رنگ ها و محیط سنتی زیبایی ثبت کردید
Printable View
رنگ ها و محیط سنتی زیبایی ثبت کردید
درود
عکاسی به سبکی که تقریبا تو ایران مرسوم نیست و اکثرا زحمتش رو به جون نمیخرن/ ترکیب 61 شات
فایل پیوست 71711
حتما منظورتان استفاده از در هم انباشتگی فوکوس است
چرا مرسوم نیست؟
برای رسیدن به عمق میدان کامل در این سوژه تقریبا 10 تا 15 فریم کافی هستش ، تحت شرایطی فریم کمتر هم میشود و حتی در یک فریم هم میشود آنرا جمع کرد
استفاده از فوکوس استکینگ باید تفاوتی در کیفیت خروجی ایجاد کند اما من کیفیت خاصی در عکس نمیبینم .
منظورم در عكاسي صنعتي اونم در جواهرات هستش با توجه به سطح هزينه اي كه جواهر فروش ها انجام ميدن كاملا طبيعي هست افراد در كمتر از پنج دقيقه عكاسي كنند وگرنه عكاسي ماكرو حشرات كه جاي خودش رو داره
بله حتما در يك فريم هم امكان پذيره ولي شارپنس اين كار رو نميده البته الان كه ميبينم شايد بخاطر كاهش حجم شارپنس اين كار هم تحت تاثير قرار گرفته
سوال خوبی پرسیدی دانش پایه عزیز
اگر قرار باشد از فوکوس استکینگ استفاده نشود برای جبران عمق میدان دو روش باقی میماند
روش اول استفاده از دیافراگم خییلی بسته که از معایبش افت کیفیت و شارپنس خواهد
و روش دوم استفاده از کراپ ، فاصله گرفتن از سوژه و برای جبران بزرگنمایی کراپ کردن عکس و در این روش هم افت کیفیت خواهیم داشت
در نتیجه در هر دو روش قبلی افت کیفیت به همراه داریم!
واما چرا فوکوس استکینگ ، مزایا : وقتی از فوکوس استکینگ استفاده میشود محدودیتی در استفاده از دیافراگم نیست و میشود از دیافراگم طلایی لنز استفاده کرد همچنین میشود تمام سوژه را با خیال راحت در کادر پر کرد و از کراپ استفاده نکرد
پس در جمع بندی به این نتیجه میرسیم که بدلیل استفاده از کادر بسته و استفاده از دیافراگم طلایی بدلیل محدودیت نداشتن در انتخاب دیافراگم در عکسهایی که از فوکوس استکینگ استفاده شده بجز عمق میدان کامل باید شارپنس و دیتیل بیشتری داشته باشیم.
فایل پیوست 71739
یکی از مجموعه ای که برای گالری طلاو جواهر پناهی انجام شد ، به اندازه مبلغ دریافتی عکس گرفته شده ;-) و حتی در پروژه دوم از لنز ماکرو هم استفاده نشده! وقتی بحث کار و درآمد در عکاسی دخیل میشود باید طوری عکس گرفت که مشتری راضی باشد دیگر بحث هنری و... در کار نیست!
فایل پیوست 71905
D3200-f9 - iso 100- 160
سلام
فارق از موارد تکنیکی( عدم رعایت کنتراست مناسب - بازتاب و انعکاس اضافی در سمت چپ شیشه ساعت ) بارز ترین مورد در ثبت شما به نظرم
فرم و نحوه قرار گرفتن ساعته
امتداد بند ساعت اون هم به سمت بالا با این فرم خاص؟
تصور میکنم خیلی به کار لطمه زده
سنگینی صحنه در سمت پایینه
صفحه ساعت بزرگه و اون امتداد ( اون هم به صورت نیمه محو ) دلیل خاصی نداره و فقط چشم رو داره آزار میده
امیدوارم از عرائض بنده ناراحت نشده باشید
یا علی
هدی زعیمی
هدی زعیمی
ممنون جناب چگینی
نکته بسیار خوبی رو گفتید، کاملا موافقم با شما :-D
در مورد دو عكس اخير مواد غذايي كه دوستان نكات مثبت آنها را اشاره كردند:
در هر دو عكس ته رنگهاي عجيبي ديده مي شود(از جمله رنگ سرخآبي يا همان مجنتا در عكس آخر). كه فكر مي كنم به دليل تنظيم نبودن وايت بالانس و همچنين رفلكتهاي سطح هاي اطراف مي باشد.
