سلام با اختلاف یک استاپ یعنی چی؟؟؟ ممکنه خواهش کنم به من معنی اش رو توضبح بدید لطفا؟:::blushing:::
Printable View
سلام با اختلاف یک استاپ یعنی چی؟؟؟ ممکنه خواهش کنم به من معنی اش رو توضبح بدید لطفا؟:::blushing:::
اختلاف یک استاپ در نوردهی. عکس های HDR از ترکیب چند عکس با نوردهی های مختلف به دست می آید. مثلا یک عکس با نوردهی معمولی یا همان EV=0 ، و دو عکس دیگر از همان سوژه و بدون حرکت دادن دوربین با EV=-1 و EV=+1 ، سپس ترکیب کردن آنها در برنامه های ساخت تصاویر HDR مثلا نرم افزار Photomatix و به دست آوردن تصویری با داینامیک رنج بالاتر.
گرچه بارها توضیح داده شدهنقل قول:
سلام با اختلاف یک استاپ یعنی چی؟؟؟ ممکنه خواهش کنم به من معنی اش رو توضبح بدید لطفا؟
هر بار دو برابر (یا نصف شدن) نور در عکاسی یک استاپ محسوب می شود. این اتفاق می تونه با درجات دیافراگم .تغییرات سرعت یا حساسیت کنترل بشه. در مورد HDR با ثابت نگه داشتن حساسیت و دیافراگم و نصف یا دوبرابر کردن سرعت می تونی اختلاف یک استاپی مورد نیاز رو ایجاد کنی.
کد HTML:http://www.photonhead.com/beginners/stops.php
از دانشنامه عکاسی بخوانید:
Exposure
EV
Bracketing
در توضیحات EV عکس را در سایز بزرگ به دقت نگاه کنید.
فایل پیوست 51052
Nikon D7100
18mm f6.3 1/6sec
3 شات اختلاف 2 استاپ - پاشاکلا - 1391
فایل پیوست 52473
لاهیجان
Canon 550D
Cosina 28-105 f/2.8-3.8
taken at 28mm f/8 - 3 shots
shots mixed with photomatix
شب پاییزی
درود ...
ضمن تشکر از محبت شما، چند روزی است که فکر می کنم چطور بنویسم؟ و اصلا چه چیزی را باید بنویسم؟ چون اصولا کاری که برای این عکس انجام داده ام، برای یک عکس دیگر خودم هم انجام نخواهد شد! شبیه استفاده از Preset های لایت روم برای ادیت عکس ها می ماند. در حالیکه به عقیده من هر عکسی، ویرایش خاص خود را می طلبد، که باید در نظر گرفته شود.
اما به طور خلاصه، مطابق چیزی که پیشترها در همین تاپیک در مورد نحوه ساخت یکی از عکس هام نوشته بودم. از فتوماتیکس برای ادغام این 6 عکس کمک گرفتم. هدف تنظیمات بر اساس بیرون کشیدن Structure و کنتراست های موضعی به همراه جلوگیری از Clipping انجام شد. تنظیم نهایی رنگ و نور و ایجاد کنتراست موضعی بیشتر، در فتوشاپ با فیلترهای Tonal Contrast، Pro Contrast از NIK و سچوریشن و Curve از خود Ps دنبال شد. در انتها هم ریسایز و شارپسازی نهایی برای قسمت های مهم عکس صورت گرفت.
این روال کلی کاری است که برای این عکس انجام شده است. اما نمی دانم به درد شما خواهد خورد یا دنبال چیز دیگری هستید.
شما بپرسید چرا بدرد نخواهد خورد :)
متوجه منظورتون در مورد توضیحات عکس هستم
منتهی قصد اعضای اعضای انجمن از سوال پرسیدن در مورد نحوه ی پردازش
همیشه برای اینکه خودشون هم همینکار هارو روی عکس هایشان انجام بدهند یا طوطی وار عمل کردن نیست
بیشتر به گمانم (یا حداقل چیزی که من دنبالش هستم) دنبال روش افراد مختلف هستیم
که بهتر بخوایم بگیم همون مراحل کاری یا Workflow افراد رو بررسی میکنیم.
به طور مثال من یه مدت هست روش سریعتری رو انجام میدم که دقت خوبی هم داره منتهی نه به اندازه ی نکات ریزی که در Photomatix وجود داره.
تمامی عکس های براکت شده رو وارد Lightroom میکنم
و تنظیماتی مثل Profile Correction ، شارپ سازی سطحی و نویز گیری رو انجام میدم.
