پردازش و تبديل فايلهاي RAW
سلام دوستان...
راستش من تازه شروع کردم به کار کردن با فایلهای RAW و رفتم چند تا عکس با این فرمت انداختم که روی ویرایشش کار کنم... مقالات خود سایت رو هم خوندم که خیلی خیلی کمکم کرد..
یه نکته ای هست که تصاویرم تو این فرمت خیلی نویز زیادتری نسبت به jpeg داره، یعنی بعد از اینکه تغیرات رو روی raw انجام میدم و با ACR به jpeg تبدیلش میکنم و تو خود محیط فتوشاپ میرم خیلی نویز زیادی داره، حتی توی ایزو 100، البته اون گزینه که نویزهای رنگی رو توی ACR میگیره رو زیاد میکنم اما فایده نداره، بعدا تو محیط فتوشاپ با noiseware مجبورم نویز عکسهام رو بگیرم... کسی میدونه دلیلش چیه؟؟؟
البته من فعلا فقط با acr این کارا رو کردم و خود نرم افزار دوربین رو امتحان نکردم...
یه نمونه عکسم میذارم که raw گرفتم و روش کار کردم، نمیدونم مشکلش چیه اگه دوستان بگن ممنون میشم، اما فقط اینو میتونم بگم که دیگه jpeg عکس نمیندازم چون واقعا raw چیز بی نظیریه..
http://www.filehigh.com/serve/22660/348386.jpg
پردازش و تبديل فايلهاي Raw
زماني را بياد مياورم كه حرف زدن از RAW چندان تحويل گرفته نميشد. اولا شيوع دوربينهايي كه خروجي RAW داشتند در بين عكاسان و علاقمندان كم بود. ثانيا مبدلهاي RAW چندان در دسترس نبودند و از همه مهمتر، اينكه اصولا آنهايي هم كه خروجي RAW*داشتند اصلا نيازي به اين خروجي نميديدند. پس از انتشار سلسله مباحث RAW در سايت عكاسي در سال 83 به عنوان اولين مباحث فارسي در اين زمينه، بسياري از كاربران پيغام دادند كه اصلا چرا RAW ؟ و RAW چه مشكلي از ما حل ميكند؟
در طي اين سالها هم در سايت عكاسي هم در فروم و هم در دو كارگاهي كه در زمينه روند كاري ديجيتال برگزار شد( و اتفاقا دومين كارگاه صرفا به مساله پردازش RAW تاكيد داشت) مرتبا اين مساله را يادآوري ميكرديم كه بحث RAW يك بحث تفنني نيست. بلكه براي كساني كه عكاسي ديجيتال را جدي گرفته اند يك نياز حتمي است.
اما امروز اوضاع متفاوت شده است. بسياري از دوستان حجم وسيعي از عكسهايشان را با RAW* مي گيرند و برخي همه عكسهايشان را. در اين زمينه البته در دسترس بودن ابزارهايي مثل ACR و Lightroom نيز بسيار نقش داشته است.
به همين علت اكنون ديگر به تاپيكي مستقل درباره RAW نياز هست.در اين تاپيك درباره پردازش و تبديل فايلهاي RAW با مبدلهاي مختلف اعم از ACR* ، Lightroom ، **Capture One و سايرين بحث ميشود. بحثهاي قبلي انجام شده د راين زمينه را نيز از تاپيكهاي مختلف به اينجا منتقل شدند تا دنبال كردن مباحث راحت تر باشد.
مشكلات، تجربيات و مسائل مربوط به پردازش RAW را در اين تاپيك مطرح بفرماييد.
پاسخ: پردازش و تبديل فايلهاي Raw
من تمام عکسهام را RAW می گیرم و با Capture NX کانورت می کنم . این نرم افزار عالیست اما متاسفانه من را نسبت به کار و تسلط بر photoshop بسیار تنبل کرده است.
منم از وقتی که فهمیدم RAW چه امکاناتی در اختیارم میذاره فقط RAW میگیرم.. بزرگترین مشکلش میتونه کمبود جا باشه اگه تو سفر باشین..
