صفحه 3 از 6 نخستنخست 1 2 3 4 5 6 آخرینآخرین
نمایش نتایج : از شماره 21 تا 30 , از مجموع 54
Like Tree478تشکر

موضوع: عکاسی Large Format

  1. #21
    كاربر فعال
    تاریخ عضویت
    December 2006
    نوشته ها
    676
    تشکر شده
    4097
    تشکر کرده
    285

    پیش فرض عکاسی Large - مراحل عکاسی

    1- جای دوربین، زاویه حدودی نصب دوربین و فاصله کانونی مورد نظر رو انتخاب کنید.
    2- سه*پایه و دوربین رو تراز و نصب کنید.
    3- لنز رو به دوربین متصل کنید و دیافراگم رو تا انتها باز کنید.
    4- تنظیمات دوربین رو انجام داده و با تنظیم فاصله دو صفحه با هم و استفاده از دسته فوکوس یک فوکوس تقریبی انجام دهید.
    5- ترکیب*بندی دقیق عکس رو با استفاده از فوکوس اسکرین انجام دهید.
    6- با کمک Tilt و Swing و استفاده از لوپ فوکوس دقیق رو انجام بدید.
    7- اندازه دیافراگم مورد نساز رو محاسبه کنید/تشخیص دهید.
    8- ترکیب*بندی رو دوباره تنظیم کنید.
    9- فیلترهای مورد نیاز رو نصب کنید.
    10- ویگنتینگ رو کنترل کنید.
    11- لنز رو ببندید (شاتر رو که برای فوکوس و غیره باز کرده بودید)، شاتر رو کوک کنید، هولدر فیلم رو داخل دوربین کنید.
    12- نورسنجی کرده و بعد از اعمال محاسبات لازم سرعت شاتر رو بدست بیارید.
    13- تنظیمات سرعت و دیافراگم رو روی لنز اعمال کنید.
    14- محافظ فیلم رو از روی هولدر بردارید.
    15- به سوژه نگاه کنید.
    16- شاتر رو بچکونید، استفاده از دکلانژور الزامی است!
    17- محافظ فیلم رو در محل مربوطه قرار دهید.
    18- هولدر فیلم رو خارج کنید.
    19- هولدر رو برگردونید و روی فیلم پشتی هم عکسی با همین تنظیمات بگیرید.
    20- وسایل رو جمع کنید و برای عکس بعدی آماده بشید!

    این مراحل با اینکه ساده به نظر می*رسن و به نظر تو خیلی موارد می*شه ترتیبشون رو رعایت نکرد اما بر اساس کلی تجربه طراحی شدن و بهتره که کارها رو به همین ترتیب انجام بدید، برای مثال مورد 3 تاکید می*کنه که لنز رو بعد از نصب دوربین روی دوربین ببندید، کار که خیلی از عکاسها نمی*کنن و به لنزشون آسیب می*رسونن، یا اینکه کادر بندی بعد از فوکوس اولیه چون خود عملیات فوکوس باعث می*شه کادر و ترکیب تصویر شما تغییر کنه، یا کنترل ویگنتینگ بعد از نصب فیلترها و ... کم کم در مورد تک تک این موارد در پستهای جداگونه با هم صحبت می*کنیم.
    Daruosha و usef تشکر می‌کنند.
    کاوه!
    [EYES] [576 Megapixel Retina] [2 x Natural 22.3mm F3.2] [ISO 1 -800]

  2. #22
    كاربر فعال
    تاریخ عضویت
    December 2006
    نوشته ها
    676
    تشکر شده
    4097
    تشکر کرده
    285

    پیش فرض تکنیک Large - حرکت 1

    خب!* قرار شد حرکات رو با مشکلات و صورت مساله*ها بررسی کنیم:

    فرض کنیم داریم از یک منظره طبیعی عکس می*گیریم و کادر طوری تنظیم شده که از علفهایی که چند متری دشت روبرومون سبز شدن تا دوردستها که یکسری کوه وجود دارن رو می*بینیم و می*خواهیم طوری عکسی بگیریم که همه اینها شارپ باشن! فرض کنیم لنز ما تا دیافراگم 64 رو هم داره، چه باید کرد؟

