صفحه 1 از 8 1 2 3 4 5 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج : از شماره 1 تا 10 , از مجموع 78
Like Tree851تشکر

موضوع: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

  1. #1
    Forum Moderator Navid7h آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2008
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    2,708
    تشکر شده
    13116
    تشکر کرده
    7879

    پیش فرض روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    سلام

    چند وقتی است درگیر مطالعه و تحقیق در مورد یک WorkFlow کاری در عکاسی دیجیتال هستم.در واقع چند اتفاق من را بر آن داشت تا نگاهی دوباره داشته باشم بر فرایند کاری شخصی خودم. یکی از مهمترین این اتفاقات خراب شدن کامپیوتر یکی از دوستان دورم بود که باعث از بین رفتن بخش بسیار زیادی از عکس های ایشان شد ! (نخندید، ولی ایشان نسخه پشتیبان از عکس های 3 ماه اخیر خود نداشتند ! )

    مطالب بسیار زیادی در وب سایت ها و وبلاگ های عکاسان خارجی وجود دارد.از انواع Workflow ها مخصوص استودیوها تا عکاسان آماتور بسیار جدی که اکثرا به صورت کاملی روند کاری خود را شرح داده اند. با اینکه بسیاری از این نوشته ها بسیار کاربردی ، با جزئیات بسیار کامل و عملی است اما بعضی از قسمت های این گونه توضیحات مخصوص دوستان خارج از کشور است مانند سیستم های چاپ آنلاینشان ، سرویس ساختن آلبوم ها و صحافی های آنلاین ، استفاده از سخت افزار های خاص Backup گیری که ممکن است در ایران پیدا نشود و ...

    از نظر منابع پارسی که یک دی وی دی آموزشی بسیار مفید از مجموعه کارگاه های وب سایت عکاسی وجود دارد به نام "روند کاری در تاریکخانه دیجیتال" و همچنین مقالاتی در بخش
    مقالات – تاریکخانه وب سایت عکاسی وجود دارد.

    اکثر وب سایت ها و وبلاگ های فارسی زبان هم مقالات وب سایت عکاسی و یا نوشته های وبلاگ دکتر روشن را به سادگی Copy و Paste کرده اند ! درفروم عکاسی در تاپیک های مختلف هم بصورت پراکنده در مورد برخی از قسمت های این فرایند صحبت شده است مانند نحوه آرشیو و گرفتن نسخه های پشتیبان و یا نحوه ساماندهی عکس ها و ....

    ولی هدفم بیشتر گردآوری Workflow هایی کامل، واقعی و یا عملی است که عکاسان حرفه ای و یا آموتور جدی ایرانی برای خود انتخاب کرده اند. اولا دلیلی نیست همیشه فقط به منابع خارجی مراجعه کنیم. ثانیا بسیار جذاب خواهد بود تا مجموعه ای از فرآیندهای کاری گردآوری شود که نوشته دوستان عکاس ایرانی و کاربران فروم عکاسی است.

    خلاصه کنم،

    همه این موارد من را به این فکر انداخت تا یک تاپیک جدید باز ایجاد کنم تا محلی باشد برای گردآوری تجربیات عملی دوستان در مورد فرآیند کاری شان در عکاسی دیجیتال.

    پیشاپیش از همه دوستان مخصوصا آن دسته از دوستان که عکاس حرفه ای هستند (از این راه امرار معاش میکنند) و عکاسان آماتور جدی که زیاد عکس میگیرند و آرشیو بزرگی از عکس هاشون دارند دعوت میکنم تجربیاتشون رو در اختیار ما قرار دهند.


    به امید جمع آوری یک مجموعه مفید و کارآمد...
    ممنون و متشکر
    nmroshan، SBadri، A_Maddah و 62 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    نوید حسینیان | پیوسته



  2. #2
    Forum Moderator Navid7h آواتار ها
    تاریخ عضویت
    May 2008
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    2,708
    تشکر شده
    13116
    تشکر کرده
    7879

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    برای آنکه مطالب یکدست باشد بهتر است مثالی از مراحل یک فرآیند کامل در عکاسی دیجیتال داشته باشیم (یک الگو). البته ممکن است مراحل فرآیند کاری شما مختصر تر و یا وسیع تر باشد.