سپس تمامی عکس هارو Sync میکنم و به صورت HDR Pro به محیط Photoshop انتقال میدم
به صورت HDR 32-bit با فرمت Tiff ذخیره میکنم.
به Lightroom در یک نسخه قبل از نسخه ی 5 قابلیت پردازش فایل 32 بیت اضافه شد که واقعا جالب هست.
شما از -10 استاپ Exposure دارید تا +10 جزئیات زیادی تحت کنترل هست و در نهایت به یک نتیجه میرسید.
این روش به مراتب سریعتر هست که با دقت کار رابطه ی عکس داره.
الان که روش شما رو مطالعه کردم متوجه شدم که ترکیب فیلتر های کنتراست Color Efex با نرم افزار Photomatix
ایده ی خیلی مناسبی هست ، از جایی که بعضی مواقع Photomatix دست و بال آدم رو میبنده ترکیب این دو کنتراست خیلی دقیقی ایجاد میکنه.
توضیحاتتون هم مثل همیشه دقیق و مفید
از لطفتون ممنونم :-)
سلام
فایل پیوست 53012
سلام امیر جان
کارت واقعا حرف نداره....
خیلی با این عکس حال کردم:)
میشه بگی دوربینت چیه؟
یه سوال برام پیش اومده که میدونم مربوط به این تاپیک نمیشه اما یه لایی میکشم
با نیکونD5200هم رو مود اچ دی آر میشه همچین عکاسیی بدست آورد؟
و یه سوال مربوط به همین تایپیک
اگ به فیلما و مستندای خارجی و اغلب انگلیسی نگاه کنین تموم جزئیات کاملا عین همین عکس اچ دی آر واضحه...
آیا تو فیلمبرداری و ساخت کلیپ و یا ویرایشش هم میشه یه همچین نتیجه ای گرفت؟
اصلا فیلم اچ دی آر داریم؟؟
ظاهرا با تنظیمات این کار رو میکنن بله.... حداقل این مورد برای دوربین 600دی کنن موجود هست که اگر در یوتوب سرچ کنین، یه اقای جاپنی این حرکت رو زده...نقل قول:
اصلا فیلم اچ دی آر داریم؟؟
اینم یه ویدیو که خودم الان سریع پیدا کردم که باز قبلا دیده بودم، البته واقعا نمیدونم این ویدیو رو با پوست پراسسینگ اینجوری کرده یا خودش همینجوری برداشته شده...
کاری که جناب عبدالپناه و دیگر عکاسان فعال در زمینه ی HDR انجام میدهند یک پروسه ی
زمان بر و دقیقی هست.
چیزی که در دوربین وجود ندارد (زمان و دقت)
در عرض چند ثانیه یک نتیجه ی قابل قبول به شما تحویل خواهد داد که تقریبا هیچ چیز قابل کنترل نیست.
شما با این عریضه ی بزرگ نرم افزار ها ، پلاگین ها و مقالات امروزی و کمی تلاش قطعا نتیجه ی بهتری نسبت به
یک دوربین که تنظیمات اتوماتیک را هر دفعه روی هر عکسی به یک شکل انجام میدهد ، خواهید گرفت.
در مورد فیلم برداری HDR ، از این تاپیک خارج است و قبلا در بخش فیلم برداری مطرح شده.
توضیح کوتاه:
چیزی که شما در مستندات میبینید پروسه ی HDR ندارد
زیرا دوربینی وجود ندارد که HDR ثبت کند.
همونطور که در عکاسی وجود ندارد و عکاس با ترکیب چند عکس آن را ایجاد میکند.
دوربین هایی که در این زمینه استفاده می شوند گران قیمت هستند و مانند دوربین های عکاسی DSLR
قابلیت فیم برداری به صورت خام یا Raw رو دارند.
این دقیقا چیزی هست که در عکاسی اتفاق می افتد ، شما با یک فایل خام اطلاعات بیشتری برای بازیابی دارید!
در نتیجه طی عملیات انجام شده جهت عرضه ی ویدئو جزئیات تاریکی و روشنایی بازیابی میشوند و یک ویدئو با جزئیات بسیار در تاریکی و روشنایی رو به شما میدهند یا همان High Dynamic Range.
منتهی جزئیات در این فایل های خام آنقدر تخت (Flat) هست که با افزایش دادن کنتراست در حد 50 درصد هم هنوز جزئیات در تاریکی و روشنایی به خوبی حفظ خواهند شد.
بحث تنظیمات نیست.
Magic Lantern نام یک گروه هکر هست که با دستیابی به Source Code دوربین های Canon
دوربین رو مجبور به کارهایی میکنند که برای آنها تنظیماتی توسط خود Canon قرار نگرفته است.
