-
پاسخ: پردازش و تبديل فايلهاي Raw
همانگونه که میدانید نسخه نهایی Camera RAW Profile همراه لایتروم و ACR جدید نصب میشوند. در مدتی که با این پروفایلها کار کردم متوجه شده ام که علاوه بر مساله رندرینگ رنگ، استفاده از پروفایلها نقش مهمی دربهبود Dynamic Range ،حفظ جزئیات در مناطق تونال مختلف و نیز ایجاد سهولت در اعمال Curve در محیط مبدل RAW دارد.به طور کلی کار پروسس عکس در محیط پروسسور RAW را بسیار آسان و دلپذیر میکند.
مشتاقم که تجربیات سایر دوستان را با دوربینهای مختلف در این زمینه بشنوم.
در ضمن، احتمالا بسیاری از دوستان نسخههای آزمایشی این پروفایلها را قبلا نصب کرده اند. با نصب نسخه نهایی، بهتر است برای خلوت شدن قسمت پروفایلها، آن موارد قدیمی حذف شود. برای این منظور از مسیر زیر اقدام کنید:
در ویندوز ایکس پی :
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
در ویندوز ویستا هم فکر میکنم مسیر زیر باشد:
C:\ProgramData\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
-
سلام آقای دکتر روشن عزیز
وقتی که از یک فایل با پروفایلهای مختلف (در هر دو نرم افزار لایت روم و کپچر ان ایکس) خروجی میگیرم ، بنظر میاد که پروفایل Neutral بهتر از بقیه پروفایلها میتونه اطلاعات موجود در نقاط خیلی تاریک و یا خیلی روشن رو حفظ کنه.
بنظر میاد که بقیه پروفایلها کنتراست عکس رو بیشتر میکنن که باعث از دست رفتن اطلاعات میشه. نمیدونم این چیزی که گفتم درست هست یا خیر.
در مورد کاربرد هر پروفایل هم این مطلب رو تونستم پیدا کنم:
D2XMODE1: This optional Picture Control simulates color reproduction at a D2X/D2XS Color mode setting of I. Skin tones and gradations are reproduced naturally with rich reproduction of tones;
D2XMODE2: This optional Picture Control simulates color reproduction at a D2X/D2XS Color mode setting of II. This optional Picture Control is suited to images that will be extensively processed or retouched;
D2XMODE3: This optional Picture Control simulates color reproduction at a D2X/D2XS Color mode setting of III. Choose for nature or landscape shots. Greens and blues are vividly reproduced.
و یک سوال هم داشتم.
آیا این پروفایلها با Picture Control تفاوت دارند؟ چون Picture Control هایی با نام های پروفایلها موجود هستند.
حتی امکان نصب این Picture Control ها در دوربینهای دی 3 و دی 700 و دی 300 هم وجود داره.
کد:
http://support.nikontech.com/cgi-bin/nikonusa.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=14456
آیا این Picture Control ها روی دوربین نصب میشن و خروجی جیپگ رو با توجه به اون پروفایلها تولید میکنند؟
-
در مورد پروفایلها یک توضیح ( هر چند تکراری) لازم است: پروفایلهای Camera RAW قرار نیست همه کارهای پردازش RAW را انجام دهند. اینها فقط روی مراحل اولیه درونی مبدل RAW تاثیر دارند. همان مراحلی که طی میشود تا مبدل RAW فایلی را باز کرده و به شما نشان دهد. البته این مراحل مهم هستند و به همین علت هم، این پروفایلها موثر.
در مورد تاثیر پروفایلها، بنابراین نمیتوان گفت که فلان پروفایل روی دینامیک رنج تاثیر دارد. چون بعد از نمایش فایل توسط مبدل، بقیه کارها با ما است. یعنی بجای اینکه بگوییم فلان پروفایل چقدر روی دینامیک رنج تاثیر دارد، باید بگوییم، فلان پروفایل پس از پروسس ما، چقدر تاثیر خواهد داشت. تجربه ای که من در این مدت داشتم، تاثیر خوب آنها را برایم روشن کرد. برخی مثل Camera Portrait در عکسهای پرتره، کار ویرایش و تنظیم را ساده میکند و برخی مانند Camera Standard و Camera Neutral کار بر روی تونهای روشنایی را.
البته این را هم باید ازقول دوستی تصدیق کنم که برخی از پروفایلها، رفتارهای مبدل را نیز در موقع ویرایش عکس تغییر می دهند. یعنی مثلا با تغییر فلان کنترل، تغییرات دیگری که مورد انتظار نیست، ممکن است رخ دهد.
خلاصه اینکه، مساله جالبی است و نیاز به تجربه بیشتری دارد.
