عقاب صحرایی
Model Canon EOS 7D
Shutter Speed 1/2000 s
F-Number f/7.1
ISO ISO 400
Exposure Bias Value 0.00 eV
Metering Mode Pattern
Flash Off, Did not fire
Focal Length 400 mm
Lens Model EF400mm f/5.6L USM
محمد رضا شهاب
سلام و دست مریزاد به دوستان حیات وحش که بی دریغ عکسهایی چنین ارزشمند و گرانبها را با ما به اشتراک میگزارند.
جناب شهاب خسته نباشید چند سوال داشتم جهت آشنایی با این سبک: فاصله عکاسی چه اندازه بوده تا سوژه؟ آیا برای عکاسی از پرندگان شکاری از پرچ و کمین استفاده میکنید؟ علت ایزو 400 و سرعت 2000 در این عکس چه بوده؟
تشکر فراوان
درود بر شما جناب مومنی مقدم
درخصوص فاصله باید عرض کنم که حدود 12 الی 15 متر با عقاب فاصله داشتم.در این ژانر از عکاسی تمام لذت آن به استتار کردن و تعیین بکگراند مناسب و 100 البته زاویه مناسب نور است,البته در این عکس به دلیل استپی بودن مکان و پراکنده بودن عقابها نتوانستیم استتار کنیم و از داخل ماشین نزدیکشان شدیم.در رابطه با تنظیمات هم باید عرض کنم که همیشه از ایزو 400 به بالا استفاده میشه(به دلیل اینکه همیشه باید سرعت شاتر بالایی برای فریز کردن سوژه در حالتهای مختلف اعم از فرود امدن و برخواستن ناگهانی و.... داشته باشیم)
شاد باشید
محمد رضا شهاب
با سلام
نور طلایی :
اوایل صبح و دمدمای غروب بهترین زمان برای عکاسی از پرندگان است.
حسن نور مایل در این است که سایه های آزار دهنده ندارد و نور متعادل ، زنده ! و خوش رنگی است !
عکاسی با فلاش :
برای موقعیتهای دیگر مثلا در حالتی که سوژه در سایه است و یا برای عکاسی Low Angle و در شرایط نوری ضعیف می توان از فلاش اکسترنال استفاده کرد + Better Beamer دست ساز که قدرت و برد نور فلاش را بیشتر می کند.
استتار :
برای استتار هر وسیله ای که قابلیت اسکان، پوشش و استتار داشته باشد می تواند مفید باشد مثلا :
- عکاسی از درون ماشین ! (برای موقعیتهای ثابت با تور استتار پوشانده می شود).
- استفاده از لباس معمولی و تقریبا همرنگ محیط
- استفاده از چادر استتار
- در کنار آبشخورها می توان با سه پایه و دوربین زیر تور استتار رفت
- در موقعیت های دیگر و برای تحرک بیشتر می توان از لباس مخصوص یکسره استتار استفاده کرد. (لباسها ، تور و چادر استتار در طرحهای متفاوت و متناسب با فصول و اقلیم ها وجود دارد)
- برای سوژه های حساس ، استتار طبیعی بهترین راه است مثلا بین نی ها ، پشت پدیده ها و عوارض طبیعی ، درون کومه های ساخته شده از شاخ و برگ درختان ، درون گودالی که با شاخه درختان پوشانده شده ، یا ترکیبی از موارد فوق و ....
شکاریها ، کی و کجا ؟ :
- علیرغم نظر غالب عوام مبنی بر اینکه شکاریها نیازی به نوشیدن آب ندارند اما در واقع اینگونه نیست پس می شود با گذاشتن وقت و مشاهدات مکرر در نزدیکی آبشخورها برای عکاسی کمین کرد.
- بعضی از عقاب ها و بیشتر شاهین سانان برای شکار سایر پرندگان و ... در حوالی آبشخورها دیده می شوند. منابع آبی مخصوصا در مناطق خشک تر، حین طلوع و غروب ، سفره آماده و پررنگی هستند .
- یک راه دیگر، پیدا کردن لانه شکاریهاست. در فصل بهار و اوایل تابستان که معمولا بیشتر لانه ها فعالند، شکاریها برای تغذیه جوجه ها در تلاشند و زمان برای عکاسی مناسب ( البته اگر لانه در مکان مناسبی باشد )
- شکاریهایی که مردارخواری هم می کنند را می توانید به صورت دسته جمعی در محل دفن زباله ها در اطراف شهرها ( با توجه به فصل و نقشه پراکنش آنها) مشاهده بفرمائید که جزء سوژه های نسبتا سهل الوصول هستند.
- در خصوص دایره ترس و حساسیت پرندگان به حضور آدمیزاد ، تفاوت بسیار معنادار است. شاید بشود با ماشین روشن و با احتیاط تا سه متری پرنده ای مثل چکاوک هم رفت اما قضیه شکاریها با توجه به طبع وحشی آنها و برخورد نامناسب بشر در تعامل با آنها متفاوت است. مثلا در حالت عادی و بدون استتار نمی شود به عقاب طلایی نزدیک شد اما عقاب صحرایی اینگونه نیست همانگونه که یک بحری (شاهین) به مهربانی! یک دلیجه نیست ! و ....
- معمولا شکاریها را نمی توان با صدا جذب کرد اما با طعمه زنده و مرده ! می شود آنها را در موقعیت (پرچ) دلخواه قرار داد. این روش موافقان و مخالفانی دارد و شاید عملی انسانی و باب طبع همه نباشد. استفاده از طعمه پس از مکان یابی دقیق و معمولا در چند نوبت برای شرطی کردن پرنده صورت می گیرد. پس وقت گیر و هزینه زاست با احتمال موفقیت کم ، و مزاحمانی مثل کلاغها هم بیکار نیستند.
.........
اصغـرمحمـدی
سلام
عقاب صحرایی بالغ
نور اول صبح-قم
عکس از داخل خوردو
رنگ چشم عقابهای صحرایی در Golden light بسیار زیباست، اما خورشید که کمی بالا آمد متمایل به قهوه ای می شود.
Camera Maker: Canon
Camera Model: Canon EOS 7D
Lens: EF400mm f/2.8L IS USM +1.4x
Image Date: 2013-09-27 07:33:08 +0000
Focal Length: 560mm
Aperture: f/5.0
Exposure Time: 0.0006 s (1/1600)
ISO equiv: 640
Exposure Bias: +0.33 EV
Metering Mode: Matrix
Exposure: aperture priority (semi-auto)
White Balance: Auto
Flash Fired: No (enforced)
Orientation: Normal
GPS Coordinate: undefined, undefined
Creator: Mohsen Vahedi pour
Software: Adobe Photoshop CC (Macintosh)
-----
اصغر عکس نمونه بهتر از اینها نداشتی؟
Who knows, Who knows
Who knows, which way the whirlwind blows
Or where the trail of tomorrow goes
For a man without a star
رضا صفایی