    1. گرفتن عكس
      (در این مرحله چه نکاتی را رعایت می کنید، با چه فرمتی عکس میگیرید، از چه تنطیمات استفاده میکنید، آیا WB را در دوربین تنظیم می کنید، آیا از سه پایه استفاده میکنید، از چه نوع کارت حافظه ای استفاده میکنید؟ کیف، باتری اضافه ، و ....لطفا سئوالاتی از این دست را که ممکن است برای علاقمندان بوجو بیاد را در این مرحله پاسخ داده دهید)
    2. انتقال عكس به كامپیوتر
      (عکس ها را چگونه به کامپیوتر انتفال می دهید ؟)
    3. سازماندهی عكسها در كامپیوتر
      (در این مرحله از چه نرم افزاری استفاده میکیند؟ مثلا Lightroom یا از نرم افزاری مثل Adobe Bridge و یا Acdsee استفاده مینمایید؟ و یا اصلا از نرم افزار خاصی استفاده نمی کنید ! آیا فایلهای خود را Rename میکنید؟ دسته بندی Folder های شما بر چه اساسی است؟ آیا در همین مرحله از تمام عکس های خود BackUp تهیه میکنید ؟ یا برخی از آنها را حذف میکنید سپس Back Up میگیرید؟ آیا از روش هایی برای دستبه بندی و رتبه بندی عکس های خود استفاده میکنید؟ آیا برای جستجوی راحت تر از Metadata استفاده میکنید و .... )
    4. پردازش اولیه فایل ها
      (چه پردازش هایی را به صورت Batch انجام میدهید.آیا نرم افزاری که استفاده میکنید قابلیت های ویژه ای در این زمینه دارد؟ آیا فرایند کاری شما با مدیریت رنگ همراه است؟ آیا از پروفایل های دوربین خود استفاده میکنید؟ آیا پردازش های شما در این مرحله پایان می یابد و یا مرحله پنجم هم وجود دارد؟ )
    5. پردازش های پیش رفته فایل ها با استفاده از Photoshop و Plugin خاص
      آیا از plug-in های خاصی برای از بین بردن نویز، رتوش عکس های پرتره، ترمیم بافت پوست ، تهیه عکس های سیاه و سفید استفاده میکنید؟ آیا Photoshop قابلیت خاصی دارد که نرم افزار مورد استفاده در مرحله 4 ام این ویژگی را ندارد؟ و ....
    6. ذخیره فایل به فرمت نهایی + تهیه خروجی ( چاپ، ...)
      عموما برای چه Media هایی خروجی تهیه می کنید؟ چه نکاتی را برای چاپ و یا انتشار در وب رعایت میکنید؟ آیا Metadata موجود در فایل ها برای انتشار در وب پاک میکنید و یا آنرا نگه میدارید؟ ...
    7. تهیه آرشیو
      نحوه تهیه آرشیو و نسخه های پشتیبان شما چیست؟ از چه سخت افزار و یا نرم افزاری استفاده میکنید ؟ آیا از نرم افزاهای Back Up گیری اتوماتیک استفاده می کنید و یا بصورت دستی این کار را انجام میدهید ؟ آیا از هارددیسک با پیکر بندی Raid استفاده میکنید و ....


    پوزش از اینکه زیاد سخن گفتم..
    سپاس فراوان
    nmroshan، SBadri، Persian و 44 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    نوید حسینیان | پیوسته



  3. #3
    كاربر همراه ghanbar آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2009
    محل سکونت
    Sweden
    نوشته ها
    348
    تشکر شده
    963
    تشکر کرده
    1809

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    سلام

    با تشكر از دوست خوبمان Navid7h


    عملكرد من تا قبل از آشنايي با سايت و انجمن عكاسي و دوستان عكاس :

    كاري با تنظيمات دوربين نداشتم خدا يكي مود اتومات يكي لايت روم بلد نبودم، فتوشاپ بسيار كم مي دانستم ، عكس هاي خودم را بصورت فله اي روي سي دي و يا دي وي دي رايت مي كردم و با ماژيك روي آن تاريخ و محل عكاسي را مي نوشتم . فقط برخي از عكس ها را كه دوست داشتم با دكمه روي خود دوربين به پرينتر انتقال و چاپ مي كردم . انتقال عكس هم در كامپيوتر با سيم رابط دوربين و برنامه خود دوربين البته عكس هاي زيادي را روي سيستم نگهداري نمي كردم

    عملكرد من بعد از آشنايي با سايت و انجمن عكاسي و دوستان عكاس :

    در هنگام عكاسي به تنظيمات دوربين بسيار اهميت مي دهم . بيشتر عكس ها را با فرمت خام تهيه مي كنم و در پايان عكاسي بلافاصله تمامي عكس هايم را به كامپوتر انتقال مي دهم با خود برنامه دوربين و سپس با لايت روم و به كمك كارگاه آموزشي كه در تاريكخانه ديجيتال ياد گرفتم دسته بندي و از متا ديتا هاي درست استفاده كرده و يك آرشيو روي سيستم جدا از كامپوتر دم دستي خودم قرار مي دهم . يك نسخه هم روي دي وي دي رايت كرده و يك كپي هم روي هارد اكسترنال كه روي سينك خودكار آن را تنظيم كرده ام كپي بر مي دارم در واقع در 4 بخش عكس هاي خود را نگهداري مي كنم. فقط برخي از عكس هاي خودم را كه دوست دارم اديت مختصر از نظر رنگ و نور روي آن انجام مي دهم در لايت روم و اگر بخواهم عكسي را براي چاپ آماده كنم بعد از آماده سازي اوليه در لايت روم در فتوشاپ ديگر كار هاي لازم را انجام مي دهم.

    قبل از تمام اين كارها سعي كردم كه اول اصول عكاسي را ياد بگيرم (شركت در دوره هاي آموزشي و مطالعه و ديدن عكس ، تمرين عكاسي و مقايسه كردن بين خود و ديگران ) چون همه اساتيد كه تا به حال افتخار آشناي با آنها را داشته ام همگي بر اين جمله تاكيد دارند اول عكس خوب بگيريد تا بعد بتوانيد يك اديت خوب هم داشته باشيد با اديت هيچ كس از عكس بد و نادرست به عكس خوب نخواهد رسيد!

