سری سوم نقد عکسهای منتشر شده در فروم را با نام خدا آغاز می کنیم.
به گمانم اینگونه بحثها میتواند باعث تشویق به تفکر بیشتر در مورد عکسها گردد که مطمئنا این نوع برخورد ذهنی با عکسها میتواند در پیشرفت عکاسی فرد نیز موثر باشد.
از سوی دیگر، نوشتن در مورد عکس همواره ارزشمند است و این بحثها میتواند تمرین خوبی برای نوشتن در مورد عکس باشد.
تحلیل عکس نیازمند مقدمات و مطالعه است. همین جا از دوستانی که بحثهای قبلی ( ۳۳ نقد قبلی) را ندیدهاند، دعوت میکنم که به تدریج آن مباحث را مطالعه کنند که حاوی نکات آموزشی و نمونه نقدهای متنوعی است. مطالعه مجدد آن مباحث برای سایر دوستان علاقمند نیز بیفایده نخواهد بود.
اما ذکر این نکته نیز لازم است که من و اکثر دوستان در ابتدای راه نقد صحیح عکس هستیم. این واقعیت دو نکته را یادآور خواهد بود که اولا بدانیم راه پیشرفت در این ورطه (که فواید آن برای علاقمند عکاسی زیاد است و شاید یکی از قدمهای ضروری برای پیشرفت باشد) با مطالعه و تلاش همراه خواهد بود و ثانیا نباید از نوشتن بهراسیم. خواندن نقدهای دیگران مفید است اما کافی نیست. این جا، فرصت خوبی فراهم است که بدون نگرانی، تمرین نوشتن خود را شروع کنیم. اینکه بتوانیم چیزهایی را که در مورد عکس میفهمیم، به صورت متن درآوریم.
دقت کنید که همه ما میتوانیم چیزهایی در مورد عکسها بفهمیم اما قدم مهم، تبدیل آنها به متن نوشته شده است که اگر انچام نشود، تقریبا در ورطه نقد کار باارزشی انجام نشده است.
-----------
سعی میشود که برنامه نقد عکس را به صورت منظم و هفتگی پیش ببریم. در ابتدای هفته، یک عکس برای نقد انتخاب میشود و در طول هفته، کاربران محترم فرصت خواهند داشت که نقدهای خود را در مورد عکس بنویسند. در پایان هفته، جمعبندی نقد و احیانا معرفی نقدهای برتر انجام خواهد شد. ممکن است برخی هفتهها، برنامهای نداشته باشیم.
همین جا از تمام دوستانی که در دورههای قبلی نقد عکس ما را همراهی می کردند تشکر میکنم. همچنین از دوستانی که در زمان توقف این بحثها، مرتبا شروع مجددش را یادآوری میکردند، ممنونم.
مطمئنا این برنامه در فروم با وجود فواید زیادش، تنها با مشارکت جمعی دوستان قابل انجام خواهد بود و در صورت عدم مشارکت، شور و شوقی برای ادامه نخواهد داشت.
میدانم که دوستانی در فروم هستند که دستی بر آتش نقد دارند و یا در مورد نقد عکس علاقمند هستند. این دوستان در صورتی که مایل باشند، میتوانند کارگردانی یکی از هفتههای نقد عکس را با عکس منتخب خودشان بر عهده بگیرند که اتفاقا برای همه ما بسیار مفید خواهد بود که از زوایای دید مختلف به این بحث پرداخته شود.
-----
عکس منتخب این هفته، عکس زیر است که استثنائا بخاطر تعطیلات تا پایان هفته بعد برای نقد آن فرصت باقی خواهد بود.
منتظر خواندن نقدهای دوستان بر این عکس هستیم...