سلام.یه سوالی داشتم. خیلی وقته در فکر خرید فلاشم. اما واقعا نمیدونم به کارم میاد یا نه. من حس میکنم عکسایی که با فلاش خود دوربین گرفته میشن زیاد طبیعی نیستن. شاید هم من استفاده درست از فلاش رو بلد نیستم. یا واقعا با فلاش دوربین نمیشه عکس طبیعی گرفت؟ کلا بیشتر عکسهامو با لنز 35 میلیمتری دیاف 1.8 میگیرم. دوربینم هم D7000 nikon. این پست رو هم خوندم. اما هنوز نمیدونم فلاش واقعا واسه عکاسی تو شب بکار میاد؟ اون حالت مصنوعی که فلاش سرخود به عکسها میده فلاش اکسترنال هم میده؟ یا بهتره؟ نیاز به کمی شفاف سازی دارم
تا اساتید از راه برسن، به نظر من نورپردازی موضوعی علمیه ... فلاش را تهیه کنید ( فلاشها) و نورپردازی را اموزش ببینید . من، فلاش سر خود
دوربین را تا زمانی که 60d داشتم، فقط به عنوان تریگر استفاده می کردم .
ویرایش توسط mh.noori : Tuesday 3 December 2013 در ساعت 00:12
محمدهادی نوری
سلام دوستان
بالاخره موفق شدم یک ست فلاش 180 ژول خریداری کنم هنگام عکسبرداری متوجه شدم که قسمتی از فریم سیاه میشود با مطالعه نظرات خوب شما متوجه شدم سرعت سینک مشکل دارد با تنظیم عدد شاتر روی 60 مشکل برطرف شد ایا دلیل دیگری هم می تواند داشته باشد؟ دوربین بنده canon 40d می باشد.
در ضمن گزینه red eye را خاموش کردم فروشنده گفت فاش خود دوربین را اف کن که هر چه تلاش کردم پاسخی نیافتم ایا این دوربین امکان اف کردن فلاش خود را دارد
ممنون میشم باز هم کمکم کنید
جناب سیافی قطعا فلاش های اکسترنال تفاوتهای فاحشی با فلاشهای سر خود دارند و بنده هم با شما موافقم که فلاش سرخود حالت غیر طبیعی به عکسها می دهد و کاربردش در مواقع ضروری هست. اما کاربرد فلاش اکسترنال کاملا حرفه ای و بسیار بسیار بهتر از فلاش سر خود هست. اگه دقت کرده باشین هیچ کدوم از دوربین های حرفه ای فلاش سر خود ندارند.
اما یک مساله هست اون هم اینه که می تونین با تنظیمات فلاش سرخود ( بسته به موقعیت سوژه) مثل rear curtain، red eye و ... و سرعت و قدرت فلاش، کیفیت فلاش سر خود رو بهتر کنین. جهت کسب اطلاعات بیشتر به راهنمای خود دوربین مراجعه کنید.
من شخصا نورپردازی کار نکردم اما در مورد فلاش سر خود...
نوری که در راستای دوربین و هم جهت به شی بتابد معمولا باعث فلت شدن سوژه ها میشه. از اونجایی که هایلایت زیاد ایجاد میشه! (آموزش بیل رابینز)
معمولا در مواقعی که نیاز به fill light باشه از فلاش سرخود استفاده میشه (آموزش بن لانگ)
برای فوکوس در نور کم و شب میشه از فلاش سرخود استفاده کرد. بعد از فوکوس فلاش را بست و فوکوس را به حالت manual در آورد. در صورت نداشتن چراغ قوه (آموزش بن لانگ)
برای همین به خاطر اینکه در نورپردازی به سایه و هایلایت برسیم از نورپردازی خارجی استفاده میشود که بستگی به نوع هایلایت و سایه ها در زوایای متفاوت نور تابانده میشود (آموزش بیل رابینز)
به یزدان اگر ما خرد داشتیم / کجا این سر انجام بد داشتیم
خواهش می کنم، چه بهتر.
همونطوری که می دونید red eye به دلیل اینکه نور فلاش با زاویه خاصی به چشم تابش می کنه باعث می شه که چشمها قرمز دیده بشند و در واقع قرمزی چشم حاصل انعکاس نور فلاش از چشم می باشد بنابراین اگه از سوژه های انسانی با فلاش عکاسی می کنید بهتره که red eye روشن باشه. این مساله حاد نیست و به راحتی در مراحل post processing قابل حل است.
چند پست قبل با جناب سیافی بحثی در مورد حالت مصنوعی و سرد و بی روح شدن عکسها با فلاش سر خود داشتیم. مسلما فلاش سرخود هیچ وقت به کاربردهای یک فلاش حرفه ای اکسترنال نمیر سه. اما اگه دفترچه دوربین رو به دقت مطالعه کنید و با چند حالتی که برای فلاش در دوربین تعبیه شده کمی کار کنید و عیار کار دستتون بیاد مسلما در نتیجه کار تاثیر مثبتی داره. استفاده از وایت بالانس هم گزینه خوبی در این مورد است و می تونه به کارتون بیاد. کلا بسته به محیطی که در اون قرار می گیرید دمای رنگها هم تغییر می کنند در اینصورت من پیشنهاد می کنم که اول به مود live view برید و سپس با وایت بالانس مود K که مخفف کلوین هست، وایت بالانس رو تغییر بدید و ببینید که نتیجه مطلوب در چه دمایی حاصل می شه و نتیجه رو مستقیما توی لایو ویو می تونید ببینید. کاری که من همیشه انجام می دم و همیشه هم از نتیجه کار راضی بودم.