درود
واید بودن لنز تاثیر مستقیم در تصویر نهایی داره
این تاثیر هم می تواند مثبت تلقی بشه و هم منفی!
مثبت بخاطر موردی که اشاره کردید! یعنی هم خروجی نور بیشتر و هم مدت نوردهی بالاتر
منفی بخاطر این مسئله که لنز واید به خاطر ماهیتش جزئیات تصویرش نسبت به یک لنز نرمال کمتره.
اگر بخوام نکته فوق را توضیح بدم می شه اینطور بیان کرد که اگر بحث دفرم شدن تصویر را کنار بگذاریم، در عکاسی پرتره بدلیل مهم بودن جزئیات چهره و پوست و لزوم شارپنس شما نمی بینید کسی از لنز واید استفاده کنه. حتی اگر خودتون تست کنید در فوکال زیر 35 در یک فاصله یکسان نسبته به سوژه درمقایسه با زمانی که از لنز 50 میلیمتری استفاده می شود تفاوت جزئیات تصویر به وضوح قابل مشاهده و تشخیصه.
در عکاسی نجومی وجود مشکلات کمی نور و نویز هم به این مسئله تجمیع کردن تصویر افزوده می شه. بنابراین شما اگر از یک لنز مثل 50 میلی متری F/1.8 استفاده کنید تصویر (فرای بحث نورگیری) شارپنس و جزئیات بیشتری داره نسبت به زمانی که مثلا از یک لنز 11 دیاف 2.8 استفاده می کنید. بخصوص اگر مقدار نوردهای را با استفاده از موتور ردیاب بتوانید یکسان نمایید.
این مسئله را شخصا تجربه کردم. دیافراگم در عکاسی نجومی پارامتر مهمی در تراکم نور هست.
من لنزهایی مثل 50 دیاف 1.8
17-50 های F/2.8
و اخیرا 35-18 سیگما f/1.8 را برای این منظور استفاده کردم.
اغراق نیست اگر عرض کنم خروجی تصویر 50 و 35-18 از 50-17 از نظر نورگیری بهتر و مناسب تره.
البته کیفیت شارپنس تصاویر لنز هم بحث خودش رو داره.
اما یک نکته مهم دیگر هم هست که نباید فراموش کنیم. در استفاده از لنزهای فوکال بالاتر، عموما فوکوس نقش بسیار مهمی داره. داستان فوکوس در شب هم مشکلات خاص خودش را داره. البته چقدر زاویه وایدتر بشه مشکل فوکوس کمتر خواهد داشت و این خودش شاید یک پارامتر مثبت باشه. برخلاف تصور اکثر دوستان وجود لرزشگیر در این شرایط نه تنها مفید نیست بلکه در مواردی مشکل ساز هم هست.
فوکوس هم به جرات می توانم عرض کنم حتی در زمان وجود اجرام پرنور مثل ستاره مهبانگ فوکوس قطعی و دقیقی ممکنه نباشه. حتی در شرایطی که دوربین سلامت فوکوس را با زدن بوق تایید کنه و اگر تست کنید با تغییر در حد میکرومتری رینگ فوکوس ممکنه شاهد تغییر اساسی در تصویر نهایی باشید! در عکاسی با استفاده از تلسکوپ این مسائل بقدری جدی می شه که برای رفع مشکل موتور فوکوسر و یا روش های فوکوس خاص استفاده می شه.
خیر. البته بستگی به اپراتور یا عکاس داره و نرم افزاری که استفاده می شه. خروجی تصاویر در زمان استفاده از لنزهای فوق و حتی 50 میلیمتری از نظر جزئیات دلنشین تر از لنزهای واید هستند.و نکته بعدی هم اینه که مثلا لنزی مثل ۳۵ یا ۲۴ واقعا برای عکاسی نجومی انونقدر واید نیست (حتی روی فولفریم) و باید پانوراما عکس رو ثبت کرد و این مورد آزاردهنده نیست؟
اما یک نکته مهم هم وجود داره!
عکاسی پانوراما در شب نکات خاص خودش را داره و برخلاف عکاسی در روز ممکنه شما مجبور به ثبت تعداد شات بیشتری نسبت به کادر مشابه در روز باشید تا بتوانید تمام جزئیات را در کادر ثبت کنید. بنابراین تجربه بیشتری در این حوزه نیازه
این کاملا انتخابی و وابسته به فردی هست که عکاسی می کنه.با همه اینا آیا بهتره از لنزی مثل ۳۵ استفاده بشه و پانوراما گرفت؟
یا لنز وایدتر استفاده بشه و به طبع اون شاتر هم بیشتر باز میمونه(قبل از اینکه ستارهها از حالت نقطهای در بیان)
عکاسی با لنز واید بدلیل اینکه شما در یک شات با خیال راحت تصویر را ثبت می نمایید بسیار سهل تر از عکاسی با لنز نرمال و روش پانوراما هست.
اگر قرار باشه به فردی بهترین حالت را پیشنهاد بدم شخصا لنزی مثل 50-17 را برای دوستانی که لنز برای این ژانر ندارند و لنز 35-18 را برای افرادی که لنز 50 F/1.8 در اختیار دارند را توصیه می کنم (البته در بادی های کراپ). در مورد بدنه های فول فریم هم شاید مناسبترین گزینه 35-16 (کنون) و اگر اشتباه نکنم و باتوجه به اطلاعات دوستمون 35-17 نیکون دیافراگم F/2.8 باشند. (البته با توجه به بودجه و قابلیت حمل)
رابطه ای که شما عدد های بالا (یعنی 5 و 25 برای سامیانگ و سیگما) را بدست آوردید (اگر اشتباه نکنم) در عدد دیافراگم قرار داره. یعنی F/2.8و سوال آخر اینکه مثلا لنزی مثل ۲۴-۱۴ نیکون رو اگه روی ۱۴میلیمتر تک شات عکاسی کنیم بهتر هست یا مثلا روی ۲۴میلیمتر پانوراما؟(اصلا تاثیری داره به جته نورگیری؟) یعنی مقدار گشودگش دیافراگم تو لنز زوم در صورت تغییر فاصله کانونی تغییر میکنه؟ (f ثابت فرض بشه)
با تشکر
اگر اشتباه نکرده باشم F فاصله کانونی خواهد بود و در نتیجه به راحتی می توانید میزان نور خروجی را مشاهده کنید. بعنوان مثال همین لنز 14-24 با استدلال شما برای عدد 14 (فرض بر روی کراپ) خروجی خودش برابر 5 و در 24 برابر 8.5 خواهد شد. همانطور که در ابتدا عرض کردم، این مسئله شخصی و وابسته به عکاسه که از کدام استفاده کند. اما بدون شک هرچقدر المان های اپتیکی لنز کمتر باشد، خطاهای اپتیک و ... هم کاهش خواهد یافت.
و در نهایت، همین لنز 14-24 در صورت استفاده از موتور و نوردهای برابر 14 میلیمتر در عدد 24 خروجی با جزئیات بهتری را برای شما فراهم خواهد کرد. به همین دلیل هم هست که معمولا لنزهایی مثل 35 با استفاده از موتور بیشتر در این ژانر استفاده می شود.
ارادتمند