چیزی که میبینید فقط یک پیشفرض برای خروجی Acr است. مثل سایر موارد ( فضای رنگی و ...). به راحتی میتوانید آن را تغییر دهید تا خروجی مورد نظر( 16 بیتی) حاصل شود.
Printable View
چیزی که میبینید فقط یک پیشفرض برای خروجی Acr است. مثل سایر موارد ( فضای رنگی و ...). به راحتی میتوانید آن را تغییر دهید تا خروجی مورد نظر( 16 بیتی) حاصل شود.
جناب روشن
اولا بسیار ممنونم از پاسختان
بعد اینكه به نظر میرسد فایل Raw و پردازش آن پیچیده تر از آنی است كه گمان می كنیم... پیچیدگی از این نظر كه نمی دانیم (نمیدانم) اساسا چه بیسی در اختیار داریم...صرفا می دانیم كه این فرمت انعطاف پذیری بیشتری برای پردازش در اختیارمان می گذارد...درست است؟
سوم اینكه:
خوب مگر مبدلها این اطلاعات را با توجه به اطلاعاتی كه از عكس در اختیار دارند - و عكس را بر مبنای آن به ما نشان می دهند - در اختیارمان قرار نمی دهند؟ اگر پاسخ منفی است که باز چه اطمینانی به این اطلاعات می شود داشت و اگر پاسخ مثبت است چرا خود مبدل از همین اطلاعات برای نمایش عکس استفاده نمی کند؟نقل قول:
1- توجه به اطلاعاتی غیر از نمایش عکس، که مبدلها در اختیارتان قرار میدهند: مثل هیستوگرام روشنایی؛ هیستوگرام RGB و Highlight Warning و shadow clipping و ...
ممنون
حق با شماست.
در واقع باید این طور بگوییم که این اطلاعات نیز نمایشگر واقعی فایل Raw نیستند. بلکه به شما کمک می کنند که بتوانید خروجی مورد نظرتان را بدست آورید.
این را امتحان کنید: در مبدل Acr فضای رنگی را تغییر دهید و به هیستوگرام نگاه کنید.
در واقع هیستوگرام در هر لحظه به شما نشان می دهد که اگر در همان لحظه یک خروجی از این فایل بگیرید، وضعیت آن فایل چگونه است.
باسلام به دوستان
چند روز پیش به مو ضوع جالبی برخوردم .عکسی که در محیط digital photo professional باز میشود نسبت به عكسی كه در محیط zoom browzer باز میشود كمی fade است .و در كل خروجی zoombrowser با گزینه process raw image بهتر میباشد. این مشكل را دقیقا در adobe pshop cs3 نیز وقتی یك فایل raw را باز كردم دیدم .
كسی هست كه به این مورد برخورده باشد؟
نصرا محمدیان
بله. همانطوز که در این پست
http://www.akkasee.com/forum/showpos...3&postcount=70
هم گفته شده است، نمایش اولیه فایل RAW ممکن است در ابزارهای مختلف، متفاوت باشد. در واقع در پردازش RAW زحمت اصلی بر دوش خود کاربر است که بتواند عکس را به بهترین وجه پردازش کند و خروجی بگیرد.
-----
اینها صحیح ولی dpp و adobe كلا یك سری جزیات رنگها خصوصا ابرها را حذف میكنند و دیگر نمیشود به آنها دسترسی داشت.
من اینرا در بعضی عكسهای dpreview كه با dpp كار شده بود دیدم. به كسانی كه دوربین كنون دارند پیشنهاد میكنم این موضوع را حتما تست كنند . یعنی خروجیهای digital photo professional و zoom browser در قسمت process raw imagesرا باهم مقایسه كنند.
سلام
یه موردی چند ماه پیش برام اتفاق افتاد خودم جوابی براش پیدا نكردم گفتم با شما هم در میون بگذارم. به دو عكس زیر توجه بفرمایید:
http://www.persianupload.com/uploads/3ad6899e92.jpg
این دو عكس در واقع یك شات هستند در حالتRaw+ jpg basic (عكس سمت راست Raw است) می دونیم كه فایل jpg در این حالت در فشرده ترین وضعیت قرار داره. هیچ گونه پروسسی روی هیچ كدوم از عكسها صورت نگرفته. فایل Raw هم با Acr و با Exposure
1.65- تبدیل شده.
همینطور كه ملاحظه می فرمایید در فایل Raw چادر overexpose شده (به دلیل چراغی كه در داخل چادر بود) و باید 4 استاپ exposure رو كم كنم تا درست بشه. كه نواحی دیگر كاملا underexpose میشه و بعلاوه باز هم مانند خروجی jpg اون هم در حالت basic خوب نمیشه.
البته می دونم كه راههایی هست برای رفع این مشكل مثلا شاید ماسك گذاری و یا روشهای وقت گیر دیگه.
حالا سئوال من اینه كه اصولا چرا همچین مشكلی به وجود اومده؟ اصلا میشه در یك شات اطلاعات قسمتی از عكس به دلیل نور زیاد در فرمت raw از بین بره اما در jpg نه؟ قاعدتا باید برعكس باشه. البته از بین نرفته. میشه اطلاعات رو بازیابی كرد اما با دردسر فراوان.
شاید اصلا سئوالم بیربط باشه و این از خواص Raw است كه باید خود كاربر خروجی مناسبی ازش بگیره.