    براي اديت بر روي عكس ها هم در چندين دوره كلاس هاي آموزشي شركت كرده ام دو يا سه بار هم در گارگاه هاي آموزشي و بالغ بر بيش از 400 ساعت فيلم آموزشي .. خواندن مقالات سايت عكاسي و ديگر سايت هاي كه در اين زمينه فعاليت دارند. نرم افزار هاي محبوب من هم لايت روم و فتوشاپ و فتومتيكس مي باشد از پلاگين ها تا آنجا كه امكان داشته باشد استفاده نكرده و سعي مي كنم از امكانات موجود در خود برنامه استفاده كنم تا با برنامه بيشتر آشنا شوم.

    در پايان ذكر اين نكته را لازم مي دانم كه هر چقدر مي توانيد مطالعه داشته باشيد و عكس خوب ببينيد . در تمامي آنها نكاتي آموزنده و بسيار خواهيد يافت و به هيچ وجه تكراري نخواهد بود.

    پوزش از زيادي مطلب
    پاينده باشيد
    nmroshan، SBadri، Persian و 39 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

  4. #4
    Moderator nmroshan آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2004
    محل سکونت
    mashad
    نوشته ها
    5,263
    تشکر شده
    38313
    تشکر کرده
    11580

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    بحث بسیار جالب و مفیدی خواهد بود اگر دوستان در این بحث شرکت کنند.

    در واقع فروم جایی است برای اشتراک تجربه ها. جایی نیست که فقط روزی چند بار به آن سر بزنیم و یک مصرف کننده صرف باشیم. بله. بیان عقاید و نظرات کار آسانی نیست. نیاز به وقت دارد و تمرکز. تازه ممکن است گاهی یکی هم خوشش نیاید و چیزی بگوید که ناراحت‌مان کند. اما در نهایت به نفع کسی است که دانسته‌ها و تجربیاتش را بیان می‌کند. چرا که

    تا چیزی ندهیم، چیزی نخواهیم گرفت.
    SBadri، rezakh، Persian و 27 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    نعما م. روشن
    مقالات سایت عکاسی |وبلاگ (از عکاسی) | اینستاگرام : Nemaroshan

  5. #5
    كاربر همراه kooshanjazayeri آواتار ها
    تاریخ عضویت
    September 2005
    محل سکونت
    ايران/كرج/
    نوشته ها
    221
    تشکر شده
    602
    تشکر کرده
    338

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    1-گرفتن عكس

    فکر کنم از اصلی ترین قسمت‌هایی که باید دقت ویژه‌ای بهش کرد گرفتن عکس هست.
    من با دوربین فعلیم یا از مود کامل دستی استفاده میکنم یا مود پی ( گاهآ هنگام کار با لنز‌های سریع استفاده از مود ای مناسب تر است)
    اصولآ ایزو رو چندین بار چک میکنم که اگر تنظیم خاصی کردم به مود مناسب تغییرش بدم. چون اصولآ بعضی شات‌ها به همین دلیل خراب میشن.
    کم شده که وایت بالانس را از اوتو خارج کنم بجز گاهی در موقعیت‌های فضا داخلی که بهتره به دلیل نور‌های عجیب چراغ‌های کم مصرف از حالت پری Pre که این قابلیت رو میده که با استفاده از یک کارت سفید یا خاکستری وایت بالانس دقیق رو بسنجه استفاده کنم.

    سایز تنظیم شده هم همنگام عکاسی خیلی مهمه !‌ چون من گاهآ عکس پاناروما ( البته پانارومای 360 یا دور تا دور نه بلکه تعدادی عکس زیاد از یک موضوع ثابت ) میگیرم بیشتر سعی میکنم به دلیل تعداد بالای عکس و سرعت کامپیوتر آن ها را در سایز مدیوم و کیفیت فاین عکاسی کنم و بعدش یادم رفته که تنظیمات رو به حالت معمول برگردانم که باعث از دست رفتن قدرت چاپ چندین عکس شده.
    سایز و کیفیت معمول را روی فرمت خام به علاوه‌ی جی پگ بیسیک کوچک ( برای بازبینی عکسها ) تنظیم میکنم.

    البته سایز و کیفیت انتخابی بستگی زیادی به حافظه رم و مقدار حافظه روی کامپیوتر داره.
    هنوز باتری اضافه نگرفتم ولی بدم نمیاد یه گریپ به زودی بگیرم.
    سه پایه هم ثواب اخروی بسیاری از جمله شارپنس بالاتر داره که بسیار مفیده و حتمآ اگر مقدور باشه استفاده میکنم.

    2-انتقال عكس به كامپیوتر

    فقط با رم ریدر مطمئن عکسها را منتقل میکنم که هم سرعت بالا باشد هم مشکلی برای رم / عکس‌ها / و کامپیوتر پیش نیاد.

    3-سازماندهی عكسها در كامپیوتر

    خب این قسمت خوبیه که امیدوارم دوستان بیشتری طرز و طریق کار کردنشون رو بگن

    من شخصآ عکسها را در فولدری که شماره گذاری میشه میریزم و چون بعد از هربار خالی کردن رم اینکار رو میکنم و اصولآ در اون رم از یک موضوع یا چند موضوع حاشیه عکس گرفتم مشکل خاصی از لحاظ بهم ریختگی فولدر ندارم و البته چون سفر نمیرم زیاد عکسها زیاد نمیشه و اغلب تعداد عکسها بین 50 عدد تا 300 عدد هست. و اگر هم سفر برم سعی میکنم عکسها را در چند فولدر با روش فوق بریزم.