اما در مورد Picture Control ها. اینها در واقع بر پروسس عکسهای Jpeg در دوربین تاثیر دارند. اینکه بگوییم دقیقا مانند آن پروفایلها هستند، صحیح نیست. چون همانطور که گفتم، در پروسس RAW فقط پروفایل را اعمال نمی کنیم.
بخاطر شهرتی که پروفایلهای دوربین D2X داشت، نیکون آنها برای دوربینهای جدید نیز عرضه کرد. فایلها پس از دریافت، وارد کارت حافظه دوربین شده و سپس در قسمت Picture Control دوربین، به دوربین خورانده خواهد شد.
-
جناب دکتر روشن
سلام
من لایت روم 2.2 رو دانلود و نصب کردم. بهمراه اون پروفایلها خود بخود نصب شدن. البته پروفایلهای بتا را که قبلا در مقاله تان معرفی کرده بودید را هم نصب کرده بودم که آنها پاک نشده اند و در کنار آنها پروفایهای جدید نصب شده اند. اما وقتی در لایت روم روی Camera Calibration کلیک می کنم هیچ پروفایلی اضافه نشده است. و فقط گزینه Embdded را در لیست می بینم. ممنون میشوم اگر راهنمایی بفرمایید.
-
روی چه فایلی امتحان کردید؟ این پروفایلها فقط بر روی فایلهای RAW عمل می کنند و نشان داده می شوند. روی فایل RAW امتحان کنید نه بر روی فایل JPEG یا TIFF
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
روی چه فایلی امتحان کردید؟ این پروفایلها فقط بر روی فایلهای RAW عمل می کنند و نشان داده می شوند. روی فایل RAW امتحان کنید نه بر روی فایل JPEG یا TIFF
جناب دکتر ممنون از راهنمایی بله گویا اشتباه می کردم و فایلهای Jpeg را که در کنار فایلهای Raw بود اشتباها انتخاب می کردم.
یک سوال دیگر هم دارم . آیا لازم است ACR را هم دانلود کنم. چون خود لایت روم میتواند فایل را برای ویرایش به فوتوشاپ بفرستد.
یا اینکه ACR فواید دیگری هم دارد که آنرا دانلود کنم؟
باز هم ممنون.
-
ACR در واقع برای کسی مناسب است که میخواهد بدون لایتروم فایلهای RAW را پردازش کند. اگر از لایت روم برای پردازش RAW استفاده میکنید و بعد به فتوشاپ خروجی میگیرید، نیازی به ACR نیست.
این مساله فقط یک استثناء دارد. آیا کسی از دوستان میداند برای فردی که از لایتروم برای پروسس RAW استفاده میکند، در چه هنگامی ممکن است نیاز به ACR هم باشد؟
-
جواب باید در Smart Object نهفته باشد ( البته اگر منظور جناب وطن دوست و سوال مطرح شده را مرتبط بدانیم )
-
بله. درست است.
وقتی از لایتروم به صورت Smart Object به فتوشاپ خروجی میگیرید، در صورت نیاز به پروسس مجدد RAW ، فایل در ACR باز میشود.
البته اگر از این ویژگی با ارزش استفاده نمیکنید، نیازی به ACR آپدیتشده در کنار لایت روم نخواهید داشت.
-
ورژن جدید
برای ساپورت دوربین های جدید
Nikon D3X
Olympus E-30
کد:
http://labs.adobe.com/wiki/index.php?title=Camera_Raw_5.3
-
در قسمت camera calibration در نرم افزار lightroomroom 2.3 سه گزینه
ACR 3.6
ACR4.4
ADOBE STANDARD
وجود دارد ممکن است منو راهنمایی کنید که چطور پروفایلهای دیگه در این قسمت اضافه میشن؟
آیا به نوع فایل RAW بستگی داره؟ یا آپدیت خاصی لازم است.
با تشکر
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
chimeh
در قسمت camera calibration در نرم افزار lightroomroom 2.3 سه گزینه
ACR 3.6
ACR4.4
ADOBE STANDARD
وجود دارد ممکن است منو راهنمایی کنید که چطور پروفایلهای دیگه در این قسمت اضافه میشن؟
آیا به نوع فایل RAW بستگی داره؟ یا آپدیت خاصی لازم است.
با تشکر
اگر دوستان لطف کنن و جواب بدن خیلی خیلی ممنون میشم!
-
این پروفایلها بر اساس نوع فایل RAW نمایش داده می شوند و برای دوربین شما ( که در امضایتان وجود دارد)، پروفایلی وجود ندارد.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
این پروفایلها بر اساس نوع فایل RAW نمایش داده می شوند و برای دوربین شما ( که در امضایتان وجود دارد)، پروفایلی وجود ندارد.
