سلام دوستان
يك سوال در مورد شماره سريال لنز دارم، مثلا همين لنز 50mm f1.4g من كه يكي از دوستان از امريكا اورده بود سريالش با us شروع ميشه، اما لنزهاي ديگري كه اينجا خريدم سريالشون فقط عدد هست، ميخواستم بدونم نيكون لنزها رو سفارش بعضي كشورها ميسازه ؟ يا همه اين لنزها سريالشون با us شروع ميشه ؟
Nikon D750
دوست گرامی با سلام،
تمامی محصولات نیکون که از خط تولید خارج می شوند و عازم کشور آمریکا هستند قبل از شماره سریال، حروف US رو به عنوان پیشوند سریال دارند. حتی این US بر روی جعبه اونها هم نوشته میشه و این طور نیست که نیکون برای هر کشوری سفارش بگیره و برای اون کشور لنز یا دوربین تولید کنه چرا که مثلا دوربین D4 تو همه جای دنیا یکیه.
این کد گذاری بیشتر برای سهولت ارسال محصولات نیکون به بازار آمریکا بر روی محصول نوشته میشه و مشخص می شه که این محصول قرار هست به آمریکا که بازار بزرگی هم برای محصولات دیجیتالی هست صادر بشه و گرنه هیچ تفاوتی بین محصولاتی که به آمریکا صادر میشه و محصولاتی که به سایر کشورها مثل ایران صادر میشه چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی وجود نداره.
درود بر شما دوست عزيز و بزرگوار
دليل اصلي اين تفاوت اينه که Nikon USA و Nikon Japan به صورت 2 شرکت مجزا ثبت شدن و خدماتي مجزا ارائه ميکنن و به همين دليل از شماره سريال متفاوت در محصولشون استفاده ميکنن. در واقع اون US اول شماره سريال نشانگر محصولي متعلق به شرکت نيکون آمريکا است که صد البته مثل عمده محصولات در ساير کشورها توليد ميشه. پس شاید بتوان گفت اينکه "محصول به سفارش آمريکا توليد شده" صحت معنايي بيشتري داره.
براي مصرف کننده تفاوت در نحوه دريافت خدمات هست. در بازار آمريکا محصولات نيکون آمريکا با 5 سال ضمانت شرکت نيکون و ارائه سرويس در مراکز خدماتي رسمي نيکون عرضه ميشه که در بازار آمريکا بسيار گسترده عمل ميکنه. محصولات مشابه که از بازار بين المللي بصورت غير رسمي به آمريکا وارد و توزيع ميشه (مثلا بسياري موارد در ebay) شامل اين خدمات نيستند و طبیعتا ارزانتر هستند . اين محصولات نه غير قانوني اند و نه کاملا قانوني و به همين دليل به اين بازار gray market میگن. البته در خارج از بازار آمريکا اين محصولات همان گارانتي و خدمات معمول نيکون را دريافت ميکنند.
در اين لينک از سايت نيکون آمريکا توضيح کاملتر رو مشاهده ميفرماييد. 2 مورد مهم آخر به اينکه خدمات و گارانتي محصولات بازار خاکستري توسط وارد کننده يا فروشنده انجام ميشه (با واسطه براي مراکز نيکون در کشوري که بازار هدف اون محصول بوده ارسال ميشه) و نيکون آمريکا از سرويس اين محصولات معذوره اشاره مي کنه.
در خصوص اينکه آيا تفاوتي در کيفيت اين محصولات وجود داره يا خير متاسفانه هيچ داده مستندي ندارم. کن راکول نيز يک مطلب در همين خصوص داره که البته پر از حواشي نامربوط و توصيه هاي بي قيد و شرط معمول ايشون هست.
ویرایش توسط fariborz.nz : Wednesday 12 February 2014 در ساعت 14:26 دلیل: افزودن يک منبع
جناب fariborz،
با عرض سلام و با تشکر فراوان بابت توضیحات مفید و ارزندتون.
در مورد gray market و بحث خدمات نیکون در آمریکا بنده حرف شما رو کاملا قبول دارم اما اینکه محصولات تولیدی نیکون آمریکا با محصولات نیکون ژاپن یا تایلند یا حتی چین تفاوت داره موافق نیستم.
ببینید صنعت اپتیک، صنعتی هست که هر کسی به تکنولوژی اون دسترسی نداره. نیکون به عنوان یکی از چند غول اپتیک ساز دنیا هیچ وقت نمی یاد دو لنز یکسان رو با توجه به محل کارخانه با دو کیفیت متفاوت عرضه کنه. مطمئنا منبع و منشا نیکون آمریکا هم نیکون ژاپن بوده و اینطور نیست که نیکون آمریکا خودسرانه اقدام به تولید یا عرضه محصولات کنه. تمامی فعالیتهای نیکون آمریکا تحت نظارت دقیق و بازرسی نیکون ژاپن هست همچنین کارخانه های چین و تایلند هم به همین تریتب.
اگه کوچکترین تفاوتی چه از نظر عملکرد چه از نظر کیفی در بین محصولات نیکون وجود داشته باشه اعتبار این شرکت زیر سوال میره. پس تمامی مدیران و کارگرها قبل از اینکه تو کارخونه استخدام بشند دوره های مربوط به کارهایی که انجام خواهند داد رو طی می کنند و نتیجه کارشون دائما توسط مهندسان ژاپنی کنترل میشه.
با اینکه طبق گفته شما این دو شرکت مجزا ثبت شدند اما در واقع یک شرکت هستند. آیا نیکون آمریکا خودش مبتکر لنز و دوربین بوده؟ آیا محصولی داشته که این محصول مختص منه و ربطی به نیکون ژاپن نداره؟؟؟
یقینا و حتما و مطمئنا تکنولوژی نیکون آمریکا که در واقع شعبه ای از نیکون ژاپن هست به عاریت گرفته شده و تمامی فعالیت های اونها هم توسط headquarter های نیکون که در ژاپن هستند کنترل میشه.
به عنوان مثال تمامی افراد جهان یک نوع دوربین مثلا D7000 میشناسند و هیچ وقت نمی یاند بگند که چون این d7000 تولید آمریکا هست پس کیفیتش بهتره. اگه این طور بود خود ژاپنی ها باید از آمریکا خرید می کردند که فرض غلط و اشتباهی هست.
در مورد شماره سریال هم چیز خاصی نیست که بخواییم روش بحث کنیم. کارخونه ژاپن هم می تون از حروف JP یا کارخونه چین هم می تونه از حروف CN یا کارخونه تایلند هم می تونه از حروف TH استفاده کنه.
عاره من کاملا قبول دارم. عصلن تفاوتی بین تولیدات چینی و تایلندی و اندونزی و ژاپن یا حتی عامریکا نیست. علبته واسه این شرکت ای بزرگ
چون همه میدونن توی دنیا یه نیکون بیشتر نیست و تقلبی هم وجود نداره