    خب! تنظیم دیافراگم روی 64 نمی*تونه اونقدر کمکی بکنه، اولاً ممکنه که بازهم عمق میدان برای اینکه تمام این تصویر Razor Sharp باشه کافی نباشه و در ضمن Diffraction رو هم باید در نظر بگیریم، بستن بیش از اندازه دیافراگم می*تونه عکس رو Soft کنه و اون Landscape بی*نهایت شارپی رو که می*خواهیم به اندازه 80 سانت در دو متر چاپ کنیم رو خراب کنه. دقیق بودن تو همین نکات ریز هستش که باعث می*شه بشه عکسهای بی*نهایت شارپی با سیستم Large Format گرفت... خب! اول اینکه باید Diffraction Limit لنز رو دونست (که خیلی دقیقش رو می*شه آدم خودش حساب کنه ولی به طور معمول از قبل یکی حساب کرده) برای مثال فرض می*کنیم این لنز ما بالاترین کارآییش روی 22 هست، پس ما تنگ*ترش نمی*کنیم و عکس رو برای 22 تنظیم می*کنیم، حالا می*شه با تغییر زاویه دوربین کمی سر کل دوربین رو بالا داد (نیم تا یک درجه از روی سه پایه) و بعد صفحه لنز رو یک تا 3 درجه تیلت کرد رو پایین :) اینطوری فاصله عملی اون علفها با صفحه فیلم ایتقدر زیاد می*شه که میوفته تو فاصله فوکوسی که با دیافراگم 22 هم اونها و هم کوههای بینهایت شارپ باشن... البته اینی که حتماً اینها همه توی فوکوس هستن یا نه رو هیچ*کس نمی*تونه بگه به جز محاسبه. شما اگه دیافراگم رو ببندید روی 22 غیر ممکنه بتونید با چشم فوکوس رو دقیق ببینید و اگه با یه چیزی مثل صفحه فرنزل (بعدتر در موردش حرف می*زنیم) هم فوکوس اسکرین رو روشن کنید باز هم شارپنس رو که برای اون فوکوس بی*نهایت دقیق احتیاج دارید از دست دادید و نمی*تونید بفهمید همه جا فوکوس هست یا نه، برای همین هم مجبوریم محاسبات انجام بدیم و برای همین فوکوس این دوربین اینقدر سخته.

    اثر انجام این تیلت ریز خیلی بیشتر از اون چیزیه که بشه تصور کرد، به این می*گن اثر شیمپ فلاک (بخونید Shame-p-Flac و بنویسید Scheimpflug) که وضعیت فوکوس رو می*شه از روش فهمید وقتی صفحه تصویر موازی با صفحه لنز و صفحه فیلم نیست... بعدتر در مورد محاسباتش صحبت می*کنیم با هم :)

    خب، خلاصه اگه بگم، وقتی که فوکوس وسیع نیاز داریم می*تونیم با تیلت به بالا یا پایین صفحه لنز کلی عمق میدان رو زیاد کنیم و فشار رو از روی دیافراگم برداریم! این شد تکنیک یک که توی عکاسی Landscape خیلی کاربرد داره.
    Daruosha، adineh، usef و 1 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    کاوه!
    [EYES] [576 Megapixel Retina] [2 x Natural 22.3mm F3.2] [ISO 1 -800]

  3. #23
    amirsooki
    Guest

    پیش فرض پاسخ: تکنیک Large - حرکت 1

    سلام.
    کاش میشد کل این تاپیک رو به صورت یک مقاله کامل و خوب در سایت منتشر کرد .
    کاوه جان نظرتون چیه ؟

  4. #24
    كاربر ويژه farhad44 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    December 2006
    محل سکونت
    Tehran
    نوشته ها
    7,611
    تشکر شده
    32528
    تشکر کرده
    13937

    پیش فرض پاسخ: تکنیک Large - حرکت 1

    نقل قول نوشته اصلی توسط amirsooki نمایش پست ها
    سلام.
    کاش میشد کل این تاپیک رو به صورت یک مقاله کامل و خوب در سایت منتشر کرد .
    کاوه جان نظرتون چیه ؟

    سلام

    امير جان اين قول رو در اوايل تاپيك داده اند. البته خواندن مطلب به اين شكل (مثل پاورقي) هم راحت تره و هم هيجانش بيشتره. مقاله كه شد حجمش زياد مي شه و آدم هي خوندنشو به بعد موكول مي كنه ! من كه دارم لذت مي برم.

    راستي هميشه مي خواستم يه جايي اين رو بگم ولي موقعيتش گير نميومد . من عاشق اين امضاي جناب كاوه (kakooch) هستم :)
    فرهاد حسيني

  5. #25
    كاربر فعال
    تاریخ عضویت
    December 2006
    نوشته ها
    676
    تشکر شده
    4097
    تشکر کرده
    285

    پیش فرض شناخت فرمت Large - دوربین 10 - Lens Board

    سلام،
    امیر عزیز، ممنون از توجه شما، همونطو که فرهاد جان فرمودند، چشم، بعد از تکمیل این پستها در اسرع وقت یک مقاله هم از روی اینها آماده می*کنم.

