به نظر من ورژن های G رو هم در نظر بگیرید.
لنز 1.8 G نسبت به 1.4 G جدید تر هست و از یک المان اسفریکال بهره می بره که در تصحیح خطاهای اپتیکی موثر هست. اما کیفیت ساخت 1.4 بهتر هست و اینکه دیافراگمش یک استاپ بیشتر باز میشه.
اگه تو محیطهای خیلی تاریک و چالش بر انگیز نمی خوایید عکاسی کنید همون 1.8 بهترین انتخابه با توجه به قیمتی که داره و خوبی که این لنز داره حتی در دیاف 1.8 هم به طرز اعجاب انگیزی شارپ هست که نمونه 1.4 از داشتن چنین مزیتی بی بهره هست و کیفیت و شارپنس تصویرش از دیاف 2 شروع میشه تا بالاتر.
تفاوت مدل های G ,D در داشتن و نداشتن رینگ تنظیم دیافراگم دستی و موتور فوکوس بی صداست که شامل یک موتور فراصوتی که با امواج صوتی کار میکنه هست.سری G رینگ تنظیم دیفراگم نداشته و سری D داره.در سری D اطلاعات نورسنجی در فاصله محاسبه و به دوربین ارسال میشه.در مجموع سری D قدیمی تر هستن و ارزونتر.من یدونه Nikon AF NIKKOR 50mm f/1.8D دارم خیلی هم راضی هستم.اگه دوربین شما سری DX هست میتونید از لنز Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G استفاده کنید.لنزهای Nikon AF NIKKOR 50mm f/1.8D و Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G و Nikon AF NIKKOR 50mm f/1.4D و Nikon AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G هم میتونید استفاده کنید که این آخری بیشتر بدرد پرتره میخوره.
در ضمن یک علت استقبال ازNikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G عدم ضبط صدای فوکوس در حین فیلمبرداریه.در لنزهای سری D فوکوس با صدای قابل توجهی صورت میگیره که در زمان فیلمبرداری خوشایند نیست.ولی من به شخصه از دوربین فقط برای عکاسی استفاده میکنم و واسم مهم نیست.
اینم تصاویر از لنزهایی که گفتم:
Nikon AF NIKKOR 50mm f/1.8D
فایل پیوست 54484
Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G
فایل پیوست 54486
Nikon AF NIKKOR 50mm f/1.4D
فایل پیوست 54487
اینهم یک سری دیگه از تصاویر:
Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G
فایل پیوست 54488
Nikon AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G
فایل پیوست 54490
Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G
فایل پیوست 54489
دوست عزیز "بی صدا بودن" ، "داشتن موتور فوکوس" ، "داشتن موتور فوکوس بی صدا" و "نداشتن موتور فوکوس" موارد جدای از هم هستند!
سری D موتور فوکوس داخلی ندارند کلا!
سری G موتور فوکوس دارند که روی این لنز 50mm 1.8G عمل فوکوس تقریبا بی صدا هم هست.
"موتور فراصوتی که با امواج صوتی کار میکنه" دیگه چه صیغه ای بود؟!
Nikon D5000 | 18-200mm VR II | 50mm F1.8G | SB-900
دوست من اشاره به موتور فوکوس برای سری G بود.(تفاوت مدل های G ,D در داشتن و نداشتن رینگ تنظیم دیافراگم دستی و موتور فوکوس بی صداست) و همچنین گفتم که(در سری D اطلاعات نورسنجی در فاصله محاسبه و به دوربین ارسال میشه)نگفتم موتور فوکوس داره.این سری (D) روی بدنه های با موتور فوکوس داخلی بسته میشه. تا جایی که من میدونم سریG برای حرکت موتور از انرژی صوتی (و بدون صدا) استفاده میکنه.اگر نظرم کاملا علمی نبود یا خوب منتقل نکردم عذر خواهی میکنم.