سها تفرشی
درود ...
Canon 450D
Canon Efs 10-22
ƒ No. 11
1/125 sec
ISO: 100
امیرجان گرچه سوژه در نقطه طلاییست اما به علت ضد نور شدن کمی دیر چشم متوجه آن می شود کاش کمی روشنتر بودند
فکر کنم در بیان مقصودم موفق نبوده ام. انسانی که در این عکس مد نظر من بود همین قدر ضدنور و همین اندازه بدون جزئیات است. صرفا یک کاراکتر تمثیلی است، از همه انسان ها، و سازه هم تمثیلی است از زندگی که می سازیمش (صرفا می سازیم، شاید بدون اینکه لذتی ببریم.)
در مورد یکی شدن سوژه و تیر آهن حق با شماست. تیر آهن باید کمی روشن تر می بود.
ممنون از انتقاداتتون ...
برای بیان بهتر مقصود نیاز به یک حجم انسانی بهتر بصورت ضد نور بود در عکس در نگاه اول خود انسان به سختی دیده و تفکیک می شود شاید اگر مثلا کارگر بصورت ایستاده مشغول جوشکاری یا کاری بود حجم انسان را بهتر داشتیمفکر کنم در بیان مقصودم موفق نبوده ام. انسانی که در این عکس مد نظر من بود همین قدر ضدنور و همین اندازه بدون جزئیات است. صرفا یک کاراکتر تمثیلی است، از همه انسان ها، و سازه هم تمثیلی است از زندگی که می سازیمش (صرفا می سازیم، شاید بدون اینکه لذتی ببریم.)
عکستو دوست دارم امیر اما انسان بودن موضوعش دریافتنی نیست برایم.
.
نمی دانم شاید این اختلاف نظری که در مورد این عکس هست، بر می گردد به دریافت من از عنوان تاپیک.
یادم می آید دوستی در تاپیکی گفته بود که فلسفه وجودی دو تاپیک موازی پرتره و انسان چیست؟ ایشون این نظر را داشتند که هر عکسی از انسان می تواند پرتره محسوب شود. اما من نظرم بر این است: عکسی شبیه عکس من در مقوله پرتره از انسان نمی گنجد. به نظرم عنوان تاپیک بیشتر به تقابل انسان با محیط، رابطه های علت و معلولی، حسی و تمثیلی می پردازد. حتی ممکن است عکسی در اینجا ببینیم، که انسانی درش نباشد، ولی ردپای انسان را بتوان به وضوح دید.
اما در کل با انتقادات دوستان مبنی بر پوز انسان های درون عکس و همچنین جداسازی از طریق روشنایی بیشتر تیر به جا و درست است.