    فرهاد جان، بینهایت از لطف و محبت شما سپاگزارم.

    خب، برگردیم به خود دوربین، در مورد دوربین خیلی چیزها هست که باید بحث کنیم، برای شروع یکسری کلیات رو مطرح می*کنم. اول اینکه لنزها و بکها (فیلم هولدرها و هولدرهای فیلم رول) تو این فرمت همه استاندارد هستند و تقریباً از همه می*شه روی هم استفاده کرد.
    همونطور که پیشتر نوشتم اندازه شاترها مشخص هست و لنزها رو روی شاتر می*بندند با توجه به اندازه لنز. المنت جلویی دوریینها هم که همون لنز برد (Lens Board) بهش می*گن یک صفحه هست که براحتی از دوربین جدا می*شه و شما لنز رو روش می*بندید. طبیعیه که با توجه به شاترهایی که استفاده می*کنید باید بردهای مختلف داشته باشید تا برای اندازه*های مختلف شاتر بتونید شاتر رو روی برد ببندید و برد رو روی دوربین نصب کنید.
    بطور معمول یک عکاس با داشتن دو تا برد کارش راه میوفته و اکثر لنزها از کوپال 0 یا 1 استفاده می*کنن. خود لنز برد هیچ چیزعجیبی نیست بلکه یک صفحه فلزی هست که یک سوراخ وسطش داره و به طور معمول هم مربع هست. نکته اینه که اندازه خود این مربع فرق می*کنه و برای مثال لنز برد سینار رو نمی*شه روی دوربین لینهوف بست، با اینکه هر دو دوربین 4 در 5 هستن ولی این یه جورایی شگرد دوربین*سازهاست که یک کاری می*کنن که این قطعات به هم متصل نشن که البته اونقدر هم مهم نیست چون یک صفحه فلزی با یه سوراخ اونقدریم قیمت نداره! خوب، یه نکته دیگه اینه که دوربینهای Horseman کپی ژاپنی سینار هستن و تقریباً همه قطعات سینار روی این دوربینها نصب می*شه. یا خیلی از قطعات Arca به لینهوف می*خوره و الی آخر. حالا من از تجهیزاتی که دارم یکسری عکس می*گیرم و سرفرصت اینجا می*فرستم که منظورم بیشتر روشن بشه اما به هر حال بدونید که لنز برد هیچ چیز ویژه*ای نیستش :)

    یک نکته دیگه که الآن به ذهنم رسید درمورد بردهای Linhof هست! از قدیم لینهوف همیشه دو تا برد داشته یعنی یک المنت جلویی دوربین داره که روش یک سوراخ گنده هستش بعد یه مربع*های کوچیکتری هم داره که سوراخهاشون کوپال 0 و 1 و 3 هستن و لنز رو روی این مربع*های فلزی سوار می*کنید و اونها با یک مکانیزم ساده روی اون یکی برد که یک سوراخ بزرگ داره سوار می*شن، فکر می*کنم هدفش این بوده که عکاسها برای هر لنز یکی از این برد کوچیکها بخرن و هردفعه که خواستن لنز رو عوض کنن فقط این برد کوچیک رو عوض کنن و بردها رو روی لنز نگه دارن، چون کار سختی هستش که هردفعه لنز رو بپیچید روی برد اصلی یا اینکه لنزها رو با یک مربع 14 در 14 سانت حمل کنید! :) عکس دوم از سمت راست هردوی این بردها رو نشون می*ده.

    دیگه اینکه بعضی بردها کمی فرورفتگی به داخل دارن که برای لنزهای واید استفاده می*شن، چرا؟ چون دوربین تا یه حدی جمع می*شه به هرحال و وجود فانوس (که البته توی واید از فانوس چرمی واید استفاده می*شه) و دم و دستگاه دیگه*ی دوربین نمی*گذاره خیلی خیلی نزدیک کرد صفحه جلویی دوربین رو به صفحه فیلم و خوب تو عکاسی واید بطور معمول دوربین رو باید خیلی جمع کرد، این بردهایی که می*بینید سوراخ روشون کمی عقب*تر از خود برد هست کاربردشون اینه که المنت آخری لنز رو به صفحه فیلم نزدیک*تر می*کنن وقتی شما دوربین رو تا انتها جمع می*کنید و کار فوکوس و حرکات رو (به خصوص حرکات، چون دوربین خیلی جمع رو حرکت دادن آسون نیست) راحت می*کنن. البته کار باهاشون هم اونقدر راحت نیست چون تنظیمات دیافراگم و شاتر می*رن توی این چاله وهردفعه عوض کردنشون زجر داره... عکس سوم از سمت راست رو اگه ببینید یکی از این نوع بردها رو می*بینید.

