دوستان عزیز، اینکه دو فوتودیود روی سنسور با هم تشکیل یک فوتودیود بدهند، یعنی به لحاظ سخت افزاری نویز کمتر. اگر به صورت نرم افزاری بخواهند پردازش کنند، می توان با استفاده از یک سری الگوریتم خاص، یک عکس "بسیار بسیار" کم نویز ایجاد کرد. باید ببینیم کنن کدوم راه رو انتخاب کرده.
در مورد بحث برندی من هم با آقای مبین علی موافقم. به نظرم با یک سری صحبتهای بی مورد بحث داره به حاشیه کشیده میشه. اینکه "چرا اون نداره؟!" به این علته که دو دوربین دو بازار متفاوت رو نشونه برن. اگر کنن نظرسنجی می گذاشت که ویوفایندر 98 درصد یا 10 دلار گرانتر؟ من به شخصه رای می دادم ویوفایندر 98 درصد. اگر بحثی روی 100 داشته باشم صرفا از تعصب برندی خواهد بود، که کل کل کنم! وگرنه عقل و منطق به نظر من حکم می کند که ویوفایندر 98 ارزان، به 100 گران ارجحیت دارد. سیستم پیشرفته تر فوکوس، به تعداد نقاط فوکوس ارجحیت دارد.ال سی دی چرخان به ثابت ارجحیت دارد. اینکه کنن برخی آپشن ها را از نیکون ضعیف تر باقی می گذارد برای این هست که بتواند برخی آپشن ها را بالاتر بیاورد. این یک trade off منطقی برای وسوسه کردن قشر دیگری از بازار است که بدون تعصب برندی مشغول به انتخاب هستند. وگرنه این طبیعی است که شما دوربین 3100 نیکون رو به 1Dx کنن ترجیح می دهید و از حتی یک برتری آن (مثل سبک تر بودنش!) چنان دفاعی می کنید که همه به فکر فرو بروند که اگر پول دارند و نیازشان با 1Dx برطرف میشود هم بروند و 3100 بخرند! به نظر من اگر نیکون چنین حرکتی کند که D7200 را "در همۀ آپشنها" از 70دی بالاتر تولید کند و با همین قیمت به بازار عرضه کند، یعنی ورشکستگی این شرکت نزدیک است و سهام خود را به زمین خواهد زد. برخی از این حرکت ها مطمئن باشید بین کنن و نیکون هماهنگ شده انجام می شود تا سوددهی آنها را تضمین کند!