می دونم كه با گفتن این جمله كلی از من نا امید میشید:biggrin: اما به نظر شما در دوربینهای جدید مانند D300 و 40D و دوربینهای نسل آینده به این سمت نخواهند رفت كه خروجی خود دوربین با پردازنده های قوی نیاز كاربران رو به فرمت Raw كم و كمتر كنه؟
من تا قبل از پاییز امسال تمام عكسهام رو با Raw میگرفتم. و مثل همه شما هنوز هم اعتقاد دارم كه Raw فوق العادست. اما چون حساس شدم امسال برای بدست آوردن دقیق رنگهای متنوع پاییزی هر دو فرمت رو آزمایش كردم. یكی فرمت Raw و پروسس دقیق یكی هم فرمت jpg Fine در حالت Vivide color. هر كاری كردم در فایلهای Raw نتونستم رنگها رو اونجور كه بودند و در Jpg بهش دست پیدا كردم، در بیارم. البته مشكل در عدم اشراف كامل من به انواع تكنیكهای پروسس و احتمالا ضعف نرمافزاری هم می تونه باشه. اما میگم خوب حالا چه كاریه. این همه دردسر و وقت بگذاریم وقتی كه خود دوربین این زحمت رو میكشه. (بابا اینجوری نگام نكنید، كفر كه نگفتم:::big grin:::) البته منظورم این نیست كه Raw رو بذاریم كنار. قطعا خود من هم این كار رو نمی كنم. اما شاید بعضی مواقع خود دوربین اون چیزی رو كه ما می خواهیم رو برآورده كنه. در شرایطی عادی و داشتن نور كافی و مناسب و expose دقیق میشه با jpg به اون چیزی كه می خواهیم دست پیدا كنیم. یا Raw رو بگذاریم برای موارد خاص و یا در حالتهای چالش برانگیز از لحاظ نوری. شاید به این دلیل این احساس در من به وجود اومده كه انتظارم از Raw خیلی خیلی زیاد شده بود و فكر می كردم باید در Raw همه چیز عالی باشه و در همه شاتها تفاوت از زمین تا آسمان باشه.
ببخشید كه خیلی طولانی شد. نمی خوام بحث بیمورد و پاسخ داده شده Raw یا Jpg راه بیاندازم چرا كه همه ما جوابشو می دونیم. فقط اگر فكر می كنید در مورد عكسی كه گذاشتم نكته ای هست بفرمایید.
ممنون
کسی در مورد سوالات پیام عزیز نظری ندارد؟
آقاي دكتر، ما منتظر نظرات دقيق و فني شما هستيم. ولي پيرو صحبت جناب حمزه اي عزيز، مي خواستم عرض كنم كه به مرور بايد بيشتر به پراسس خود دوربين ها اعتماد كرد. امروز داشتم ريويوي 40D را در DPreview نگاه مي كردم به نكته جالبي راجع به همين مسأله برخورد كردم. در اين تست عملكرد Noise Reduction خود دوربين عملكردي بسيار بهتر از ACR نشان مي دهد. شايد بشود همين قضيه را به ساير امكانات و قابليت هاي دوربين ها هم تعميم داد.
همانطور كه خود شما قبلاً فرموديد، هر شركتي فايل خود را بهتر از ديگران مي شناسد. پس با بالا رفتن قدرت پردازنده هاي دروني دوربين ها، واقعاً دور از انتظار نيست كه نتيجه پردازش آنها بهتر از پست پروسس فايل RAW (يا NEF) آنها باشد.کد:http://www.dpreview.com/reviews/canoneos40d/page19.asp
با اين شرايط، بهتر است جناب حمزه اي عزيز يك بار هم عكس خود را با Capture NX پراسس كنند كه نتيجه بيشتر آشكار شود.
من چادر رو در خروجی دوربین هم اوراکسپوز شده میدونم!
اگر دقت کنید اطلاعات از بین رفته... فقط دوربین با ترفندی ته مایه رنگ رو نگه داشته...
گمان میکنم ریکاور کردن اطلاعات این بخش با acr خیلی هم مشکل نباشه...(برای رسیدن به همون تصویر)
اما نکتهای که آقا بابک گفتن:
موتور پردازش دوربینهای نیکون و یا کانن با acr و کانورتورهای دیگه متفاوت هست... اگر رنگهای خود نیکون رو دوست دارید؟ یقینا با capture nx به نتیجه بهتری خواهید رسید.
البته جناب حمزهاي به جاي سعي در کاهش اکسپوژر، احتمالاً با ابزارهاي هايلايت ريکاوري سعي در احياء نواحي اسپکيولار کردهاند. اينطور نيست جناب حمزهاي؟
ضمن اين که من اغلب حتي در خيلي از پرتره ها ، که کارم بدون دو شات از يک اکسپوژر (و تنها با يک مرحله پروسس) نيز حل ميشد، اما ترجيح ميدهم خيلي سريع، بعد از تنظيم اکسپوژر اصلي، با استفاده از Place ، يک نسخه ديگر، براي نواحي خاصي که مد نظرم هست درست کنم و سريعاً اين نواحي را به عکس اصلي منتقل کنم. (استفاده از place را مديون نعما هستم و هربار دعايش ميکنم!)
گاهي که تنبلي ميکنم و jpeg را استفاده ميکنم، حسابي از نتيجه تنبلي خودم آزرده ميشم.
در مورد ACR تنها در مورد فايلهاي S2Pro نتيجه خوبي نديدم، آنهم بايد گفت نرمافزار فوجي را در اختيار نداشتم تا مقايسه کنم.
بايد بگم که انتخابها و تنظيمهاي بي شماري که ACR در اختيارتون ميگذاره، اگر درست به کار گرفته نشه، نتيجه خوبي رو ازش نميشه توقع داشت.
اصلاً قصد ندارم که در مورد نحوه پروسس جناب حمزهاي عزيز قضاوت کنم، اما اين احتمال را درباره امکان داشتن خروجي بهتر منتفي نميدانم.
نمی دونم. الان اصل عکس رو ندارم. محل کارم هست. اگر لازم باشه کراپ 100% از چادر می گذارم.نقل قول:
من چادر رو در خروجی دوربین هم اوراکسپوز شده میدونم!
اگر دقت کنید اطلاعات از بین رفته... فقط دوربین با ترفندی ته مایه رنگ رو نگه داشته...
با خود Acr میشه چادر رو بهتر از این درست کرد اما همون چندتا ستاره هم از بین میره. خیلی وقت گذاشتم اما نیمه بالایی تقریبا فدای نیمه پایینی عکس میشه. البته با خود فتو شاپ می تونم کاملا درستش کنم. اما من مشکلم تبدیل خود فایل Raw با Acr هست. طوریکه حداقل overexpose نداشته باشم.
اگر منظورتان در فتوشاپ هست، خیر. تنها در محیط Acr همانطور که عرض کردم exposure رو -1.65 استاپ کم کردم. در همون محیط Acr، برایتنس و کنتراست رو که کم کردم نتیجه کمی بهتر از این عکس شد اما باز هم خروجی دوربین نشد. در فتوشاپ هم اصلا به عکس دست نزدم.نقل قول:
البته جناب حمزهاي به جاي سعي در کاهش اکسپوژر، احتمالاً با ابزارهاي هايلايت ريکاوري سعي در احياء نواحي اسپکيولار کردهاند. اينطور نيست جناب حمزهاي؟
راستش برای من هم این اولین باریه که به همچین مشکلی بر خوردم.