    حالا تا خودم عکسی بگیرم، عکس اول از راست سه تا لنز برد سینار هست، عکس دوم یک برد لینهوف و اون برد اصلی دوربین هست که گفتم یک سوراخ خیلی بزرگ داره، عکس سوم از راست سه تا از برد کوچیکهای لینهوف هست که پایینیشون از همون نوع recessed هست که به داخل رفته برای کار واید. عکس آخر هم که قسمت جلویی یه دوربین لینهوف هست، این سوار یه ریل می*شه و با فانوس به پشت دوربین وصل می*شه، خیلی ساده و خیلی شیک! دوربین Large Format همچین دوربینیه که در حالی که ساده هست بی*نهایت کامله :) این عکسها رو از روی یکسری Item توی eBay پیدا کردم و به زودی عکسهای Original خودم می*گیرم و می*فرستم.
    تصاویر پیوست شده تصاویر پیوست شده
    ویرایش توسط kakooch : Monday 9 April 2007 در ساعت 17:50
    vargha تشکر می‌کند.
    کاوه!
    [EYES] [576 Megapixel Retina] [2 x Natural 22.3mm F3.2] [ISO 1 -800]

  6. #26
    كاربر همراه AliMohammadi آواتار ها
    تاریخ عضویت
    August 2006
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    278
    تشکر شده
    302
    تشکر کرده
    1567

    پیش فرض پاسخ: عکاسی Large Format

    سلام...:(
    آقا كاوه*ي عزيز:) اين تاپيك چي شد...من كه خيلي دوست دارم ادامه پيدا كنه...تازه داشتيم علاقه*مند ميشديم.
    علی محمدی

  7. #27
    كاربر فعال
    تاریخ عضویت
    December 2006
    نوشته ها
    676
    تشکر شده
    4097
    تشکر کرده
    285

    پیش فرض پاسخ: عکاسی Large Format

    نقل قول نوشته اصلی توسط AliMohammadi نمایش پست ها
    سلام...:(
    آقا كاوه*ي عزيز:) اين تاپيك چي شد...من كه خيلي دوست دارم ادامه پيدا كنه...تازه داشتيم علاقه*مند ميشديم.
    قربان، شما لطف دارید و حق با شماست. من فکر کردم طرفدار زیادی نداره و برای همین ادامه ندادم، از طرفی هم یک مدت خیلی درگیر بودم.

    ممنونم.
    کاوه!
    [EYES] [576 Megapixel Retina] [2 x Natural 22.3mm F3.2] [ISO 1 -800]

  8. #28
    كاربر همراه AliMohammadi آواتار ها
    تاریخ عضویت
    August 2006
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    278
    تشکر شده
    302
    تشکر کرده
    1567

    پیش فرض پاسخ: عکاسی Large Format

    نقل قول نوشته اصلی توسط kakooch نمایش پست ها
    قربان، شما لطف دارید و حق با شماست. من فکر کردم طرفدار زیادی نداره و برای همین ادامه ندادم، از طرفی هم یک مدت خیلی درگیر بودم.

    ممنونم.
    سلام...:)
    آقا كاوه عزيز مگه ميشه تاپيك*هاي شما طرفدار نداشته باشه...ممنون.
    علی محمدی

  9. #29
    كاربر بسیار فعال ajjadesa آواتار ها
    تاریخ عضویت
    December 2006
    محل سکونت
    tehran
    نوشته ها
    1,173
    تشکر شده
    4634
    تشکر کرده
    2486

    پیش فرض پاسخ: عکاسی Large Format

    کاوه جان فکر کنم حالا وقت این تاپیک باشه مخصوصا که تو سفر شما لطف کردین دوربین لارج فرمت خودتون را اوردین و در اختیار دوستان قرار دادین و همه را بردین تو نخ لارج فرمت منتظر ادامه مطالب هستیم
    سجاد عبدالهی
    Canon EOS 5D Mark II/Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM/Canon EF 50mm f/1.4 USM /Canon EF 180mm f/3.5 L USM Macro /Sigma 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG

  10. #30
    كاربر ويژه infinity آواتار ها
    تاریخ عضویت
    January 2006
    محل سکونت
    Tehran
    نوشته ها
    2,930
    تشکر شده
    7783
    تشکر کرده
    4379

    پیش فرض پاسخ: عکاسی Large Format

    http://www.akkasee.com/forum/showthread.php?t=5094

    این کتاب را ببینید.
    matthew تشکر می‌کند.
    هادی هژیرآذر

صفحه 3 از 6 نخستنخست 1 2 3 4 5 6 آخرینآخرین

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •