به عبارتی ژورنال تبلیغات آن است. که من متاسفانه دانلودش کردم. فکر میکردم در مورد عکاسی است. من به عقیده دوستانی که فکر میکنند مکینتاش برتر از ویندوز است احترم میگذارم. اما خودم مطمئن هستم که این توهمی بیش نیست . خصوصا در حیطه موسیقی حرفه ای که در آن فعالم این توهم موجود است. دلیل آن هم که فکر میکنم با دلیل آن در عکاسی هم یکی باشد این است که در اروپا Mac خیلی رایج است ( خوب سیستم برق 110 ولت هم در آمریکا رایج است !)، و این ربطی به برتر بودن یا نبودن آن در جهت کارهای حرفه ای ندارد.
متاسفانه عادات غلطی ما ایرانی ها داریم ، یکی از آنها قهرمان پروری است. به این معنی خود در ذهن خود از کسی قهرمان میپروریم. حال اگر کسی استاد مسلم عکاسی شد قرار نیست هر کار دیگری که که انجام داد. وحی منزل باشد. از تعریف و تمجید ازمکینتاش یا یا ماشین ریش تراش شخصیش یه نظریه کارشناسی بسازیم!
این باعث شده این ذهینت ایجاد شود که برای کار حرفه ای مک ارجح تر بوده چون او ( عکاسی بنام X در اروپا ) یک عکاس حرفه ای است و میداند که چه کار میکند
دیگر خیلی آف تاپیک میشه : فامیلی دارم که در آلمان منیجر یک گروه موسیقی است. و با توجه اینکه دیده بود من هم در همین راستا مشغولم ، گفت " ما یک کامپیوتر خریدیم برای استودیو به پول شما ( یعنی ایران ) 18 میلیون تومان . منظورش این بود که اون کامپیوتر بهتری است از کامپیوتر من که 2 میلیون تومان است!
این مبلغ 18 میلیون تومان 97 درصدش در واقع پول تجهیز نرم افزار های استودیو بود که برای خیلی از ما مجانی است و یا اینکه من خودم برای کارم آنها را جدا خریدم. اما در نهایت که دید کامپوترشان همچنین چیزی هم نیست گفت میدونی چیه با کیفیت ترین فایل خروجی شما در ویندوز Wav است ( در عرصه صدا برداری و آهنگسازی) در حالی که در مک Aif خیلی شارپ تر و جزئیات بیشتری را از صدا میتواند در خود نگهدارد!!!!
این دیگه عذر بد تر از گناه بود ، چون وقتی خروجی در وینودز Wave Uncompress است ، یعنی بدون در نظر گرفتن حجم و فشرده سازی همه جزئیات را رکورد میکند. و چیزی را ممکن نیست جا بیندازد و Aif نهایتا دارد همین کار را برایشان انجام میدهد.
اما ما درایران چقدر میتوانیم نرم افزار برای مک داشته باشیم . یا چقدر طول خواهد کشید که کلی نرم افزار از اینترنت دالود کنیم در حالیکه که مثلا مجموعه KING 2010 یا LORD 2010 را میخریم که در میلیونها نرم افزار است که اگر قرار بود پول آنها را بپردازیم شاید به اندازه بودجه کل کشورشان میشد! اما ما آنرا فقط 14 هزار تومان میخریم. الیته نمیگم این کار خوبی است. اما باعث توجیه پذیر نبودن استفاده از مک میشود.