[QUOTE]اصلاً قصد ندارم که در مورد نحوه پروسس جناب حمزهاي عزيز قضاوت کنم، اما اين احتمال را درباره امکان داشتن خروجي بهتر منتفي نميدانم./QUOTE]
چه ایرادی داره قربان؟ شاید مشکل از من باشه.
اما من با تغییرات در exposure, brightness, contrast, WB در محیط Acr نتونستم خروجی به خوبی خروجی دوربین بگیرم. همانطور هم که عرض کردم این عکس، خروجی مستقیم Acr هست و در فتوشاپ فقط ریسایز شده. و قطعا با خروجی 16 بیتی و پروسس تکمیلی در فتوشاپ و یا گرفتن دو خروجی و ترکیب آنها نتیجه خیلی بهتری حاصل می شود. اما اینکه عکسم از Acr با اوراكسپوز به فتوشاپ بره در حالیكه jpg اون فایل همچین مشکلی نداره برای من عجیب بود.
با تشکر از نظرات دوستان، به عنوان تایید، بنده نیز چند نکته ای اضافه میکنم:
- اگر بیدلیل روی مسالهای تعصب پیدا کنیم، بدون آنکه از چند و چون آن آگاه باشیم، نتیجهای نخواهیم داشت. به همین علت از پیام عزیز تشکر میکنم که این بحث را مطرح کرد و بقول خودش از اتهام کفرگویی نترسید. دفاع بی منطق و دلیل، حتی از چیزی که همه تاییدش میکنند ولی خودمان نمیشناسیمش، کار صحیحی نیست.
- گاهی JPEG نیز مقصود را حاصل میکند. شکی نیست. تصویر شماتیک زیر را ببینید:
http://aycu08.webshots.com/image/314...3345758_rs.jpg
گاهی در پردازشی که در دوربین و بر روی JPEG انجام میشود، نتیجه قابل قبولی بدست میاید. این مساله هم بستگی به شرایط عکاسی دارد و هم کم و بیش، شانس هم موثر است. هر چند در دوربینهای SLR کنترل بر نوع پروسس jpeg بیشتر است و میتوان تغییرات زیادی بر روی آن ایجاد نمود.
- بزرگ بودن پیکان RAW در شکل فوق، نه به نشانه محدوده دینامیکی و نه بیتهای بیشتر و ... بلکه به معنای انعطاف بیشتر است. این انعطاف پذیری است که بزرگترین مزیت RAW است و دیگر در این قضیه هیچ رقیبی ندارد. دو پیکان JPEG بالایی نشان میدهند که گاهی ممکن است jpeg نتیجه خوبی داشته باشد اما دو پیکان پایینی نشان میدهند که در RAW خود میتوانیم تصمیم بگیریم که با این وسعت زیاد چگونه برخورد کنیم. اطلاعات مورد نیاز را از کجا بیرون بکشیم و نتیجه نهایی کار را چطور تولید کنیم.
- در مساله پردازش RAW یک توصیه برادرانه دارم: تمرین زیاد. هرچه بیشتر تمرین کنید نکات بیشتری خواهید اموخت و هر چه تجربهتان بیشتر شود، محدودیتهاتان کمتر خواهد شد. آن وقت است که دیگر به مرحله ای میرسید که در RAW ، غیر ممکن نخواهید داشت.
- در قضیه احیاء هایلایت ها در تاپیک HDR بحث مفصلی داشتیم :
http://www.akkasee.com/forum/showpos...3&postcount=56
توجه کنید که در پردازش RAW و برای افزایش وسعت دینامیکی و احیاء، باید چندجانبه حمله کرد. جالب است بدانید که پردازش ناموفق در RAW ، از لحاظ وسعت دینامیکی نتیجهای به مراتب بدتر از فایل JPEG خواهد داشت. و این خود دلیلی است دیگر بر این مساله که صرف عکاسی RAW منجر به نتیجه بهتر از JPEG نخواهد شد.
برای بیرون کشیدن حداکثر اطلاعات ( بدون دوبل اکسپوژر RAW یا بدون ماسک و ...) باید همزمان از کنترلهای مختلفی در مبدلهای RAWاستفاده نمود. Exposure مهم است اما همه مساله نیست. استفاده از curve الزامی است. چون هم میتوانید مناطق مختلف را جداگانه کنترل کنید و هم میتوانید با دشمن محدوده دینامیکی یعنی کنتراست سروکله بزنید. اگر میبینید که jpeg گاهی نتیجه خوبی میدهد بخاطر curve اش است. در برخی دوربینها حتی میتوان curve دلخواه به خورد دوربین داد ( مثل nikon D70) تا پردازش jpeg را مطابق میلمان کنیم.
همچنین توجه به dark point و نیز کنترلهایی که brightness را بدون تغییر white point اصلاح میکنند، الزامی است.
والا من نمیدونم موتور پردازش لایت روم با Acr متفاوته يا نه اما به تجربه بهم ثابت شده نتيجه كارم با لايت روم واسه من خيلي بيشتر رضايت بخش بوده تا Acr (از لحاظ كيفيت رنگها عرض كردم)معمولا Acr رو براي استفاده از قابليت Smart Object استفاده ميكنم بد نيست آقاي حمزه اي فقط در خصوص رنگها نه دايناميك رنج لايت روم را هم امتحاني كنيد
آره فکر کنم باید هم لایت روم هم نرم افزار نیکون رو آزمایش کنم. آخه وقتی به یک نرم افزار عادت می کنم خیلی برام سخته که با نرم افزار دیگه ای اون کارو انجام بدم. (به دلیل تنبلی) قبلا متوجه شده بودم که رنگهای خروجی Acr خیلی با خروجی دوربین (که به رنگهای واقعی نزدیکتره) یکسان نیست اما تفاوت خیلی مشهود نبود. اما تو رنگهای پاییزی کلا ناامید شدم. نمی دونستم ممکنه از نرم افزار هم باشه.نقل قول:
والا من نمیدونم موتور پردازش لایت روم با Acr متفاوته يا نه اما به تجربه بهم ثابت شده نتيجه كارم با لايت روم واسه من خيلي بيشتر رضايت بخش بوده تا Acr (از لحاظ كيفيت رنگها عرض كردم)معمولا Acr رو براي استفاده از قابليت Smart Object استفاده ميكنم بد نيست آقاي حمزه اي فقط در خصوص رنگها نه دايناميك رنج لايت روم را هم امتحاني كنيد
اما سر فرصت می خوام با توجه به راهنماییهای جناب روشن عزیز و باقی دوستان، ببینم می تونم همون عکس رو با Acr درست کنم یا نه.
