نوشته اصلی توسط
Arash
والا MTF شاید بتونه یه دید کلی به ما بده... واقعیت اینه که در مورد لنز و یا دوربین همیشه اونها رو باید در دست گرفت کار کرد تا فهمید جریان چیه...
اما یه چیزهایی بطور کلی در مورد این دو لنز:
ابتدا بحث فول فریم بودن لنز کانن که نیاز به توضیح نداره...
حالا بحث رو عملیاتی کنیم:
من با 1dmark II با 28-300 کار کردم... این دوربین کراپ 1.3 داره.... در این سایز سنسور عیب و ایرادات به اندازه کافی به چشم میاد.... یعنی از Ca فراوان تا اعوجاجات مختلف به درون و بیرون!
البته این موارد در لنز نیکون هم به چشم میخوره....
حالا اگر از لنز کانن در فول فریم استفاده کنیم... این موارد کاملا تشدید میشه... و اگر از کراپ 1.6 استفاده کنیم ؟ بسیار کمتر... اما دیگه این لنز جذابیتی نخواهد داشت.. چون غیر از هزینه زیاد و وزن بالا اصلا چیزی به اسم لنز واید نخواهید داشت.
اما نکته
غیر از کسانی که از فول فریم استفاده میکنن... خرید این لنز رو نامعقول میدونم...
چون بسیار ساده تر و با کیفیت تر خواهد بود و حتی شاید سبک تر(در مونت نیکون) که از دو دوربین و دو لنز استفاده کنیم.
یعنی بجای 2 ملیون و پانصد(به روایتی 2 میلیون و هفتصد) هزارتومان میشه دو لنز 17-55 و 70-200 با دیافراگم 2.8 خرید... و تفاوت کیفی و دیافراگم 2.8 هم داشت.(البته نیاز به یک بدنه دیگه هم هست که بحث جدایی ست.. مزایا و معایب اون)
موارد بعدی؟
28-300 کانن واقعا لنزی آزار دهندست.... دوستانی که منو دیدن میدونن 190 سانت قد دارم و 100 کیلو وزن! اما! این لنز در دراز مدت غیر قابل تحمل است... و تصور این لنز به عنوان لنزی همیشگی و همه کاره... ناخوشایند....
اما در مقابل این لنز ؟ لنز نیکون....
اشکالاتی که در کیفیت وجود دارد جای خود.... همه اشکالی توش هست... (البته غیر قابل مقایسه با لنز های سیگما و تامرون در این رنج هست و به نظر من کاملا قابل قبول.... اما از Ca و اعوجاجات بگیر تا چیزهای دیگه رو داره!)
اما شما یک لنز کاملا کوچک دارید... با بدنه پلاستیک و سبک ... که میتوان همیشه روی دوربین باشد و از گردن آویزان
سرعت فوکوس بالا و لرزه گیر موثر...
و با توجه به این مورد که نیکون به صورت جدی داره روی کراپ 1.5 کار میکنه... و فعلا حتی بشارت کوچکی هم نسبت به تولید دوربین های فول فریم نداده(بر خلاف کانن که 3 سایز مختلف سنسور داره و آدم رو همیشه موقع خرید لنزهای کراپ دیجیتال به شک میندازه همچین چیزی فعلا در نیکون نیست.)
میشه با خیال راحت تری روی اینجور لنزها هزینه کرد و از اونها استفاده کرد.
این لنز قیمت بسیار پایین تری داره... میشه امیدوار بود که در آینده نزدیک بشه با قیمت 700 و خورده ای هم اونو تهیه کرد.
در نهایت میتونم بگم 28-300 کانن رو میشه فراموش کرد... و امیدوار بود کانن لنزی مثل 18-200 نیکون تولید کنه....(همانطور که 17-55 2.8 تولید کرد و لرزه گیر هم گذاشت روش!)
و شاید کانن برای رقابت سعی کنه لنزی با کیفیت بالاتر تولید کنه...
راستی فتوزون با چه دوربینی اون MTF چارت ها رو ارایه کرده؟ نکنه با کراپ 1.6 MTF چارت داده؟!؟