اما یه سوال.. من تازه به ابزار ACR مسلط شدم... حالا میخوام بدونم که lightroom چه قابلیتهائی نسبت به ACR داره.. چون الان با ACR عادت کردم و میخوام ببینم که لایت روم چجوریه و چه قابلیت هائی داره.. اگه کسی که با هر دو کارکرده بگه ممنون میشم..
لایت روم نیز در زمینه تبدیل بسیار قوی است. حتی امکاناتی بیش از ACR 3.x دارد. و بسیاری از ویرایشهایی که شما معمولا در ps و پس از تبدیل انجام می دهید، در همان محیط لایت روم در اختیارتان قرار میدهد.
اما این تفاوت در PS CS3 از بین رفته است. در ACR 4 همان کنترلهای Lightroom در اختیارتان قرار دارد.
مقایسه کنید:
http://www.akkasee.com/digitalcamera...3/image009.jpg
http://aycu05.webshots.com/image/108...3499718_rs.jpg
مرسی جناب روشن از راهنمائیتون...
اما محیط lighroom فوق العاده جذابه و ادم رو وسوسه میکنه که باهاش کار کنه
لینک مستقیم :
کد:
http://download.adobe.com/pub/adobe/photoshop/cameraraw/win/4.x/DNG_Camera_Raw_4_1.zip
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
نعما جان شرمنده ! من تاریخکانه را مدتی است ندیده بودم. صرف اینکه فروم را جستجو کردم و نبود پست را ارسال کردم.
دکتر روشن عزیز اگر امکان داره لطف کنین و در رابطه با نسخه جدید ACR مخصوصا قسمت sharp سازی که گزینه های جدیدی اضافه شده کمی توضیح بدین.. نمیدونم در یک سری عکس مشابه که من با ACR تبدیلشون کردم و با تنظیمات یکسان شارپ سازی، در بعضی عکسها مقدار زیادی آرتیفیکت انداخته بود، با خود نرم افزار کنون یعنی digital photo فقط یک گزینه مربوط به شارپ سازی داره که بین 1 تا 10 تنظیم میشه، من با اون گزینه که معمولا روی 5-6 میگذاشتم به نتیجه خیلی خوبی میرسیدم که با این نسخه جدید ACR نتونستم معادلش رو پیدا کنم و بهش برسم.. اگه منو راهنمائی کنین ممنون میشم.. میدونم که هر عکس تنظیمات خودش رو میطلبه.. اما با اون نرم افزار به یه نتیجه دلخواه میرسیدم که هم عکسم شارپ میشد و هم آرتیفیکت درست نمیشد و بعدا در رابطه با بعضی عکسهای خاص مثل پرتره با smart sahrpen نواحی خاصی رو شارپ تر میکردم.. به هر حال ممنون
محمد عزیز، میگویند که دل به دل راه دارد! مطلبش را آماده کرده ام و بزودی منتشر میکنم.
این قسمت شارپ سازی Acr جدید بسیار عالی عمل میکند. و نتایج کار نیز حرفه ای است. چرایش را در همان مطلب خواهم گفت.
مرسی دکتر جان، پس منتظرش هستیم... :)
جناب آقاي روشن عزيز ( و ساير دوستان مطلع)
تصور من اين بود كه در اين نگارش جديد Acr فقط درايورهايي اضافه شده كه دوربين هاي جديدالورود به بازار را مي شناسد حالا با توجه به سئوال آقاي منتظري و پاسخ شما اين سئوال برايم پيش آمده كه آيا اساسا ويژگي هاي جديدي در اين نگارش اضافه شده كه ملزممان كند تا آن را دانلود كنيم يا خير؟
با تشكر
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
reza_Bahman
جناب آقاي روشن عزيز ( و ساير دوستان مطلع)
تصور من اين بود كه در اين نگارش جديد Acr فقط درايورهايي اضافه شده كه دوربين هاي جديدالورود به بازار را مي شناسد حالا با توجه به سئوال آقاي منتظري و پاسخ شما اين سئوال برايم پيش آمده كه آيا اساسا ويژگي هاي جديدي در اين نگارش اضافه شده كه ملزممان كند تا آن را دانلود كنيم يا خير؟
با تشكر
مثل اینکه ما برای خودمان مینویسیم و برای خودمان لینک میدهیم و برای خودمان ...
:biggrin::(
در همین صفحه لینک به مطلبی در تاریکخانه داده شده است که در آنجا هم گفته شده است که
" اين نسخه جديد داراي مشخصات جديد و تغييرات قابل ملاحظهاي است. مهمترين تغييرات عبارتند از:
- اضافه شدن كنترلي بنام Clarity كه با ايجاد كنتراست موضعي باعث ايجاد عمق در عكس ميگردد.
- بهبود قابل ملاحظه در Sharpening : با امكان كنترل Radius ، Amount و Detail . همچنين با Mask ميتوان مناطق تحت تاثير آنرا نيز كنترل نمود.
- تغييراتي در كنترل Fringing "
http://www.akkasee.com/darkroom/archives/010802.php
بله. حتما این نسخه جدید را دانلود کنید.
سلام جناب آقای روشن
اول از همه خیلی ممنون بابت پاسختان، و بعد
نقل قول:
مثل اینکه ما برای خودمان مینویسیم و برای خودمان لینک میدهیم و برای خودمان ...
عرض می کنم که نه والله اینطور نیست من مطالب تاریکخانه دیجیتال را به دقت دنبال و استفاده می کنم و همواره همت و پشتکار جنابعالی را در این خصوص تحسین می کنم... این مطلب را تعجب می کنم که چطور از زیر دستم درفته است شاید به این خاطر که گفته اید مربوط به Cs3 است و من هم که هنوز در Cs2 سیر می کنم موضوع در ذهنم نمانده است....
به هرحال غرض عرض تشکر بود...
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Doncorleone
دکتر روشن عزیز اگر امکان داره لطف کنین و در رابطه با نسخه جدید ACR مخصوصا قسمت sharp سازی که گزینه های جدیدی اضافه شده کمی توضیح بدین.. نمیدونم در یک سری عکس مشابه که من با ACR تبدیلشون کردم و با تنظیمات یکسان شارپ سازی، در بعضی عکسها مقدار زیادی آرتیفیکت انداخته بود، با خود نرم افزار کنون یعنی digital photo فقط یک گزینه مربوط به شارپ سازی داره که بین 1 تا 10 تنظیم میشه، من با اون گزینه که معمولا روی 5-6 میگذاشتم به نتیجه خیلی خوبی میرسیدم که با این نسخه جدید ACR نتونستم معادلش رو پیدا کنم و بهش برسم.. اگه منو راهنمائی کنین ممنون میشم.. میدونم که هر عکس تنظیمات خودش رو میطلبه.. اما با اون نرم افزار به یه نتیجه دلخواه میرسیدم که هم عکسم شارپ میشد و هم آرتیفیکت درست نمیشد و بعدا در رابطه با بعضی عکسهای خاص مثل پرتره با smart sahrpen نواحی خاصی رو شارپ تر میکردم.. به هر حال ممنون
بررسی ابزار جدید شارپ سازی در Adobe Camera`RAW 4.1 و Lightroom 1.1 در تاریکخانه دیجیتال
با سلام خدمت آقای منتظری و برادر خوبم نعما
من این بحث را از اول پیگیری نکردم و اگه مطلبی که مینویسم، تکراریست، ببخشید.
نرم افزار خود کنون Digital Photo Professional بسیار عالی عمل میکند و برای ویرایشهای اولیه بسیار خوب عمل میکند. آن را آزمایش کنید. نرم افزار بروز رسانی آن نیز در اینترنت موجود است.(فکر می کنم از سایت کنون آن را میتوان برداشت ولی حجم آن بالاست.)
نصرا محمدیان روشن
nasraa@gmail.com
http://www.nasraa.blogspot.com
canon 350d - canon EF 50mm f1.8ii - kit lens - sigma 17-70 f2.8-4.5 dc macro
اخوی، ورود شما را خیر مقدم میگویم!
در مورد نرم افزارهای مبدل، یک قضیه قابل توجه وجود دارد. اینکه هر شرکتی بهتر فایل Raw خود را میشناسد و بعید نیست که تصور کنیم مبدل همان شرکت نیز فایلهای Raw خودش را بهتر بتواند ورز دهد. این مساله در مورد برخی فایلهای Raw که کاملا چشمگیر است، مثل فوجی.
اما این وسط قدرت ادوبی را نباید دست کم گرفت. هم بخاطر اینکه روندکاری اکثر حرفه ای های دنیا بالاخره به Ps ختم میشود و هم اینکه یدطولایی در تولید نرم افزاری دارد. و با سرعت هم در حال پیشرفت است.
اما اگر کسی روندکاری اش را بر اساس نرم افزارهای دوربینش بناکرده باشد نیز خروجی مناسبی میتواند داشته باشد.
آقای نعما روشن عزیز...
مبدلهای RAWهمگی در صف انتظار هستند تا در تاریکخانه دیجیتال بررسی شوند.
شاید این وسط لازم باشد توجهی به مبدلهای ساده کمپانی های تولید کننده دوربین هم بشه....
:launch:
خلاصه! ما در تولید محتوی که هیچ نقشی نداشتیم... سعی میکنیم استفاده کننده خوبی باشیم... که من حداقل تا حالا نبودم!
4 فایل پیوست
سلام
من یك فایل Raw رو در چهار نرم افزار مختلف باز می كنم و هر نرم افزار آن را با رنگ خاص خود نمایش می دهد سئوالم این است كه اصالت كدام بیشتر است و باید به رنگ تولیدی كدام نرم افزار اعتماد كرد؟ ( فضاهای رنگی در كلیه نرم افزارها Adobe RGB 1998 است)
عناوین نرم افزارها به عنوان نام فایلها در نظر گرفته شده است.
اگر برگردیم به تعریف فایل RAW و این نکته مهم را فراموش نکنیم که فایل RAW را تنها یک فرمت فایلی ندانیم، پاسخ سوال شما آشکار خواهد شد: هیچکدام!
وقتی فایل RAW در کانورتور یا viewer باز می شود، انتظار نداشته باشید که اصل اطلاعات خروجی از سنسور را ببینید. چون آن خروجی اصلا چیزی شبیه عکس شما نیست! هر کانورتور و هر Viewer وقتی فایل RAW ای را باز میکنند اولا یک سری پردازشهای اولیه را انجام میدهند مثلا Demosaicing و ثانیا آن فایل را با یک سری تنظیمات پیش فرض خود نمایش میدهند. این نمایش نه الزاما درست است و نه الزاما شبیه آن چیزی است که شما موقع عکاسی دیده اید.
اگر بپرسید که پس تکلیف ما چیست؟ میگویم اصلا این نمایش اولیه را فراموش کنید که فقط یک Preview است و اصلا در مورد رنگها به آن توجه نکنید.
و اگر بپرسید که از کجا بفهمیم که برای ادامه پردازش چه مسیری را باید طی کنیم، میگویم که از دو سرنخ باید استفاده کنید:
1- توجه به اطلاعاتی غیر از نمایش عکس، که مبدلها در اختیارتان قرار میدهند: مثل هیستوگرام روشنایی؛ هیستوگرام RGB و Highlight Warning و shadow clipping و ...
2- در ادامه مسیر باید به چشمتان اطمینان کنید: یعنی رنگها را به آنچه که میخواهید و فکر میکنید درست است، نزدیک کنید. بسیاری از ویرایشهای رنگ، باید و واجب است که در همان مبدل انجام گردد و آنچه که باقی می ماند باید در Ps انجام شود. لازم به تذکر نیست که در این راه، کالبیره بودن سیستم از لحاظ رنگ و توجه به اصول مدیریت رنگ، موردی است غیر قابل گذشت، که در غیر این صورت، چیزی میخواهید و چیزی دیگر خواهد شد.
با تفاسیری که گفته شد، واضح است که دیدن فایل RAW در viewer ی مثل ACDSee اصولا فقط یک مرور اولیه است و اصلا نباید روی آن حسابی باز کنید.
من تازه رفتم سمت شروع کار با ACR،
مشکلی که دارم اینه که وقتی فایل RAW خروجی دوربین رو با ACR باز میکنم، توی workflow option گزینه depth روی 8bits هست، مگر نباید روی 16 bits باشد؟
ACR 3.7 هم استفاده میکنم.