فایل پیوست 39649
Printable View
سلام دوستان
من سالهاست از فضای عکاسی دورشدم وبه کار تصویر برداری مستند مشغولم ولذا یک روز اتفاقی وارد سایت عکاسی شدم . که دلم روبرد بهروزهای که در جنگ به عکاسی مشغول بودم حالا با دیدن این عکسها واقعا به اشتباه خودم پی بردم که چرا این حرفه را رها کردم میخواستم بدانم کسی هست مقداری برایم درمورد این نوع عکاسی توضیع مختصری بده آیا میشود با دوربین عکاسی پنج دی مارک توچنین تصویری رو زنده خلق کرد یا فقط میشه عکس گرفت وبعدا با فیلتر رو ش کارکرد البتهمن هیچ اصلاعی از hdr ندارم یکی منو حالی کنه لطفا ممنون سهراب
فایل پیوست 40059
canon 5D II +nikon 24mm f/2
3 shot
آخه تا جایی که من هم به عنوان یک آماتور می دونم، این عکس رو با یک شات و ویرایش هم میشد گرفت... به نظرم دینامیک رنج عکس بالا نیست، حالا نمی دونم چطوری میشه به این عکس گفت High Dynamic Range ؟
خب در تعریف High Dynamic Range این هست که زمانی که شما به یک نقطه روشن خیره میشید سایر نقاط تاریک، تاریک تر میشوند و بالعکس وقتی به نقطه تاریک نگاه میکنید نقاط روشن روشن تر میشوند. دوربین هم در نورسنجی خودش چنین هست. یعنی چشم و دوربین High Dynamic Range رو ساپورت نمیکنند. عکس های HDR تلفیقی هستند از چند عکس با استاپ های نوری متفاوت که در شرایط خاص به درک بهتر عکس کمک میکنند. که خودش چندین نوع داره (HDR - HDRi - LDR). من در عکس فوق تعریفی از HDR ندیدم.
سلام
پروسه تولید HDR گاهی فواید جنبی دیگری هم دارد. گاه باعث بهبود جزئیات و گاه تغییرات رنگ می گردد.
از سوی دیگر، در پروسه تولید HDR میتوان به صورت انتخابی به کنترل روشنایی و کنتراست عکس پرداخت.
نسخه تکشات این عکس، که از لحاظ دینامیک رنج تفاوت چندانی با این عکس ندارد، به خوبی این عکس نشد. چه از لحاظ وضعیت ابرها و چه رنگها.
در واقع اینجا من از فواید جنبی پروسه HDR استفاده کردم و در عین حال سعی کردم تاثیر معمول HDR روی عکس را از لحاظ روشنایی به حداقل برسانم تا این عکس طلوع غیر طبیعی نگردد.
ممنون
خیر HDR Toning نبوده است.
سه شات عکس با استفاده از Photomatix در همان فرآیند تولید HDR به کار رفته اند تا این عکس تهیه شده است.
این رنگ غروب با این میزان روشنی ابرهای کنار و اینکه قایق کاملا تاریک نیست با یک شات ممکن نیست. مگر اینکه باز در فتوشاپ دستکاری و لایه بندی کنید که اونم در واقع همان hdr کردن به صورت دستی است.نقل قول:
آخه تا جایی که من هم به عنوان یک آماتور می دونم، این عکس رو با یک شات و ویرایش هم میشد گرفت... به نظرم دینامیک رنج عکس بالا نیست، حالا نمی دونم چطوری میشه به این عکس گفت High Dynamic Range ؟
جناب میلانی عزیز این عکس با تک شات ممکن هست فقط باید Compensation رو یکی دو استاپ بالا برد و بعد در ACR هایلایت رو کم کرد و اون هم در زمان مناسب تقریبا همونجایی که در این عکس خورشید قرار داره.
