مجموعه اول ارسال نشد دوباره میفرستم
مجموعه اول ارسال نشد دوباره میفرستم
براي ويرايش RAW آيا ترتيب مراحل را رعايت كرده ايد؟ آيا قبل از ويرايش رنگها، وضعيت دماي رنگ و روشنايي را تنظيم كرده ايد؟
تراز سفيدي عكس Jpeg و نيز تنظيم شما در فايل RAW چگونه بوده است؟
من درست متوجه نشدم كه عكسهايي كه گذاشتيد با چه شرايطي بودند. آيا عكس دوم و سوم ( RAW ) هر مجموعه تحت چه شرايطي تبديل شده اند و چه تنظيماتي رويشان انجام داديد؟
فرمت کار raw+jpg بوده ،عکسهای1،4،7 (jpg ) بدون هیچ تغییری است . شماره های 2،5،8 ( raw ) قبل از ویرایش . شماره های 3،6،9 نسخه raw ویرایش شده است .
تراز سفیدی در ویرایش raw هیچ تغییری نکرده .
عمده تغییرات دربخش رنگ بوده تا حدی که به نسخه jpg نزدیک بشه . مراحل ویرایش بترتیب بوده اما بعد از اتمام در صورتیکه رنگها مشکل می داشت دوباره کمی hue ،غلظت یا روشنایی رنگها را تغییر می دادم .
سلام....
دوتا مشکل ........
اولی این که من توی ویندوز xp هیچ مشکلی با فتو شاپ ندارم ولی توی vista که میرم نمیتونم از فتو شاپ استفاده کنم و پیغام زیر (عکس) نمایش داده میشه!!
دومی این که میخوام فایلی که با فرمت raw گرفتم رو بعد از ویرایش با save for web ذخیرش کنم ولی رنگ ها رو به صورت زیر تغییر می ده ........
راه حل چیه ؟
درمورد سوال اولتان چيزي نميدانم چون با ويستا تجربه اي ندارم
در مورد سوال دوم، دو مورد به ذهنم ميرسد: يكي اينكه فضاي كاري فتوشاپتان بجاي sRGB چيز ديگري باشد. و دوم اينكه شايد عكستان را در ACR با فضاي AdobeRGB خروجي مي گيريد و در فتوشاپ در فضاي كاري sRGB رويش كار ميكنيد.
خب احتمالا مشكل پيدا شد: اولا شما ابتدا بايستي تنظيم رنگ را از تنظيم دماي رنگ در مبدل RAW شروع كنيد. اگر اين تنظيم را انجام ندهيد، سخت است كه با ساير تنظيمات به رنگ مناسب برسيد. ابتدا دماي رنگ را تنظيم كنيد و اگر لازم بود با tint تنظيم دقيقترش را انجام دهيد.
ثانيا درمرحله دوم و قبل از تنظيم كنترلهاي رنگ، بايستي ابتدا روشنايي و محدوده تونال عكس را تنظيم كنيد. يعني با كنترلهاي Exposure و Brightness ( و احيانا ساير كنترلها مثل curve و black ). چرا؟ چون در خيلي از موارد با همين تنظيم رنگ تصوير نيز اصلاح ميشود.
پس از اين دو مرحله اگر رنگها نياز به تنظيم داشتند، موقع استفاده از كنترلهاي مخصوص رنگ است.
و يك نكته ديگر، استفاده زياده از حد از كنترلهاي رنگ بدون تنظيم اوليه روشنايي ميتواند باعث ايجاد آثار مصنوعي در عكس شود.
ويك نكته ديگر: وقتي تصويرتان را در مبدل RAW*باز ميكنيد، آنچه مي بينيد اصلا به معناي تصوير اصلي يا اريژينال يا تصويري كه مستقيما توسط دوربين توليد شده باشد، نيست! بلكه با يكسري تنظيمات پيش فرض مبدلتان، تصوير حاصله پردازش شده و به شما نشان داده ميشود. پس اختلالات اين تصوير اوليه به معناي مشكل درتصوير RAW شما يا مشكل در مبدل شما و ... نيست!
و نكته آخر: اگر به همه تنظيمها بازهم رنگها تنظيم نشدند و يا ته رنگ در مناطق خاصي مثل نواحي سايه باقي ماند، نوبت استفاده از قسمت calibration است كه با آن ميتوان اين مشكلات را نيز حل كرد. اما مجددا تاكيد ميكنم كه اين مرحله در واقع آخرين حربه است و هيچگاه نبايد خارج از سلسله مراتبي كه گفته شد، عمل كرد.
