با سلام
و ضمن خوش آمد گوئی به شما.
پروفایل لنز شما در آخرین نسخه پلاگین موجود است، فقط باید آن را فعال کنید.
در acr از تب Lens Correction>Profile آن تیک Enable را بزنید و سپس اقدام به انتخاب سازنده و مدل لنز مورد نظر بفرمائید.
Printable View
با سلام
در حالت RAW پسوند عکسها RAW است؟
در جالت RAW عکاسی میکنم اما با پسوند CR2 ذخیر میشود
سلام
اصطلاح raw به کلیه فرمت های خام دوربین ها در برندهای مختلف گفته می شود.
به عبارت ساده تر این فایل همان خروجی مستقیم سنسور است که کمترین پردازش روی آن انجام گرفته است.
اگر بخواهید به خوبی درک کنید این فایل را همان نگاتیو دیجیتال بدانید معادل همان نگاتیوها در عکاسی فیلمی قدیمی
هریک از برندها برای ثبت فرمت خام دوربین هایشان از پسوند خاصی استفاده می کنند.
3FR Hasselblad
DCR, K25, KDC Kodak
CR2 Canon
NEF Nikon
ORF Olympus
PEF Pentax
RW2 Panasonic
ARW, SRF, SR2 Sony
عمل نویزگیری در کدام مرحله پردازش باید انجام شود؟ اول کار یا اخر کار؟
با تشکر از اساتید گرام
اعمال یک سری تنظیمات می تواند نویزهای تصویر را زیاد کند. مثلا منحنی Curve در کم کردن کنتراست، نویز قسمت های سایه، و در زیاد کردن کنتراست، نویز قسمت های روشن رو افزایش می دهد. یا فرآیند Tone Mapping چه در HDR واقعی و چه XDR فرآیندی نویز ساز است و نویز های موجود را تشدید می کنند، به این دلیل یک کاهش نویز اولیه ضروری است.
در صورت زیاد بودن نویز تصویر اولیه، پیشنهاد می کنم در انتهای کار نیز به صورت موضعی روی Surface های تصویر نویز گیری کنید. برای این منظور می توانید از ماسک لبه ها استفاده کنید که به اختصار می توانید از روش زیر استفاده کنید:
1. به قسمت کانال ها بروید و از بین کانال قرمز و سبز یکی که دیتیل بهتری دارد انتخاب کنید. (کانال آبی معمولا خودش نویزی است.)
2. یک لایه جدید از عکس نهایی درست کنید.
3. کانال را به عنوان ماسک روی عکس اعمال کنید. برای این منظور راه های زیادی وجود دارد. یکی اش این است که روی کانال مربوط با نگه داشتن کنترل کلیک کنید، به پالت اصلی برگردید و گزینه ماسک را بزنید.
4. از منوی Filter>Stylize>Find Edges استفاده کنید.
5. برای از بین بردن نویز های احتمالی در ماسک از Blur>Gaussian Blur استفاده کنید (مقادیر پایین تر از 1)
6. ماسک تهیه شده را با گزینه Refine mask (کنتراست و Shift Edges) بهینه کنید.
7. نویزگیری را اعمال کنید.
برای شارپ کردن لبه ها هم می تواید تا مرحله 6 پیش برید، مرحله 7 CTRL+I را بزنید و در مرحله 8 شارپسازی را اعمال کنید.
کراپ 400%
عکس اصلی:
فایل پیوست 64813
بعد از نویز گیری از قسمت های مه آلود:
فایل پیوست 64814
بعد از شارپسازی فقط روی شاخه ها:
فایل پیوست 64815
پیشنهاد می کنم عکس ها را ذخیره کنید، در فتوشاپ به صورت لایه های روی هم باز کنید و تغییرات را با فعال و غیر فعال کردن لایه ها بهتر مشاهده کنید.
سلام
لطفا راهنمایی بفرمایید . سرچ کردم ولی به نتیجه ای نرسیدم
یک سری عکس بصورت سیاه و سفید عکاسی کردم و در حین عکاسی ، فیلترهای رنگی را اعمال کردم .
چون عکسها را بصورت raw گرفتم ، وقتی اونها رو در camera raw باز میکنم بصورت رنگی نشون میده .
