سلام!
خب!* بهتره این بحث ظهور فیلم رو تموم کنیم. الآن فقط پروسه C-41 مونده که برای ظهور نگاتیوهای رنگی استفاده می*شه. اگه C-41 هم انجام بشه یعنی شما می*تونید اسلاید و نگاتیو سیاه و سفید و رنگی رو همه تو خونه ظاهر کنید.
از آقای MRF* هم ممنون! درست همون چیزی رو که گفتم طرفش نرید رو (ریل فلزی) عکسش رو گذاشت (تازه خود منم تو عکسها هستم!) و اصل موضوع رو فراموش کرد! یکبار دیگه خواهش می*کنم از ایشون که همکاری کنن با من!
1- پروسه C-41 تنها پروسه*ای هست توی این پروسه*ها ظهور که از ریشه برای ماشین طراحی شده. یعنی درست شده تا تو ماشین انجام بشه. درسته که بعضی از شرکتها داروهایی دارن که برای ظهور دستی C-41 هست (و بطور معمول اسمش رو Press Kit می*گذارن و برای عکاسهای خبری، تتنال، جوبو و آگفا همچین چیزایی داشتن) ولی به هر حال این پروسه برای ماشین طراحی شده.
2- بند بالا به این معنیه که کار شما اگه خیلی عالی باشه به کیفیت ماشین می*شه و با توجه به قیمت پایین ظهور (500 تومن حلقه*ای) من دلیلی نمی*بینم که C-41 رو به لابراتوار ندم.
3- ولی دلایلی هم هست. لابراتوارها بطور معمول بسیار کثیف کار می*کنن و اگه از ماده*های فاسد و یا بی*کیفیت استفاده نکنن بخاطر رسیدگی نکردن به دستگاهاشون تقریباً همشون روی فیلم خط می*ندازن و کیفیت عکس رو کلی میارن پایین. از طرفی اگه نخواهید که کسی عکس شما رو ببینه راهی ندارید جز اینکه توی خونه ظاهرش کنید.
4- با همه این حرفها می*ریم سراغ خرید دارو. داروی C-41 دستی راحت پیدا نمی*شه ولی یک مهندسی هست که تولید می*کنه و تو مغازه*ها می*گذاره برای فروش. کیت 15 لیتری رو. اگه بگردید پیدا می*شه. داروی ماشینی رو هم می*شه استفاده کرد ولی دو تا مشکل داره! یکی اینکه بطور معمول توی بچ*های 100 لیتری!!! میاد و اینکه Replenisher لازم دارن بعضی داروها. این رپلنیشر یک دارویی هست که داروی ظهور رو زنده می*کنه. یعنی فردا صبح که میان ماشین ظهور رو روشن می*کنن یه مقدار از این اضافه می*کنن به داروی موجود و داروی موجود زنده می*شه برای کار دوباره. یک جور Start هست که برای خیلی از داروهای ماشینی لازمه. اما برای ما که تو خونه کار می*کنیم کارو سخت می*کنه. به خصوص که اضافه کردنشم به این سادگی نیست و باید تو دمای خاص و به مقدار دقیق مخلوط بشه بر اساس کارکرد دارو و ... . پس باید دنبال دارویی بود که رپلنیشر لازم نداشته باشه.
5- کیت تتنال یا این داروهای دست*ساز مهندسه رو (که اسمش فرید یا فردین یا همچین چیزی بود) رو می*شه پیدا کرد. دنبال کیتهای 5 یا 15 لیتری باشید. آخرین بار دیدم سیمرغ کیت مهندس! رو داشت.
6- خب. به هر ترتیب. بسته به کیتی که می*خرید با سه حموم یا چهار حموم کار تمومه. خود کیت اطلاعات دقیق رو نوشته و من خیلی خلاصه اینجا عرض می*کنم.
7- اگه کیت سه حمومه (مثل کیت تتنال) خریدید به این ترتیب عمل کنید:
7-1: دما رو به 38 درجه برسونید (توی C-41 دما خیلی مهمه! همونقدر که تو E-6 مهم بود و بیشتر! دما خیلی مهمه!) یعنی فیلم رو تو ریل کنید و بگذارید تو تانک (تو تاریکی) و بعد تانک رو بگذارید تو تشت آب داغ 38 درجه برای 5 دقیقه تا تانک و ریل و فیلم به دمای 38 برسن. بعد برای مدت دقیق 3 دقیقه و 15 ثانیه ماده ظهور رو که دمای اون رو هم به طور دقیق به 38 درجه رسوندید بریزید تو تانک.