آقاي روشن سلام
اين سلسله مراتب تا آنجايي كه يادم مي آيد به قرار زير بود اگر اشتباه مي كنم اصلاح بفرماييد
1- حذف نويز
2- حذف Moire و مشكلات anti Aliasing
3- كراپ اوليه در صورت لزوم
4- بهبود level
5- حذف ته رنگ و اصلاح تراز سفيدي
6- بهبود اكسپوژر
7 - احياي جزئيات در مناطق سايه عكس
8- بهبود كنتراست با S- Curve
9- بهبود روشنايي با Curve
10- بهبود اشباع رنگ
11- تنظيم كانالهاي رنگ انتخابي
12- رتوش و حذف لكه ها
13- تصحيح پرسپكتيو
14- تصحيح اعوجاجهاي مربوط به لنز
15- شارپ كردن
حال آيا بسته به نرم افزار يا الگوريتم ويرايش اين سلسله مراتب تغيير هم خواهد كرد؟
همانطور كه مي بينيد كاهش نويز اولين مرحله است و شارپ كردن آخرين مرحله آيا اين مورد تاثير كاهش نويز در مرحله اول را خنثي نميكند؟
نميدانم شايد بهتر باشد در خصوص مراحل پست پروسسينگ در يك تاپيك جداگانه بحث كنيم ريرا بحث بسيار مهميه كه خيليا من جمله خود من زياد ازش اطلاع نداريم يا سئوالات زيادي در موردش داريم
سلام
من خودم چون با تبديل كننده فتو شاپ كار ميكنم دقيقا بر اساس ترتيب منوي هاي خود برنامه كار ميكنم يعني
اول دماي رنگ رو تنظيم ميكنم و بعد كنتراست و اصلاع نور و ...
كاري به شارپنس و نويز توي تبديل raw ندارم و عكس توليد شده بعد از كانورتور رو تو خود فتو شاپ نويز گيري ميكنم يا شارپنس رو زياد ميكنم
البته دوست دارم دقيق بدونم بايد چيكار كنم و طي چه مراحلي
محمد امدادی
هم بله و هم خير! يعني اينكه در بحث RAW به همان ترتيبي كه گفته شد بايد عمل كنيم: يعني اول دماي رنگ و بعد اصلاح روشنايي و تونال و بعد در صورت لزوم رنگ. اما آنهايي كه گفتيد در واقع ترتيب انجام در ويرايشهاي JPEG بود. در فايل RAW گاهي اگر روشنايي و تراز سفيدي را تنظيم نكنيد اصلا نميتوانيد بفهميد كه نويزي وجود دارد يا خير.
حذف نويز و افزايش شارپنس هم در مبدل RAW امكان دارد و هم در PS . اگر بخواهيد در مبدل RAW انجام دهيد بهتر است پس از تنظيم دماي رنگ و روشنايي، حذف نويز مقدم بر شارپ سازي باشد اما اينجا برخلاف JPEG اين مساله چندان جدي و حتمي نيست. اما اگر بخواهيد در PS انجام دهيد، حذف نويز مقدم است. اما در عمل و از ديد حرفه اي، شما حذف نويز را ابتدا انجام ميدهيد اما اين عمل را به طور انتخابي اعمال ميكنيد. يعني در مناطقي كه نياز به شارپنس بالا هست، سعي كنيد كه نويزگيري كمتري اعمال گردد و بعد نيز موقع انجام شارپ سازي، مناطقي كه نويز زيادي داشتند و آنها را حذف كرديد، حالا سعي خواهيد كرد كه فرآيند شارپ سازي ملايمتري اعمال كنيد ويا اصلا در آنم ناطق اين فر آيند را انجام ندهيد.
پس به طور خلاصه:
- ترتيب سلسله اعمال ويرايشي در محيط RAW عبارتند از : تنظيم دماي رنگ/ روشنايي، تونال، Curve / نويز و شارپ سازي
- اين سلسله مراتب را سلسله مراتب اصلاحات فايلهاي JPEG متفاوت است.
- نويز و شارپ سازي ميتواند هم در محيط RAW و هم در PS باشد. در PS ابتدا نويز گيري و بعد شارپ سازي، البته به طور انتخابي بر نواحي مورد نظر
نحوه انتخاب مناطق به چه شكل است آيا از همان تنظيمات Noiseware فتو شاپ استفاده ميكنيد يا براي انتخاب مناطق از ابزار هاي خود فتوشاپ استفاده ميكنيد.
آيا امكان انتخاب و كاهش نويز منطقه اي در noise ninja هم وجود دارد
من در Capture NX نتوانستم اينكار را بكنم يعني كاهش نويز منطقه اي را نتوانستم اعمال نمايم و در انتخاب مناطق مشكل داشتم بخاطر همين شارپنس بعدي مقداري كار را خراب ميكرد.
اصولا برايم جالب است چرا نبايد ابتدا شارپ نمود بعد نويز هاي ايجاد شده را تا حد امكان از بين برد؟