لطفا بفرمایید چطور میتونم این عکسها رو مستقیما به jpg تبدیل کنم و دیگه نیازی نباشه که دوباره اونها رو در فتوشاپ سیاه و سفید کنم و اعمال فیلتر کنم .
دوست گرامی وقتی بصورت Raw عکاسی میکنید یعنی از دوربین تقاضای ثبت عکس بصورت خام رو دارید.. به همین دلیل فایل های Raw هیچ فیلتر و شارپنسی روی دوربین نمیپذیرند.
اگر میخواهید بر روی عکس هایتان روی دوربین فیلتر اعمال کنید باید بصورت Jpg عکاسی کنید...یا اگر به فایل Raw آن احتیاج دارید (که فکر نمیکنم احتیاج داشته باشید) میتوانید هم فرمت Raw و Jpg رو همزمان انتخاب و استفاده کنید..
در حال حاضر فایل هایی که در اختیار دارید همه خام هستند و نمیتوانید بدون طی کردن مراحل ویرایش به عکس هایی با همان فیلتر های مورد نظرتون دست پیدا کنید.
موفق و پیروز
نرم افزاری هست که من از همین سایت عکاسی پیدا کردم با نام instant jpeg from raw که در واقع فایل jpeg که درون فایل raw قرار داره و در مانیتور دوربین قابل مشاهده هست رو از اون استخراج میکنه . اما مشکلی که داره یکی اینکه قسمتی از اطلاعات اگزیف رو از بین میبره و از اون مهمتر اینکه از کیفیت عکس کاسته میشه .
لطفا اگر نرم افزار دیگه ای در این زمینه هست که بتونه jpeg رو از raw به همون صورت که عکاسی کردم ( سیاه و سفید ) استخراج کنه معرفی بفرمایید
یادمه قبلا برای راهنمایی های اشتباه ، کارت های زرد و قرمز در نظر گرفته میشد . خود من هم یک بار از اونها بهره مند شدم . ( گفتار نابجا یا غیر فنی )
پس لطفا اگر اطلاعات کافی ندارید راهنمایی غلط نکنید . اینطور بقیه تصور میکنن که پاسخ سوال کاربر داده شده در صورتی که اینطور نیست .
سپاسگزار
منظور من به شما نبود آقا مهدی ، صفحه ی قبل مدنظرم بود . ایشان به ضرس قاطع اعلام میکنن که چنین امکانی فراهم نیست در صورتی که این خلاف واقع هست . در پست قبلی هم عرض کردم .
آقا مهدی لطفا اگر زحمتی نیست نام یکی از نرم افزارهایی که قابلیت این کار رو دارن بفرمایید . لطفا پست شماره 498 این تاپیک ( صفحه ی قبل ) رو مطالعه بفرمایید .
سپاسگزارم
ممنون آقا مهدی
ولی قصد من دیدن نیست . میخوام همون چیزی که گرفتم رو بصورت jpeg استخراج کنم . در ACDSee هم میتونم به همون صورت که عکسها رو گرفتم ببینم ( سیاه و سفید )ولی نمیتونم همون رو استخراج کنم . مشکل اینجاست که وقتی فایل cr2 رو در camera raw باز میکنم رنگی نشون میده و انگار نه انگار که من سیاه و سفید گرفتم و روش فیلتر اعمال کردم .
من در خود ACR گزینه ای را برای لود کردن تنظیمات دوربین پیدا نکردم. اما در نرم افزار Digital photo professional (نرم افزار خود کنون) عکس ها با همان Style ای که در دوربین تعریف کرده اید نمایش داده می شوند و می شود خروجی گرفت. اما سوالی که برایم مطرح است این است که اگر خروجی دوربین برای شما مهم است چرا JPG نمی گیرید؟ و اگر فرمت خام برای شما مهم است، چرا Preset را به جای اینکه در داخل دوربین بسازید در ACR نمی سازید تا روی هر عکسی که خواستید اعمال کنید؟
چقدر خوبه این نرم افزار Digital photo professional !
