سلام
چند وقتی است درگیر مطالعه و تحقیق در مورد یک WorkFlow کاری در عکاسی دیجیتال هستم.در واقع چند اتفاق من را بر آن داشت تا نگاهی دوباره داشته باشم بر فرایند کاری شخصی خودم. یکی از مهمترین این اتفاقات خراب شدن کامپیوتر یکی از دوستان دورم بود که باعث از بین رفتن بخش بسیار زیادی از عکس های ایشان شد ! (نخندید، ولی ایشان نسخه پشتیبان از عکس های 3 ماه اخیر خود نداشتند ! )
مطالب بسیار زیادی در وب سایت ها و وبلاگ های عکاسان خارجی وجود دارد.از انواع Workflow ها مخصوص استودیوها تا عکاسان آماتور بسیار جدی که اکثرا به صورت کاملی روند کاری خود را شرح داده اند. با اینکه بسیاری از این نوشته ها بسیار کاربردی ، با جزئیات بسیار کامل و عملی است اما بعضی از قسمت های این گونه توضیحات مخصوص دوستان خارج از کشور است مانند سیستم های چاپ آنلاینشان ، سرویس ساختن آلبوم ها و صحافی های آنلاین ، استفاده از سخت افزار های خاص Backup گیری که ممکن است در ایران پیدا نشود و ...
از نظر منابع پارسی که یک دی وی دی آموزشی بسیار مفید از مجموعه کارگاه های وب سایت عکاسی وجود دارد به نام "روند کاری در تاریکخانه دیجیتال" و همچنین مقالاتی در بخش
مقالات – تاریکخانه وب سایت عکاسی وجود دارد.
اکثر وب سایت ها و وبلاگ های فارسی زبان هم مقالات وب سایت عکاسی و یا نوشته های وبلاگ دکتر روشن را به سادگی Copy و Paste کرده اند ! درفروم عکاسی در تاپیک های مختلف هم بصورت پراکنده در مورد برخی از قسمت های این فرایند صحبت شده است مانند نحوه آرشیو و گرفتن نسخه های پشتیبان و یا نحوه ساماندهی عکس ها و ....
ولی هدفم بیشتر گردآوری Workflow هایی کامل، واقعی و یا عملی است که عکاسان حرفه ای و یا آموتور جدی ایرانی برای خود انتخاب کرده اند. اولا دلیلی نیست همیشه فقط به منابع خارجی مراجعه کنیم. ثانیا بسیار جذاب خواهد بود تا مجموعه ای از فرآیندهای کاری گردآوری شود که نوشته دوستان عکاس ایرانی و کاربران فروم عکاسی است.
خلاصه کنم،
همه این موارد من را به این فکر انداخت تا یک تاپیک جدید باز ایجاد کنم تا محلی باشد برای گردآوری تجربیات عملی دوستان در مورد فرآیند کاری شان در عکاسی دیجیتال.
پیشاپیش از همه دوستان مخصوصا آن دسته از دوستان که عکاس حرفه ای هستند (از این راه امرار معاش میکنند) و عکاسان آماتور جدی که زیاد عکس میگیرند و آرشیو بزرگی از عکس هاشون دارند دعوت میکنم تجربیاتشون رو در اختیار ما قرار دهند.
به امید جمع آوری یک مجموعه مفید و کارآمد...
ممنون و متشکر