سلام
یک قابلیت کارآمد و جالب مدلهای SB-800 و SB-900 نیکون (در مقایسه با SB-600 و فلاش های سایر برندها*) حالتی به نام SU-4 است.
* تا جاییکه جستجو کردم فلاشهای کانن,پنتاکس, اولمپوس و سونی چنین چیزی نداشتند, شاید من نتوانستم پیدا کنم, البته بعضی مدلهای فلاشهای Nissin حالت ساده و ضعیفی در مقایسه با SU-4 دارند که اصلا ً به کارآمدی آن نیست.
SU-4 حالتی در منوی کنترل بیسیم فلاش است که این امکان را به شما میدهد تا خارج از سیستم وایرلس نیکون CLS , فلاش را بصورت off-camera استفاده کنید.
SU-4 چیست؟
SU-4 نام وسیله ای است که نیکون به عنوان چشم سینک هوشمند برای فلاشهای اکسترنال تولید میکرد (میکند) و فلاش روی کفشک آن نصب میشد و بعدا ً نیکون قابلیت این وسیله را روی این دو فلاش هم , با همان نام ؛ در منوهایشان پیاده کرد.
کد:
http://www.nikonusa.com/Find-Your-Nikon/Product/Flashes/3070/SU-4-Wireless-Remote-TTL-Flash-Controller.html
چرا حالت SU-4 ؟
1- با SU-4 شما میتوانید با هر دوربینی! (کامپکت یا SLR, از هر برندی) از فلاشهای مذکور (SB-800 و SB-900) بصورت off-camera استفاده کنید!
همچنین فلاش اصلی میتواند روی حالت M یا TTL باشد.
2- حتی برای دوربینهای SLR نیکون که سیستم فرمانده بیسیم فلاش هم دارند ( D90 و D300 و D700 و ...) بعضی مواقع تنها راه چاره یا بهترین راه استفاده از SU-4 به جای CLS است , چه مواقعی؟
سیستم CLS دارای محدودیتهای خاص خودش است, مهمترین محدودیت آن در برد و زاویه دید است. عددی که برای برد آن گفته شده, معمولا ً 10 متر است, و از نظر زاویه دید نیز فرستنده (مستر) و گیرنده (اسلیو) اغلب باید در دید مستقیم هم باشند, یا شیئی بتواند با انعکاس نور بین ایندو , نقش رابط را بازی کند (مثلا ً یک دیوار سفید نزدیک)
اما بردی که برای این سیستم SU-4 بیان شده, 40 متر است!
به علاوه اینکه با توجه به حساسیت فوق العاده سنسور فلاش در این مد , کافیست باریکه ای از نور از روزنه ای خودش را به آن سنسور برساند و .... آتش!
سنسور مذکور در SB-800 با شماره 1 در عکس زیر مشخص شده:
خیلی اوقات یک SB-800 را در یک اتاق دیگر, پشت یک در یا داخل کمد, وسط یک کوچه, داخل ماشین یا ... گذاشته ام و در کمال حیرت درست و به موقع عمل کرده
3- خب شاید بگویید که با کمتر از 10 هزار تومان میشود یک چشم سینک خرید و زیر فلاش بست, حالا چی؟
این کار هم میشود, ولی دیگر راحتی و کیفیت این حالت را ندارد ( امکان استفاده از پایه رومیزی فلاش و تعادل مناسب, اولین چیزی است که از بین میرود)
حالتهای SU-4 :
خودکار (A (auto : در این حالت فلاش اسلیو خودش را با فلاش اصلی (تریگر کننده) هماهنگ میکند و همزمان با آن نوردهی را شروع کرده و پایان میدهد. قدرت فلاش بصورت خودکار با توجه به نور محیطی که سنسور فلاش دریافت میکند تخمین زده میشود.
برد فلاش در این حالت فقط 7 متر است.
دستی (M (manual : در این حالت فلاش اسلیو فقط برای شروع نوردهی خودش را با فلاش اصلی هماهنگ میکند.
در این حالت قدرت فلاش بصورت دستی از 1/1 ( تمام قدرت) تا 1/128 قابل تنظیم خواهد بود.
برد فلاش در این حالت 40 متر است.
SU-4 در منوی فلاش:
برای پیدا کردن این حالت در منوی فلاش, به بخش کنترل بیسیم فلاش بروید
در منوی SB-800 (آخرین گزینه)
در منوی SB-900
نکته آخر : گاهی اوقات بعضی از دوستان در مورد تفاوتهای SB-600 و SB-800 سوال میکنند, و اینکه آیا خرید SB-800 با توجه به اختلاف قیمتش به صرفه است یا نه؟
تفاوتهای این دو را ؛ کن راکول در مطلبی با همین عنوان بر شمرده, ولی در کمتر جایی به SU-4 اشاره میکنند (همینطور در سایر مقایسه ها و رویوها در اینترنت), به نظر من همین حالت ساده آنقدر با ارزش و مفید است که بخش زیادی از این اختلاف قیمت را میتواند به تنهایی توجیه کند.
کد:
http://www.kenrockwell.com/nikon/sb600vs800.htm
و اگر بپرسید که با یک مبلغ مشخص, خرید یک SB-600 نو بهتر است یا یک SB-800 کارکرده, نظر من قطعا ً SB-800 است.
آگاهی از وجود این حالت خیلی به درد من خورد و بسیار از آن استفاده کردم و از دوست عزیزی که این را به من یاد داد سپاسگذارم, و خیلی وقت بود که میخواستم این قضیه را برای دوستان دیگر هم بیان کنم, شاید به درد کسی خورد.
ممنون
کد:
http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/NikonF5/Flash/SB800/index4.htm
http://www.nikoncls.com/SB-900/sb900_su4.html