دست شما درد نکنه آقا مهدی مشکل من رو بر طرف کردید .از سایت کنون دانلود کردم . نرم افزار چند کاره و مفیدیه . تا حالا ازش استفاده نکرده بودم حتی اسمش هم نشنیده بودم .
امیر آقا در جواب شما عرض کنم که برای یک تکلیف دانشگاهی به من گفتند که سیاه و سفید عکاسی کنم و اعمال فیلتر کنم . منم تصمیم گرفتم راه میانبر نرم و کاری که ازم خواسته شده رو انجام بدم . اما چون همیشه raw عکاسی میکنم و raw+ jpg عکس نمیگیرم ، بنا به عادت همیشگی ، تنظیمات دوربین بر روی raw بود . و وقتی خواستم عکسها رو ادیت کنم به این مشکلی که خدمتتون عرض کردم برخورد کردم که به لطف شما دوستان برطرف شد .
سلام
دوستان کسی سریال نامبر یا کرک Capture NX 2 داره
بهترین نزم افزار تبدیل فایل های raw چه نرم افزاریه؟ البته برای مبتدی ها که کار کردن باهاش اسون هم باشه
adobe camera raw رو نصب کردم ولی دوربین من رو ساپورت نمیکنه nikon d5200
سلام دوستان
برنامه Capture One 7 نصب کردم ولی موقعی که بصورت trial وارد نرم افزار میشم بعد از چند ثانیه خود به خود نرم افزار بسته میشه
دوستان کسی سریال نامبر Capture One 7 رو داره
دانلود Capture One Pro 7.1.5 Build 17 x64 - ویرایش تصاویر دیجیتال
من نصبش نکردم ولی فایل رجیستر هم باهاش هست. نباید مشکلی داشته باشه.
دوستان من فتوشاپ پورتابل دارم فکر کنم اخرین ورژن رو دانلود کردم بخاطر اینکه چند سیستم استفاده میکنم پورتابل خیلی راحتترم سبک هم هستش
اما مشکلی داره فرمت raw دوربین d3300 رو ساپورت نمیکنه اخرین پلاگین رو هم دانلود کردم اما روی نسخه پورتابل کار نمیده
دوستان ایا نظری راهنمایی دارند؟
ممنون
سلام
دوستان راهی هست که بشه پروفایل لنز 23 اف 1.4 فوجی رو به acr اضافه کنم
اخرین ورژن acrرو هم نصب کردم بازم نتونستم پیداش کنم.
اگر Adobe عرضه کرده باشه میتونید فایلش رو جستجو کنید و دانلود کنید ، از قسمتی که فتوشاپ رو نصب کردید یک لنز فوجی رو در ویندوز سرچ کنید ، محل رو که پیدا کردید فایل رو به همون قسمت انتقال بدید.
با یکی از پلاگین های خود فتوشاپ هم بنده حضور ذهن ندارم ولی از اون طریق هم امکانش هست.
از نرم افزار DXO Pro optic هم میتونید استفاده کنید که با توجه به Exif عکس ها اقدام به دانلود پروفایل می کند.
سلام
من دقیقا این مشکل رو با دوربین نیکون D5300 دارم
گاهی عکسی که بصورت jpge هست بسیار زیبا هست اما برای تغییرات جزئی روی فایل خام نیاز هست که کلی دستکاری کنم که شاید هیچ وقت شبیه jpge اولیه نشه !
نکته مهم :
ضمنا من یه دوربین nex-5 سونی هم دارم که روی اون دوربین چنین مشکلی ندارم
یعنی عکس خام و عکس jpge دقیقا عین هم هستن و در صورتی که عکسی نیاز به ویرایش داشت ، میرم عکس خامش رو باز میکنم ( دقیقا شبیه jpge ) و تغییرات لازم رو اعمال میکنم
سوالم اینه که روی دوربین نیکون چیکار باید بکنم که فایل خام و jpge دقیقا شبیه هم باشند ؟
تنها راهش استفاده از برنامه RAW خود نیکون است .
وقتی شما از فایل JPEG خروجی میگیرید طبیعی است که دارید خروجی پروسسور و نرمافزار اختصاصی دوربین را میبینید ولی آن را با هر برنامه RAW دیگری مثل ACR باز میکنید ، دارید خوانش آن نرمافزار از اطلاعات خام دوربین را میبینید .
