سلام
نورسنج چیه ؟ جدای از دوربینه ؟ آیا برای دوربینهای تک لنز انعکاسی و معمولی فرق میکنه ؟ دوربین من D5100 نیکونه و فقط LiveView داره .
ممنون میشم راهنمائی کنید.
Printable View
سلام
نورسنج چیه ؟ جدای از دوربینه ؟ آیا برای دوربینهای تک لنز انعکاسی و معمولی فرق میکنه ؟ دوربین من D5100 نیکونه و فقط LiveView داره .
ممنون میشم راهنمائی کنید.
حقیقت اینه که دوربینهای سونی، عکس رو خامِ خام، ثبت نمیکنند. هم دوربینهاش، هم هندی کم هاش، رنگها رو خیلی گرم میکنند، و عکس رو قشنگ، مثل پیاز داغ، حسابی تفت میدن تا طلائی بشه :) و وقتی با دوربینهای دیگه عکسهاش رو، مقایشه کنید، این مطلب کاملاً مشهوده.
در ارتباط با نیکون هم شنیدم که فایلهای RAW ( خام ) رو بصورت خامِ واقعی ثبت نمیکنه، مثل اینکه یه کمی آب-پز میکنه. ولی نه به اون مقداری که سونی در رنگ بندی اغراق آمیز عمل میکنه. یادمه یه زمانی از یه مراسم شلوغ خانوادگی، بنده و یکی از اقوام در کنار هم، کلی عکس گرفتیم. بعد هم دادیم به چاپخانه فوکا در ملاصدرا برای چاپ. وقتی عکسها رو گرفتیم، بنده خدا این فامیل ما، با دیدن عکسها کلی تضعیف روحیه شد. دوربین بنده Sony F828 بود، از ایشون Canon G6 ... بعد بهش توضیح دادم که سونی خیلی علاقه داره تصاویر رو بشدت Vivid کنه ... اونم خیالش راحت شد :redface:
پی نویس : حتی تلویزیون های LCD/LED سونی هم، به یمن وجود Bravia-Engine ، پیازداغ شما را حسابی طلائی میکنند :)
نور سنج، یک سیستم الکترو-اپتیکال درونی دوربین است. که با استفاده از نرم افزار داخلی اش، صحنه را نور-خوانی کرده و تعادل بین سه ضلع مثلث نوردهی را ( Aperture, Sutter speed, ISO ) ( بجز مد Manual ) متعادل میکنه تا عکس با یک نورسنجی صحیح ( Correct Exposure ) ثبت شود. در LCD و Monitor تک رنگ بیشتر دوربینها، یک گژ افقی است که از -2 تا +2 مدرج شده و به EV موسوم است ( Exposure Value ) و همونطوری که میدونید، اگر نورسنجی درستی حاصل شده باشد، شاخص این گژ، روی عدد صفر می ایستد. یعنی عکس نه OverExposed (پر نور) و نه UnderExposed ( کم نور ) ثبت میشود. بنظر این حقیر، سیستم نورسنج، از جالب ترین محک هائی است که در دوربین های دیجیتال تعبیه شده و موثر ترین، حیاتی ترین و کارآمد ترین نوع یادگیری نورسنجی، کار با این گژ در Manual Mode است. اینکه فرق نورسنج در DSLR با غیر آن در چیست، هنوز نمیدونم، ولی حتماً سیستم پیشرفته تری در DSLR ها وجود دارد؛ چون در DSLR های پیپشرفته ی امروزی، انواع و اقسام نورسنجی را میتوانیم استفاده کنیم. مانند نورسنجی نقطه ای ( Spot Metering ) - نور سنجی منطقه ای ( Partial Metering ) - میانگین مرکزی ( Center Weighted Average ) و مقایسه ای-ارزیابی کلی ( Evaluating Metering ) البته در SLR-Like هائی چون Canon G6 هم چند نوع Metering تعبیه شده است.