ولی Raw هم انتها نداره. هر چقدر بیشتر یاد می گیرم می بینم که هیچی نمی دونم. با نگاتیو راحت بودیم ها. هر هنری داشتیم قبل از چکاندن خرج می کردیم میرفت پی کارش. بعد میموند هیجان ظهور و سر و کله زدن با لابراتوار تا اون چیزی که می خواهیم رو دربیاره. اما در دیجیتال بعد از چکاندن تازه کار شروع میشه! البته این هم لذتی دیگه ای داره.
جناب روشن شما به Curve اشاره فرمودید. به نظر خیلی کارها میشه با اون کرد. چند وقت پیش اشاره ای هم داشتید به curve موضعی که خیلی جالب بود. ولی کار کردن باهاش خیلی حساسه. با کمی بی دقتی کار دست آدم میده. اگر صلاح می دونید و یا نکته ناگفته ای در مورد کنترل دقیق curve به نظرتون میرسه، لطف می کنید اگر اشاره بفرمایید.
حناب محبی عزیز هم فرمودند place. قربان اگر این فوت کوزه گری رو به ما هم یاد بدید دعاتون می کنیم. یعنی یک خروجی دیگه از یک شات می گیرید و place می کنید روی فایل اصلی و کار با ماسک و ... احتمالا برای داینامیک رنج بهتر؟
اون جا قشنگها رو هم هر وقت مایل باشید با ماشین شخصی خودم، آژانس، اسب هر چی که لازم باشه دربست می گیریم برای شما. :::happy:::
در مورد curve دلخواه که امیر عزیز، ارجاعات عالی را دادند. در مجله عکاسی حرفهای نیز در مقاله دوربین D70 در موردش صحبت شده بود.
در مورد Place : در کارگاه RAW صحبتش شده بود، در واقع استفاده از اجسام باهوش در روند پردازش RAW است که هر گاه در محیط فتوشاپ نیاز به تغییر پردازش RAW داشتید، براحتی بتوانید برگردید به ACR، تغییر مورد نظر را بدهید و سریعا نتیجه را در Ps ببینید. یعنی تبدیل مسیر یکطرفه ACR به Ps به مسیری دو طرفه و پویا.
کاربرد جذابش در دوبل اکسپوژر RAWاست. روش کارهم آسان است: پس از تهیه خروجی اول از فایل RAW ، برای پردازش دوم بجای دستور open برای باز کردن فایل RAW از place استفاده کنید. پس از پردازش و ورود به ps هر وقت نیاز به پردازش مجدد بود، دابل کلیک بر روی آیکون smart object همان لایه در پلت لایه و بازگشت به ACR و ...
و یک نکته دیگر. اگر قرار بر مقایسه است، نباید پردازش RAW را با مواردی در گذشته مقایسه نمود که افراد پس از گرفتن عکسها، فیلم را میبردند به لابراتوار تا برایشان چاپ کنند و دیگر کاری نداشتند جز انتظار. در واقع پردازش RAW شبیه فرآیندی است که عکاسان خود مبادرت به چاپ عکسهایشان میکردند و حتما میدانید که آن فرایند نیز دارای متغیرهای فراوانی بود که خود محل بازی و آزمایش عکاسان و بالطبع تهیه خروجی های مختلف از یک عکس بود.
شاید در آینده سروکله لابراتوارهای پردازش RAW نیز پیدا شود که فایلهای RAW عکاسان را بگیرند و خروجی حرفهای تحویل دهند. دقیقا شبیه گذشته؛ مناسب برای کسانیکه که تجهیزات مورد نیاز و یا تجربه کافی برای این کار را نداشته باشند.
سلام به دوستان عزیز
در مورد ایجاد تاپیک جدید برای این موضوع ، شک داشتم.
چون در فروم بارها در مورد فرمت RAW و اهمیت وجود آن صحبت شده. اگه مدیران محترم صلاح دونستن که این تاپیک تکراری هست ، خواهش میکنم که اونو به تاپیک مربوط منتقل کنن که باعث هرج و مرج نشه.
مخصوصا حالا که نزدیک عید هست و خونه تکونی لازمه.
مشکلی که شاید خیلی از دارندگان دوربین های compact و slr like رو در ایزوهای بالا ناراحت میکنه و اونا رو به سمت خرید دوربینهای DSLR سوق میده ، مشکل نویز هست. البته دارندگان دوربینهای DSLR هم از این نویزها در امان نیستن. و در ایزوهای بالا این مشکل رو دارن.
بعنوان مثال:
[IMG]http://i30.*******.com/b8n0hg.jpg[/IMG]
پس برای کسب نتیجه بهتر ، وجود پست پروسس برای دارندگان دوربینهای دیجیتال (چه آماتوری و چه حرفه ای) مهم و ضروری بشمار میاد. مخصوصا اگه پست پروسس روی فایل غیر فشرده RAW انجام بشه :::love2:::
چون در فرمت RAW ، امکان تصحیح وایت بالانس و غلظت رنگها و ... وجود داره. و از همه مهمتر اینکه سیستم کاهش نویز دوربین باعث بلور شدن و از بین رفتن جزئیات تصویر نشده.
از صحنه زیر در ایزوهای متفاوت عکس گرفتم:
[IMG]http://i30.*******.com/2a9w2te.jpg[/IMG]
تصاویر کراپ شده در ایزوهای مختلف:
[IMG]http://i28.*******.com/2j2srgk.jpg[/IMG]
[IMG]http://i29.*******.com/5mcpzq.jpg[/IMG]
این 4 تصویر در ایزوهای 100 و 200 و 400 و 800 گرفته شده بود.
در ایزو 100 و 200 میزان نویز طبیعی هست. در ایزو 400 تصویر کمی نویزی هست و در ایزو 800 میزان نویز و عملکرد نامطلوب تصحیح کننده نویز بوضوح مشخصه.