یکی از این امکانات بی نظیر HDR Workflow هست.
برخلاف بازیابی جزئیات در این حالت واقعا پروسه ی HDR طی میشود.
به طرز خارق العاده ای Magic Lantern قادر بوده که تنظیماتی برای یک ویدئو ایجاد کند
که در واقع دو ویدئوی مجزا گرفته شوند که تنظیمات متفاوت دارند(دقیقا چیزی که مشابه عکاسی هست)
شما تعدادی عکس با نوردهی متفاوت میگیرید و ترکیب میکنید و سپس Tone-Mapping انجام میدهید.
فایل های ویدئویی به صورت خام گرفته میشوند و بعدا در محیط پردازش فایل خام Magic Lantern میتونید با هم ترکیب کنید و شروع به پردازش فایل خام کنید.
امکاناتی که Magic Lantern در اختیار کاربرهای Canon گذاشته واقعا گسترده هست و حسرت بزرگی به دل ما نیکونی ها انداخته :)
ــــــــ
پی نوشت: برای اطلاعات بیشتر Magic Lantern HDR Workflow رو جستجو کنید و جهت اصلاح ژاپنی صحیح هست ;-)
یا حق
سلام
فایل پیوست 53319
تقریبا یک سال از ارسال این پست می گذرد. بابت یک اشتباه ناراحت و بابت یک نکته خوشحالم.
اشتباه اینکه بعضی واژه هایی که در اینجا استفاده کردم از نظر علمی اشتباه است، و خوشحال از بابت اینکه در ظرف این یک سال قدری بیشتر آموختم تا متوجه این اشتباه شوم و آن را تصحیح کنم.
عکس HDR هست! (منظور شمای تبدیل یافته HDR)*نقل قول:
عکس بالا با استفاده از ادغام چند شات گرفته شده است ولی HDR نیست
توضیح اینکه در آن زمان من جلوه Tone mapping را مترادف با HDR فرض می کردم. (البته غلط رایجی است.) و بعد از خواندن بیشتر، کمی دیدم نسبت به این قضیه متفاوت شده است، در واقع تصحیح شده است. پس توضیح کلی به این صورت شد که این عکس تبدیلی از یک HDR است ولی Tone mapping effect را ندارد. (همان اثر کنتراست های خاص و رنگ های غنی شده)
باز هم، بابت اشتباهی که داشتم عذرخواهی می کنم. فقط امیدوارم کسانی که پست قبلی را دیده اند، این پست را هم ببینند.
------------------------------------------------------------------------------------
*در واقع اگر بخواهیم سخت بگیریم، حتی نام این تاپیک هم اشتباه است. عکس High Dynamic Range) HDR) فقط باید به آن فایل 32 بیتی گفته شود که هنوز تبدیل نشده است و پرینترها و مونیتورهای فعلی قادر به چاپ و نمایش آن نیستند. این عکس هایی که اینجا هست، فقط یک شِمای از آن فایل اصلی هستند، برای هر فایل 32 بیت، هیچ جلوه یکتایی وجود ندارد. در تئوری هر فایل 32 بیت را می توان به بی نهایت شمای مختلف به 16 یا 8 تبدیل کرد.
درود
فایل پیوست 54466
لابی هتل قدیم رامسر
فایل پیوست 54595
three shots, AEB 4/3 stops
Middle shot EXIF
ISO 100
ƒ 10
1.6 sec
سلام.
درود
این حالت افکت که بهش اشاره کردی رو با کمک پلاگین topaz clean و mixer brush ایجاد کردم
البته تلاش کردم با پلاگین بهینه کار کنم , یعنی فیلتر رو یکجا اعمال نکردم ... با ماسک سازی و براشکاری روی قسمتهایی که میخواستم این افکت رو اعمال کردم تا نتیجه این شد.
با تشکر پدرام
فایل پیوست 62916
فایل پیوست 62914
جنگل صفارود رامسر
فایل پیوست 62976
دالخانی رامسر
فایل پیوست 63150
canon 60d
8mm fisheye samyang
f/11
iso 100
3 شات با فاصله 1 استاپ
کانن 550D
لنز stm 18-135
مکان:
جاده نیروگاه شهرک صنعتی رشت
فایل پیوست 66156
سلام
فایل پیوست 67136
درود
فایل پیوست 67951
در تاپیک منظره که رد شد!