معمولا برای عکسهایی که اجسام متحرک در اون وجود داره در اینجا موج آب از HDRi یا LDR استفاده میکنند که پدیده Ghosting روی نده. روی موجها و مخصوصا موج های سمت چپ بطور واضح این ایراد مشخصه. بنده شخصا یکی از علائقم HDR هست و مطالعاتی زیادی در این زمینه انجام دادم.
باید ذکر کنم که طبق مطالعات بنده به این ادیتی که دکتر انجام دادن Toning میگن. اگر هدف ایشون HDR بوده باید بگم ناقص انجام شده. اگر هدفشون Toning بوده باید بگم جالبه که از این روش استفاده کردند در ACR به راحتی و بهتر میشد اینکار رو انجام داد حتی با پلاگینNik Software - Color Efex Pro هم باز ساده تر بود و نتیجه بهتری هم بدست می اومد.
اردتمند.
پشنهاد شما شما اینه که EV Compensation را موقع عکاسی دو استپ بالا تنظیم کنیم و صرفا با کم کردن هایلات با چنین رنگی خواهیم رسید؟ من امتحان نکردم هنوز اما تاجایی که دیدم رنگی که در فرآیند HDR بدست می آید با بقیه روش قابل بازیابی نیست. مسلما اگر روش شما رنگ را هم تا همین حد بازیابی کند جایگزین خوبی است . اما تا جایی که میدونم کم کردن هایلایت کلا رنگ را خراب میکند.
در مورد اینکه با تک شات ممکن هست یا خیر، کاملا به سه عامل نور سنجی، قدرت سنسور در بازیابی نقاط تیره و روشن و همچنین کنتراست فریم (اختلاف روشنایی) بستگی دارد.
در مورد پدیده Ghosting هم به نظرم، با توجه به الگوریتم های قدرتمند نرم افزار های روز، مدت هاست مشکل (حداقل در این سطح) حل شده است.
منظور شما را از Toning متوجه نشدم، اما با توجه به تصویری که می بینم اعتقاد دارم عملیات Tone Mapping روی آن انجام گرفته است.
فکر نمی کنم در ACR یا حتی فتوشاپ بشود به این عکس رسید. همون طوری که جناب میلانی هم گفتند، جنس رنگ ها متفاوت خواهد بود.
در مورد پلاگینی هم که فرمودید، مایلم بدانم از کدام فیلتر آن برای رسیدن به چنین عکسی استفاده می کنید.
هایلایت در ACR 7.1 تنها نقاط روشن رو چند استاپ تیره میکنه تا بشود جزئیات رو از عکس خارج کرد. در مورد توضیحات شما کاملا موافقم. البته با بالابردن زمان شاتر (سرعت) و استفاده از فیلتر های ND یا گردینت هم میشه به این ویژگی دست یافت. 100 درصد طراحی مراحل عکاسی بسیار بیشتر از مراحل HDR جواب میدهد.
فیلکر یکی از دوستان فرانسوی بنده: http://www.flickr.com/photos/nicobzh/
http://farm9.staticflickr.com/8078/8...42b141f3_z.jpg
در Color Efex باید بصورت دستی کار کنید. من بشخصه از فیلتر های خودش استفاده نمی کنم. ترجیح میدم همه چی Customize باشه. :)
در مورد ACR درست می فرمایید، هایلایت و لولایت ها را تا حد بسیار خوبی بر میگرداند که از ویژگیهای فایل RAW است و صرفا در این ورژن دستیابی به آن ها راحت تر شده است. اما تصویری که به دست می آید متفاوت است با تاثیری که Tone mapping روی عکس می گذارد.
در مورد Color Efex، منظورم به این بود که برای رسیدن به چنین عکسی از کدام فیلترهایش استفاده می کنید؟ (به استفاده کردن یا نکردن از preset ها کاری ندارم)
در مورد لینکی هم که دادید ممنون. چندتاییشان را دیدم، کارهای زیبایی بودند. گر چه به قطعیت نمی توان گفت، اما به احتمال قریب به یقین و با بررسی چند عکس، فکر می کنم که در عکس های لانگ اسکپوزش از فیلتر GND استفاده شده است.