7-2: بعد ظهور رو برگردونید و در اسرع وقت Bleach-Fix رو که به 38 درجه رسوندید برای 6 دقیق بریزید اون تو. وقتی اینو میریزد چون کمی ظهور به هر حال تو تانک و لای فیلم می*مونه بخار CO2 می*زنه بیرون که خطری نداره پس نترسید! فقط مواظب باشید که اگه از یک سیستم تانک بسته استفاده می*کنید (مثل تانک فیلمها تخت) یکجوری زمان بدید برای خروج گاز وگرنه گاز به هر حال خارج می*شه و شما خسارت می*بینید!!
7-3: 3 دقیقه با آب روون به شدت بشورید فیلمو
7-4: تو دمای اتاق برای یک دقیقه بگذارید تو استابلایزر (که قبلتر گفتم چی هست) و بعد هم مثل سیاه و سفید خشک کنید.
8- اگه ماده 4 حمومه دارید (مثل مواد ماشینی) اینطوری کنید:
8-1: مثل قبل گرم کنید تانک و فیلم رو و ماده ظهور گرم (38 درجه) رو برای 3 دقیقه و 15 ثانیه بریزید تو.
8-2: شش و نیم دقیقه بلیچ گرم رو بریزید تو و دما رو روی 38 ثابت نگه دارید.
8-3: 3 دقیقه با آب روون بشورید.
8-4: شش و نیم دقیقه با فیکس 38 درجه فیکس کنید و بعد هم از 7-3 به جلو رو تکرار کنید...
9- رقیق کردن ماده کار ساده*ای هست که بسته به نوع مادتون فرق داره. ماده مهندس رقیق شده میاد 5 لیتریش و 15 لیتریش رو هم خودتون می*تونید رقیق کنید.
10- اگه می*خواهید با مهندس! رقابت کنید خودتون هم می*تونید از پایه ماده رو بسازید. من تا بحال همچین کاری نکردم و بهش فکرم نکردم ولی خب اگه علاقه*مندید یک نمونه فرمول رو می*تونید تو http://www.bonavolta.ch/hobby/en/pho..._chemicals.htm پیدا کنید. این پروسس RA-4 که مادش رو گفته شبیه C-41 هست ولی برای ظهور کاغذ استفاده می*شه که الآن به هیچ وجه کاری باهاش نداریم.
11- اگه دمای همه مواد رو به 45 درجه برسونید می*تونید هر یک از روشهای 7 یا 8 رو با همون زمانهای قبلی برای ظهور ولی 3:30 برای بلیچ و فیکس انجام بدید! به این میگن C-41 سریع!
12- دما خیلی مهمه تو C-41، مواد مطابق معمول سمی هستن (خیلی بیشتر از مواد سیاه و سفید) پس از دستکش و ماسک استفاده کنید.
13- کسی فیلم C-41 رو Pull نمی*کنه چون کیفیتش پایینتر میاد ولی برای پوش به ازای هر استاپ پوش باید 15 درصد زمان ظهور رو زیاد کنید.
14- بطور معمول با این کیتها استابلایزر نمیاد. شما خودتون باید از استابلایزر E-6 تون یا استابلایزر جداگونه استفاده کنید یا به آب صابون قناعت کنید.
15- دیگه چی بگم؟ آهان! باید همش هم بزنید بدون توقف! یعنی کل مدت ظهور و بلیچ و اینها هم بزنید. نه اینکه اصلاً صبر نکنید چرا مثلاً هر 10 ثانیه 10 ثانیه صبر کنید ولی دوباره هم بزنید. خیلی بیشتر از سیاه و سفید و E-6 هم لازم داره چون ماده خیلی ضعیفتری نسبت به اونا داره و برای پروسس ماشینی هم طراحی شده که فیلم همواره در حال گذر از ماده هستش.
17- همین. الآن نگاتیو رنگی هم ظاهر کردید :)
ممنونم.