جناب دکتر ایازی، عموی من هم دندانپزشک هستند، راجع به این موضوع صحبت شد(هنگامی که تاپیک1را شروع کرده بودید) و جالب اینکه آشنایی کمی نسبت به عکسهایی که باید از دهان و دندان گرفته شود داشتند و بر کیفیت بالای عکس و رنگهای کاملا طبیعی و اینکه بزرگرنمایی عکس بهتر است 1:1 باشد تاکیید زیادی میکردند.
چون عموی بنده هم ابراز علاقه کردند که در آینده ای نزدیک یک دوربین دیجیتال برای کار تحقیقاتی خود تهیه کنند من هم یکمی در این باره جستجو کردم. من نیز مانند شما و دوستان با این پیش فرض جلو رفتم که لنز باید ماکرو بوده و دوربین علاوه بر کیفیت بالا سبک و سریع و ... باشد.
با عرض پوزش فراوان چون در لیست نظر خواهی شما نیست.
دوربین را 350d کانن انتخاب کردم، کوچک و سبک (از نیکون 50d هم کوچکتر)، وضوح مناسب، رنگ مناسب و سرعت خیلی خوب.
بعد نوبت به لنز شد اولین چیزی که به ذهنم رسید 100mm f2.8 Macro بود، لنزی فوق العاده از نظر رنگ، کیفیت و بزرگنمایی 1:1. بعد متوجه شدم که این لنز از فاصله نزدیک تر از 31 سانتی متری نمیتواند فوکوس کند. و در ضمن کمی هم سنگین و برزگ است و معمولا عکاسانی که این لنز را دارند پیشنهاد استفاده از سه پایه میدهند که برای آن هم باید یک گیره لنز بخرید. در ضمن هنگام فوکوس از فاصله مینیمم هم کمی کند عمل میکند که این خاصیت اکثر لنزهای ماکرو است.
چند روز بعد متوجه لنز EF-S 60mm f2.8 Macro شدم که یک لنز ماکرو فقط برای دوربین های دیجیتال است و اینکه یک لنز سریع در هنگام فوکوس از سوژه های نزدیک، این لنز کوچک حدودا 330 گرم بیشتر وزن ندارد و نکته قابل توجه اینکه کیفیت تفکیک خطوط آن از 180mm L Macro کانن هم بیشتر است و نزدیک ترین فاصله فوکس آن 20سانتی متر و بزرگنمایی1x یا همان 1:1.
ظاهرا لنزهای ماکرو هنگام فوکس در فاصله مینیمم سرعت کمتری نسبت به فواصل دورتر دارند ولی این لنز در هر دو حالت سرعت نسبتا خوبی دارد و اگر نظراتی را که راجع به این لنز داده اند را بخوانید همگی این را تایید میکنند. لنز نسبت به لنزهای ماکروی معمولی واقعا کوچک است(طول آن 7 سانتی متر)، فوکوس داخلی دارد و اندازه آن هم هنگام فوکس تغییری نمیکند.
روز جمعه هم تمامی موارد را برای ایشان شرح دادم و بعد از 1 ساعت گفتگو قرار شد سفارش این لنز را برای ماه آینده به یکی از دوستان داده تا از دبی خرید کند. دوربین هم که از همینجا میگیرم.