منظور من هم دقیقا همین بوکه است نه عمق میدان..
عکس اول شما روی فوکال لنتی معادل 52 میلیمتر ( کراپ 1.5 فوکال لنت اسمی 35 میلیمتر ) گرفته شده و عکس دوم روی فوکال لنت 70 روی دوربین فول فریم دیافراگم در هر دو ثابت
یکی از مواردی که میتواند تاثیر در کیفیت بوکه داشته باشد همین فوکال لنت خواهد بود.
نمیخوام نظری روی این موضوع داشته باشم که کیفیت بوکه هر دو لنز با شرایط متفاوت یا همسان چقدر میتواند تفاوت داشته باشد چون شما این دو رنج را داشته اید روی دو لنز متفاوت و دو دوربین متفاوت ( به لحاظ سنسور )نظر و تجربه شما سندیت بیشتری خواهد داشت
اما میخوام اشاره کنم که فول فریم روی کیفیت یک بوکه میتواند تاثیر گذار باشد.
یک مثال فرض کنیم شما روی فول فریم با فوکال لنت 70 نیم تنه از فردی عکسی ثبت میکنید با دیافراگم 2.8 ...
روی همین دیافراگم برای رسیدن به FOV معادل یا ثبت از همان نیم تنه با دوربین کراپ نیاز خواهد بود فاصله خودتان تا فرد مورد نظر را افزایش دهید. فوکال لنت معادل دومی برابر با 105 خواهد بود و فوکال لنت اول که روی فول فریم استفاده شده همان 70
اما اگر دقت کنید بوکه روی فول فریم محوی بیشتری خواهد داشت با اینحال که فوکال لنت معادل در دومین حالت بیشتر بوده.
بطور کل وقتی به سمت MFD میرویم جنس بوکه میتواند به لحاظ محوی تغییر کند (محوی لازمه بوکه خواهد بود ) در حالت اول بخاطر آنکه تمایل دوربین بیشتر به سمت کلوز آپ فوتوگرافی است نتیجه آنکه جنس بوکه متفاوت تر و غالبا زیبا تر خواهد بود ( بطور عموم ) فقط میخوام اشاره کنم که اولین تفاوت روی دوربین های فول فریم و کراپ در جنس بوکه ها یکی از اولین دلایل آن همین مورد خواهد بود
نهایت آنکه بنظر من ( در تفاوت هایی اولیه که ممکن است بین کیفیت بوکه این دو لنز باشد ) ( با در نظر گرفتن عادت عکاسی که برای هر فرد میتواند یک پارمتر ثابتی در هر مقطع از زمان باشد ) تفاوت بوکه زیبا بین لنز 70-24 و 55-17 میتواند تاثیر پذیری بیشتری از سنسورهای مورد استفاده داشته باشد تا تفاوت بین بوکه این دو لنز
البته شرایط دیگری هم هست که نیاز به بررسی بیشتری خواهد داشت.