    اصولآ هیچ عکسی را Rename نمیکنم فوق فوقش یک پس وند "e" به آخر عکسهایی که چند ادیت متفاووت شده‌اند اضافه کنم و البته کم شده که عکسی را پاک کنم چون معمولآ هم هنگام عکاسی و بعد از عکاسی در زمانی مناسب عکسها را با زوم بالا وارسی میکنم که اگر فولو شدگی یا تکان خوردگی باشه پاک میکنم تا عکس سالم بمونه.

    4-پردازش و ویرایش

    بعد از اینکه عکسهای مناسب را انتخاب میکنم آنها را با نرم‌افزار خوب نیکون Capture Nx باز میکنم و با فرمت Tiff سیو میکنم .
    عکسها را با فوتوشاپ باز میکنم و با Layer Adjustment فوق‌العاده Curve رنگها و نور کلی را ادیت میکنم، بعد در لایر های مختلف با ماسک کنتراست موضعی اعمال میکنم. گاهی از پلاگ این Color Efex استفاده میکنم ولی معمولآ با همان تنظیم در Curve رنگهای عالی ای بدست میارم. عکسهای سیاه سفید را بی‌شک و بدون ‌استثنا با پلاگ این Silver Efex پردازش میکنم که البته همچنان با استفاده از لایه ها و ماسکهای متعدد نتیجه بهتر خواهد بود.

    پی نوشت: راستش از وقتی که لنز خوب گرفتم دیگه عکسها نیازی به شارپ کردن ندارند :biggrin: مگر در مواقعی کاملآ خاص

    5-ذخیره

    عکسها را یکبار با فرمت شانزده بیتی Tiff و Jpeg در فولدری به نام Edited ذخیره میکنم که البته ممکن گاهی در فولدری داخل این فولدر به خاطر موارد خاص ذخیره بشه.

    6-آرشیو

    یکبار روی دیویدی و یکبار روی هارد اکسترنال عکسها را کپی میکنم که البته به زودی باید یک هارد اکسترنال جدا برای تنها عکسها بگیرم.

    ـــــــ

    امیدوارم دکتر روشن و بقیه دوستان نقاط خوب و بد این روند کاری را ذکر کنند تا استفاده کنیم.
    SBadri، smhoseyni، Kaveh Ghobadi و 22 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    Nikon D700
    Nikon 70-200 2.8 II
    Nikon micro AF-D 60mm

  6. #6
    كاربر ويژه Anoosh-Em آواتار ها
    تاریخ عضویت
    January 2009
    نوشته ها
    2,391
    تشکر شده
    14152
    تشکر کرده
    12235

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    درود


    من که چیزی بلد نیستم اما روال همیشه عکاسی من چنین شده:

    فرمت خروجی دوربین همیشه Raw هست و بس ( مدتی Raw+JPG بود اما مدتی است که به این نتیجه رسیدم که وقتی فرمت Raw از یک شات دارم دیگر هیچ احتیاجی به داشتن یا نداشتن JPG آن نیست)

    همه چیز سعی میکنم در حالت ایده ال تنظیم باشد ( اصلا بخاطر عکاسی Raw فکر نمیکنم خوب بعدا از عکاسی درستش میکنم هر چقدر تنظیمات صحیح تر باشد ویرایش بهتر جواب خواهد داد)
    تنظیمات نور سنجی سعی میکنم بی عیب باشند. برای داشتن بیشترین دینامیک رنج ، مطابق فرمایشات دکتر روشن عزیز ، سعی میکنم هیستوگرام به سمت راست بیشتر تمایل داشته باشد یعنی بدون اینکه به اور اکسپوز برسد عکس را پرنورتر میگیرم. بخاطر ثبت شدن دیتیل بیشتر در پیکسل ها( پیکسل های روشن تر جزئیات بیشتری را میتوانند در خود نگه دارند تا پیکسل های تیره)

    اگر اختلاف نقاط روشن و تیره در کادر وجود داشت چند شات میگیرم با نور سنجی های مختلف بعدا ایده آل ترین قسمت ها را از هر کدام برمیدارم ( برکتینگ)

    انتقال عکسها به دوربین را خیلی خیلی عادی بدون دخالت هیچ نرم افزاری انجام میدهم. و آنها را در یک پوشه بنام مکانی که در آن عکاسی کرده ام در روی هارد کپی میکنم. برای تماشای عکسها از Zoner Photo Studio 12 استفاده میکنم. این رو دوستان معرفی کردند نرم افزار بسیار راحتی است. از همه آنهایی که تا حالا امتحان کرده ام بهتر بود.


    پردازش اولیه یعنی کار روی فایلهای خام Raw رو فقط در Capture NX 2 انجام میدهم به دوستان نیکونی توصیه اکید دارم حتما امتحانش کنند. حصن بسیار بزرگ این نرم افزر این هست که عکسها را با همان تنظیمات عکاسی در دوربین نشان میدهد بر عکس نرم افزار های دیگر که عکس وارد شده با عکسی که ما گرفیتیم کلی فرق دارد باید کلی وقت صرف کرد تا به تنظیمات اولیه که در دوربین موجود بوده دست یافت بعد کار اصلی را شروع کرد در این بین اگر کمی اشتباهای انجام گردد جنس عکس کلی فرق خواهد کرد و نتیجه نهایی ویرایش متفاوت خواهد بود.

