با سلام. با کلی جستجو روی نت خیلی اتفاقی تونستم یه مداری پیدا کنم که ولتاژ پایه فلاش های قدیمی رو کم کنه و به اندازه مناسب برای دوربینهای دیجیتال جدید برسونه.این مدار کار همون وسیلهای رو میکنه که تو پست 234 همین تاپیک آقا وحید توضیح دادن.اون قیمتش جهانیش 50 دلار بود که اصلا واسه ما توجیه نداره.من این مدارو با حدود 500 تومن و صرف 10 دقیقه وقت ساختم.با استفاده از این مدار میشه فلاشهای قدیمی رو روی وایرلس تریگر هم استفاده کرد چون دوستان گفتن ظاهرا ولتاژ بالای فلاش های قدیمی تریگر رو میسوزونه. توی سایتی که مدارو گذاشته بود از یه فلاش ویویتار استفاده کرده بود با ولتاژ 262.9 ولتی که بعد از نصب مدار ولتاژ به 4.72 ولت رسید که مناسب هر نوع دوربین دیجیتاله.من هم یه فلاش روسی قدیمی داشتم با لامپ یو شکل فکر کردم که لااقل باید ولتاژش 300 ولتی باشه اما با کمال تعجب 29 ولت بود.ای کاش بالاتر بود که کاملا از صحت کار مدار مطمئن میشدم.در هر صورت مدارو ساختم و نصب کردم ولتاژش رسید به 4.5 ولت.فلاش دیگهای نداشتم که مطمئن بشم مدار کاملا با ولتاژهای بالاتر درست کار میکنه یا نه.اینو شما زحمتشو بکشید.خیلی خوب بریم سر ساخت:
این آدرس اون سایته :
Taming the high trigger voltage of the Vivitar 283
نقشه بزرگ و خوانای مدار رو هم از این آدرس دانلود کنید
www.repairfaq.org/sam/zpaofu1.pdf
توجه : مسئولیت همه چیز (آسیب دیدن دوربین یا فلاش – برق گرفتگی و .... ) با استفاده کننده س و بنده هیچ مسئولیتی ندارم.
مدار کلا از 6 المان تشکیل شده:
ترایاک MAC97A8 (من اینو پیدا نکردم و از BT137 استفاده کردم که همه جا پیدا میشه)
دیود 1N4148
دیود زنر 5V6
مقاومت 4.7 مگا اهم دو عدد
خازن عدسی 22 نانو فاراد
حتما یه مالتیمتر تهیه کنید.برای اندازه گیری ولتاژ پایه فلاش قبل و بعد از نصب مدار لازمتون میشه.یه 4-5 هزار تومنی دیجیتالش کارتونو راه میندازه در اینده هم بدرد میخوره.مدار خیلی سادس و همه میتونن بسازن.من فقط یه سری توضیحات ضروری رو خدمتتون عرض میکنم.مقاومت و خازن قطب ندارن و از هر طرف نصب بشن فرقی نمیکنه. اما دیود و ترایاک و دیود زینر قطب دارن و اگه عوضی نصب کنید کار نمیکنه.اگه بدنه دیود رو نگاه کنید یه نوار مشکی داره که اون نوار مشکی رو باید روی اون خطی که جلوی مثلث (در شماتیک نقشه) هست منطبق کنید. ترایاک هم سه تا پایه داره اند1 آند2 و گیت.اگه ترایاک bt137 رو طوری نگه دارید که نوشتههاش رو به خودتون باشه از سمت چپ پایه اول A1 پایه دوم A2 و پایه سوم میشه G. اگه ترایاک MAC97A8 رو پیدا کردید راهنماش تو خود نقشه اصلی هست.بعد از ساخت این مدار باید فلاشتونو باز کنید و مدارو تو فلاش جاسازی کنید در واقع این مدار بین دوربینتون و فلاش قدیمی قرار میگیره.یعنی اون قسمتی که روی نقشه نوشته FLASH وصل میشه به پایه فلاش و قسمتی که نوشته CAMERA HOTSHOE وصل میشه به دوربین.مثبت و منفی رو هم رعایت کنید.حتما خروجی مدارو با ولت متر تست کنید. فقط فراموش نکنید قبل از باز کردن فلاش اون رو تخلیه کنید و ترجیحا سعی کنید در حین کار مدارات فلاش مخصوصا دو سر خازن اصلی رو لمس نکنید.البته اگه تخلیه شده باشه که خطری نداره اما اگه خازن شارژ باشه یه شوک اساسی میده بهتون. این هم عکس مدار و راهنمای دیود و ترایاک.من اینو خیلی سریع و سرسری واسه تست ساختم شما یه کم بیشتر ظرافت به خرج بدید.
فایل پیوست 22158
*** راستی یه سوال مهم؟ اون قسمت بزرگ فلزی مربعی کفشک دوربین قطب مثبت میشه یا منفی؟