دقيقن مسئله اينجاست. سليقه .
حالا اگه يه محصول ديگه با همين مشخصات بود و سليقتون با قيافش جور در نميومد كدومو انتخاب مي كرديد ؟
موضوع مهم چيزيه كه من اول گفتم و خيلياي ديگه هم تاييدش كردند. من وقتي مي بينم فلان كمپاني به ظاهر محصولاتش اهميت نمي ده اين شائبه برام پيش مياد كه حتمن درونشم مثل بيرونش سرهم بندي شده است.
من هميشه به كارآموزهايم و يا كساني كه با من كار مي كنند تاكيد مي كنم وقتي المان هايي رو در ارتباط با يكديگر طراحي مي كنند قبل از سپردن كار به دست نقشه كش يك بار اون المان ها رو با اشل رسم كنند و نگاهش كنند. اگر نسبت ها ( به قول فرنگي ها Proportion) به نظرشون خوب و ريبا نيومد حتا اگه محاسبات فني كار رو تاييد مي كنه در طراحيشون تجديد نظر كنند چون معتقدم چيزي كه درسته بايد با چشم هم درست به نظر بياد.
سلام....
من بسیار بسیار بسیار زیاد به این موضوع اهمیت میدم ...... ولی در کنارش حتما" مسائل فنی رو در نظر میگیرم و چشم و گوش بسته انتخاب نمیکنم .....
با پست جناب قبادی کاملا" موافقم ..... ولی با پست darya جان تا حد زیادی نه... چون :
ما برای بهتر و راحت تر زندگی کردن می جنگیم و تلاش می کنیم .... نه این که تا به تلوزیون نگاه می کنیم یاد ظاهر زیباتر تلوزیون کناری باشیم و با دیدن رنگ دیوار یاد این بیفتیم که من این رنگ رو انتخاب کردم چون کمتر کثیفی به چشم می آید و همین جور .......
این جور چیز ها برای من و نظر من عذاب آور است ......
در هر حال این افراد هستند که برای خود تصمیم می گیرند ونه دولت و جامعه و نیروی انتظامی ......
واقعیت این است که فرهاد خان، من تا به حال خیلی کم پیش آمده که از ظاهر یک وسیله بدم آمده باشد. و در مورد دوربین تقریبا هرگز. فقط یک بار نزدیک به دو سال پیش که قصد خرید دوربین دیجیتال داشتم، یکی از گزینه هایم برای خرید نیکون 4500 بود. اولین باری که این دوربین را دیدم، به نظر خیلی مزخرف و زشت آمد، با آن ظاهر عجیب غریبش. ولی موقعی که اون رو از نزدیک دیدم و توی دستهام گرفتم؛ شیفته اش شدم. نه فقط به خاطر کیفیت ساخت یا جنس فلزی بدنه، که به نظرم زیبا هم بود با آن ظاهر متفاوت و دوست داشتنی اش!
معمولا هیچ چیز اونطور نیست که به نظر می رسه و این هم یکی از همون موارده. خیلی وقت ها وقتی چیزی رو از صفحه تلویزیون یا مانیتور می بینیم و به نظرمون زشت یا برعکس زیبا می آد، توی واقعیت و وقتی از نزدیک با اون چیز روبرو می شیم می بینیم که؛ نه اونطور ها هم نیست. حتی وقتی که لمسش می کنیم، ممکنه نظرمون نسبت بهش کاملا تغییر کنه. و خیلی چیزها توی این مسئله دخالت دارند، توی این تغییر دیدگاه. حتی خیلی ساده با تغییر زاویه دید(واقعا زاویه دید) یا پرسپکتیو ممکنه ظاهر چیزی از نظر ما بسیار متفاوت بشه.
من فکر می کنم حتی خیلی از چیزهایی که زیبا هم نیستند ولی متفاوتند باز به خاطر متفاوت بودنشون و اینکه بهشون عادت نکردیم به نظرمون جالب و زیبا می آن. مثل خیلی ها که حاضرند پول بیشتری برای یک ماشین متفاوت بدن، فقط به این خاطر که دوست ندارند وقتی پشت چراغ قرمز ایستادند چهارتا ماشین مثل مال خودشون رو ببینند.
از دیدگاه من اصولا متفاوت بودن نوعی زیبا بودنه. البته به شرطی که زننده نباشه. به قول اون نویسنده معروف: بدون جلب توجه کردن متفاوت باش...
سلام
سر تاپیک پنتکس 100 سوپر یاد این تاپیک افتادم. چرا فقط 22 نفر ؟
به عنوان يه همرشته (طراح صنعتي) كاملا مخالفم با شما!
كاركرد و زيباييشناسي دو مقولهي منفك هستن و اگه كاركرد خوب اين قدر به شخص شما رضايتمندي ميده كه اون محصول زيبا به نظرتون مياد يه مسالهي كاملا سليقهاييه. دست كم به عنوان طراح نبايد اين مساله رو به ديگران تعميم بدين :)
و دورهي كاركردگرايي اصولا سپري شده ...
اما در جواب سوال اين پست بايد بگم كه بستگي داره محصول چي باشه!
مثلا اگه بخوام يه ساعت مچي بخرم ظاهر و زيباييش 90 درصد اهميت داره
اما در مورد دوربين 10 درصد!
ولي به هر حال نميتونم ظاهرش رو نديد بگيرم.
ویرایش توسط 2004 : Friday 29 June 2007 در ساعت 04:31
ببینید
اصولا یکی از دوستان همینجا میگفت که : من حاضرم دوربینم هم وزن آجر،هم حجم کادیلاک و هم شکل پفک باشه فقط کار منو راه بندازه
مگه نه:::big grin:::
سلام
هفته ی پیش با مسعود قدیری، مهدی بهتاش، جناب گلابی و نادر خان صحبت می كردیم یاد این تاپیك افتادیم. چرا كه من تا به حال فلاش های سیگما رو از نزدیك ندیده بودم و فرصتی شد كه در كنار 580 مارك 2 كنن ببینمش !
اونجا عرض كردم كه به نظر من یه وسیله ی حرفه ای باید ظاهرش نشون بده كه حرفه ایه و باید خوش ساخت و چشم نواز باشه . كمپانی ای كه به ظاهر و ساخت تولیداتش توجه نداره احتمال داره در باطنشون هم این بی توجهی رو كرده باشه.دوستان هم همه هم عقیده بودند.
این بهونه ای شد كه این تاپیك رو بالا بیارم كه دوستان جدید هم ببینند.
فرهاد حسيني
توی یك تاپیك دیگه اخیرا صحبت فرم های نازیبا و قوس دار دوربینها شد
و از نظر بعضیها سری های 1دی كنون زیبایی لازم رو نداره
به نظر من زیباترین بدنه ها همین 1دی های كنونه و بدنه پر از حركتهای زیباست و متناسب و بقول خارجی ها خیلی س-ك-س-ی هستش
از طرفی دی3 نیكون به نظر من با اینكه قلبی از جواهر داره ولی خیلی زشته
نظر شما چیه؟
ویرایش توسط ME : Thursday 31 January 2008 در ساعت 16:51
محمد امدادی