خوب بابک جان، من یکسری از دلایلم رو ذکر کردم و حالا به صورت کلاسه شده:نوشته اصلی توسط bf
1- D2X از سنسوری با برش 1.5 استفاده میکند با رزولوشن 12مگاپیکسل. ثابت شده است که این رزولوشن برای مساحت سنسور D2X یک حد نهایی است چرا که بهترین لنزهای نیکون با بهترین درجه تفکیک بر روی مساحت سنسور D2X تصویری با دقت حدود همان 12 مگاپیکسل تولید میکنند. بنابراین با افزایش دانسیته پیکسلها بر روی این سنسور شاهد تصویری بهتری از نظر میزان تفکیک نخواهیم بود. این اشکالی است که همه دوستداران نیکون در نمایشگاه های این شرکت مطرح میکنند و ظاهرا نیکون نیز این مسئله را قبول دارد. (گزارش آقای مسعودی نژاد از نمایشگاه نیکون در لندن را بخوانید.)
2- نکته فوق مسلما در مورد کانن هم صدق میکند. ولی کانن رو به تولید سنسورهای فول فریم آورده که به دلیل داشتن مساحت بیشتر این حد نهایی رزولوشن بالاتر است مثل Canon 1Ds MK II با 16.7 مگاپیکسل (که آن را هم میتوان حد نهایی دانست، البته تقریبا، چرا که بعضی از لنزهای پرایم کانن درجه تفکیک خروجی بالاتری دارند..)
فکر میکنم تمام دوستداران نیکون هم قبول دارند که در صنعت دوربینهای دی اس ال آر محصولات کانن همیشه پیشتاز بوده اند: 300دی، 20دی، 5ی و ...
از سوی دیگر کانن دوربین 5دی را تولید کرده که یک دوربین فول فریم است با نصف قیمت !! و 12 مگاپیکسل. در همین اوضاع و احوال در حالیکه از کانن انتظار میرفت که بازهم دست به تحول اساسی بزند و یک دوربین فوق العاده با ضریب 1.6 به بازار ارائه کند، دوربین 30دی ارائه شد که از همان سنسور تولید شده یک و نیم سال پیش استفاده میکند. من فکر میکنم از این امر میتوان یک پیام مهم برداشت کرد: تکنولوژی تولید سنسورهای قطع دیجیتال (چه کانن چه نیکون) به حد تثبیت شده ای رسیده است.به نظر من ما شاهد تولید سنسوری با قطع DX نیکون به همراه یک تحول فوق العاده نخواهیم بود.. همینطور سنسوری با ضریب 1.6 کانن.. مگر اینکه انقلابی رخ دهد و نسل جدیدی از سنسورها با امکانات عجیبی ظاهر شوند.. مثلا سنسور های سهموی.
3- و اما در آخر چرا میگوییم پسر 5دی ! به این دلیل که 5دی نخستین دوربین از یک سری جدید ارائه شده توسط کانن است.. در حالیکه بسیار جای بهبود دارد.. با سیاست کانن مبتنی بر تمرکز روی دوربین های فول فریم، ارزان کردن قیمت آنها و افزایش کیفیت آنها میتوان باور داشت که یک سال دیگر دوربینی در رده 5دی با همین حدود قیمت و با کیفیت بالاتر، رزولوشن بالاتر و بازهم فول فریم ببینیم.