جناب دكتر روشن. عالي بود. دستتان درد نكند.
جناب دكتر روشن. عالي بود. دستتان درد نكند.
ممنون رضا عزيز.
يكي از دوستان در پيغامي به من گفت كه سطح مقالات بالا است و بايد توضيحات بيشتري در مورد اصطلاحات داده شود.
خب، روال كاري بدين صورت بوده است كه من فرض را بر اين ميگذارم كه دوستان مقالات قبلي سايت را خوانده اند. مثلا وقتي از پروسس RAW صحبت ميكنم، فكر ميكنم كه سلسله مباحث RAW سايت خوانده شده است. البته گاهي براي اطمينان لينك هم ميدهم. راه ديگر آن است كه مثلا به صورت پاورقي مجددا توضيحات مختصري داده شود.
به هرحال هدف از اين گونه تاپيكها همين است. به آن دوست عزيز هم گفتم كه چه بهتر كه در فروم نظراتش را مطرح كند تا شايد دوستان ديگري هم مشكل مشابهي داشته باشند و بتوانيم به جمع بندي برسيم. وقتي نظري داده نميشود، من از عالم غيب كه نميتوانم بفهمم كه مثلا سطح مقالات بالا است يا مشكل ديگري دارد.
خلاصه اينكه، دوستان علاوه بر نظرات يا سوالاتي كه در مورد خود نرم افزار دارند، لطفا بفرمايند كه:
الف) سطح مقالات چگونه است؟ آيا در فهم همه مطالب مشكلي وجود دارد يا خير؟
ب) نياز به توضيحات بيشتر در مورد اصطلاحات وجود دارد يا همان لينك دادن به مقالات قبلي كفايت ميكند؟
سلامنوشته اصلی توسط nmroshan
جناب روشن اولا دست شما درد نكند با اين نقد و بررسي ها و مقالات مفيدي كه تهيه مي فرماييد (اين تشكر را روز بعد از انتشار مطلب نوشتم ولي سيستم پيغام خطا مي داد و ارسال نمي شد...)
دوم اينكه به نظر بنده كه مدت زيادي نيست وارد مقوله عكس و عكاسي شده ام سطح مقالات خيلي پيچيده و غير قابل درك نيست. در دنياي مجازي لينك دادن مناسبترين راه است ( هر چند بايد دقت كرد كه لينك ها كور نباشند). توضيح اصطلاحاتي كه پيشتر گفته شده نوشته را طولاني تر و تهيه آن را احتمالا دشوارتر مي سازد.
موفق باشيد.
عليرضا بهمن آباديNikon D50Nikkor 18-55 f/3.5-5.6G ED + Nikkor 18-200 f/3.5-5.6G IF-ED VR + Sigma 70-300 f/4-5.6 Apo DG
Speedlight SB800 Case Logic SLRC3
جناب دكتر روشن دست شما درد نكه ممنون از زحمات شمانوشته اصلی توسط nmroshan
من نيز تازه وارد دنياي عكاسي شده ام ولي به بركت زحمات شما و ساير دوستان كلي اطلاعات در اين زمينه دارم اين را هم اضافه كنم كه تنها مرجع من همين سايت و مقالات آن بوده است
در مورد سطح مقالات :
بله اگر يك خواننده بدون خواندن مقالات قبلي و داشتن اطلاعاتي پايه در اين زمينه همواره به اخرين مقاله سايت مراجعه نمايد طبيعي است كه درك آن برايش مشكل باشد
پيشنهاد من به دوست عزيز اين است كه حداقل به فهرست كامل مقالات دوربين ديجيتال مراجعه نمايند خيلي از مقالات آن در مورد علوم پايه عكاسي و اصطلاحاتي است كه شايد در مورد آنها مشكل داشته باشند
فرزاد دارستان
harabel
350D KIT
جناب روشن، مقاله بسیار مفیدی بود، به خصوص که با این فاصله کم از انتشار نسخه تحت ویندوز. واقعا به شما تشکر بدهکاریم. به نظر من که مقاله مشکل نبود، فقط چند مورد مشکل داشتم:
در مورد سرعت نرم افزار که فرموده بودید، به نظر می رسد که ربط زیادی به سی پی یو نداشته باشد، یعنی به نظر من می رسد که سرعت سی پی یو گلوگاه نباشد بلکه سرعت هارد و مقدار حافظه در دسترس گلوگاه باشند.
• اگر ممکن است در مورد clipping مقداری توضیح دهید. من متوجه نشدم چطور می توان اطلاعات حذف شده را متوجه شد.
• در مورد تنظيم white point و dark point منظورتان از Dark همان Blacks است؟ اگر ممکن است کمی توضیح دهید چگونه این تنظیم انجام می شود؟
• در مورد تنظيم تراز سفيدي دو نوار دیگر چه عملی را انجام می دهند؟ منظورم Tint و اشباع است.
• HSL مخفف چیست؟
• چرا پیشنهاد نمی کنید روند کاری را به نسخه آزمایشی آن منتقل نکنیم؟
پژمان امین مدنی
عکس گرفتن مهمتر است از لنز گرفتن
Pentax SpotMaticII, Takumars: 50mm 1.4/ 55mm 1.8/ 85mm 1.9/ 135mm 2.5
Canon 350D, Canon EF: 18-55 Kit lens / 50mm 1.8 II
پژمان عزيز،ممنون از لطف شما.