در خصوص بالا بردن زمان شاتر هم محدودیت وجود دارد. (به دلیل حرکت ابرها و تغییرات سریع نور دم غروب.)
خواهش میکنم.
بله ایشون از فیلتر ND و GND و استفاده کرده اند و به زبان فرانسه توضیح دادن که چه تنظیماتی داره. البته نه همه اشون.
در مورد Color Efex معمولا ابتدا Preset مورد نظرم رو انتخاب میکنم و بعد تنظیماتش رو تغییر میدم. معمولا توجه میکنم یک عکس به چه چیزایی نیاز داره اگر لازم باشه اضافه میکنم. یک روند روتین نیس که بگم حتما در همه عکس ها از یک نوع خاص فیلتر استفاده میکنم. :) امیدوارم آف تاپیک نشده باشه...
یکی از HDR هایی که با HDR Efex Pro انجام دادم...
http://www.flickr.com/photos/meisamt...n/photostream/
http://farm9.staticflickr.com/8476/8...2086d5ae_z.jpg
و اما این عکس با کم کردن های لایت در ACR
http://www.flickr.com/photos/meisamt...n/photostream/
http://farm9.staticflickr.com/8334/8...7cccb316_z.jpg
فایل پیوست 40780
canon 5D II
samyang 85mm f/1.4 @ f11
3shot
خلیج فارس - بوشهر
فایل پیوست 41723
canon 600d
18-55m @ 42mm
f/8
سواحل خلیج فارس - دلوار - استان بوشهر
فایل پیوست 42317
canon 600d
50mm f/1.8ii @ f/4
iso 100
3shot
خلیج فارس - بندر بوشهر
فایل پیوست 42689
canon 600d
50mm f/1.8 ii @ f/5.6
خیلی ممنون از نظرتون. به نوعی باید گفته شما رو تایید کنم خود بنده هم عکس دیگری تقریبا به اون صورتی که گفتید گرفته ام ولی با کادر افقی (البته کمی بالاتر از اون چیزی هست که شما در ذهن دارید ).
اون عکس رو به صورت کادر عمودی کراپ کردم:
فایل پیوست 42716
(البته اصل یک سوم رعایت نشده)
درود
به عنوان یک HDR در قسمتهایی از عکس تیرگی هایی هست که به عکس لطمه زده
مثل سقف کلبه...
دوربین D700 بود .نقل قول:
عکس زیبایی شده...
یه سوال دوربین چی بوده؟
و اینکه شما 3 تا عکس ثبت کردید؟اگه آره یعنی به سوژه گفتید که وایسه تا عکس بگیرید؟آخه من 3 تا عکسو راحت 1.5 ثانیه اینا طول میکشه تا دوربینم ثبت کنه...)d5100)
این عکس فقط یک ثبت می باشد .
لازم نیست که همیشه از سه یا چندین عکس برای HDR استفاده بشه .
به نسبت اختلاف نوری که میشه در RAW به دست اورد مثلا یک استاپ منفی و یک استاپ مثبت لازم نیست که این عکس درسه شات عکاسی بشه .
همینطور که می بینید من هدفم دراین عکس از بین بردن سایه و بازیابی در نقاط اندراکسپوز نبود .
که دراین صورت نتیجه تا حدودی این چنین میشد .
فایل پیوست 42860
کمی دود بیشتر لازم بود که این هم اختلاف نور زیادی لازم نداشت .
درود ...
HDR toning
AEB 3 shots 4/3 stop on 1/200sec
ƒ No. 8
ISO 100
با سلام
با توجه به زاویه تابش نور خورشید ( از روبرو ) اگر نورسنجی روی آسمان انجام می شد ، سازه آندر اکسپوز بود و بالعکس اگر روی سازه بود آسمان اوراکسپوز
بنابر این فکر می کنم بین این عکس و عکس ساده قطعا تفاوتی خواهد بود . برای بهتر روشن شدن موضوع سه عکس اصلی ضمیمه شده
اگر دوستان صاحب نظر نکته ای اضافه کنند ممنون خواهم شد .
