نوشته اصلی توسط
A_Maddah
سلام
جناب محمدی اگرتها به استان هرمزگاه حداقل و زود زود در 15 آبان به بعد می ایند ظاهرا به منطقه شما زودتر کوچ کرده اند لطفا اگه می شه از جمعیت انها در منطقه خود و اینکه تا کی در منطقه شما می مانند کمی بنویسید.و دیگه اینکه فصل تخم گذاری انها و اینکه در منطقه شما چقدر می شود به انها نزدیک شد بنویسید
در هرمزگان چنانچه با قایق باشید و در فصل زاد و ولد می شود تا حد خوبی به انها نزدیک شد .در رودان که اصلا نمی شود به انها نزدیک شد.
پایدار باشید
یاحق
سلام
تقریبا دو هفته ای میشه که شبها صدای پرندگان مهاجر خواب رو از چشام ربوده مسیر مهاجرت هم از شرق به غربه. اینم بگم که فقط حاجی لک لک در چند نقطه خاص بومی است و اگرت بزرگ که به تعداد بسیار کم در حاشیه رود قره سو . بقیه مهاجرند.
امسال گویا مهاجرت زودتر آغاز شده شاید به دلیل سرمای هوا باشه (از 10 روز پیش بخاریها روشنه)
دو سه روز پیش به سد های روستاهای مزرعه جهان ، دوشانلو و تازه کند سر زدم که به هم نزدیکند (دو کیلومتر) جمعا حدود 20 حواصیل خاکستری ، بیش از 50 آبچلیک پا سبز ؟ ، دو اگرت کوچک؟ (تصویر دوم) ، چند پرنده شبیه آبچلیک ، تعداد زیادی پرنده که شبیه پرستوی معمولی با دم V شکل ولی بزرگتر ، در حاشیه این سدها دیدم.
در هر دو روزی که با تاکسی تلفنی رفتم اطراف سدها شلوغ بود نمی شد به پرنده ها نزدیک شد. از فصل تخمگذاری اگرتها هم اطلاعی ندارم. هر چند در پائیز و زمستان تعدادشان زیادتر می شود.
در مورد نزدیک شدن به این پرنده ها صبح زود بهترین موقع برای عکاسی است سال قبل چند روز پشت سر هم می رفتم تا از مکان دقیق تجمشان اطلاعاتی کسب کنم بعد از اون صبح زود قبل از طلوع آفتاب می رفتم و یا چادر می زدم یا با ماشین به نزدیک ترین مکان به پرنده ها می رفتم و منتظر می موندم و سر فرصت عکس می گرفتم که وقت زیادی می برد. البته اگه زیاد به سد ها و تلابها بروید ، پرندگان هم عادت می کنند.
در کل منطقه ما برای عکاسی از پرندگان کوچک و کوهستانی (طرقه ، چکاوک شاخدار و ... ) ، شکاریها و پستاندارانی مثل گرگ و خرس ایده آل است ولی برای عکاسی از پرندگان مهاجر سواحل دریاها ، تالابهای بزرگ مثل انزلی ، میانکاله ، قوریگل و ... پتانسیل بیشتری دارند.