سلام
در مورد پست 801 بردیا عزیز
در مورد کچلایت مقاله زیر را بخوانید:
RetouchPRO Tutorials
کمی با کادر مشکل دارم! وقتی دستهای سوژه تا این اندازه پیداست چشم به دنبال تکلیف باقی آنها میکاود. پس به نظر من کمی باید بیشتر کراپ کرد.
نورپردازی برای این کودک عالی و مناسب است. فقط بردیا جان حدس می زنم برای وفادار بودن به همان قاعده "دو استاپ بیشاز حداکثر گشادگی!" f5.0 گرفتهاید که موهای سوژه بلر شده است. به خدا قسم f8 , f11 که سهل است اگر f16 هم بگیرید شارپنس آزارتان میدهد آن هم با اندازه سفارشهای مشتری! البته من هم گاهی هوسی دیاف باز میگیرم و اصولاً آیه نیامده که همیشه همهجای سوژه فوکوس باشد اما رنج اصلی کار در آتلیه f8 تا f16 است و من هم این رنج را اختراع نکردهام...بازتر نمیگیرند تا مشکل فوق پیش نیاید...بستهتر هم برای جلوگیری از دیفراکشن نمیگیرند (البته تمام این ارقام تنها در سیستم 35mm کار میکنند و الا در مدیومفرمت همهچیز فرق می کند)
یک کوچولوترهم اگر نگاه سوژه رو به داخل کادر می بود سفیدی چشم وضعیت بهتری داشت.
یک نکته کلی در مورد دستهای سوژه...حتی وقتی مقدار کمی از بازو پیداست. معمولاً از سوژه میخواهم تا دستهای خود را به جای این که بلاتکلیف باشد یا روی قسمتهای پایین پا (ران) گداشته شود، روی قسمت بالایی و بالاترین قسمت ران بگدارد. امتحان کنید! فرم شانه و بازو و در نهایت کامپوزیشن شما حتی در یک پرتره بسته بسیار دلپذیرتر خواهد بود.
پست شماره 810:
جناب خادمی، عکس شما تنها چیزهای خوبی که دارد یک کودک بسیار بامزه است و یک کامپوزیشن خوب! نوردهی و فوکوس و رنگ و باقی مسائل خوب نیستند.
برای عکاسی از بچهها تجهیزات عجیبغریبی لازم نیست...با دو فلاش قدیمی که توسط فتوسل به سقف تاباندهاید یک محیط مطمئن میتوان جورکرد که بچه آزادانه راه برود و شما هم مثلاً بدون لزوم چک کردن نوردهی با خیال راحت با مثلاً f5.6 پشتسرهم عکس بگیرید. (چون دیگر فاصله دوربین از سوژه یا زاویه عکاسی شما شرایط نور را تغییر نمیدهد).