با تشکر از شما جناب روشن
برای من پروفایلهای بیشتری هست مثل استاندارد ، لند سکیپ ، پرتره و ...
سوال من اینست که اگر یکی از پروفایل های فوق رو بر روی فرمت RAW اعمال کنیم نتیجه همان می شود که مثلا در عکاسی jpg روی دوربین همان picture style را اعمال کرده ایم (داخل دوربین هم picture style هایی هم مشابه همین پروفایلها وجود دارد.)
[IMG]http://i44.*******.com/2vbwx6x.jpg[/IMG]
یا اینکه نتیجه کار تفاوت دارد . امیدوارم منظورم را درست بیان کرده باشم.
-
خیر, برای من که تست کردم نتیجه متفاوت است و بهترین توناژ رنگی را فقط با dpp بدست میارم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
skala
با تشکر از شما جناب روشن
برای من پروفایلهای بیشتری هست مثل استاندارد ، لند سکیپ ، پرتره و ...
سوال من اینست که اگر یکی از پروفایل های فوق رو بر روی فرمت RAW اعمال کنیم نتیجه همان می شود که مثلا در عکاسی jpg روی دوربین همان picture style را اعمال کرده ایم (داخل دوربین هم picture style هایی هم مشابه همین پروفایلها وجود دارد.)
[IMG]http://i44.*******.com/2vbwx6x.jpg[/IMG]
یا اینکه نتیجه کار تفاوت دارد . امیدوارم منظورم را درست بیان کرده باشم.
در مورد این موضوع زیاد بحث شده است که شایسته است مجددا مراجعهای به آنها داشته باشید.
من مقایسهای بین این پروفایلها و خروجی JPEG نکرده ام. چون کار آسانی نیست. خروجی JPEG حاصل اعمال پروفایلهای درونی دوربین بعلاوه پردازش های درونی دوربین است. در مبدل RAW ، اعمال پروفایل در همان مرحله اول باید صورت گیرد و سپس پردازشهای بعدی. اگر بنابرقیاس باشد، باید بقیه پردازشها هم شبیه دوربین باشد. جدای اینکه چنین مقایسه ای دقیق نیست، کم ارزش هم هست. چون شما در مبدل RAW و با اعمال این پروفایلها انعطاف پذیری فوق العاده ای خواهید داشت که اصلا قابل قیاس با JPEGنیست.
مساله دیگر آن است که تاثیر پروفایلها وابسته به نوع دوربین است. حتی دوربینهای مختلف یک شرکت هم در این زمینه رفتارهای متفاوت دارند.
و چیزی که در مورش مطمئن هستم این است که این پروفایلها مفید هستند. در بسیاری موارد کار پردازش را خیلی ساده و کوتاه می کنند و گاه نتایجی دارند که بدون تاثیر آنها، تقریبا حصول به آن غیر ممکن است.
-
همراه با عرضه نسخه جدید لایتروم، نسخه 5.4 مبدل Adobe Camera RAW هم منتشر شد که میتوانید از آدرس زیر بگیرید. این نسخه فقط با CS4 سازگار است و این بار به صورت یک فایل اجرایی با حجم 79 مگابایت عرضه شده است.
کد:
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4518
-
سلام
من دیشب 5.4 مبدل Adobe Camera RAWرا دانلود کردم برای اینکه بتوانم فایل های راو کانن 5دی مارک تو را ببینم بعد از دانلو انرا نصب هم کردم ولی قادر نشدم عکسها را ببینم البته همراه این فایل دوپوشه دیگر هم بود که در ان تعدادی اسکریپت هم بود ولی خوب از انها استفاده نتوانستم بکنم شاید مسیر اسکریپتها را اشتباه رفتم .راستی فتو شاپ من CS4است .بنظر شما مشکل کجاست ؟
http://upload.iranblog.com/6/1246663064.jpg
پایدار باشید
یا حق
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
A_Maddah
سلام
من دیشب 5.4 مبدل Adobe Camera RAWرا دانلود کردم برای اینکه بتوانم فایل های راو کانن 5دی مارک تو را ببینم بعد از دانلو انرا نصب هم کردم ولی قادر نشدم عکسها را ببینم البته همراه این فایل دوپوشه دیگر هم بود که در ان تعدادی اسکریپت هم بود ولی خوب از انها استفاده نتوانستم بکنم شاید مسیر اسکریپتها را اشتباه رفتم .راستی فتو شاپ من CS4است .بنظر شما مشکل کجاست ؟
http://upload.iranblog.com/6/1246663064.jpg
پایدار باشید
یا حق
سلام
از نسخه 5.2 استفاده کنید شاید مشکل شما بر طرف بشه.
