شاید هر بررسی در شرایط میدانی ارزش بررسی و دیدن نداشته باشد اما به شما اطمینان میدهم این بررسی کاملا هدفمند و منطقی طراحی شده و البته همانطور که شما گفته اید باید شرایط غیر آزمایشگاهی این بررسی را در نظر داشت . آن تاپیک را هم که اشاره می فرمایید به خاطر دارم صرفنظر از درست بودن یا نبودن روشی که دوست هم فرومی ما برای آزمایش دو لنز و دوربین متفاوت استفاده کردند ، اصرار برخی دیگر از دوستان در آن تاپیک به مشکل فوکوس آنهم در فاصله کانونی ۲۴ میلیمتر و دیاف ۸ با توجه به اینکه سوژه در فاصله دور از لنز قرار داشت در غیر قابل قبول دانستن آنچه در برابر خود میدیدند برایم عجیب و غیر قابل قبول بود.
در بررسی ای که لینک آنرا قرار دادم چگونگی انجام آزمایش و انتخاب بهترین عکس از میان شاتهای متعدد و سایر شرایط بررسی گفته شده که نتیجه آزمایش را منطقی و قابل اتکا می نماید.
روی سخنم به هیچ وجه با شما نیست و این مطلب را بصورت کلی عرض میکنم ، انسان ذهن عجیبی دارد گاهی در فرومها از دیدن کسانی که برای خوانده ها و نتایج بررسی های تئوریکی که دیده اند به دنبال نشانه های واقعی میگردند و به نوعی واقعیت را از دریچه آموخته ها وشنیده ها و نمودارها تفسیر میکنند متاسف میشوم . بسیار اتفاق می افتد که وزن و نتیجه این بررسی های آزمایشگاهی برای خواننده کم تجربه، قابل تشخیص نیست و زمانی که این مسئله ، در کنار اصرار این دوستان به راهنمایی دیگران از روی بررسی های آزمایشگاهی که خوانده اند قرار میگیرد اغلب نتیجه مناسب و جالبی به همراه ندارد.
برای من نظر یک عکاس با تجربه و کاربلد در مورد یک ابزار که با عبارت نچندان دقیق محاوره ای مانند خوب ،عالی ،متوسط ، قابل قبول و ... بیان میشود ، همواره بسیار راهگشا و کاربردی بوده است. لازم هم نیست همه آنچه میشنویم و می بینیم را قبول کنیم یا یکسره زیر سئوال ببریم مسلما هریک از ما بعد از دیدن یک بررسی نتیجه گیری و برداشت خودمان را برحسب تجربه و اطلاعاتی که از قبل داشته ایم خواهیم داشت کافی است مراقب باشیم علایق و احساساتمان را در نتیجه گیری ها کمتر دخیل کنیم.