سلام
نورسنج وسیله ای برای کمک به تشخیص میزان نوردهی مناسب و انتخاب دیافراگم و سرعت صحیح است. این وسیله در تمام دوربين هاي عکاسی وجود داره همچنین بصورت خارج از دوربین هم موجوده که کمتر استفاده میشه . در دوربین ها ي تک لنزي انعکاسی نورسنجي از طریق لنز انجام ميشه و سلول نورسنج در بالای آینه قرار گرفته معمولا جنسش از سلنیوم (بدون نیاز به باتري )،سيلیکون ويا در انواع گران قیمت گالیوم است دوربین شما و همه دوربین ها هم نورسنج دارند تشخیص اینکه در شرایط نوری مختلف چه سرعت و ديافرگمی توسط شما در حالت mو يا در ساير حالت ها a,t,auto,pبکار گرفته بشه با نورسنجه البته نورسنجها بعضی اوقات به اشتباه مي افتند که کار تجربی جبران کننده خطای آنهاست.
اگه با چشم راست نگاه کنیم دست راست با بدن فاصله میگیره و لرزش دست زیاد میشه.
در تکمیل توضیحات دوستمون:
نورسنج داخلی دوربین (که چون از طریق لنز نورسنجی میکنه به TTL معروفه) سه سبک نورسنجی داره، اول اینکه فقط مرکز کادر رو نورسنجی کنه، دوم میانگینی از میزان نور کل کادر بگیره، و روش سوم هم بهنوعی ترکیب اینهاست، یعنی میانگین وزنی از کل کادر میگیره و به قسمت های وسط کادر وزن بیشتری میده...
این روش ها کار بردهای مختلفی دارن، ولی همگی یه ضعف دارن، اونم اینه که نمیتونن در نورپردازی به عکاس کمک زایدی بکنن.
اینجاست که نروسنج خارجی وارد کار میشه، این نوع نورسنج رو معمولا برای عکاسی با فلاش بکار میبرن، چون میشه باهاش میزان نور قسمت های مختلف کادر (سوژه) رو چک کرد و محل، زاویه و قدرت فلاش ها رو طوری تغییر داد که به نتیجه دلخواه برسیم...
البته میشه نورسنج دستی رو کنار گذاشت و با نور مدلینگ فلاش ها چیدمان رو انجام داد و بعد هم با چند بار سعی و خطا، به نرو مناسب رسید... اشکالات جزئی رو هم میشه تو پردازش رفع کرد... ولی اگه کار حرفه ای میکنید و دقت و سرعت براتون مهمه، حتما باید سراغ این نوع نورسنج ها برید.
What?
اولین و پایه ای ترین اصلی که در ابتدای کلاس های آموزشی عکاسی یاد می گیریم این است که همیشه برای نگاه کردن در ویزور از چشم راست استفاده کنیم.
و چشم چپ برای مطابقت دادن منظره و جزییات با تصویر درون ویزور و همچنین برای دنبال کردن سوژه و یا سوژه های متحرک استفاده کنیم.
اگر شما از چشم چپ استفاده کنید و ناگهان یک سنگ به سمت شما پرتاب شود و خارج از دایره تصویر ویزور شما باشد چکار می توانید بکنید؟؟؟
خود من که اصلا نمیتونم با چشم چپ نگاه کنم منظورم از سختی کار با این دوربینه که ویزورو گذاشته سمت چپ. حالا برای کسانی که حرفه ای هستن این یه ایراد نیست؟
البته در همه دوربین ها نورسنج وجود ندارد.اما در اغلب ( شاید 99% ) Dslr ها وجود دارد.
و اینکه نورسنج های دستی و خارج از دوربین اتفاقا بسیار کاربرد زیادی دارند و اغلب برای کارهای بسیار دقیق استفاده می شود.
این نورسنج ها امکانات و دقت بیشتری نسبت به نورسنج دوربین دارند.
البته استفاده از نورسنج خارج از دوربین در ایران بنا به دلایل فراوان زیاد رایج نیست اما خیلی ها استفاده می کنند.
نورسنج و کالر متر جز ابزار های بسیار دقیق و مهم عکاسی هستند.