اینجا یکم موضوع سخت شد!!!!
البته من یه تجربه مشابه دارم ، یه زمانی سیگما 50 1.4 داشتم که خیلی هم ازش راضی بودم ولی به خاطر اینکه خیلی بزرگ بود و توی خیاباون خیلی به چشم میاد فروختمش و به جاش یه کانن 50 1.8 خریدم و البته از خریدم خرسند هم بودم.
حالا هم اگه واقعا پرتره گرافی براتون خیلی مهمه و نیازی به 2 میلیمتر واید ندارید و البته اینکه بتونید لنز خودتون رو به قیمت ایده آل بفروشید و یه لنز 17-85 به قیمت مناسب بخرید ، به نظرم میتونید یه لنز مثلا 85 1.8 برای پرترهاتون بخرید ( من یه بار از این لنز یکی خریدم که بعدش فروختم ولی دوباره مجبور شدم یکی بخرم) برای پرتره گرافی به نسبت قیمت عالیه.
اما در مورد ماکرو گرافی ، اگر واقعا ماکرو در کنار پرتره براتون مهمه میتونید به جای 85 یه 100 ماکرو بخرید ( از آنجا که ما کلا کارمون پرترس با وجود 85 نیم نگاهی به 100 ماکرو نیز دارم :)))))
در مورد 15-85 ، به عنوان تک لنز باید بگم عالیه
اما اگر کسی بخواد در کنار 15-85 یه لنزی مثل 10-22 داشته باشه به نظر من باید طرف خیلی مایه دار باشه که اون دو میلی متر واید بیشتر براش توجیه داشته باشه. البته شاید کسی باشه که کارش مثلا منظره و طبیعت باشه و همزمان چند لنز واید و التراواید داشته باشه ، و یا کارش پرتره باشه و تمام لنزهای 50 1.2 ، 85 1.2 ، 135 2 ، 70-200 2.8 رو داشته باشه و از همه استفاده کنه ، اما آیا ما هم چنین شرایطی داریم!!!!!