حالا در ایزو 800 با فرمت RAW عکس گرفتم و تصویر رو ویرایش کردم:
[IMG]http://i28.*******.com/2vxhy7n.jpg[/IMG]
همونطور که خودتون مشاهده میفرمایید ، تفاوت بین عکسهای گرفته شده در ایزو 800 ، در مد jpeg و Raw غیر قابل مقایسه هست.
کارهای انجام شده:
- تبدیل فایل RAW به TIFF در نرم افزار ارائه شده روی دوربین (silkpix) و بدون هیچگونه ویرایشی
- باز کردن فایل TIFF توسط فتوشاپ و تصحیح نویز توسط فیلتر اضافه شونده Noise Ninja
- بهبود وضوح یا همون شارپنس تصویر توسط unsharp mask
- افزایش Saturation رنگها
- ذخیره کردن فایل بصورت JPG
زمان عملیات: 5 دقیقه!!!
ایشالا این مطلب مفید بوده باشه. مخصوصا واسه دارندگان دوربینهای لایک که وقتی در ایزوهای پایین عکس میگیرن ، از خرید دوربین لایک خوشحال میشن.
و وقتی که در ایزوهای بالا عکس میگیرن ، از خریدشون احساس نارضایتی میکنن.
شاید بهتر باشه خیلی از کسانی که قصد خرید دوربینهای لایک رو دارن ، به لزوم استفاده از فرمت RAW و مزایای اون پی ببرن و داشتن این قابلیت رو بعنوان یکی از ملاکهای مهم در انتخاب دوربین قرار بدن.
بخدا ضرر نمیکن (-:
سلام
خیلی ممنون امیر خان از زحمتی كه كشیدی.
چرا خود فایل RAW رو مستقیما" در فوتوشاپ باز نكردی؟؟؟ یا DNG اش را ؟؟؟!!! :::confused2:::نقل قول:
- تبدیل فایل RAW به TIFF در نرم افزار ارائه شده روی دوربین (silkpix) و بدون هیچگونه ویرایشی
سلام آقا وحید خان :)
یک دلیل ساده.
چون فتوشاپ من فایلهای RAW رو باز نمیکنه :hammer2:
و مجبورم از نرافزار silkpix خود دوربین استفاده کنم. نرم افزار silkpix هم 2 نوع خروجی داره. یکی jpg و دیگری هم tiff.
ممم...یه پیشنهاد (شاید تکراری باشه)...
با استفاده از نرم افزار Bibble می تونید Noise Ninja و Noise Reduction خود نرم افزار رو با هم روی فایل RAW اعمال کنید...
نتیجه ای که من با این نرم افزار گرفتم خیلی بهتر از فتوشاپ بود (البته مثل اینکه فتو شاپ با فایل های RAW دوربین من مشکل داره و خیلی Softشون می کنه...)
.
.
سلام : بای دیفالت فوتوشاپ raw من رو هم باز نكرد اما help خود فوتوشاپ رو خوندم اونجا توضیح داده چجور باید اینكار رو انجام بدید. در هر صورت اینرو مد نظر داشته باشید كه ظاهرا اطلاعات رو خود فایل raw ذخیره نمیشه بلكه داخل یك بچ فایل اینكار انجام میشه و اینكه raw فوتوشاپ همان raw دوربینتان نخواهد بود (منظورم هنگام save As میباشد) help را بخوانید من تونستم اینكار رو بكنم اینجوری بگم باید raw دوربینتان را اینپورت كنید در فوتوشاپ.(اگر حضور ذهن داشته باشم....help را حتما بخوانید)
در ضمن ببخشید یهو وسط صحبت شما و وحید مداخله شد.....:::blushing:::
- من نمی دانم که آیا در دوربین FZ50 امکان خاموش کردن Noise Reduction یا انتخاب شدت آن وجود دارد یا خیر. اما اگر قرار بر مقایسه است، باید این طور مقایسه کنید: یک فایل JPEG در ایزو بالا بدون Noise Reduction و یک فایل RAW در شرایط مساوی تهیه کنید و سپس هر دو را به صورت مشابهی با نرم افزار Noise reduction نمایید. و بعد مقایسه کنید. مقایسه شما نشان میدهد که noise reduction دوربین شما خیلی شدید است. و این به معنای بهتر بودن حذف نویز در RAW نیست.
- در خود مبدلهای RAW مانند ACR هم امکان کاهش نویز وجود دارد. شاید بهتر باشد برخی از فرآیند کاهش نویز در آن محیط صورت گیرد و در ادامه با ابزارهای خاص، فرآیند تکمیل شود. البته این بدان معنا نیست که فرآیند Noise reduction در مبدل RAW یا در فایل خروجی آن، بدون از دست رفتن جزئیات خواهد بود . فقط ترکیب صحیح حذف نویز در مبدل RAW و در ابزارهای خاص، باید در جهت بهترین حذف نویز با کمترین مشکل در جزئیات باشد.
شاید بهتر باشد مقایسه تان را اینگونه طراحی کنید:
1- یک فایل JPEG بدون حذف نویز در دوربین + با کاهش نرم افزاری نویز در فتوشاپ (با ابزار دلخواه مثل Noise Ninja
2- فایل RAW بدون حذف نویز + کاهش نویز در فتوشاپ با همان ابزار
3- فایل RAW با حذف نویز هم در مبدل RAW و هم در فتوشاپ
- برای آنکه فایل RAWدوربینتان را با مبدل Adobe camera RAW باز کنید، باید ابتدا نسخه آخر این مبدل را دریافت کنید و سپس آنرا نصب کنید. دوربین FZ50 نیز جزو دوربین هایی است که فایل RAW آن توسط این مبدل باز می شود
http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=3822
سلام جناب دكتر روشن
از راهنمایی شما ، استاد گرامی متشکرم.
در FZ50 امکان انتخاب 3 حالت شارپنس تصویر (low , stsndard , high) و 3 حالت نویزریداکشن (low , stsndard , high) موجود هست. یعنی در کل ، 9 حالت مختلف رو میشه ایجاد کرد.
از تصاویر سافت و بدون نویز تا تصاویری شارپ و نویز دار رو میشه از این دوربین استخراج کرد.
