CANON 5D MARK IV / TAMRON 85MM 1.8 SP VC / TAMRON 15-30MM 2.8 SP VC
GODOX AD600B / NISI ND 1000 150×150 / NISI ND GRAD 0.9 150×70/ LOWEPRO WHISTLER 450
Kupo C stand 40
CANON 5D MARK IV / TAMRON 85MM 1.8 SP VC / TAMRON 15-30MM 2.8 SP VC
GODOX AD600B / NISI ND 1000 150×150 / NISI ND GRAD 0.9 150×70/ LOWEPRO WHISTLER 450
Kupo C stand 40
ببینید باتوجه به صحبت هایی که کردیم، کاربردی فیلتر gnd کاهش سطح نوری در بخشی از کادره
با این تعریف، فرض کنید قراره در یک منظره شما عکسی بگیری که آسمان دارای جزئیات خاص خود مثل ابرها با تیرگی و روشنی در کنار رنگ آبی باشه و کادر پس زمینه و اصطلاحا زمین نیز دارای جزئیات مورد نظر شما باشه.
در این شرایط اگر قرار باشه شما جزئیات آسمان را ثبت کنید عملا زمین و کادر for ground شما under Expose می شه
اگر بخواهید نورسنجی For Ground آن خوب باشه عملا آسمان Over می شه
در این حالت، شما باید نورسنجی را روی سطح زمین یا همان پیش زمینه انجام دهید تا جزئیات برای شما ثبت بشه. حالا وقتی فیلتر GND را جلوی کادر قرار دهید و تنظیم کنید که بخش تیره فیلتر روی آسمان باشد، نورسنجی بر اساس پیش زمینه صورت گرفته و با قرار گرفتن GND عملا بخش بالای کادر یا آسمان هم دچار افت شدت نور (به اندازه عدد شاخص فیلتر) می شود و جزئیات آن بهتر ثبت می گردد.
ارادتمند
من فکر می کنم اول باید این حساب را کرد که آیا برای عکاسی از فلان سوژه نیاز به فیلتر گرجوئیت خودمان(مثلا سه استاپ سافت) داریم یا خیر. اگر این مورد را تشخیص دهیم و در موقعیت مناسب از آن استفاده کنیم، نورسنجی از حالتی که قرار هست بدون فیلتر عکاسی کنیم ساده تر می شود.
"تو قسمتی از جهان نیستی، تو خود جهان هستی"
سلام
و عرض ادب
راستش من خودم تعجب و این را در پستم قید کردم، چون چنین چیزی ندیدم!
آنچه شما فرمودین بهترین روش و در حقیقت راه اصولی استفاده از این نوع فیلتر است، البته به شرطی که همان 2-3 استاپ باشه، در سطر آخر هم به این اشاره کرده بودم که
ارادتمندالبته عرض کنم که کاربرد فیلترهای Gnd اینچنین نیست! معمولا دو 3 استاپ کاهش که مثلا برای آسمان کاملا مناسب بوده، و با همان تک شات کار تمام میشود؛ ولی برای این فیلتر راه دیگه ای فعلا به ذهنم نمیرسه
پ.ن:البته بنظرم با فرض صحت صورت مسئله، فکر کنم درست عرض کردم!؟
دقیقا همینطوره
فیلترهای Gnd زمانی کاربرد دارند که اختلاف نوری بسیار فاحشی بین دو بخش کادر وجود داشته باشه. اگر سطح اختلاف محدود باشه کنترل نور با دوربین ساده تر هست و حتی با تک شات فایل Raw هم به راحتی می توان مشکل را برطرف کرد.
تصویری را در بخش عکاسی منظره آپلود کردم که دقیقا همین شرایط را برای بنده ایجاد کرد.
در هنگام غروب قصد عکاسی از کناره ساحل دریا و آسمان رنگی را داشتم و با کم شدن نور عملا فیلتره gnd کاربردش رو از دست داد و کلا کنار گذاشتمش و نتیحه تصویر فوق شد. و تا جایی که یادم هست صرفا از یک فیلتر تدریجی نارنجی برای گرم کردن رنگ آسمان استفاده شد.
ارادتمند.
سلام
مدتیه دنبال ان دی 64 دایره ای هستم. متاسفانه جایی پیدا نکردم و جالبتر اینکه بعضی از فروشنده ها میگفتند اصلا ان دی 64 وجود نداره!!!!
کسی اطلاع داره کجا میتونه داشته باشه؟
« حامد محمدی »
اینستاگرام
« حامد محمدی »
اینستاگرام