    ابزار های بسیار خوبی هم دارد حتی خیلی بیشتر آنچه که برای کار روی فایل Raw لازم داشته باشیم. در نهایت
    بعد انجام و کنترل تراز سفیدی ، گاها بعضی اوقا تغییر در فاکتور های Picture Control ، اکسپوژر ... گاها استفاده از مهمترین ابزار کنترل ناحیه در Capture NX 2 بنام Color Control Point در هر قسمتی از عکس که احتیاج به تنظیمات جداگانه داشت در نهایت با خروجی Tiff شانرده بیت از آن خروجی گرفته ، تا باقی ماجرا در فتوشاپ صورت گیرد.

    در فتوشاپ پلاگینهایی حتما باید نصب باشند 5 عدد پلاگین شرکت Nik Software و پلاگین Imagenomic Noiseware

    در ابتدای کار اگر عکس نویز داشت نویز گیری با استفاده از پلاگین های نصب شده بعد اصلاحات باقی مانده اعم ار کراپ تغییر سایز و قبل از گرفتن خروجی در آخرین مرحله شارپ سازی که باز هم با کمک پلاگین نصب شده شاهکار شرکت Nik Software یعنی Sharpener Pro 3 و بعد ذخیره کردن فایل.


    و مجموعه ای از عکسها در روی هارد که در انتظار ویرایش و تنظیمات لازم هستند :biggrin:



    موفق باشید


    انوش

  7. #7
    Forum Moderator mreza1001 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    January 2008
    محل سکونت
    tehran
    نوشته ها
    3,699
    تشکر شده
    14111
    تشکر کرده
    16459

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    گرفتن عكس

    اوایل دیجیتالی شدنم از مموری های گران قیمت استفاده می کردم تا اینکه دو تاش در اثر استفاده زیاد و بهتره بگم در آوردن و گذاشتن در دوربین لب پر شدن و تو شرایطی ناچاراً یکی از این مموری های معمولی ارزان خریدم.الان معتقدم که هیچ فرقی باهم ندارند! برای من که ندارند سرعت بالا برای انتقال فلان عدد شات به حافظه برای من که نیازی بهش ندارم بیهوده است.

    وایت بالانس همیشه دقدقه اصلیه منه هرچند که گاهی باز هم یادم میره تنظیم کنم. و هرگز از وایت بالانس رضایت ندارم. برای همینم جدول رنگ و کارت خاکستری سفارش دادم که هنوز بدست نرسیده.

    فرمت jpg را ترجیح می دهم و دوستدارم از دوربینم عکس در بیاد نه یک سری نور های ترکیب شده که بعد مجبور باشم کلی باهاش سر و کله بزنم.از طرفی به دلایل کاری و ضعف فنی و تکنیکی ناچارم ریسک نکنم و بسیاری موارد از DNG استفاده کنم. به هر حال حالت مورد علاقه ام +RAW ست!


    انتقال عكس به كامپیوتر

    از یک ریدر فلشی استفاده می کنم که مال یکی از مموری های خدابیامرز بوده اما یک بار دست یکی خورده بود بهش و نصف عکس ها حین انتقال از بین رفت تجربه شد که دیگه هیچ وقت عکس ها رو کات نکنم اول کپی می کنم بعد از رو مموری پاک.

    سازماندهی عكسها در كامپیوتر

    عکس هایی که برای خودم می گیرم رو تو فولدر جداگانه ای که شامل فولدر های تاریخ دار و اسم دار است ذخیره می کنم و همیشه سعی دارم عکس های بی ارزش رو پاک کنم گرچه کمتر موفق می شوم! عکس هایی که برای دیگران می گیرم هم جای جداگانه ای دارند و هر از گاهی که هارد رو به پری میره یک کپی روی dvd می گیرم و بایگانی می کنم (اینها عکس هایی است که برخی هاش ویرایش و چاپ شده و برخی هم خام است اما احتمالاً دیگه هیچ کس سراغشان نخواهد رفت) یکی کپی هم از عکس های فولدر Art روی هارد اکسترنالم می گیرم و همیشه دنبال خودم اینور اونر می کشم حا کی بشه که گمش کنم و یا بخوره زمین له شه نمی دونم.

    پردازش اولیه فایل ها

    پردازش های پیش رفته فایل ها با استفاده از Photoshop و Plugin خاص



    اصولاً من پردازش اولیه و ثانویه ندارم برا یهر عکس یک ویرایش دارم و همیشه فایل اصلی عکس را هم نگه می دارم که جا برای ویرایش های آتی باشه. چون یا عکس مزخرف است که فایل اصلیش هم پاک میشه یا به دلیلی بودنش از نبودنش بهتره که دو حالت داره یا یک نسخه jpg ازش میمونه یا عکس خوبیه و اگر نسخه فرمت خام هم داشته باشه می مونه.

    مگر اینکه یک سری عکس از محصولی چیزی باشه که به ترتیب و با روند اولیه ، ثانویه ، ثالثیه برم جلو و ویرایش کنم.