كراپ ها هم كمي مورد بحث هستند: در مورد عكس آخر: قطع شدن دو گل كه روي زمين قرا گفته اند. و عكس اول: كمي تراز تر شدن عكس به ازتباط بهتر بيننده مي توانست كمك نمايد.
بله دیگه لیمو فقط جنبه تزئینی داره و مشتری محترم حق نداره بهش دست بزنه:-D
اتفاقا خوشحال میشم که نقد و نظرات دوستان رو بدونم چون این یک حس طبیعی هست که خود عکاس عکس هاش رو دوست داشته باشه و خیلی مواقع به خاطر همین حس شاید خیلی از ایرادات عکس به چشمش نیاد ولی وقتی بیننده های دیگه نظرشون رو اعلام میکنن، از بین اونها میتونه پی به ایرادات کارش ببره و اشکالاتش رو برطرف کنه.
باز هم ممنونم از دقت نظر شما
عکاسی از غذا یکی از مشکلترین انواع عکاسی است. خیلی از ریزه کاریها را باید در آن رعایت کرد.
ملاک نهایی هم این است که وقتی عکس را نشان کسی بدهید بگوید: ببین من الان سیرم ولی این اونقدر عالیه که دلم میخواد یه گاز بزنم!
بنظر من این عکس آخر اینطور نیست. این عکس آدم کشنه را هم تحریک نمیکند. مشکلات عکسهای اخیر غیر از نور پردازی یکی این است که غذا در ظرف طراحی نشده. یکی اینکه چیدمان غذا در ظرف خوب نیست. و یکی هم اینکه اصرار بر این بوده که المانهای اضافی در کادر بخوبی جا بگیرد در حالی که نه تنها لازم نیست بلکه به کار لطمه زده است.
درود بر شما
بنظرم جدا از نقدهائی که احتمالا به کارهای ایشان وارد است،
با این جمله چندان موافق نیستم..
اولا در بسیاری از عکس های تبلیغاتی اینچنینی، وجود ردی از مواد اولیه سازنده آنرا میبینیم و این کاملا مرسوم هست.
در ثانی متوجه منظورتان از "لطمه زدن" به آن نمیشوم؟
مثلا در ثبت اخیر، وجود بادمجان باعث ایجاد نوعی حس اطمینان به سالم بودن (طبیعی،سبزیجات و...) و همچنین آگاهی بیننده از مواد سازنده آن است.(این غذا چه طعمی دارد؟)
پ.ن: فارغ از اینکه شما بادمجان دوست دارید یا خیر! (مزاح:-))
ارادتمند
نه مشکل قرار دادن اشیا در زمینه نیست، مشکل سهمی از کادر هست که این اشیا گرفته اند! وقتی شما سعی کنید تمام این اشیا را به خوبی در کادر قرار دهید بناچار مجبورید از سهم سوژه اصلی که غذا باشد کم کنید.
یک مورد دیگر اینکه، من بادمجان دوست دارم ولی در غذا بادمجان نمیبینم. در مورد این غذای بخصوص نظری ندارم اما عکس غذا باید نشان دهنده مواد اولیه بکار رفته در غذا باشد. نه اینکه لزوما مواد اولیه را در کنارش بگذاریم. بخاطر همین است که در خیلی عکسها از غذای نیم پر استفاده میشود تا مواد اولیه دیده شود. غذاهایی که سبزیجات خرد شده دارند از این دست هستند.
یه عکس غذای خوب لزوما نباید غذای اصلی را نشان بدهد باید نشان دهد این غذا از چه ساخته شده و چه مزه ای دارد.
عکس های خيلی خوبی شدن تزئين غذاها هم خوبه
تنها چيزی که به نظر من مياد اينه که ظاهراً بعد از گرفتن عکس موقع کراپ کادر رو چرخوندين و باعث شده پرسپکتيو غير طبيعی به نظر بياد مخصوصاً تو چند تای اولی
سلام
پیش از هر چیز متشکرم از نظر شما دوستان
اول از همه در مورد نظر جناب دانش پایه ، من تا حدودی حرف های شما رو قبول دارم و لی بخش زیادی اش رو نه. طبق گفته شما کلا عکاسی از غذا باید جوری باشه که همه مواد اولیه خودش رو نشون بده؟! پس اگر اینطور باشه که چه کاری هست پختن غذا، همه مواد رو فقط خرد می کنیم و می ریزیم داخل یک بشقاب و عکس می گیریم و بعد مثلا می نویسیم این غذا قرمه سبزی یا پیتزا است!!!