کد:
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4220
-
سلام
من با دوربین 50D کنون چند تا عکس گرفتم که فرمتشون sraw و با پسوند cr2بودن!
نتونستم این عکسها روبا نرم افزار digital photo professional خودم که ورژنش 3.3.1.1 هست باز کنم!روشون علامت ضربدر زده شده!
وقتی هم که خواستم با لایت روم بازشون کنم این ارور رو داد:
The files appear to be unsupported or damaged
تو نرم افزار zoom browser ex هم عکسها نمایش داده میشن ولی امکان کانورت کردن اونها نیست!
پیکاسو هم نمیتونه عکسها رو نمایش بده و ارور invalid image رو میده!
ولی تو فوتوشاپ و همینطور کامپیوتر صاحب دوربین عکسها هیچ مشکلی ندارن!
مشکل از کجاس؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mobinn
سلام
من با دوربین 50D کنون چند تا عکس گرفتم که فرمتشون sraw و با پسوند cr2بودن!
نتونستم این عکسها روبا نرم افزار digital photo professional خودم که ورژنش 3.3.1.1 هست باز کنم!روشون علامت ضربدر زده شده!
وقتی هم که خواستم با لایت روم بازشون کنم این ارور رو داد:
The files appear to be unsupported or damaged
تو نرم افزار zoom browser ex هم عکسها نمایش داده میشن ولی امکان کانورت کردن اونها نیست!
پیکاسو هم نمیتونه عکسها رو نمایش بده و ارور invalid image رو میده!
ولی تو فوتوشاپ و همینطور کامپیوتر صاحب دوربین عکسها هیچ مشکلی ندارن!
مشکل از کجاس؟
سلام
نقل قول:
November 17th Canon has released a version of DPP (V3.5.1) that supports the 5D Mk2 and amongst other things, supports luminance noise reduction for sRAW images taken with the EOS 5D Mark II and EOS 50D
کد:
http://www.northlight-images.co.uk/cameras/Canon_50D.html
در مورد لایت روم، zoom browser و ... هم حتماً مشکل ورژن مطرح است!
-
سلام
من وقتی با DPP یه فایل raw رو jpeg کانورت میکنم و عکس به وجود اومده رو با ویندوز فوتو گالری باز میکنم و با عکس اصلی تو DPPمقایسه میکنم تفاوت بسیاری پیدا کرده و بسیار بد و بد رنگ شده!
رنگهای نمایش داده شده در DPP درست هست یا در فوتو گالری؟این میزان تفاوت برای چی هست؟
http://a.imagehost.org/0085/Untitleds.jpg
-
مسعود عزیز سلام:
یک اسکرین شات از DPP قسمت تولز + Preferences + تب Color Management میگذارید؟
به احتمال زیاد توالی مدیریت رنگ نمایش مانیتور و برنامه Dpp بدرستی رعایت نمیشود یعنی این امکان هست که برنامه فوتو گالری از sRGB برای نمایش عکس استفاده میکند و Dpp از AdobeRGB
اینکه کدام درست هست بحثی است مفصل ( اینکه پروسه پردازش یک عکس در چه محیطی باشد از ابتدای ثبت و ویرایش... تا انتها که همان پرینت خواهد بود... ) در قسمت تاریکخانه آقای روشن در این زمینه مطالبی دارد در فروم هم در اینباره صحبت شده اگر لینک را پیدا کنم همینجا میگذارم
اگر برایتان مقدور است آن اسکرین شات را اینجا بگذارید.
-
http://a.imagehost.org/0284/Untitled-2.jpg
ممنون از جابت افشین جان!
البته فکر میکنم بهتر بود به جای گفتن اینکه کدوم رنگهای درست هست می پرسیدم که اگر این تصویر چاپ بشه به تصویر نمایش داده شده در کدوم نرم افزار نزدیک تره؟
-
مسعود جان اگر قسمت دوم Use the OS settings رو انتخاب کنید قاعدتا باید تصویر مثل فوتو گالری دیده شود
حالا هدف کلی چیست؟ انتخاب محیط رنگی مناسب جهت ویرایش و انتخاب پروفایل مناسب جهت مانیتور و نهایت پرینت اگر این پروسه بدرستی طی نشود ممکن است شما در محیطی ویرایش کنید و سپس روی پرینت تصویر بگونه ای دیگر پرینت شود یا روی مانیتور بگونه ای دیگر ... و اینکه کدام تصویر با پرینت نزدیکتر است به این بستگی دارد که از در کدام محیط رنگی پرینت گرفته شود
اگر موافق باشید دوستان توضیحات کامل یا لینک مباحث مطرح شده را بدهند آقای روشن اطلاعات جامعی در این زمینه دارد یاسر همینطور... اطلاعات من در این خصوص هنوز طبقه بندی نیست و ممکن است نکات ریزی در این زمینه باشد که من ندانم
موفق باشید
-
همون تنظیم رو اعمال کردم افشین جان!