    برنامه مورد علاقه ام برای مدیریت عکس از زمانی که عکاسی نمی کردم ACD See بوده و لانم هست هرچند که مدیریتی نمی کنم باهاش! فقط برای دیدن سریع فایل های خام و کاهش حجم و تغییر پسوند ازش استفاده می کنم.

    کارهایی که به صورت سری انجام می دهم شامل کاهش حجم است و بس.

    عکس های سیاه سفید را دوست دارم سیاه سفید بگیرم و می گیرم گاهی هم از یکی از روش های فتوشاپ سیاه سفید می کنم. از هر پلاگینی هم دستم بیاد و خوشم بیاد و به ذهنم برسه استفاده می کنم. دیگه فکر نکنم ریزش در حوصله این مقال باشه.

    اغلب برای انتقال به لابراتوار از یک فلش 1 گیگ غراضه استفاده می کنم و برای وب هم کاری به اگزیف و اطلاعات مشابه ندارم عکسی که نخواهم پخش شود را نمی گذارم و از واتر مارک حالم بهم می خوره.

    گاهی تو همین فروم اگزیف ها را دستکاری می کنم مثلاً نوع دوربین و یا دیافراگم را زیر 1 می زدم و سرعت های عجیب که ببینم اصلاً کسی به سراغ اگزیف می رود یا اگر می رود دقت می کند دیدم خیر! عکسی که 3 4 خط تشکر داشت اگزیفش دوربین pentax 645D بود هیشکیم نرفت سراغش!

    بیشتر وقت ها هم عکس ها رو حالت منوال می گیرم. اخیراً گاهی به یاد دوران نگاتیو و سوپر آ از تقدم دیافراگم استفاده می کنم. و کم کم دارم خودم رو عادت می دم که از مد های مختلف دوربینم استفاده کنم مثلاً AV گاهی واقعاً کمک کننده است.

    اینکه علم نیست اما ذکات علم، آموختن است.

    به قول زاک آریاس از عکاسان دیگر آموختم می گویم تا عکاسان دیگر بیاموزند. ( گلاب به روتون حمل بر خود ستایی نباشه ;) )
    SBadri، reza_Bahman، Kaveh Ghobadi و 23 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    محمد رضا میلانی


  8. #8
    كاربر آشنا picolo آواتار ها
    تاریخ عضویت
    December 2008
    نوشته ها
    87
    تشکر شده
    437
    تشکر کرده
    861

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    مرسی دوستان. از هر مطلب شما دست کم یک نکته یاد گرفتم. پس به احترام، من هم گردش کارم رو می‌نویسم:

    1. گرفتن عكس

    غالبا از قالب خام استفاده می‌کنم. بیشتر عکس‌ها با تقدم دیافراگم گرفته می‌شوند و تعداد کمتری با تنظیم دستی. اما اخیرا و کم کم دارم به مد اتوماتیک در شرایطی مثل عکاسی خیابانی و مناسبت‌ها اعتماد می‌کنم.
    تراز سفیدی رو ترجیح میدم در مرحله‌ی پردازش تنظیم کنم. هرجا شارپنس برایم خیلی مهم باشد از سه‌پایه استفاده می‌کنم. در سفرها معمولا سه‌پایه همراه دارم و معمولا هرگز استفاده نمی‌شود.
    شونزده گیگ حافظه در دوربین دارم که معمولا تا رسیدنم به کامپیوتر و تخلیه‌ی عکس‌ها کافیست. با اینحال گاهی یک یا دو مدول دو گیگابایتی همراه می‌برم. از هر موضوع دست کم دو شات می‌گیرم.
    کیف دست‌سازی از کوله‌پشتی قدیمی پسرم درست کرده‌ام که به ندرت استفاده می کنم. وسایل همراه من بسته به شرایط فرق می‌کند اما از دوربین و یک لنز اضافه و شارژر و حافظه و گاهی سه پایه بیشتر نمی‌شود.
    خوب، درباره‌ی این بند حرف خیلی می‌شود زد اما گمانم برای موضوع تاپیک زیاد هم گفتم.

    2. انتقال عكس به كامپیوتر
    عکس‌ها را از طریق اتصال کابل منتقل می‌کنم. معتقدم اگر با مهربانی انجام شود عواقبش از خواندن حافظه با ریدر کمتر است.

    3. سازماندهی عكسها در كامپیوتر
    از ViewNX استفاده می‌کنم. فولدرها را با تاریخ جلسه‌ی عکاسی بعلاوه‌ی محل یا مناسبت نامگذاری می‌کنم.
    در حذف عکس‌ها بشدت وسواسی هستم و معمولا سه یا چار مرحله بازبینی می‌کنم و هر بار تعدادی را حذف می‌کنم. در عین حال این قسمت جزء قسمت‌ةای لذیذ کار است.
    اوایل عکس‌ها را تگ می‌زدم اما حالا انقدر تعداد زیاد شده که منصرف شده‌ام.
    یک فولدر جداگانه برای عکس‌هایی که فکر می‌کنم بهترین هستند درست کرده‌ام. هر از گاهی نگاهی می‌اندازم. بعضی‌ها را دوباره تحسین می‌کنم و بعضی را با تمسخر حذف می‌کنم. اینطوری ایده‌ای از پیشرفت یا پسرفتم پیدا می‌کنم.