اگر میخواهید این دو یکی باشند ، چارهای ندارید از برنامههای تخصصی خود نیکون استفاده کنید . مانند Capture NX
اگر اشتباه نکنم فایل خام سونی ARW هست که تو فایل خام وایت بالانس و کنترل صحنه حفظ میشه بر فرض اگر سیاه و سفید هم عکس بگیرید فایل خامتون هم سیاه و سفید میشه
اما نیکون فایل خامش واقعا خامه و هیچ تغییری نداره با خروجی سنسور البته فکر میکنم نویزگیری رو انجام میده شما میتونید با ACR هم وایت بالانس های مختلف و از پیش اماده رو انتخاب کنید و هم کنترل صحنه رو انتخاب کنید مثل منظره واضح یا پرتره دقیقا همون کاری که با دوربین میکنید
به نظر شما راهی هست که بتونم سریعتر عکس های خام دوربین نیکون رو شبیه jpg اش کنم ؟ یا تنظیمی در دوربین اعمال بشه که فایل خام رو شبیه jpg تحویل بده ؟
من وایت بالانس رو روی همون حالتی که دوربین گرفته میذارم و کنترل صحنه هم روی استاندارد هست اما به نظرم خیلی دستکاری نیاز داره که فایل خام بشه شبیه jpg پردازش شده دوربین
مخصا رنگ ها خیلی فرق میکنه
مثلا رنگ آجر در فایل jpge بسیار زیباتر هست و در فایل خام بیشتر به زردی میزنه ( با تغییر وایت بالانس هم نمیشه به رنگ مورد نظر رسید یا خیلی وقتگیر هست )
ضمنا فکر میکنم روشن بودن D-Lighting تاثیرات خیلی خوبی میذاره روی فایل jpg که نمیدونم چطوری باید در فایل خام اعمال بشه
ميتونید از پروفايل های دوربين استفاده کنيد
فایل پیوست 69469
سلام
دوست عزیز در دوربینهای کانن و نیکونی که من داشتم موفق نشدم فایل خامو مشابه دوربین پردازش کنم
با نرم افزارهای مختلف هم تست کردم ولی نتیجه نداد ، نزدیکترین کارو capture nx برای نیکون تحویل میده
البته باید از پروفایل و تنظیماتی که در دوربین دارین رو نرم افزار استفاده کنین.
در دوربینهای فوجی فیلم تفاوت فایل خام و jpeg بسیار اندکه گاهی دچار تردید میشم که کدوم فایل خام و کدوم jpeg هست
ولی در مورد کانن و نیکون موضوع کاملا متفاوته و باید از نرم افزارهای خود برند استفاده بشه تا نتایج حدودی مشابه دوربین گرفت
در مورد سایر برندها اطلاعی ندارم.
ارادت.
آخرین نسخه مناسب و سالم لایت روم را از کجا میتونم تهیه کنم؟ اگر لینک سالم دارید ممنون میشم برای دانلود قرار بدید (64 بیت)
تا اینجای کار با خاموش کردن ADL در دوربین و استفاده از پروفایل camera standard تونستم تا 90-95 % عکس خام رو شبیه jpg کنم
همچنان در حال مطالعه منابع انگلیسی و آزمون و خطا هستم
ممنون
دوست عزیز اول اینکه تقریبا همون تنظیمات وایت بالانس و پروفایل در acr موجوده که دوستان هم فرمودن اگر باز هم به نظرتون مشکل داره و اون شرایطی که میخواید تنظیمش وقت گیره فکر میکنم تمام دوربین های نیکون ( حداقل 7100 رو من چک کردم ) این امکان رو دارن که عکس خام شما رو با هر شرایطی که بخواید پردازش کنن یعنی دقیقا میتونید یه کپی ویرایش شده از عکستون رو داشته باشید که با همون پروفایلی پردازش شده که موقع عکاسی با جیپگ انتخاب کردید تو منو بخش ویرایش این امکان هست
با سلام
نرم افزار DXO OPTICS PRO نسخه 10 دو نوع Essential و Elite داره كه فايل نصب هر دو يكي هستش. هنگام نصب نسخه Elite به صورت trail سي روزه نصب مي شه.