ممنون
در مورد هدف کلی باید بگم که چاپ عکس برای من شاید به ندرت اتفاق بیوفته ولی همین موضوع (چاپ)باعث شد که این موضوع برام مهم بشه!
چون یه عکس تقریبا بزرگ چاپ کردم و البته تفاوت با چیزی که روی LCD میدیدم بود ولی نه به اندازه این تفاوت فاحشی که تو اون عکس گذاشتم! که میشه اون رو به خاطر کالیبره نبودن مونیتور دونست!
ولی برام خیلی عجیب بود که روی یک مانیوتور و در نرم افزارهای مختلف انقدر تفاوت وجود داشته باشه!
البته روی فوتوشاپ هم تست کردم که باز با هر دو تصویر متفاوت بود!!
هدف کلی برای من این هست که مثلا وقتی عکسی رو خودم میبینم و تو نت آپ میکنم،خیلی تفاوت زیادی با چیزی که دیگران میبنن نداشته باشه!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mobinn
هدف کلی برای من این هست که مثلا وقتی عکسی رو خودم میبینم و تو نت آپ میکنم،خیلی تفاوت زیادی با چیزی که دیگران میبنن نداشته باشه!
برای نمایش عکس در وب محیط sRGB مناسب است ...
یک سر به این تاپیک بزنید نظر دوستان را در آن تاپیک ببینید ضمنا مقاله آقای روشن لینک آن در همین تاپیک هست.
یک فایل pdf در خصوص مدیریت رنگ داشتم ( بطور کامل با جزییات در این خصوص صحبت شده ) خاطرم نیست در فروم آپلود کرده ام یا قبلا دوستان در فروم قرار داده اند ؟ اما سر فرصت در تاپیک مورد اشاره لینک آنرا میگذارم
--------------------------------------------------------------------------------------
لینک رو پیدا کردم اما متاسفانه از روی سایت های مورد نظر پاک شده
آرشیو و کتابخانه عکاسی دیجیتال
یک گشتی توی نت بزنید احتمالا این کتاب را پیدا کنید کتاب های دیگری هم در فروم هست این بنظرم جالب بود. به هر شکل اگر لینک سالمی از آن دیدید برای دوستان دیگر فروم در همان تاپیک بگذارید لطفی است از شما
موفق باشید
-
عرض ادب
مسعود خان مشکل شما در DPP نیست!
عدم تطابق رنگها بر میگرده به استفاده مانیتور از پروفابلی غیر از sRGB, این مورد را در :
control panel> display>setting>advanced>color managment
چک کنید و sRGB را به عنوان پروفایل پیشفرض مشخص کنید.
http://kimag.es/share/25980388.jpg
اگر sRGB در پنجره نبود به راحتی میتونید add کنید.
این هم لینک دانلود کتابی که استاد قشقایی اشاره کردند:
کد:
http://rapidshare.com/files/251435158/Mastering_Digital_Color._A_Photographer_s_and_Artist_s_Guide_to_Controlling_Color.rar
-
شرکت Huelight یک سری پروفایل RAW برای برخی دوربینها ارائه کرده است. این دوربینها فعلا شامل چند مدل الیمپوس و پاناسونیک ( مانند LX3 ) و نیز Canon 5d MKII است. طبق مستندات موجود در این سایت، پروفایل 5D میتواند منجر به Skin Tone بهتری نسبت به پروفایل ادوبی گردد.
http://nemaroshan.persiangig.com/image/profile.jpg
کد:
http://www.huelight.com/
اطلاعات کامل درمورد پروفایلها در پردازش RAW
http://www.akkasee.com/articles/12610/
-
یه سوالی که در مورد پردازش فایل های raw ذهن منو مشغول کرده اینه که با چه نرم افزاری خوبه که روی این فایل ها کار بشه ؟ خیلی ها میگن برنامه لایت روم بهترین هست . من خودم با برنامه فتوشاپ این کار میکنم و ادوب را ! میخواستم بدونم بین این دو برنامه کدومشون بهتر هستن برای پردازش فایهای raw ؟ آیا یکسانه ؟ من معمولن بعد از پردازش در کمرا را , توی فتوشاپ هم سایر ادیت ها رو اعمال میکنم مثل تنظیم لول , شدو و هایلایت , مچ کالر , اسمارت شارپن و ریسایز کردن و گاهی هم با استفاده از فیلتر خطای دیستورشن لنز رو اصلاح میکنم . رو این حساب بهتر نیست که بجای یکبار کار کردن در لایت روم و بعد اکسپورت کردن در فتوشاپ , همه رو در فتوشاپ انجام بدین ؟ یکی دو نفر میگفتن کیفیت ادیت عکس در لایت روم خیلی بهتره تا فتوشاپ . یه همچین چیزی راسته ؟؟؟؟
-
برای دوربینهای نیکون از نظر من بهترین انتخاب Nikon Capture NX است. چون بر اساس ضعف لنزها پارامترهایی مثل CA رو تصصحیح میکنه.