فایل پیوست 70674
Canon 600D, Tokina 11-16@11, f/11 ISO 100
سه شات
دوستان برای merge کردن عکسهای hdr از چه نرم افزاری اسفتاده میکنید ؟ من از photomatix pro استفاده میکنم که تصاویر غیر طبیعی میشه
file > Automate > Merge to HDR Pro
و بعد فایل ها رو بروز میکنین و اون جا گزینه های زیادی داره بعد از اعمال پروسس حالا یا 16 بیتی یا 32 بیتی داخل acr باز میشه و اگر خواستید اعمال تغییرات بدید و بعد به صورت اسمارت آبجکت داخل فوتوشاپ باز کنید و بعد هم مراحل ادیت مخصوص خودتون
سلام دوستان این اولین عکس من در این سایت و این سبک است ممنون میشم نظراتتون رو بگید که منم بتونم کنار شما پیشرفت کنم فایل پیوست 73567
عکس اچی دی ار به این معنی نیست که اسمانی که همیشه پرنورنر است را تاریک کنید و زمین که کم نورتر است را روشنتر کنید و در این کار اینقدر زیاده روی کنید که عملا برعکس شود. اصلا تکنیک اچ دی ار را بری اینکه ویرایشهای اغراق امیز رویش انجام دهیم نیست.
چه زمانی اچ دی ار عکاسی میکنیم؟ خروجی دوربین با چیزی که چشم میبیند متفاوت است. معمولا باید سایه ها را پر نورتر کنیم تا به حالت طبیعی برسیم. گاهی این ریکاوری سایه ها در حد یکی دو استاپ بازی با کنرل اکسپوژر و شدو در مبدل خام است که همه بدنها از پسش به خوبی بر میاید گاهی این اختلاف بیشتر میشود که باعث نویزی شدن سایهها میشود برای این کار از ترکیب چند شات برای رسیدن به دیتیل بیشتر و نویز کمتر استفاده مینیم. البته این با فرض نور سنجی روی هایلاتها بود وگرنه همین داستان را در سمت هایلات هم تکرار میشود. بعد از ترکیب شاتها فایلی داریم که دینامیک رنج بالای دارد. به اصطلاح اچ دی ار است. روی این فایل این ریکاوریها با محدوده بیشتری میتواند انجام میشود. از اینجا به بعد ارتباطی به تکنیک اچ در ار ندارد. شما با هر نرم فزاری میتوانید هر بلایی که میخواهید سر عکس بیاورید که ویرایش خود شماست. میتوانید یک فایل 32 بیتی اچ دی ار را به صورت طبیعی ویرایش کنید یا میتوانید عکس خام 16بیتی را با اغراق شبیه عکس خودتان ادیت کنید!
چه وقتی اچ دی ار لازم است؟ وقتی که میدانید این ریکاوریها باعث نویزی شدن تصویر شما در سایه میشود میشود. یا اگر روی مید-تون نور سنجی کرده اید هایلاتها را از دست داده ای. در بدنه من این محدوده تا حدود 3-2 استاپ هنوز قابل قبول است. این یعنی بیشتر عکسهایی که قبلا با بدنهای قدیمیتر باید اچ دی ار باید گرفته میشد الان با تک شات به صورت قابل قبولی ممکن است. یعنی اگر با جبران نوردهی -2 هایلاتهایم کاملا ثبت شود به احتمال زیاد سایهای خوبی خواهم داشت. این محدوده شاید در بدنه های بعدی بشود 4-5 استاپ که عملا به معنی خداحافظی با تکنیک اچ دی ار خواهد بود.
پیشنهاد من به شما، نسخه اخر مبدل فایل خام را نصب کنید. همه فایلهای خام را با مبدل فابل خام همزمان باز کنید (همه را روی نرم افزار فتوشاپ درگ کنید). همه فایلهای خام را از پنل سمت چپ انتخاب کنید از منوی بالا گزینه اچ در ار را انتخاب کنید و مراحل را ادامه دهید تا فایل اچ در ار را بسازد و در همان مبدل برایتان باز کند. بعد همانجا مثل یک عکس خام معمولی ادیتش کنید. کمی با کنترلهای رنگ کنتراست و ... بازی کنید تا ویرایش مناسبی بگیرید. بعد میتوانید این ویرایش را در فتوشاپ ادامه دهید. این مراحل را در خود فتوشاپ هم داریم ولی این نسخه اخر مبدل کار را راحتتر کرده است.
این کار رامتحان کنید و نتیجه را همیجا بگذارید.
فایل پیوست 74602
اون سفیدک ها داخل جمن به علت یخزدگی
هوا بارانی بود.
در شلوغ ترین ساعت روز برای حذف عناصر مازاد از جمله افراد در کادر مجبور به ترکیب حدود 30 شات شدم.
فایل پیوست 74603
یا علی.
درود و احترام
فایل پیوست 74955