سلام
به تازگي دوربين کامپکت کنون IXUS 750 خريدم و راضي هم هستم اما احساس ميکنم نياز شديدي به يک فلاش اضافه دارم چون :
1- با اينکه در وايدترين حالت (37) تا 5 متر فلاش ميزند اما هر چه زوم بيشتر ميشود برد فلاش کمتر ميشود (گويا اين يک خاصيت متداول زوم است که خيلي دلم ميخواهد دليلش را بدانم)
2- قدرت فلاش نسبت به نزديکترين قسمت سوژه در تصوير تنظيم ميشود (هرچند flash lock خيلي مفيد است) در نتيجه تمام تصوير يکنواخت روشن نشده و نقاط زياد پرنور و درمقابل تاريک داريم.
3- اگر نور محيط کم باشد (مثل اتاقهايي با لامپ کم مصرف) تصوير حاصل از فلاش بشدت تخت و 2 بعدي و بدون سايه و روشنهاي طبيعي ديده شده و اصلا دلچسب نيست و بعنوان راه حل slave flash از يک زاويه ديگر پيشنهاد ميشود تا سايه و روشنهاي حاصل از برجستگيها باعث حفظ حس 3بعدي سوژه شوند.
خلاصه نياز موجود : يک فلاش اضافي براي قدرت بيشتر و روشنايي يکنواخت تر و نورپردازي از زاويه اي متفاوت با دوربين.
ميدانم که کنون فلاش HF-DC1 را ارائه کرده که به دوربين متصل ميشود و هم ميشه آنرا در موقعيت مناسب قرار داد مثلا (يا با دست مخالف نگه داشت) - بردش هم تا 20 متره - وايدش هم 28- سرعت شارژ هم از 3 تا 7 ثانيه است. سه درجه شدت کم - متوسط - زياد هم دارد.
اما مشکلات انتخاب من عبارتند از :
1- قيمت حدود 90 دلار (قيمت بازار را نميدانم) بنظرم زياد است. آيا انتخابهاي مشابه و ارزانتري وجود دارد ؟
2- درباره عملکرد مناسب تنظيم درجات شدت نور (کم - متوسط - زياد) نگرانم چون بنظر فلاش نسبت به سوژه هوشمند نيست و احتمالا اگر شدت مناسب نگذاريم نور سوژه ممکن است خيلي زياد يا کم شود. آيا اين تنظيمات کافي هستند و خيلي به دشواري عکاسي اضافه نميکنند ؟
در نهايت خوشحال ميشوم اگر دوستان درباره معرفي فلاشهاي ارزانتر (و البته با سهولت حمل) با کيفيت و تنظيمات مناسب مرا راهنمايي نمايند.
همچنين حالت فيلمبرداري اين دوربين براي نياز من (کليپهاي يادگاري از فرزند) بسيار کافي و خوب است و تنها مشکل ميتواند نويز در محلهاي کم نور (مثل پارک) باشد آيا ميتوانيد پروژکتوري قابل حمل و مناسب نيز معرفي نمائيد.
از راهنمايي ها قبلا سپاسگزارم.