شما اگر توی خیلی از کتاب های معروف آشپزی رو هم که نگاه کنید خیلی از غذاهایی رو می بینید که کلی باید به عکس ذل بزنید تا بلکه متوجه بشید چه عذایی هست و مواد اولیه اش چیه، تازه اون رو هم بعد از خوندن مواد اولیه متوجه خواهید شد.
پس لزوما عکاسی از عذا به معنای این نیست که همیشه باید مواد داخلش کاملا مشخص باشه و یا حتما بخارپز و یا نیم پخته باشن.
مورد بعدی اینکه شما فرمودید همه عناصر در کادر هستن، در مورد این موضوع هم خیلی نمی تونم نظر بدم چون چیدمان اشیاء بسیار سلیقه ای هست ولی در مورد اینکه میشد خود غذا سهم بیشتری رو داشته باشه در عکس بله این هم درسته و نظر خوبی هست.
در مورد نظر آخر هم خیر دوست بزرگوار نه چرخشی صورت گرفته و نه تغییری در کادر:-)
وقی عکسی در سایت قرار می گیره واقعا نظرات جالبی در موردش داده میشه و خیلی خوشحالم که این نظرات رو میخونم ولی این صرفا به معنای پذیرفتن یا رد اونها نیست، بله بهم کمک میکنه که بتونم دید دقیق تری داشته باشم و نکات مهم تری رو رعایت کنم:-)
ببینید خانم اینها اصول حرفه ای عکاسی غذا است. اگر عکسهای کتاب عکاسی شما متفاوت است خوب جواب خیلی ساده ای دارد، اون عکسها توسط عکاس حرفه ای غذا گرفته نشده است. معمولا یک عکس غذا چندیدن ساعت طراحی قسمتهای مختلف غذا با انواع رنگ، سس و روغن میبرد بعلاوه نور پردازی پیچیده غذا و طبیعی است یک آشپز برای کتابش عکاسی از غذا را بر عهده عکاس سر کوچه بسپارد تا هزینه ها کمتر شود.
نیم پز کردن غذا برای تازه ماندن مواد اولیه هم با چیزی که ظاهرا شما از پستهای من متوجه شدید کمی متفاوت است!
پیشنهاد میکنم اگر این عکسها برای کار جدی مثل کتاب یا وبسایت گرفته میشود کمی بیشتر در این سبک عکاسی مطالعه کنید. یوتیوپ اموزشهای اولیه خوبی دارد.
دیدهشدن یا نشدن تکتک مواد اصلی خوراکها در عکاسی از آنها، قانون نیست.
مگر اینکه تبلیغ برای یک مادهی خوراکی مشخص، مثلن گوشت همبرگری یا سوسیسی خاص یا .... باشد.
جناب دانش پایه بزرگوار
مسلما بنده مجله کودکان یا دفترچه خاطرات یک عکاس رو نگاه نکردم که شما اینطوری بیان می کنید. در ضمن من همینجا حداقل میتونم 5 تا کتاب معروف آشپزی خارجی با اسم نویسنده و نام عکاسش رو براتون معرفی کنم که متوجه بشید اون افراد عکاس سر کوچه ای نبودن !!!
در مورد عکس خودم میدونم که هنوز کلی ایراد داره و اصلا و ابدا عکس بدون ایرادی نیست ولی دیگه نمی تونم هر صحبتی رو قبول کنم، البته من تصور می کنم مشخص بودن اجزاء یک غذا در عکاسی و یا نیم پز بودن و نبودن صرفا بر می گرده به نوع عکس مورد نیاز و سلیقه شخصی که فکر می کنم شما تمایل دارید مواد و شکل غذا رو به اون صورتی که گفتید ببینید. ولی من در هیچ کجای دنیا و هیچ منبع مشخصی و معتبری این صحبت شما رو ندیدم و ابدا قبولش هم ندارم.