-
نقل قول:
رو این حساب بهتر نیست که بجای یکبار کار کردن در لایت روم و بعد اکسپورت کردن در فتوشاپ , همه رو در فتوشاپ انجام بدین ؟ یکی دو نفر میگفتن کیفیت ادیت عکس در لایت روم خیلی بهتره تا فتوشاپ . یه همچین چیزی راسته ؟؟؟؟
منظورتان این است که بجای لایتروم از Adobe camera RAWاستفاده کنید؟
اگر منظور این است که تفاوتی ندارند.
-
مرسی . نه منظورم این بود که بجای فتوشاپ از لایت رو استفاده کنم ؟ توی خروجی نهایی عکس تاثیر داره ؟ یعنی استفاده از لایت روم کیفیت بهتری به عکس میده ؟ یا جفتشون یکی هستن ؟
-
منظورتان این است که همه ویرایشها را در لایتروم انجام بدهید؟
لایتروم امکانات زیادی برای ویرایش دارد. اما ویرایشهای نهایی، یعنی پس از تبدیل RAW را بهتر است در فتوشاپ انجام دهید. این مساله بدان معنا نیست که صرف کار در فتوشاپ باعث افزایش کیفیت نهایی خواهد شد. در واقع اگر به زیر و بم فتوشاپ آشنا نباشید و آن را به طور سطحی آموخته باشید، هیچ تاثیری در کارتان نخواهد داشت و شاید حتی در این موارد، روشهای سرراست لایت روم بیشتر موثر باشند.
-
سلام اقای دکتر روشن
سوالی داشتم : ایا هنگام ایجاد تصویر پانوراما در فوتوشاپ JPG یا RAW بودن فایل فرقی دارد ؟
-
سلام علیکم
چون در پروسه ساخت پانوراما، گاها پردازشهای جدی روشنایی و رنگ انجام می گیرد، بهتر است از فرمت RAW یا TIFF 16bit استفاده کنید. من معمولا پروسس RAW را در مبدل انجام میدهم ( به صورت معادل بر روی همه عکسها) و سپس از خروجی TIFF 16bit آنها برای ساخت پانوراما استفاده میکنم، هر چند باعث میشود که سیستمم به نفس نفس بیافتد.
-
جناب دکتر روشن.هیچ پردازشی روی فایل raw صورت نگیرد و بصورت مستقیم تبدیل به پانوراما شود.ایا هیچ فرقی بین این فایل خام بدون پردازش با فایل جی پگ وجود دارد ؟
-
سوال سرراستی برای پاسخدادن نیست. ممکن است بسته به شرایط فرق کند. برخی پانوراماها که مشکل چندانی در وضعیت نور ندارند، ممکن است با JPEG هم بخوبی جواب بدهند. بخصوص وقتی قیاس با RAW های غیرپروسس شده باشد.
اما در پانوراماهایی که نرمافزار نیاز به تغییر زیادی در روشنایی برخی قسمتهای عکس داشته باشد، ممکن است RAW برنده نهایی باشد.
-
سلام
امروز بطور اتفاقی این برناه رو دیدم
BreezeBrowser v2.9
البته سریالی که بتونه فعالش کنه براش پیدا نکردم.
به شخصه این برنامه برای من همون چیزی بود که دنبالش میگشتم.
چون ایزوهای بالای دوربینم در هر برنامه ای باز میشد چیزی نبود که واقعی به نظر برسه.منظورم اینه که یه مقدار تنظیمات پیش فرضی رو در موقع باز کردن فایل اجرا میکنن که حتی با غیر فعال کردنشون باز هم اثرش پابرجاست.خصوصا" در برنامه dpp کانن که نویز عکسهارو یه جور خاص نشون میده و با ریست کردن تنظیمات باز هم اثرش مشخصه.
چون ZoomBrowser EX فایلهای 50دی رو ساپورت نمیکنه این برنامه حداقل در ابتدایی ترین کانورت فکر میکنم ارزش امتحان رو داشته باشه.
اگه کرک یا سریالی براش پیدا کردید ما رو هم خبر کنید.
