من هم با نظر ایشون در مورد تاثیر پیشرفت تکنولوژی سنسورها بر عکاسی اچ دی آر موافقم. عکاسی اچ دی آر ابزاری برای رفع محدودیتهای سنسورها است. اگر سنسورهای جدید این محدودیتها را نداشته باشند عملا نیازی به این تکنیک دست و پا گیر و پر هزینه نیست! در حال حاضر با وجود سنسورهای کارا عملا بسیاری از عکسها که قبلا با یک شات ممکن نبود براحتی میتوان با یک شات گرفت. حداقل از نظر دینامیک رنج نیازی بسیار کمتری دیده میشود.
اچ در آر 5 شات +-2 + تحمل وزن 5 کیلویی دی6 و تجهیزات + مرارت و زمان پردازش اچ در آر و مشکلات آن منهای لذت بردن از سفر به دلیل دردسر تجهیزات ...
12_1.jpg
تک شاتی که توسط منزل با استفاده از Fuji X-E1 نیم کیلویی گرفته شده است. خروجی مستقیم ACR یا احتمالا استفاده از چند فیلتر Nik Color Efex (چون بیشتر بلد نیستند) این بدنه دینامیک رنج بیشتری نسبت به دی6 دارد و در مواردی که دی6 از عهده ثبت با یک شات بر نمیاید به خوبی جوابگوست!
12_2.jpg
بنظر میرسد نرمافزارهای پردازش فایل خام هم در مورد فایلهایی با دینامیک رنج بالا کارشان را به خوبی انجام میدهند!
از محدودیتها و امکانات اچ در آر هم که بگذریم، عملا این تکنیک در همه جا قابل انجام نیست. بنظر من با تکنولوژی حال حاضر هم باید در خیلی جاها عطایش را به لقایش بخشید. من حدث میزنم در نسل بعدی سنسورها (اگر بفرض همین افزایش دینامیک رنج دو استاپی و کاهش نویز یک استاپی که نسبت به نسل قبل دیدم را داشته باشیم*) عملا استفاده از تکنیک اچ دی آر و استفاده از مزایایش آنچنان معنی پیدا نکند.
*البته بجز دوربینهای کنون