یاعث میشد میزان blur شدن در قسمتهای مختلف تصویر متفاوت باشد. همچنین خطای Spherical Aberration که انهم در لنزهای قدیمی شایع بود باعث میشد که شکل دیسکها در نواحی مختلف blur متفاوت باشد.
این تفاوت در میزان محو شدن و نیز در شکل آن، در عکسها بعضا با ایجاد بوکههای زیبا و گاهی با حس حرکت همراه بود.
شاید این موارد باعث شده باشد که بوکههای قدیمی را بیشتر بپسندیم و تصور نمیکنم دیجیتال یا نگاتیو بودن عکس تاثیری داشته باشد ( اگر اشتباه میکنم دوستان تصحیح کنند) مگر بخاطر تفاوتهای دیگری در دوربینها، مثل اندازه Mirror Chamber که شنیدهام تاثیر دارد.
البته طراحی المانهای داخلی لنزها نیز در نوع بوکه موثر است که مثال واضحش بوکه برخی لنزهای زایس است. که اگر نمونه عکسش را پیدا کردم اینجا قرار میدهم.