البته قبلا" محصول دیگه این کمپانی تو همین سایت معرفی شده بود. کنترل دوربین ازطریق کابل رابط در مانیتور رو عرض میکنم. (DSLR Remote Pro ).
:)
-
سلام
کد:
http://rapidshare.com/files/194242366/BreezeBrowser_Pro_v1.9.1.rar
این نسخه رو به همراه کیجنی که داده نصب کنید و بعد نسخه نهایی رو از سایت اصلی دانلود واون رو هم نصب کنید تا ورژن2.9 کار کنه.
:)
-
بنام خدا
باسلام
دوستان عزیز یک مشکلی چند وقتی هست مشغولم کرده و هیچ جوابی براش پیدا نکردم
من تمام عکسهامو با فرمت RAW+JPG ذخیره میکنم
عکسهای RAW که توسط PHOTOSHOP تبدیل به jpg میکنم بدون -هیچ پردازشی-وقتی با jpg که توسط دوربین ذخیره شده مقایسه میکنم افت شدیدشارپنس در فایل تبدیل شده به وضوح مشخصه
از دوستانی که اطلاعات در این مورد دارند ممنون میشم راهنمائی کنند
متشکرم
-
نقل قول:
دوستان عزیز یک مشکلی چند وقتی هست مشغولم کرده و هیچ جوابی براش پیدا نکردم
من تمام عکسهامو با فرمت RAW+JPG ذخیره میکنم
عکسهای RAW که توسط PHOTOSHOP تبدیل به jpg میکنم بدون -هیچ پردازشی-وقتی با jpg که توسط دوربین ذخیره شده مقایسه میکنم افت شدیدشارپنس در فایل تبدیل شده به وضوح مشخصه
از دوستانی که اطلاعات در این مورد دارند ممنون میشم راهنمائی کنند
متشکرم
دوربین روی فایل jpg پروسس انجام می دهد. افزایش کنتراست یکی از این کارهاست که باعث میشود شارپنس بهتر به نظر برسد. ضمن اینکه ممکن است picture style دوربینتان هم روی شارپنس و کنتراست اعمال شده باشد و باعث افزایش شارپنس شود.
-
پاسخ: سوالات فتوشاپی
با سلام
دوربین من فایلهای RAW رو با توسعه ORF. میسازه و نرم افزار خود دوربین هم میتونه ویرایش و تبدیل به JPG کنه ولی فتوشاپ من که Photoshop Middleeastern CS version 8 هست این فایلها رو نمیشناسه ، بگید چیکار کنم ؟
احتمالاً در جاهائی قبلاً توضیح دادید لطف کنید آدرسشو بذارید
در ضمن دوربین من امکانات شارپنس و کنتراست و سچوریشن و . . . رو داره آیا بهتر میدونید که برای بهتر شدن عکسهای RAW به کدومیک ازینها موقع عکاسی دست ببرم ؟
ممنون
-
فتوشاپ را باید به نسخه جدید ارتقاء دهید و بعد Adobe Camera RAW جدید را از سایت ادوبی دریافت و نصب کنید.
اگر میخواهید نسخه قدیم فتوشاپ را حفظ کنید، تنها راه این است که 1- ابتدا DNG Convertor را از سایت ادوبی بگیرید 2- فایلهای ORF را با این مبدل به DNGَ تبدیل کنید و 3- در نهایت آنها را با همان فتوشاپ قدیمی باز کنید.
آن تنظیمات درونی تاثیری بر فایلهای ORF تان ندارد. و بهتر است تغییرشان ندهید.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
فتوشاپ را باید به نسخه جدید ارتقاء دهید و بعد Adobe Camera RAW جدید را از سایت ادوبی دریافت و نصب کنید.
.
با سلام و تشکر
نسخه فتوشاپ 10 CS3 رو ( حدود 500 مگ) دانلود کردم ولی آدرسی که برای سریال و . .. گذاشته بود Suspended شده بود بالاخره سریالش رو پیدا کردم ولی یکسره پیغام میده که اکتیوش کنم فقط هم میگه یا تلفنی یا اینترنتی ، در ضمن باز هم ORF رو نشناخت .
ممنون میشم بفرمائید چطور اکتیوش کنم و آیا Adobe Camera RAW رو بعد از اکتیو فتوشاپ بگیرم ؟ این رایگانه مشکل نداره ؟ این مثل یه پچ برا فتوشاپه یا نرم افزار مستقلیه ؟ من کلاً میخوام فایلهای RAW رو با فتوشاپ ویرایش کنم .
-
بعد از اینکه فتوشاپ را نصب کردید و اکتیو شد، باید Adobe camera RAW را از آدرس زیر بگیرید تا فایلهای ORF را بشناسد:
کد:
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=4578
بله. رایگان است.
