سلام
این تاپیک رو ایجاد کردم برای انکه دوستان اطلاعات خودشان را در خصوص این لنز به اشتراک بگذارند .همچنین فکر کردم شاید برای دوستانی که می خواهند این لنز را ابتیاع کنند مفید واقع شود .
خوب من این لنز را هفته گذشته با قیمت 10500000ریال با گارانتی سیگل خریداری کردم .
همانطور که می دانید دیافراگم این لنز تقریبا بسته است .که می توان انرا جزء ایراد های وارد به این لنز دانست . وشاید شما را برای خرید این لنز دچار دودلی و سردرگمی کند . دیافراگم بسته این لنز بخوبی نشان می دهد که شمابرای گرفتن عکس های باکیفیت نیاز به نور کافی دارید . من چون در جنوب زندگی می کنم و آسمان اکثر مواقع آفتابی و سوزان است با دیاف این لنز مشکل چندانی نخواهم داشت .گر چه من عکسهایی هم در هوای ابری و سایه با این لنز گرفتم از کیفیت خوبی برخوردار بود .
من این لنز را روی دوربین D300نیکون استفاده کردم .سه روزی که این لنز را تست کردم بسیار راضی بودم و می شود گفت تمام شات ها در 500م م زده شده است و در 98 درصد عکس ها سوژه پرنده بوده است . . به نتایج خوبی رسید م که البته هنوز زود است تصمیم گیری کنم چون هنوز تجارب خیلی زیادی مانده است که با ید با این لنز بدست بیاورم .
در روز اول از ساعت 7 صبح شروع به عکاسی نمودم تازه داشت آفتا ب بالا می آمد در نتیجه نور کم بود بنابراین اکثر شات ها در دیاف 6/3 و ایزوی 400 بود .و همچنین فایلها با فرمت راو بود . بنابراین عکسها نویزی بودند و به نظر من عکسهای خوبی نبودند . اما هر چه آفتاب بالاتر می امد وضع بهتر می شد مثلا از ساعت 7/30 دقیقه عکسها خیلی خوب شدند همچنین در ساعت 10.30 دقیقه ایزو را می شد روی 200 تنظیم کرد و سرعت خوبی هم داشت و در نتیجه دیاف بسته تر هم جواب می داد و بهمراه آن شارپنس و دیتل بهتر .و این نشان می داد این لنز به نور کافی نیاز مند است .
من قبل از خرید این لنز از کیفیت عکس های این لنز اطلاعات کافی داشتم و قبلا در تاپیک 120-400 هم گفته بودم اگر کمی ویرایش هم آموخته باشید به نتایج در خوبی خواهید رسید . بنابراین می دانستم که نیاید از این لنز توقع خروجی با کیفیت لنز های فیکس را داشت .
اما داستان لرزه گیر ....می شود گفت که 2تا3 استاپ تاثیر گذار است و خیلی کمک کننده و موثر می باشد .بعبارتی شاید بتوان گفت استفاده از این لنز بدون لرزه گیر در فاصله کانونی 300 تا 500م م شما را با مشکل مواجه می کند و اکثر مواقع خروجی خوبی نخواهید داشت .البته هنوز فرصت استفاده از این لنز بدون لرزه گیر و با سه پایه فراهم نشده است .
از موارد دیگر ی که می توان یاد آور شد وزن 1910 گرمی این لنز می باشد .که شاید برای بعضی از دوستان مشکل ایجاد کند . بخصوص دوستانی که کمی از نظر جسمی ضعیف باشند . اما برای من که اولین بار بود با تله ای با این وزن کار می کردم مشکلی ایجاد نکرد .در روز اول 2/30دقیقه از این لنز استفاده کردم که خستگی ایجاد نکرد (شوق تله نمی گذاشت خستگی رو خبر دار بشم ) اما روز سوم شرایط فرق کرد این لنز همراه یک سه پایه نیم کیلو یی که بطور دائم به لنز وصل بود از صبح ساعت 8 تا ظهر ساعت 1 با خودم حمل کردم.شب دستم کمی درد گرفت که صبح خوب خوب شده بود . وسرحال بودم . کلا می شود گفت که وزن این لنز برای من مشکل ایجاد نکرد. نکته ای که یادم رفت بگم این بود که بند خود لنز که در پک لنز موجود بود خیلی کمک می کرد تا احساس خستگی نکنم . بند لنز را طوری تنظیم کرده بودم که وزن لنز و دوربین روی این بند بود وبند دوربین تا اندازه ای شل تنظیم کرده بودم که تمام فشار سنگینی لنز و بدنه روی بند لنز باشه .وخلاصه اینکه هر دو بند را در گردن خود انداخته بودم که سبب می شد احساس خستگی نکنم .
اما بحث صرفه اقتصادی .در مانت نیکون 80-400 . در مانت Canonمی توان 100-400 را نام برد. در اینجا قصد ندارم از محاسن ومعایب این دو لنز صحبت کنم بلکه قصدم مقایسه قیمتی می باشد .این دولنز با ارزش قیمتی حدود 1400 تا 1500 دارند که همین امر سبب می شود لنز 150-500 حدود 400تا 450 نسبت به دو لنز فوق الذکر بصرفه تر باشد .و مضاف بر آن 100م م بیشتر در فاصله کانونی از دو لنز دیگر اهمیت و صرفه اقتصادی آنرا دو چندان می کند .
در خصوص فوکوس هم کمی بنویسم بد نیست . این لنز بخاطر استفاده از موتور فوکوس HSMاز سرعت خوبی در فوکوس برخودار است در طی این سه روز با مشکلی جهت فوکوس (گیجی فوکوس )بر نخوردم .
مورد دیگری که باید یاد آور بشوم این لنز بدر عکاسی از پرندگانی می خورد که از نظر جثه در حد یا کریم به بالا باشد .(گرچه خود من با این لنز از مرغ نجوا(طبق اسم گذاری تلوزیون ) که به اندازه انگشت شصت می باشد عکس خوبی گرفتم که انشالله در همین تاپیک یا تاپیک حیات وحش خواهم گذاشت )
از جذابیت های عکاسی پرندگان پیدا کردن راهی برای نزدیک شده به آنها است تا بتوان کادر خوبی بست .که خود کلی لذت دارد .
در پایان باید بگویم که این لنز بیشتر بدرد کسانی چون من آماتور می خورد که حرفه ای از حیات وحش عکاسی نمی کنم و فقط بیشتر جنبه سرگرمی و لذت بردن از عکاسی با این موجودات زیبا مد نظر دارم .انشالله در پستهای بعدی سعی میکنم نمونه عکس های این لنز را ارسال کنم . انشالله
موفق و پایدار یاشید
یا حق