در اون آزمایش ، شرایط برای تصاویر (به جز ایزو) یکسان بود و نویز ریداکشن در حالت Standard و شارپنس در حالت High قرار داشت.
تمام عکسها هم در حالت RAW+JPG گرفته شده بود. که من JPG را کراپ کردم و اینجا گذاشتم و روی فایل RAW هم ویرایش رو انجام دادم.
امشب حتما طبق دستور شما رفتار میکنم و نتیجه رو اینجا میذارم.
ولی متاسفانه cd فتوشاپ CS3 که در اون ACR هم بوده ، خراب شده :redface:
و مجبورم برای تبدیل raw از نرم افزار SILKPIX که روی دوربین بوده ، استفاده کنم و ویرایش رو با فتوشاپ 7 انجام بدم :hammer2:
البته انصافا این نرم افزار silkpix هم نرم افزار توانایی هست و امکانات خیلی خوبی داره :redface:
بازم از لطف شما سپاسگذارم.
سلام جناب دكتر روشن.
طبق فرمایش شما اصلاح كننده نویز را در كمترین حالت ممكن ، و همچنین میزان شارپنش تصویر را در بالاترین حالت ممكن گذاشتم. نتایج مشابه آزمایش قبلی بود.
بدلیل اینکه امکان گذاشتن همه عکسها در یک پست میسر نیست ، عکسها را در چندین پست میذارم.
تصویر صحنه مورد آزمایش ، گرفته شده در ایزو 100 ، بدون هیچگونه پروسس (فقط ریسایز شده):
[IMG]http://i30.*******.com/iemmhj.jpg[/IMG]
تبدیل فایل raw به tiff بدون هیچگونه پروسس (فقط ریسایز شده) ، ایزو 1600:
[IMG]http://i30.*******.com/1z2egl1.jpg[/IMG]
فایل JPG خروجی دوربین ، بدون هیچگونه پروسس (فقط ریسایز شده) ، ایزو 1600:
[IMG]http://i30.*******.com/1z2egl1.jpg[/IMG]
تبدیل فایل raw به tiff بهمراه کاهش نویز توسط نرم افزار و ریسایز شده ، ایزو 1600:
[IMG]http://i27.*******.com/fu4zo0.jpg[/IMG]
عکسهای زیر کراپ 100% هستن.
عکس کراپ شده از فایل TIFF در ایزو 100 و بدون هیچگونه پروسس:
[IMG]http://i27.*******.com/n47hog.jpg[/IMG]
چهار عکس زیر از یک شات بدست اومدن. از حالت RAW+JPG استفاده کردم. 2 تا با پروسس و 2 تا هم بدون پروسس.
عکس کراپ شده از فایل TIFF در ایزو 1600 و بدون هیچگونه پروسس:
[IMG]http://i27.*******.com/ms0gp0.jpg[/IMG]
عکس کراپ شده از فایل JPG خروجی دوربین در حالت ایزو 1600 و بدون هیچگونه پروسس:
[IMG]http://i27.*******.com/674e9d.jpg[/IMG]
عکس کراپ شده از فایل TIFF در ایزو 1600 و بهمراه کاهش نویز توسط نرم افزار:
[IMG]http://i25.*******.com/35k73hc.jpg[/IMG]
عکس کراپ شده از فایل JPG خروجی دوربین در حالت ایزو 1600 و بهمراه کاهش نویز توسط نرم افزار:
[IMG]http://i30.*******.com/4g3tap.jpg[/IMG]
ببخشید این عکسا رو با چه دوربینی گرفتید؟
به نظر میاد یه کم نویز توی عکس ISO100 زیاده (سمت راست تصویر رو دقت کنید)...به تسبت (Sharpness : High) عکس یه کمی Soft هست و Detail خوبی نداره...(به پیج دقت کنید)...
ممکنه بیشتر در مورد نرم افزاری که تبدیل رو انجام داده و تنظیماتتون توضیح بدید لطفا؟
با سلام
در 2 پست قبلی از عکس گرفته شده در حساسیت ایزو 100 بعنوان مرجع مقایسه استفاده کردم.
زمانی که از خروجی JPG دوربین را با استفاده از فتوشاپ و پلاگ این نویز نینجا ، نویز ریداکشن کردم تصویر خیلی بلور شده و جزئیات تصویر کاملا محو شده.
ولی وقتی تصویر tiff رو ویرایش کردم ، جزئیات تصویر بیشتر حفظ شد. ولی عکس حالت آبرنگی پیدا کرده. البته چون کراپ 100% هست اینجور بنظر میاد.
زمانی که در سایزهای معمول بهش نگاه میکنم ، حالت طبیعی داره.
سلام
با FZ50 گرفتم. در بین دوربینهای لایک که الان تو بازار هست ، fz50 تصویر شارپ و واضحی داره.
اون نویز هم بخاطر این هست که تصویر ، کراپ 100 درصد هست. و اصلاح کننده نویز در کمترین حالت هست.
البته نویز در دوربینهای لایک (مخصوصا در نواحی سایه) طبیعی هست.
عکس زیر از تست های سایت دپریو کراپ شده (این عكسو بدون هیچگونه ویرایش و تعصب نسبت به دوربین و برند خاصی گذاشتم):
[IMG]http://i25.*******.com/sor3g3.jpg[/IMG]
عکسها رو با نرم افزار silkpix موجود در cd دوربین ، تبدیل به فرمت tif کردم و با فتوشاپ و فیلتر نویز نینجا ، نویزها رو اصلاح کردم.
بعدش با unsharp mask ، عکس مورد نظر رو واضح تر کردم. کار خاصی انجام ندادم.
چون وقتی دارم با عکسها ور میرم ، به پریویو نگاه میکنم ، یادم نیست عددهای پلاگ این رو در چه حالتی قرار دادم.
اگه اشتباه نکنم ، عدد strength رو در روی 14 و عدد smoothness روی 12 بود.
برای حذف سایر عوامل مداخله کننده در تست، باید شارپنس دوربین را در حداقل ممکن بگذارید ( چون تغییرات شدیدی در اطلاعات ایجاد میکند) و کاهش نویز نرمافزاری را نیز آنقدر شدید اعمال نکنید.
وقتی میخواهیم تاثیر یک متغیر را بسنجیم ( اینجا این متغیر، فرمت فایل است)، تمام متغیرهای مداخله کننده ( شارپ سازی، حذف نویز در دوربین، ...) را باید حذف کنیم. وگرنه آزمایش بیاعتبار خواهد شد.
