سلام مجیدجان
شما به بنده لطف دارید.
والا نمیدونم چی بگم که تازگی داشته باشه و شما خودتون بهتر از من ندونید. عکسهاتون (شما، علی و خیلی از دوستان دیگه ) نشون میده که خیلی بهتر از من اصول رو میدونید و آشنایی دارید. کادر خوب (چیزی که در این عکس اخیر من رعایت نشده )، شارپنس و نور خوب که در عکاسی ماکرو مهمترین پارامترهای عکس هستند و اینکه از موضوعاتی تازه عکس بگیریم و یا اگر موضوع تکراریه از منظری متفاوت عکسمون رو ثبت کنیم. اینکه موفق بشیم چهره ی متفاوت و رفتارهای گاه متفاوت این هیولاهای کوچک را به بیننده نشان بدیم هنر ماکرو گرافی است . سعی بر اینکه در محیط طبیعی و در وضعیت طبیعی از حشرات عکس بگیریم. کشتن و یا در یخچال گذاشتن حشره برای بیحرکت کردن اون از نظر من نه جالبه و نه لازم. خوشبختانه نزدیک شدن به حشرات خیلی راحت تر از نزدیک شدن به پرندگانه. فقط کمی حوصله و مقداری آرامش میخواد و معمولا بعد از اولین شات، حشره همکاری بیشتری میکنه ( شاید نور فلاش یکمقدار بینایی اونو مختل میکنه ؟! ) در هر حال عمدتا نیازی به رفتارهای تهاجمی تر نیست. در ضمن در ساعات اولیه صبح، بخاطر سردی هوا معمولا جنب و جوش و حرکت حشره ها کمتره.
بازهم روی نورپردازی خوب تاکید میکنم. همونقدر که یک لنز ماکروی شارپ و خوب برای عکاسی ماکرو مهمه، نورپردازی خوب هم حائز اهمیته. اگر با بزرگنمایی کمتر از 1:1 عکاسی میکنید، میشه با نور محیط هم عکسهای خوبی گرفت، البته بهتره زیر نور مستقیم آفتاب ظهر نباشه (هوای ابری ایده آله) و حتما باید از سه پایه استفاده بشه. اگر با بزرگنمایی بیشتر از 1:1 عکاسی میکنید، قطعا استفاده از فلاش ضروری و اجتناب ناپذیره و حتما نور فلاش باید به وسیله ای پخش و نرم بشه.
تلفیق چند عکس برای رسیدن به عمق میدان مطلوب هم مورد دیگه ایه که شما بهتر از من با اون آشنا هستید و عمدتا زمانی قابل اجرا است که سوژه ثابت باشه و روی سه پایه عکس بگیریم. دو روش هم داره، یکی اینکه فوکوس رو روی نقاطی کمی متفاوت از سوژه انجام بدیم و بعد عکسها رو با نرم افزارهای مخصوص و یا بطور دستی با فوتوشاپ تلفیق کنیم و روش دوم که من بیشتر میپسندم و راحت تره، اینکه از چشم با دیافراگم اپتیمال لنز عکس بگیریم و بعد با دیافراگم خیلی بسته تر و با همون فوکوس عکسی دیگه بگیریم و عکسها رو تلفیق کنیم.
آخرین نکته ایکه بنظرم میرسه بگم، اینکه حتما با فرمت RAW عکاسی کنیم. من معمولا فایل RAW رو در ACR باز میکنم و یکبار فایل رو با نور و سایر پارامتها طوری تنظیم میکنم که برای سوژه مناسب باشه و یک بار هم نور و سایر پارامترها رو مناسب با پس زمینه تنظیم میکنم و برای عکس اخیر نویز ریداکشن نسبتا سنگینی هم اعمال میکنم و بعد دو عکس رو با هم تلفیق میکنم.
اگر مورد دیگه ای بنظرم رسید در پستهای بعدی مطرح میکنم. دوستان هم تجربیات ارزشمند خودشون را مطرح کنند.