    4. پردازش اولیه فایل ها
    و 5. پردازش های پیش رفته فایل ها با استفاده از Photoshop و Plugin خاص
    پردازش را با فتوشاپ انجام میدهم. باز هم وسواس مانع می‌شود batch processing کنم. پروفایل اولیه،‌پیش‌فرض فتوشاپ است. میزان پردازش بسته به عکس متغیر است. تراز سفیدی، تنظیم چارچوب، تنظیم پارامتر‌های نور و روشنایی و کاهش نویز هرجا لازم باشد روی همه‌ی عکس‌ها اعمال می‌کنم. بعضی عکس‌ها را رتوش می‌کنم.
    حدود ده پلاگین نصب شده دارم که می‌توانم بگویم جز Noise Ninja و گاهی Portraiture از بقیه استفاده‌ای نمی‌کنم. راستش هر چه می‌گذرد، استفاده از توانائیهای فتوشاپ به پلاگین‌ها می‌چربد. یک مجموعه‌ی خوب از اکشن‌های پرکاربرد درست کرده‌ام که در کارهایی مثل تنظیم تراز سفیدی، اشباع رنگ، ... حسابی کمکم می‌کنند.

    6. ذخیره فایل به فرمت نهایی + تهیه خروجی ( چاپ، ...)
    چون برای دل خودم کار می‌کنم و عکاس حرفه‌ای نیستم (و درختان را هم دوست دارم)، خروجی الکترونیکی محصول نهایی من است. عکس‌ها را در قالب jpeg با کیفیت 80٪ ذخیره می‌کنم. فایل خام را هم نگه می‌دارم.
    برای انتشار در وب، بسته به مورد برای کاهش حجم فایل، کیفیت آن را به 70 تا 30 درصد کاهش می‌دهم. اندازه‌ی استانداردم برای انتشار، 900 پیکسل در ضلع بزرگ است.
    در مورد متادیتا، چون عکس را علاوه بر لذت بصری به قصد آموختن می‌بینم، حتما مقید هستم که خودم هم متادیتا را حذف نکنم. مگر شرایط خاصی که الزام محکمتری وجود داشته باشد.

    7. تهیه آرشیو

    حدود شش ماه یکبار، از کل عکس‌ها روی دی‌وی‌دی یک آرشیو تجمعی می‌گیرم.

    ***
    ممنون که خواندید. از نظر و پیشنهادتان استقبال می‌کنم.
    reza_Bahman، Kaveh Ghobadi، farsad و 25 نفر دیگر تشکر می‌کنند.

    پی‌کولو


  9. #9
    كاربر همراه K_NMT آواتار ها
    تاریخ عضویت
    February 2006
    محل سکونت
    تهران
    نوشته ها
    477
    تشکر شده
    2511
    تشکر کرده
    4984

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    با سلام خدمت دوستان
    به دعوت ايجاد كننده تاپيك و دكتر روشن عزيز لبيك مي گوييم و يا علي:
    1- ثبت عكس
    خوب...داستانش مفصله...ولي به طور خلاصه به دقت در ثبت و تنظيمات صحيح، براي رسيدن به بهترين نتيجه نهايي، معتقدم و يكي از لذت بخش ترين قسمتهاي داستان Workflow هست براي من.
    از فرمت RAW و يا در شرايط محدوديت حافظه، SRAW استفاده مي كنم.
    به Expose To Right عملا معتقد شده ام و در شرايط ممكن، از اين تكنيك استفاده مي كنم.
    معمولا خودم رو به استفاده از سه پايه و تك پايه متقاعد مي كنم.
    به تاثير ابزار مناسب در دستان آگاه، كاملا معتقد هستم و دشمن نظريه اي هستم كه مي گه: "عكاس خوب با قوطي كبريت هم عكس خوب مي گيرد"...در اين نظريه دوبار از صفت خوب استفاده شده كه نياز به تعريف دقيق داره!:cool:
    معمولا عكسها رو براي اولين بار، بلافاصله پس از ثبت با كنترل هيستوگرام هر سه كانال و وضوح و فوكوس، بررسي مي كنم و در حذف عكس نامناسب در دوربين، شك نمي كنم.
    از ابزارهام با دقت و وسواس نگهداري مي كنم.
    2- انتقال به كامپيوتر
    هميشه از كارت ريدر استفاده مي كنم و كلا عكسها رو با نرم افزار Lightroom وارد سيستم مي كنم.
    3- سازماندهي عكسها
    تمامي عكسها رو پس از Import با نرم افزار Lightroom با نام گذاري فولدرها با تاريخ ثبت و ورود كامل Metadata و تگ گذاري و تغيير نام فايلها به مناسبت عكس و ترتيب، در هارد كامپيوتر ذخيره مي كنم...استفاده اين روش بهم ثابت شده و بهش پايبند شده ام.
    دسته بنديهاي لازم در مورد طبقه بندي عكسها و انتخاب و امتياز بندي را، پس از ويرايشهاي اوليه، در Collectionهاي Lightroom انجام مي دم.
    بنابراين كليه طبقه بنديها و پارتيشن بنديها، بصورت مجازي، در Lightroom انجام ميشه...نه روي هارد...اين روش باعث سادگي Back up گيري در آينده هم ميشه.
    4- ويرايشهاي اوليه
    اين مرحله تماما در Lightroom 2.6 انجام مي شه و در خيلي موارد Batch Process اوليه انجام مي شه و در همين مرحله، عكسهايي رو كه دوست ندارم، با بي رحمي حذف مي كنم! (Shift Delete)
    در اين مرحله، امتيازبندي عكسها، كاملا بازنگري ميشه و اونهايي كه داراي امتياز بالا هستند، در صورت داشتن وقت و علاقه و يا جاي خالي رو ديوارهاي منزل خودم يا دوستان و آشنايان، براي ويرايش دقيق، با فرمت Tiff 16 bit يا گاهي 8 بيت، از Lightroom به فتوشاپ فرستاده مي شن.(و همچنان در كاتالوگ Lightroom ثبت مي شن)
    همينجا بگم كه در همين مرحله، بسياري از عكسها براي خروجي در Web و يا استفاده در Screen آماده هستند و براحتي از Lightroom با تنظيمات مختلف Export مي شن.
    5- ويرايش دقيق
    در فتوشاپ و Lightroom و با وسواس و وقت زياد انجام مي گيره!
    در استفاده از لايه هاي متعدد در فتوشاپ اصلا صرفه جويي نمي كنم و تا نتيجه برام راضي كننده نباشه، ول كن نيستم!
    گاهي در موارد خاص، سراغ DPP (نرم افزار كانن) ميرم.
    6- نسخه هاي پشتيبان
    بستگي به ميزان فعاليتم، بصورت مرتب از عكسها و كاتالوگ Lightroom روي DVD نسخه پشتيبان مي گيرم و به فكر هارد اكسترنال هم هستم.
    فعلا...
    كيوان نعمت اللهي
    تجهيزات من

