نوشته اصلی توسط
m.daneshpayeh
امروز فرصتی شد کمی در مورد این عکاس بخصوص کمی مطالعه کنم. به اسم ایشونو نمیشناختم هرچند عکسهایش را زیاد دیده بودم.
بنظر من کارهای ایشان کارهای بسیار قویی هستند در کنار ارزش غیر هنری بسیار که برای این کارها میشود در نظر گرفت (به عنوان منابع بسیار با ارزش از مردم و زندگی اجتماعی انروزها یا ارزش کلکسیونی و ...) کارهایش از نظر هنری هم با محتوی و قوی بود (البته در حد دانش من). اما نظر من در مورد این عکس بخصوص که بحث را به اینجا کشاند هنوز همان است. نقدها و تحلیلها در مورد این عکس بخصوص زیاد است. موضوعات ریز و جالب زیادی از این عکس استخراج کرده اند اما، (به عنوان یک ناظر بی طرف که در مورد این ژانر بخصوص تجربه و مطالعه ویژه ای ندارم) چیز خاصی در این عکس نمیبینم که در عکسهای دیگر ان موضوع را حتی کاملتر بیان نکرده باشند! عکسهای پرتره ایشان هم بدونه در نظر گرفتن اسمهای بزرگ و لحظات تکرار نشدنی و فقط از نظر هنری در مقایسه با عکاسانی که نامی از انها نمیشنویم چیز بیشتری برای گفتن ندارند. که از ایشون بتی بسازیم که نباید نقد شود!
مورد بعد اینکه من بطور کلی در مورد تاریخ مصرف هنر حرفی نزدم. در بعضی از زمینه ها این هنر به بلوغ خودش رسیده، نویسندگانی که مثال زدید نمونه خوبی هستند اما در مورد عکاسی نظر من متفاوت است. با اینکه ارزش خاصی برای عکاسان پیش کسوت بزرگ هم از نظر زحمتی که به عنوان شروع کننده یک سبک عکاسی خاص کشیده اند و هم از نظر هنری قایل هستم اما کار شاگردانشان را یک سر و گردن بالاتر میبینم!