من چند تا كرك پيدا كردم ولي همشون نرم افزار به صورت نسخه essential فعال مي كنند.:::angry:::
نسخه Elite امكانات خيلي جالبي مثل ClearView داره كه واقعا مفيد هستند.:mlaugh:
مي خواستم ببينم دوستان كسي كرك نسخه Elite رو نداره ؟؟؟؟؟:?
سلام
من امروز فتوشاپ CC2015 رو نصب کردم ولی ورژن ACR 8.0 بود .
سوال اینه که مگه نباید آخرین ورژن ACR روی فتوشاپ2015 نصب باشه؟
سلام
من هم CS6 رو كه نصب كردم اصلا ACR همراه باهاش نصب نشد و ACR رو جداگانه دانلود و نصب كردم. كلا اينطور نيست كه تصور كنيد اگر آخرين ورژن فتوشاپ رو نصب كنيد آخرين ورژن ACR هم همراهش نصب بشه. شايد سي دي شما اينطور بوده كه همراه با نصب فتوشاپ ACR 8.0 هم نصب بشه وگرنه مقوله نصب ACR ربطي به نرم افزار اصلي فتوشاپ نداره.
این سوال اخیرا مطرح شده است. من هم آن را برای دوربین های کنون می پرسم.
راهی هست که خروجی Jpeg دوربین از خروچی raw آن شبیه سازی شود؟ برای مثال RAW+JPEG و در مدی خاص مانند سیاه و سفید عکاسی کرده ایم. عکس های JPEG را پاک کرده ایم و حالا می خواهیم مشابه خروجی دوربین را از فایل raw بازیابی کنیم.
صرفنظر از اینکه این کار کاربردی و یا منطقی است یا خیر. این سوال برای من بیشتر جنبه کنجکاوی دارد تا کاربردی.
بله امکانش هست ، اگر از لایت روم یا ACR برای باز کردن فایل های Raw استفاده میکنید قسمت آخر Camera Calibration میتونید پروفایل های تصویر خود دوربین رو انتخاب کنید.
اگر سیاه سفید مد نظرتونه Monochrome رو انتخاب کنید.
به شخصه اکثر مواقع Camera Standard رو به Adobe Standard که پیشفرض هست ترجیح میدم.
کلا فایل Raw فایلی دست نخورده و دستور پذیر هست ، برای دستور دادن نیاز به ایجاد یک فایل Xmp در کنار آن دارد که خود دوربین ایجاد نمیکند.
اگر به صورت Raw + Jpeg عکاسی کردید تا جایی که به خاطر دارم یکسری نرم افزار موجود هست که با توجه به فایل Jpeg همان تغییرات رو در فایل Raw شبیه سازی میکنند.
سلام دوستان
من تازه کارم...
برای آموزش فایل RAW و ادیت عکس ها در فتوشاپ چه مرجع آموزشی رو پیشنهاد میکنین؟
نسخه 9.4 ACR عرضه شد.New Camera Support in Camera Raw 9.4
تغییرات نسبت به نسخه قبلی :
- Fujifilm X70
- Fujifilm X-E2S
- Fujifilm X-Pro2
- Leica M (Typ 262)
- Leica X-U (Typ 113)
- Panasonic DMC-ZS60 (DMC-TZ80, DMC-TZ81, DMC-TZ85)
- Phase One IQ150
- Sony ILCA-68 (A68)
Additional Updates in Camera Raw 9.4
- Nikon 1 J4 Camera matching profile support added
- The panorama merging process should complete roughly twice as fast as ACR 6.3
- Improved quality when applying Auto Straighten and Upright “Level” mode.
- Metadata is added to merged panoramas to support Photoshop’s Adaptive Wide Angle filter
- DNG Converter 9.4 now supports HiDPI displays on Mac
Fixed Bugs and Other Changes:
- Fixed issue where vertical panoramas created using Merge could appear with the wrong orientation.
- Addressed a bug that would ignore model-specific custom default settings for some cameras, including some Leica and Sony models.
- Corrected occasional crash using Crop tool after a Merge operation completed.
- Fixed an issue where state of HSL controls would be rendered incorrectly in GPU mode when applying Contrast or Saturation local control adjustments.
- Addressed the issue of the SIGMA 50mm f1.4 ART lens incorrectly identified as Zeiss Milvus 50mm f1.4.
Adobe Lightroom CC 2015.4, Lightroom 6.4 and ACR 9.4 now available for download: Digital Photography Review
ممنون
اینم یه لینک دانلود :Adobe Camera Raw 9.4 / DNG Converter 9.4 Final Win / Mac دانلود رایگان نرم افزار - SoftGozar.com - سافت گذر
دوستان سلام
بنده فتوشاپ CS6 را روي دستگاهم نصب كردهام كه به همراه اون ACR ورژن 7.0 نصب شده ، جديدترين ورژن ACR را كه بصورت جداگانه نصب ميكنم ، هنگام بازكردن فايلهاي RAW كماكان ACR ورژن 7.0 باز ميشه :::angry::: مشكلش هم اينه كه پروفايل دوربينم را نداره !!
چه كنم ؟!!
ممنون ميشم پاسخ بديد
دوستان کسی برنامه JFR Instant JPEG from RAW لینک دانلودش اگه داره اینحا قرار بده.
نمیدونستم کجا سوالم رو بپرسم!
acutance تو عکس یعنی چی؟
درود..
خوب شد این تاپیک رو بالا آوردید ...دنبالش میگشتم !
منم یه سئوال دارم.. این فیلتر Dehaze کجای برنامه acr قرار داره و چجوری و چه مواقعی باید ازش استفاده بشه ؟
با تشکر
در عکاسی acutance به شارپنسی کفته می شود که می شود بصورت دیجیتالی هم آن را افزایش داد ، یعنی در حقیقت با افزایش acutance رزولوشن حقیقی تغییر نمی کند بلکه با افزایش کنتراست edge ها ، چشم انسان محصول نهایی را شارپ تر می بیند
از نسخه 9.1 به بعد در این قسمت قابل دسترسی است (در نسخه های قبلی موجود نیست) :
فایل پیوست 75384
کاربرد اصلی آن برای از بین بردن اثر مه و fade شدگی عکس مثلا در اثر پرتو خورشید است ولی بصورت خلاقانه نیز می شود از آن استفاده کرد
فایل پیوست 75385
فایل پیوست 75386
سلام دوستان
راستش اين سوال توي ذهنمه چند روزه و پاسخي واسش پيدا نكردم كه منو روشن كنه
فرق بين adobe rgb و srgb چيه!؟ Adobe rgb خيلي رنج رنگ هاي بيشتري رو در خود جاي داده اما چرا همه srgb ثبت ميكنن عكس رو و دوربين ها ديفالتشون روي srgb هست !؟ و اينكه واسه سياه و سفيد كلا فرقي دارن باهم يا نه!؟ ميدونم سوالم خيلي مبتديانست اما واقعا جايي نتونستمجوابشو پيدا كنم
به طور کلی مزایای استفاده از sRGB نمایش درست رنگ در همه پلتفرم ها و نرم افزار ها ، آسان بودن کاربری و مناسب بودن برای اکثر چاپ ها است و مزایای Adobe RGB شامل طیف رنگ گسترده تر و مناسب تر بودن برای چاپ حرفه ای است و اینکه بعدا می شود طیف sRGB را از آن جدا کرد.
ولی به شخصه من تابحال همه چاپخانه هایی که دیده ام با سیستم sRGB کار می کنند و اگر غیر ازین عکس را تحویل شان بدهید رنگ ها درست در نخواهند آمد.
برای مطالعه بیشتر این لینک را ببینید :
Why You Should Probably Use sRGB
فایل های RAW خودم رو نمی تونم به هیچ هنوان باز کنم
آحرین ورژن Adobe.Camera.Raw.9.7.0 رو نصب کردم
آخرین ورژن Adobe Photoshop Lightroom رو نصب کردم
آخرین Code packe رو هم نصب کردم
ولی باز نشد ... فقط نرم افزار خود دوربین جواب می ده.. اگه کسی روشی داره که بتون رو فتوشاپ باز کنم ممنون میشم راهنمایی کنه ؟