آیا وارد کردن تمام عکسهای خام به نرمافزار DXO Optics و رفع مشکلات اعوجاج، خطای رنگی و... و سپس گرفتن خروجی DNG و در آخر فرستادن عکسها به لایتروم کار درستی ست؟
متشکرم.
چرا به طور معکوس عمل نمیکنید؟ یعنی اول پردازش Raw را انجام دهید و بعد خروجی به Dxo بگیرید. مزیت این روش این است که اولا مسیر و روش کار سر راست تری است و ثانیا میتوانید خروجی پروسس شده Raw و خروجی Dxo ر ابه صورت دو فایل در کاتالوگ لایتروم داشته باشید که روش منطقی تری است.
دوستان اگر preset برای ACR هم موجود هست لینک بدید لطفا
نسخه جدید ACR 4.5 که متناسب و سازگار با لایت روم 2 است:
کد:http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3943
دکتر منظور از سازگاري ACR با لايت روم چيست؟
یعنی اینکه شما میتوانید فایل پروسس شده RAW در لایت روم را در ACR باز کنید و کار پردازش را ادامه دهید.
http://www.akkasee.com/articles/10569/
سلامنقل قول:
یعنی اینکه شما میتوانید فایل پروسس شده RAW در لایت روم را در ACR باز کنید و کار پردازش را ادامه دهید.
جناب روشن اکثر تنظیمات موجود در ACR در لایت روم هم وجود دارد. دیگر چه لزومی دارد پس از لایت روم به ACR بریم؟ مگر اینکه برعکس این کاربرد داشته باشد یعنی پس از پروسس در ACR برای استفاده از دیگر امکانات لایت روم به این محیط بریم.
اینگونه به قضیه نگاه کنید که فایل پردازش شده RAW در واقع مجموعه فایل اصلی + فایل XMP است که در آرشیو شما ذخیره می شود. حال امکان ادامه پردازش و یا تغییر پردازشهای قبلی، توسط ACR میتواند بسیار کاربردی باشد: در فتوشاپ هستید و میخواهید خروجی دیگری از فایلتان بگیرید، کافیست آنرا باز کنید و کارتان را ادامه داده یا تغییرات مورد نظر را اعمال نمایید و یک خروجی جدید بگیرید. پردازشهای جدید را هم میتوانید در فایل XMP آپدیت کنید و یا حدف کرده و فایل اولیه را نگهدارید.
واضح است که عکس این مسیر هم میتواند کاربرد داشته باشد، همانگونه که شما اشاره کردید.
بله. کاملا سازگار است. چیزی که در نسخه های اولیه لایتروم وجود نداشت.
توجه داشته باشید که برای آنکه تغییرات پردازشی لایتروم را در ACR ببینید باید حتما متادیتا فایل را آپدیت کنید:Metedata > Save metadata to file
مطلب مهمی با عنوان "پروفایلهای RAW: انقلابی در عکاسی دیجیتال" در تاریکخانه سایت منتشر شده است که میتواند پاسخگوی بسیاری از مشکلات دوستان باشد که در همین تاپیک عنوان شده بود. مشکلاتی در مورد نوع پردازش فایهای RAW از لحاظ رنگ و ...
http://www.akkasee.com/articles/12610/
با سلام
جناب روشن دست شما درد نكنه
دانلود و نصب كردم.آزمايشش كردم كه جالب بود ولي مانند شكل زير تنها براي d2x سه گزينه داشت و خبري از ديگر دوربين هاي نيكون نبود.
اینها فعلا نسخه آزمایشی است.
اما نکته دیگر این است که خیلی از پردازشها در دوربینها مشترک است. مثلا Nikon Capture NX که مبدل رسمی نیکون است، پردازشهای مشترکی برای فایلهای RAW دوربینهای مختلف دارد.
اینها همان پروفایلهای از پیش تنظیم شدهای هستند که چند ماه پیش برای d3/300 معرفی شدند که این امکان رو به کاربر می دهند تا تن رنگی دوربین d2x را در دوربین خودشون با picture control شبیه سازی کنن
اطلاعات بیشتر :
کد:http://nikonasia-en.custhelp.com/cgi-bin/nikonasia_en.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=5707&p_created=1195803702&p_sid=OjHbHNRi&p_accessibility=0&p_redirect=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPSZwX3NvcnRfYnk9JnBfZ3JpZHNvcnQ9JnBfcm93X2NudD0xMjI5JnBfcHJvZHM9JnBfY2F0cz0mcF9wdj0mcF9jdj0mcF9zZWFyY2hfdHlwZT1hbnN3ZXJzLnNlYXJjaF9ubCZwX3BhZ2U9MQ**&p_li=&p_topview=1
نقل قول:
* D2XMODE1: This optional Picture Control simulates color reproduction at a D2X/D2XS Color mode setting of I. Skin tones and gradations are reproduced naturally with rich reproduction of tones;
* D2XMODE2: This optional Picture Control simulates color reproduction at a D2X/D2XS Color mode setting of II. This optional Picture Control is suited to images that will be extensively processed or retouched;
* D2XMODE3: This optional Picture Control simulates color reproduction at a D2X/D2XS Color mode setting of III. Choose for nature or landscape shots. Greens and blues are vividly reproduced.
بله. دقیقا. در اینجا اما شما میتوانید اولا این پروفایلها را به همه دوربینها اعمال کنید، ثانیا برای کسانی که میخواهند با ACR وLightroom پردازش کنند بسیار مفید است و ثالثا، خودتان در صورت نیاز میتوانید حتی همین پروفایلها را نیز مطابق میلتان تغییر دهید.
من نتوانستم دانلود کنم ... فکر کنم - نعوذ بالله - سایت ادوبی خنگ شده یوزر آی دی و پسوردی که طبق دستورالعمل خودش درست کردم قبول نمی کنه ... یعنی نه پیغام خطایی می ده نه ما رو می بره سر آدرسی که باید فایل رو از اونجا دانلود کنیم!