موفق و پاینده باشید .
پی نوشت : این کالیبره بودن مونیتور هم خود حکایتی است بس شیرین ! امروز در محل کارم این عکس رو ( که در منزل و با لپ تاپ ادیت شده ) دیدم . انقدر رنگ زرد و نارنجی توی ذوق میزد که با خودم گفتم حتما اشتباهی از طرف مدیران انجام شده و عکس تایید شده lol
HDR 32bit panorama
canon 6D
canon 24-70
فایل پیوست 45394
سه شات با فاصله یک استاپ
Canon 50D-Canon EF-s 15-85
درود ...
ترکیب 5 شات - مکان: موزه قدیمی نائین
فایل پیوست 47114
Driver
فایل پیوست 47909
درود
فایل پیوست 47921
ترکیب سه شات با اختلاف1 استاپ
سلام دوست من ، اولین چیزی که باید بگم اینه که عکس اصلی توسط پسر عموم گرفته شده کاملا آماتوره ، یعنی هیچ نور پردازی نشده و خودم تو ادیت با نورها بازی کردم تا حالت مناسبی پیدا کنه
( بعضی مواقع با دیدن یک عکس نا خوداگاه به فکرت میرسه که اگه روش کار کنم شید چیزه خوبی ازش در بیاد :-) )
این عکس با یک شات گرفته شده و لی چون از لنز واید استفاده کرده عمق خوبی به عکس داده
در مورد ادیتش تمامی قسمتها رو ( از خود شخص گرفته تا فرمونو سقف ، شیشه ، صندلی ) و هر چیزی که بنظرم جالب بود رو تو فوتوشاپ لایه لایه کردم و مراحل HDR رو انجام دادم (burn and doge , saturation , contrast , highpass filter ) و ......
با تشکر از توجهت
َPedram mirsadeghi web album : www.flickr.com/pedram_m
فایل پیوست 47944
Puebla, Mexico
feels good :;)
فایل پیوست 47946
سلام
واتیکان
فایل پیوست 47965
نکته اشتباهی که در صحبت های پدرام وجود داشت و فکر می کنم بد نباشه بهش اشاره بشه تا برای دیگران شبهه ای ایجاد نشود این است که مراحلی که توضیح داده شد شاید منجر به نتیجه ای با جلوه یا افکت HDR بشود اما به هیچ عنوان مراحل HDR نیست. HDR واقعی یا حتی XDR (اچ دی آر کاذب یا مجازی) در فرآیند تبدیل فایل 32 بیتی به 16 یا 8 بیت تولید می شود. و مراحلی که پدرام توضیح داد صرفا دستیابی به "افکت و تاثیر" این تکنیک از راهی دیگر است، نه مراحل تکنیک.
با تشکر از جناب عبدالپناه
اگر محبت بفرمائید مختصری یا سرنخی از تکنیک هایی که فرمودین یا فرآیند تبدیل فایل 32 بیتی به 16 یا 8 بیت مرقوم بفرمائید یا لینک مفید ارائه فرمائید.
سپاس
...
مونیتورها، چاپگرها و دیگر نمایشگرهای معمول فعلی نمی توانند تصاویری با عمق 32 بیت در هر کانال رنگ را پخش کنند. (یعنی هر یکی از رنگ های RGB دو به توان 32 پله تفکیک رنگی یا روشنایی دارد.) برای نمایش آن ها در مونیتورهای فعلی مجبوریم به تبدیل فایل ها به 16 بیت یا 8 بیت در هر کانال، این عملیات توسط راه های بسیار زیادی انجام می پذیرد، یکی از این راه ها که در سال های اخیر معروف ترینش هم بوده است، (همین افکتی و اثری که صحبت از آن است محصول همین روش است.) به نام Tonemapping معروف است که حجم اطلاعات از ظرف بزرگ 32 بیتی را در ظرف کوچکتر 16 یا 8 بیت ممکن می سازد.