  10. #10
    كاربر همراه I Mis آواتار ها
    تاریخ عضویت
    April 2009
    محل سکونت
    Isfahan
    نوشته ها
    103
    تشکر شده
    199
    تشکر کرده
    120

    پیش فرض پاسخ: روند کاری (Workflow) در عکاسی دیجیتال شما چگونه است ؟

    سلام..
    من در اون حد نيستم كه بخواهم كارهام رو توضيح دهم...اما اينجا مي گم تا اگه اشتباهي توي روندم دارم با توصيه ي دوستان اون رو برطرف كنم

    1- ثبت عكس
    ابتدا دوربين رو 5 دقيقه روشن مي كنم تا گرم شه!!! البته مزاح كردم.. دوربين رو در ابتدا روشن مي كنم و كامل تنطيماتي رو مي خوام اعمال مي كنم... سپس تمام تنظيمات رو چك مي كنم..
    بعد ميزان حافظه و باطري چك مي كنم..
    شروع به كار ميكنم با چند تا عكس آزمايشي..
    سه پايه جيبي ام هميشه به دوربين وصله تا اگه نياز شد استفاده كنم
    هيمشه از RAW+JPG استفاده مي كنم.. دوربينم لايو ويو نداره پس هميشه از ويزور نگاه ميكنم..
    هميشه مود دوربين روي درايو مود هست تا هيچ وقت افسوس لحظه ي ازدست رفته رو نخورم..
    هنگامي كه عكس مي گيرم اونا زياد نمي بينم و پيش خودم ميگم اگه بد شد يعني اينكه من چيزي بلد نيستم تا از اين به بعد ادب بشم و بهتر بگيرم..يعني عكس رو پس از گرفتن نگاه نمي كنم..در نتيجه بايد بهترين صورت عكس گرفته باشم..
    تقريبا اكثر عكسام رو روي مود اولويت ديافراگم ميگيرم..
    2
    - انتقال به كامپيوتر

    مموري كارت رو در ميارم و ميزارم تو رم ريدر.. عكس ها رو كپي مي كنم توي پوشه اي به نام CEOS400D و هر سري عكس رو هم توي فولدر ديگه اي با نام و تاريخ مي ريزم..
    عكس ها رو هميشه توي فتوشاپ ريسايز و يا اديت مي كنم اما جديدا با لايتروم خيلي حال مي كنم...
    هر 1 ماه يكبار از عكسام روي دي وي دي بكاپ يا نسخه پشتيبان مي گيرم..
    عكس هاي اديت شده رو هم توي پوشه اي به نام Workerly ذخيره مي كنم.. دليل اين نام گذاري رو هم نمي دونم..يكبار اومدم بنويسم Work light اينو نوشتم..


    3- ويرايشهاي اوليه
    ويراش رو ابتدا با افزايش ريزوليشن شروع مي كنم... سپس نوردهي..بعد سچوريشن...سپس كنتراست...بعد پاسپارتو....تماما همين هست اما اگه پانورما و يا اچ دي آر باشه وضع فزق مي كنه!

    اما در نهايت عكس هام رو در حالت 8 بيت در فضاي ادوب آر جي بي با فرمت Tiff در 300 دي پي آي ذخيره ميكنم...

    موفق باشين... احتمالا يك سري از كارهام كاملا اشتباهه؟؟
    farsad، amirhos_m، Rofougaran و 11 نفر دیگر تشکر می‌کنند.
    CANON EOS 400D Digital & 18-55 & 55-250 & 100-400

صفحه 1 از 8 1 2 3 4 5 ... آخرینآخرین

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •