دوستان عزيز ، خودم پيداش كردم. به لينك زير مراجعه كنيد:
http://www.nikonians.org/html/resour...s/manuals.html
ضمنا واسه مشهورترين دوربينهاي نيكون هم دفترچش وجود داره. هيچ نيازي به ساختن اكانت و دردسرهاي جانبي نداره.
دوستان عزيز ، خودم پيداش كردم. به لينك زير مراجعه كنيد:
http://www.nikonians.org/html/resour...s/manuals.html
ضمنا واسه مشهورترين دوربينهاي نيكون هم دفترچش وجود داره. هيچ نيازي به ساختن اكانت و دردسرهاي جانبي نداره.
چند تا سوال داشتم ..
این عکس باطری که بالاش یک آیکون موزیک هست چیه ؟!
از ردیف سمت راست، دو گذینه آخر که برای فوکوس هست دقیقاً کارشون چی هست ؟
Shutter Priority
Aperture Priority
Program
اگر کسی این مدها رو هم توضیح بده که چه فرقی می کنند و در چه شرایطی بهتر هست استفاده بشوند ممنون می شوم
همچنین اون دگمه AE LOCK چیکار می کنه ؟!
عکس باطری که میزان باطری رو نشون میده و اون نماد موزیک هم فعال بودن صدای بیپ در حین کار (مثلا زمان فوکوس) رو نشون میده
اون دو گزینه آخر که برای فوکوس هست، کارشون تنظیم ناحیه فوکوس هست.
نیکون D60 دارای فوکوس سه نقطهای هست.
مورد اول یا Closest subject یه ناحیه بسته رو فوکوس میکنه
مورد دوم یا Dynamic Area بطور اتوماتیک و بر اساس اطلاعات حاصله از 3 نقطه قابل فوکوس بهترین نقطه فوکوس رو انتخاب میکنه و فوکوس رو انجام میده
مورد آخر یا Single point، در این مد عکاس مشخص میکنه که فوکوس روی کدام نقطه عمل کنه
مد P: دوربین سرعت شاتر و اندازه دهانه دیافراگم رو برای بهترین وضعیت تنظیم میکنه
مد S: عکاس سرعت شاتر رو تنظیم میکنه و دوربین اندازه دهانه دیافراگم رو. معمولا برای وقتی که قصد دارید نوردهی بیشتر یا کمتری داشته باشید استفاده میشه
مد A: این مد برعکس مد S عمل میکنه، یعنی شما اندازه دیاف رو تنظیم میکنید و دوربین سرعت شاتر رو متناسب با اون تنظیم میکنه.
و در آخر اون دکمه AE LOCK برای قفل کردن عمل فوکوس هست. وقتی که دکمه شاتر تا نصفه فشار داده میشه، فوکوس انجام میشه و در همین حالت اگر این دکمه رو فشار بدید فوکوس قفل میشه و تا زمانی که این دکمه پایین نگه داشته شده، رها کردن دکمه شاتر و مجددا فشار دادن اون عمل فوکوس انجام نخواهد شد. استفاده این دکمه در تکنیک panning یکی از کاربردهاش هست
این توضیحاتی بود که در حد سواد بنده هست، اگر جایی اشتباه گفتم،اساتید اصلاح بفرمایند.
م. امین تقدسی
http://photo.palize.ir
تشکر جناب تقدسی، خیلی مفید بود
سوال های دیگه ام ..
اون دگمه lock یکی گذینه AE داره و یکیAF میشه کارایی این دگمه دیگه در چه قسمت های مورد استفاده قرار میگیره
اون قفل فوکوسی که شما گفتید، برای وقتی استفاده میشهکه فوکوس اتوماتیک باشه و موقع شات کردن تنظیم فوکوس و بهم نزنه ؟ که روی چشمی میزنه EL نه AE ونه AF !
وقتی تو مد A هستم، دگمه ای که عکس دو آدمک رو نشون میده ر نگه میدارم و اون پیچ رو میچرخونم محوری کم و زیاد میشه، این همون جبران نور دهی هست ؟!
و دقیقاً کارش چیه، سرعت شاتر و ایزو رو دستکاری میکنه برای وقتی که بخواییم نور کم و زیاد بشه ؟
دگمه ای که سمت چپ دوربین قرار گرفته FN فقط برای این استفاده میشه که تایمر شاتر بعد از 10 ثانیه عکس بگیره ؟!
فعلاً همینا تا باز مزاحم اساتید بشویم :D
اون دکمه AF/AE Lock برای قفل کردن فوکوس یا نوردهی اتوماتیک هست. یکی از این دو حالت رو میشه استفاده کرد که در تنظیمات دوربین میشه انتخاب کرد که کدام قفل بشه، همچنین اگه اشتباه نکنم در تنظیمات قسمتی داره که با یکبار فشار دادن این دکمه، قفل عمل میکنه و یکبار دیگه با فشار دادنش از قفل خارج میشه و دیگه نیازی نیست که این دکمه رو مدام نگه داریم.اون دگمه lock یکی گذینه AE داره و یکیAF میشه کارایی این دگمه دیگه در چه قسمت های مورد استفاده قرار میگیره
وقتی EL یا (Exposure Lock) رو میزنه یعنی قفل نوردهی اتوماتیک اعمال شده.اون قفل فوکوسی که شما گفتید، برای وقتی استفاده میشهکه فوکوس اتوماتیک باشه و موقع شات کردن تنظیم فوکوس و بهم نزنه ؟ که روی چشمی میزنه EL نه AE ونه AF !
اون آدمکه برای فعال کردن D-Lighting هست که باعث میشه در سایه-روشن شدید جزییات تصویر حفظ بشه و البته در ذخیرهسازی عکس هم تاخیر ایجاد میکنهوقتی تو مد A هستم، دگمه ای که عکس دو آدمک رو نشون میده ر نگه میدارم و اون پیچ رو میچرخونم محوری کم و زیاد میشه، این همون جبران نور دهی هست ؟!
برای جبران نوردهی باید اون دکمه که علامت +/- داره رو بگیری و پیچ رو بچرخونی
توی تنظیمات دوربین میشه برای این دکمه تعریف کرد که چکار انجام بده، یکی از کارهاش تایمر هست. و همینطور کارهایی مثل تنظیم کیفیت تصویر، وایت بالانس، تغییر ایزو و ...دگمه ای که سمت چپ دوربین قرار گرفته FN فقط برای این استفاده میشه که تایمر شاتر بعد از 10 ثانیه عکس بگیره ؟!
م. امین تقدسی
http://photo.palize.ir
سلام
در دوربین های دیجیتال وقتی از ویزور نگاه میکنید تصویر در بازترین دیاف به شما داده میشه و در لحظه ثبت عکس دیاف به حالت تنظیم شده شما برمیگرده
حالا در دوربین nikon d60 ایا راهی وجود داره که قبل از ثبت عکس با دیاف تنظیم شده عکس رو تو ویزور دید
تا جایی که میدونم در دوربن nikon d80 یه دکمه واسه اینکار هست ولی تو d60 این دکمه وجود نداره
حالا چطوری میشه این کار رو کرد
یعنی قبل از ثبت عکس . عکس رو تو ویزور دید
به آن دكمه دكمه ي Depth of field Preview و يا بازبيني عمق ميدان مي گويند و در D60 وجود ندارد و امكانش هم به سادگي وجود نداره مگر اينكه كنتاكتور هايي كه اين دستور رو از بدنه به لنز مي دن رو شناسايي كنيد و آن را با يك جسم عايق ( مثلا يك تكه لنت برق) بپوشانيد كه توصيه نمي كنم چنين كاري بكنيد.
اين دكمه بيشتر در زمان عكاسي فيلمي كاربرد داشت و الان راه حلتون اينه كه عكس رو بگيريد و در LCD عمق ميدان رو چك كنيد و اگر نامطلوب بود با تنظيمات جديد عكس رو تكرار كنيد.
فرهاد حسيني
سلام
من خودم هیچ چیزی در مورد عکاسی نمیدونم، و علت حضورم در این فروم اینه که می خواستم برای تولد شوهرم که صاحب یک دوربین نیکون دی 60 است لنز دوربین بخرم. شوهرم عکاسی نجومی انجام میده، می خواستم ببینم کسی می دونه که چه نوع لنزی بیشتر به کارش میاد؟ در ضمن بودجه مورد نظر من ماکسیمم 500000 تومان است.
پیشاپیش از کمکتون ممنونم