آیا امکان دارد یکی از دوستان فایل رو یه جایی آپلود کنند؟ اصلا امکان پذیره؟
ممنون
ضمنا نمونه هایی از کار با این پروفایل ها و مقایسه آن با Capture NX:
کد HTML:http://textblog.anands.net/archives/169
دکتر من درست مسئله رو متوجه نشدم
هر دوربين يک پروفايل خاص خودش رو داره يا هر نرم افزار مبدل پروفايل خاص داره مثلا NX
اگر هر دوربين پروفايل خاص خودش رو داره چرا تو لينک پست قبلي نوشته شده مقايسه با NX و ننوشته مقايسه با پروفايل دوربين D2x
اگر حالت دوم درست باشه در اين صورت مفهوم پروفايل دوربين چيه ؟؟؟
جون من يکم فکرش رو بکنيد
اينکه کاربران مثلا نيکون بتونن تنظيمات و رنگهاي کنون و کاربران کنون بتونن رنگهاي و تنظيمات نيکون رو به سادگي تو يه مبدل داشته باشن يعني چي !!!!!
اين وسط برندهايي ديگه هم ميتونن حالش رو ببرن عاليه دست اين Eric Chan و گروهشون درد نکنه با اين ابتکارشون
هیج کدام!
در واقع پردازش درونی دوربینها و نیز پردازش توسط نرم افزارهای رسمی هر شرکت، شامل چند نوع پردازش است که بین چندین دوربین یک شرکت مشترک است.
دقت کنید که نوع دوربین مهم نیست. بلکه نوع تفسیر و ترجمه این اطلاعات و پردازش انها توسط نرم افزار درونی یا بیرونی است که اهمیت دارد.
رو اين طاقچه گذاشته شد :
http://www.justupit.com/get.php?id=1...5d2093135f3448
دستت در نکنه محمدي من داشتم براي بچه ها اپلود ميکردم که خيلي طول کشيد
اينم اديتورش
Profile Editor
حجم 1.88mb
کد:http://depositfiles.com/files/7103005
دکتر روشن سلام:
واسه من چرا فقط همین تعداد رو میاره............یعنی بخاط ACR منه که اینجوریه؟ در اینصورت من چطور میتونم با فایل خام دوربین خودم به عنوان مثال رنگهای فرضی نیکون رو طیق پردازش خود نرم افزارش داشته باشم یا هر دوربین دیگری؟
نمیدوم شاید بکل استنباطم اشتباست.
.
.
.
.
ممنون
[IMG]http://www.*******.info/files/vl7uexubezexmqx2gs5y.jpg[/IMG]
نه استنباطتان درست است. اگر نسخه ACR شما 4.5 باشد، احتمالا این مشکل بخاطر آزمایشی بودن این پروفایلها است. البته میتوانید امتحان دیگری هم بکنید؛ فایل را به DNG تبدیل کنید و بعد مجددا امتحان کنید.
به صورت پيش فرض بر اساس اطلاعات exif در بخش camera calibration فقط پروفايهاي مربوط به دوربين خود را مشاهده ميكنيد، براي استفاده از پروفايل ساير دوربينها به ترتيب زير عمل كنيد:
يك فايل DNG در DNG Profile Editor باز كنيد، از منوي choose base profile آخرين گزينه يعني external را انتخاب كنيد، به مسير:
مراجعه كنيد، (دقت كنيد كه اين مسير Hidden است)کد:C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles\Camera beta 1
فولدرهاي مربوط به اكثر مدلهاي نيكون و كانن در اينجا هست، به طور مثال پروفايل nikon D2x portrait را انتخاب ميكنيم.
بلافاصله تاثير پروفايل مربوطه بر مبناي D2x را مشاهده ميكنيدlol
اما براي استفاده از اين پروفايل در Lightroom بايد پروفايل را export و با انتخاب نام جديد( مثلا Canon EOS 40D_D2x_por ) فايل را در مسير:
ذخيره كنيم، دقت كنيد در آدرس بالا، فايل را در فولدر مربوط به دوربين خودتان export كنيد.کد:C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles\Camera beta 1\Canon EOS 40D
از اين پس پروفايل جديد در بخش develop برنامه Lightroom در منوي camera calibration قابل دسترس و اعمال بر روي فايلهاي RAW خواهد بود.
عكس زير با 40D عكاسي شده، از فايل RAW در Lightroom خروجي گرفته شده، عكس سمت چپ با پروفايل پرتره 40D و عكس سمت راست با پروفايل پرتره D2x
http://www.akkasee.com/forum/attachm...1&d=1218957748
نا گفته نماند شخصا تناليته خروجي DPP را ترجيح ميدم، هر كاري كردم تا پروفايلي عيناً مانند خروجي DPP تهيه كنم نشد..
با تشكر از جناب حاجي آباديان،
در DNG Profile Editor تغييرات اعمال شد ولي اين تغييرات چگونه به ACR منتقل مي شود؟
سپاسگزارم
پس از export فايل ساخته شده را در مسير حاوي پروفايلهاي دوربين خود قرار دهيد.مثلا براي canon 40D در اين مسير:
کد:C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles\Camera beta 1\Canon EOS 40D
سلام
شرکت ادوبی ، DNG Converter, Camera Raw 4.6 را آپدیت کرد.
و دوربینهای جدید زیر هم ساپورت خواهند شد:
Canon 1000D (Digital Rebel XS/EOS Kiss F)
Canon 50D
Fuji FinePix IS Pro
Kodak EasyShare Kodak Z1015 IS
Leaf AFi II 6
Leaf AFi II 7
Leaf Aptus II 6
Leaf Aptus II 7
Nikon D700
Nikon D90
Nikon Coolpix P6000
Olympus SP-565 UZ
Pentax K2000 (K-m)
Sigma DP1
Sony A900
کد:http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4033
با سلام خدمت همه دوستان
می خواستم بدانم هزینه ویرایش فایلهای RAW برای مشتری چقدر می باشد؟
با تشکر
هیچ کدوم از دوستان،نظری ندارن؟
احتیاج به دریافت هزینه نیست..
برای اینکه نه وقت زیادی میگیرد، نه زحمت زیاد..
من بیشتر به جذب مشتری در کارم فکر میکنم.
لطفا دوستان منو راهنمايي كنن كه فايل raw دوربينم رو با چه نرم افزاري اديت كنم.
دوربينم olympus sp 570 . با پسوند فايل orf .
نرم افزار دوربين كامل نيست تو فتوشاپ هم باز نميشه (cs3 )