در اینکه عکاسی غذا و چیدمان و نورپردازی اش کار بسیار بسیار سختی هست هیچ شکی نیست و کسی که درگیر این کار شده باشه کاملا درک میکنه که واقعا نیاز به تمرین و تجربه داره، شخصا هم خوشحال میشم که نظرات و انتقادات سازنده رو بشنوم ولی این به معنی نیست که هر حرفی رو قبول کنم و چشم بسته به عنوان انتقاد بپذیرم.
موفق باشید
نه مسلما قانون نیست، اصولا در عکاسی قانونی وجود ندارد.
منتها ببینید گاهی در عکاسی از غذا لازم میشود یکی دو ساعت روی نور پردازی تک تک اجزء غذا کار شود در این حالت بعد از چند ساعت غذایی که کاملا جا افتاده باشد حالت اولیه اش را کاملا از دست میدهد. در این حالت معمولا از اسپری روغن، سس ها و رنگ برای طراحی غذا استفاده میشود ولی باز هم رنگ مواد اولیه جا افتاده از حالت ایدال بصری فاصله زیادی خواهد داشت. یک مورد دیگر اینکه در مرحله طراحی غذا استفاده از پنس و براش برای مرتب کردن اجزای غذا کاملا عادی است. طراحی موادی که کاملا جا افتاده باشد کار بسیار مشکلی است.
البته همانطور که گفتید این به نوع غذا هم خیلی ارتباط دارد ولی حتی برای تبلغ غذاهایی که باید کاملا جا بیافتد مثل سوپ هم در بیشتر موارد از سبزیجات خام یا نیم پز استفاده میشود.
سرکار خانم اگر شما چنتا کتاب میتونید نام ببرید من اینجا با همین آشپزها کار میکنم. بعد در مورد عکاسهای خارجی چی فکردید؟!! نه قوربون علی اباد هم شهری نیست. بواسطه شغلم و ارتباطی که با عکاسها دارم خدمتتون عرض میکنم که متوسط کار عکاسهای خارجی پایینتر از چیزی است که فکر میکنید. عکاسهای حرفه ای هم قیمت خیلی زیادی برای کارشون میگیرند که خیلی وقتها قابل پرداخت نیست. پس صرفا خارجی بودن عکاس نشان دهنده سطح کار بالا نیست. بفرض اینکه عکاسهای کتابهای شما عکاسهای حرفه ای غذا بوده باشند و کتابهای شما هم نسخه اورجینال با چاپ مناسب باشد یک بار دیگر با دقت بیشتر به عکسها نگاه کنید.
چیزی که قانون نیست رعایت نکردنش هم اشکال نیست. این بانو بر اشکالات عکس خود واقفند و دوستان هم مواردی را ذکرکردند. چیدمان و نور و ... صحبت سر این اشکالات نیست الآن.
اما بعضی موارد خلط مبحث نباید بشود.
از چیزی که اشکال نیست، اشکال نباید تراشید.
بقیهی موارد هم بحث را به بیراهه برده، نه شما میتوانید همهی عکاسان خارجی ( یا داخلی را ) را زیرسوال ببرید نه ایشان میتوانند همه را تاییدکنند.
اصول نقد را رعایتکنیم.
داستان اشکال تراشی نیست اقای کورش، اتفاقا من معتقدم موارد مهم همین موارد سلیقه ای هستند که باعث میشوند یک عکس 100 دلار ارزش نداشته باشد ولی برای عکسی دیگر صدها هزار دلار بپردازند وگرنه همه عکاسها که قوانین پایه را میشناسند و رعایت میکنند.
یک مورد دیگر اینکه گاهی در فروم دامنه بحثها کمی گسترده میشود و از محدوده عکس خاصی فراتر میرود. شاید خصوصیت فروم همین باشد. این موارد کلی پستهای اخر که قسمت کوچیکی از اصول اولیه عکاسی غذا بود هم در جواب شما و صرفا جهت بحث کلی در این مورد بود نه لزوما نقد عکس ایشون!
برای عکاسیِ غذا، معمولا از مدلِ بدل :-) استفاده میکنند!
یعنی همه چیز بجز غذا را میچینند، ظرف مشابهی را هم با چیزی که شبیه غذا باشد پر میکنند و بعد از نزدیک شدن به setup مورد نظر، غذای اصلی را میآورند تا فقط چند شان برای اصلاح جزییات نور لازم باشد تا به نتیجه مطلوب برسند. اینطوری غذا بیات نمیشود و زیباییاش را از دست نمیدهد.
والبته کمی قبل از پخت کامل غذا را در ظرف کشیدن و بعد گرم کردن با گرمکن دستی و سشوار و امثال این را هم برای بعضی غذاها که بافت سطحشان اهمیت دارد، دیدهام.
برای عکاسیِ غذا، معمولا از مدلِ بدل :-) استفاده میکنند!
یعنی همه چیز بجز غذا را میچینند، ظرف مشابهی را هم با چیزی که شبیه غذا باشد پر میکنند و بعد از نزدیک شدن به setup مورد نظر، غذای اصلی را میآورند تا فقط چند شان برای اصلاح جزییات نور لازم باشد تا به نتیجه مطلوب برسند. اینطوری غذا بیات نمیشود و زیباییاش را از دست نمیدهد.
والبته کمی قبل از پخت کامل غذا را در ظرف کشیدن و بعد گرم کردن با گرمکن دستی و سشوار و امثال این را هم برای بعضی غذاها که بافت سطحشان اهمیت دارد، دیدهام.
بله درست میگید حتی در مورد سوژه های دیگر هم که نمیشود خیلی نگهشان داشت هم همینطور است مثلا عکاسی از ادامهای معروف.
حالت ایدال این است که غذا گرم باشد. منتها در عمل همیشه شرایط فیلمهای اموزشی وجود ندارد. خیلی موارد رستوانها کوچک هستند و امکان ستاپ نیست. خیلی وقتها هم شف در ساعتی حضور دارد که ساعت کار رستوران است. خیلی از غذاها هم دربشقاب تزیین میشود که ان هم زمانبر است. همانطور که گفتید گاهی از فر و مشعل (نمودنم اسم اشپزخونه ایش چیه) هم برای گرم کردن غذا استفاده میکنند.
البته همه اینها برای عکاسی حرفه ای غذا است وگرنه بعضی دوستان برای تهیه منو رستوران فلش را به سقف باند میکنند و روی میز عکس میگیرند :oops:. اتفاقا خیلی وقتها غذا خیلی هم وسوسه کننده میشود.
تا حالا از خودتان پرسیده اید چرا معمولا عکس غذاها با غذایی که به شما تحویل داده میشود متفاوت است؟ از جنبه تبلیغاتی عکس که بگذریم عکاس باید همان مزه ای که احساس میکنید را با عکس به شما نشان دهد. بخاطر همین است که درصد زیادی از عکسها از مواد اولیه ای استفاده میکنند که کاملا پخته نشده است تا علاوه بر خوش رنگی مواد تازه، تا حد امکان مواد بکار رفته هم مشخص باشد.
البته داستان اشپزی ما ایرانیها خیلی متفاوت است و فرضا با اشپزی شرق اسیا که پایه اشپزی مدرن است فاصله زیادی دارد. در اشپزی ما باید همه موارد اولیه در حد له شدن پخته باشد و یک وجب هم روغن داشته باشد تا بگوییم جا افتاده!
در حال تمرین عکاسی هستم و خوشحال میشم اشکالاتم رو بگید... مرسی
فایل پیوست 73932
سلام و درود..........
ممنون میشم دوستان نظرشون رو بگن
عکاسی شده برای سایت goldtag.net
فایل پیوست 74006
ممنونم از توجه دوستان و نکاتی که گوشزد کردند
جایی که مشغول به کار هستم (goldtag.net) فرصت زیادی برای آزمون و خطا و چیدمان های مختلف نورپردازی و همچینین ادیت و کلا هیچ چیز دیگری!!! وجود نداره و باید در کمترین زمان بهترین نتیجه رو بگیرم....برای همین کارهام اونجا خالی از ایراد نیست
این عکس اخیر رو در کمتر از 5دقیقه گرفتم....ادیت هم که نهایتا 15دقیقه براش وقت گذاشتم........
(آقای صابکار!!! توی پالتوی گرمی که دقایقی پیش عکسش رو گرفتم داشت کباب میشد و هی غر میزد...خلاصه باید زود کار رو جمع جور میکردم!)
سلام.
عکاسی صنعتی به نظر من پر تنش ترین ژانر عکاسیه و داراری کمترین زمان برای عکاسی و ادیت تا رسوندن به دست مشتریه.
شاید گاها کارفرما عجله ای برای تحویل کار نداشته باشه و یا زمان مناسب به عکاس بده اما متاسفانه در اکثر اوقات و مخصوصا که عکاس در اختیار مجموعه خاصی قرار میگیره دیگه از این خبرها نیست و عکاس در کمترین زمان باید بیشترین بازدهی و کارآمد ترین تصمیم رو بگیره.(به عنوان مثال در یک روز 50 محصول به واحد عکاسی ارائه میشه و تا پایان وقت با ادیت عکسها رو کارفرما میخواد)
در مجموعه هایی که الان در حال حاضر حرفه ای کار صنعتی انجام میشه اکثرا در آخر هر هفته چارت کاریه هفته پیش رو ارئه میشه و چون اکثرا کارفرماها حاضر به داشتن نهایت بیشتر از دو عکاس نیستند فشار کار به قدری زیاد و طاقت فرساست که اشتباهاتی از این دست رایجه.
یا علی.
ببخشید که این سوال رو اینجا میپرسم. این انجمن بخشی هم داره که فیلمبرداری صنعتی رو نشون بده یا کارهای (فیلمبرداری) صنعتی از هرجا اگر سراغ دارید لطفا معرفی کنید من چیزی تو اینترنت در این رابطه پیدا نکردم. سپاس.
فایل پیوست 74222
Nikon COOLPIX L110
1/33 second
F/4.3
ISO 80
13 mm
عکس مربوط به چند سال قبل ( باورم نمیشه 6 سال قبل ) و برای سایت عود ایران به سفارش دوست خوبم کاوه عزیز گرفته شد.
البت این ساز ساخت دست حمید قربان زاده برادر کاوه عزیز هست که از دوستان قدیمی و نزدیک من هستند و برای جفتشون آرزوی موفقیت بیشتر دارم.
منتظر نظرات دوستان هستم
فایل پیوست 75205
سلام.عکس برای تولیدی جوراب .تجربه اول کار طراحی ژورنال پوشاک
نظر دادن درباره عکس های صنعتی و تبلیغاتی گاه خیلی مشکل است! اساتید بهتر و و دقیقتر میدانند.
اما حمید خان به نظرم کمی اگر زاویه ساعت را کمتر میکردی بهتر میشد. لااقل الان به چشم من این زاویه زیاد است و همین امر باعث شده به نوعی کنتراست صفحه ساعت کم باشد. پشت بند ساعت چیز مهمی قرار ندارد که بخواهد روی آن تاکید شود. غیر از این است؟
ضمنا اینکه میگویند ساعت برای عکاسی بهتر است روی زمان 10:10 تنظیم باشد هم رعایت نشده است.
متاسفانه توی این مورد دیگه نمیتونم کمبود زمان رو برای رعایت بعضی نکات! بهانه قرار بدم ...چون زمان به اندازه کافی بوده...درباره قرار دادن ساعت بر روی 10:10 مواقم.....اصلا حواسم به این مسله نبود....در رابزه با بند ساعت هم که فرمودید....دوست داشتم درون کادر بند ساعت رو هم داشته باشم که زوایای بیشتری از ساعت نمایش داده بشه...ولی توی ادیت مقداری از جلب توجهش کاستم....
ممنونم از نطرتون
اساتید گرام، لطفا به این سوال من هم پاسخ بدین
بنده میخواهم از اجسامی مانند موبایل و تبلت، در خیمه عکاسی (با سایز ۸۰) عکس بگیرم. دوربینم هم 550D هست. چه لنز ماکرویی معرفی میکنید که قیمت خوبی هم داشته باشد و به من در عکاسی با کیفیت مناسب کمک کند؟ اگر فوکوسش هم ثابت بود مهم نیست، کیفیت خوبی داشته باشد
خیلی خوبه .
موضوع عکس تبلیغ ظروف است؟
جسارتا این عکسها اصلا برای منوی یک رستوران مناسب نیستند.
سلام
داخل خیمه ۶۰ در ۶۰
دو تا سافت باکس از طرفین
همراه با فیلتر پلاریزه
و کار روی شیشه مشکی قرار داره
فایل پیوست 77141