- همانگونه كه در موقع عكاسي بايد مراقب هيستوگرام بود تا حذف اطلاعات چه در مناطق هايلايت و چه در سايه رخ ندهد، موقع ويرايش نيز اين خطر به قوت خود باقي است. راه مراقبت هم شبيه موقع عكاسي است. يعني با هر تغيير بايد هيستوگرام را ديد تا نمودار با دو طرف تقاطع پيدا نكرده باشد. اين مساله ممكن است فقط در يك كانال رنگ رخ دهد و نرم افزارهايي مثل لايت روم كه ميتوانند هيستوگرام مجزاي رنگها را نشان دهند د راين زمينه بسيار مفيد هستند. با فعال كردن shadow و highlight clipping بر روي هيستوگرام( از طريق كليك روي انها) نرم افزار هر زمان كه حذف اطلاعات در هايلايت يا سايه رخ دهد، مناطق مورد اشكال را بر روي تصوير با قرمز كردن يا آبي كردن نشان ميدهد و نيازي نيست كه مرتبا چشمتان به هيستوگرام باشد.
- تنظيم دارك پوينت در لايت روم با كنترل black انجام ميشود. با تغيير اسلايدر مربوطه به سمت راست مشاهده خواهيد كرد كه نقاط انتهايي سمت چپ هيستوگرام به سمت منتهي اليه چپ نمودار نزديك خواهند شد. در حقيقت اين عمل مشابه همان عملي است كه موقع تنظيم level در فتوشاپ با اسلايدرهاي دو طرف انجام ميشد. يعني گستردن اطلاعات هيستوگرام در كل بازه 0-255 كه خود در تنظيم روشنايي و كنتراست تصوير بسيار مفيد است.
- كنترل temperature ميتواند به رفع ته رنگ زرد يا آبي تصوير كمك كند( همان گرم كردن يا سرد كردن رنگها) . بيشتر مشكلات وايت بالانس در همين طيف رنگي است. اما گاهي بخصوص در مورد عكسهايي كه در نورهاي تركيبي گرفته شده اند، اين كنترل شايد به تنهايي كافي نباشد. د راين موارد از كنترل Tint استفاده ميشود. يادتان هست كه در راديوها براي تنظيم يك ايستگاه دو پيچ تنظيم وجود داشت. يكي بزرگ براي تنظيم اصلي و يكي كوچك برا ي تنظيم دقيق. خب اين tint هم همان پيچ تنظيم دقيق است. كه رنگها را در طيف سبز- ارغواني تغيير ميدهد. اگر با كنترل temp نتوانستيد رنگ را به ميزان مورد نظر اصلاح كنيد،ميتوانيد همراه آن، از كنترل tint هم استفاده كنيد. اين مساله بخصوص در تنظيم skin tone بسيار كمك كننده است. كنترل saturation نيز در حقيقت يك كنترل اضافي براي كنترل بيشتر است. وقتي رنگ مورد نظر را به دست اورديد با اين كنترل ميتوانيد اشباع آن را كنترل كنيد.
- HSLمخفف hue/saturatin/lightness( luminance است. Hueمشخص كننده طيف رنگ است. مثلا رنگ آسمان يك طيف رنگ آبي دارد. ميتوان با اين كنترل اين طيف را تغيير داد و مثلا به طيف زرد تبديل كرد. سچوريشن و لايتنس نيز مشخص كننده و روشنايي اين طيف رنگي هستند.
- انتقال روند كاري بايد با دقت انجام گيرد. چون كاري نيست كه بتوان هر روز انرا انجام داد. شايد اين نسخه بعد از مدتي اكسپاير شود و تا زماني كه بتوانيد يك نسخه كامل آنرا تهيه كنيد، مدتي طول بكشد. شايد در نسخه كامل ان در روند كاري تغييراتي داده شود كه مجبور به تكرار كارتان شويد و شايدهاي ديگر. به همين علت تا زماني كه يك نسخه نهايي رجيستر شده( در اينجا يعني كرك شده) بدستتان نرسيده است، عجله نكنيد.
جناب روشن، ضمن تشکر از مطالبي که همواره در اختيار دوستان قرار ميدهيد،
نظر شخصي من در مورد سطح مقالات و اصطلاحات اين است که مراجع آنلاين قواعد بازي متفاوتي با مقالات مکتوب دارند، در اينجا رعايت قاعده کمتري مورد نياز است و خصوصا با توجه به اينکه يک رشته مقاله به صورت مجموعه اي ارايه شده و امکان بحث زنده نيز در فروم وجود دارد انتظار اينکه خواننده با استفاده از اين امکانات در خود امکان تعقيب مطالب را پديد آورد کاملا معقول است
نسخه بتا 4 لایت روم منتشر شد:
http://labs.adobe.com/technologies/lightroom/
نسخه جدیدتری از لایت روم منتشر شد. یکسری باگها رفع شده و پنلهای ویرایش نیز تغییراتی کرده اند
استاندارد ویندوز محل کار من 2000 است که متاسفانه light room بر روی ان کار نمیکند برای همین امکان نصب بر روی لپ تاپ را ندارم.