-
پاسخ: فتوشاپ - پرسش و پاسخ - سطح مبتدی
سلام.
می خواستم از دوستان بپرسم که چطوری میشه پروفایل های از پیش آماده (Camera DNG Profiles) رو روی ACR نصب کرد؟
من از CS3 Extended استفاده میکنم و در حال حاضر چند تا از این پروفایل ها رو دارم و استفاده میکنم. اخیرا تعدادی پروفایل جدید (با پسوند DCP ) گرفتم اما نمی دونم چطوری میشه این ها رو نصب کرد و در ACR ازشون استفاده کرد. ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.
:think:;
-
در این مسیر کپی کنید:
کد:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
( ممکن است hidden باشد)
پینوشت: profileهای Third party هستند؟ از کجا گرفتید؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
nmroshan
در این مسیر کپی کنید:
کد:
( ممکن است hidden باشد)
سلام.
از راهنماییتون ممنونم. البته فراموش کردم بگم که همین کار رو هم کرده بودم . یعنی فایل ها رو در مسیر درست هم گذاشته بودم اما باز هم جواب نگرفتم.
نقل قول:
پینوشت: profileهای Third party هستند؟ از کجا گرفتید؟
بله. از اینجا:
کد:
http://jaykinghorn.com/?p=234
شما هم جایی میشناسید که بشه پروفایل های دیگه ای پیدا کرد؟
-
آن پروفایلها مخصوص دوربینهای الیمپوس است. ACR و لایت روم بر اساس نوع دوربین، پروفایلها را نمایش میدهند. شاید اگر فایلهای پروفایل را در فولدر دوربین خودتان(در زیر مجموعه همان آدرس فوق) کپی کنید، نمایش داده شوند. که البته معلوم نیست در کل مفید باشند.
پاسخ سوال دوم هم منفی است.
-
با سلام
دوستان من از کدام سایت نرم افزار مربوط به rawرا میتونم دانلود کنم ؟آیا دانلودش رایگانه ؟
متشکرم
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ravis
با سلام
دوستان من از کدام سایت نرم افزار مربوط به rawرا میتونم دانلود کنم ؟آیا دانلودش رایگانه ؟
متشکرم
دوست عزیز بستگی داره چه نرم افزاری مد نظرتون باشه ولی معمولترین برنامه برای مشاهده و ادیت فایلهای raw برنامه Adobe Camera Raw هستش که جدیدترین ورژنشو میتونید از لینک زیر دریافت کنید
http://www.adobe.com/support/downloa...jsp?ftpID=4622
این نرم افزار کاملا رایگانه و روی فتوشاپ اجرا میشه و میتونید خیلی راحت فایلهای raw رو در این نرم افزار باز کنید :::happy:::
-
سلام.
یه مشکل اساسی که من با فایل های Raw دارم اینه که نمی تونم رنگ رو در این گونه فایل ها شبیه رنگ در فایل های Jpg در بیارم. یعنی وقتی که همزمان عکس JPG و RAW میگیرم , رنگهای فایل RAW حتی پس از ویرایش هم شبیه رنگ ها در عکس های JPG نیستند.
این مشکل با استفاده از تعدادی از پروفایلهایی که خود سایت ادوبی در اختیار کاربر ها گذاشته کمتر شده اما باز هم تفاوت بسیار زیاد هست.
چطور میشه این مشکل رو حل کرد؟
پیشاپیش از دوستان ممنونم.
:::happy:::
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
jebrahim
سلام.
یه مشکل اساسی که من با فایل های Raw دارم اینه که نمی تونم رنگ رو در این گونه فایل ها شبیه رنگ در فایل های Jpg در بیارم. یعنی وقتی که همزمان عکس JPG و RAW میگیرم , رنگهای فایل RAW حتی پس از ویرایش هم شبیه رنگ ها در عکس های JPG نیستند.
این مشکل با استفاده از تعدادی از پروفایلهایی که خود سایت ادوبی در اختیار کاربر ها گذاشته کمتر شده اما باز هم تفاوت بسیار زیاد هست.
پیشاپیش از دوستان ممنونم.
:::happy:::
دوست من
من هم همين مشكل رو داشتم و مخصوصا در عكسهاي پرتره، تون پوست بازسازي شده توسط دوربين يا نرم افزار اون رو بيشتر مي پسنديدم.
در واقع اين مشكل با Lightroom 2 و ACR 5 به بالا، برطرف شده...در اين نسخه ها، وقتي عكسهاي دوربين شما باز مي شن، نرم افزار به طور اتوماتيك دوربين رو شناسايي كرده و پروفايلهاي اون رو در Setting مربوط به تنظيمات نرم افزار قرار مي ده كه اگر اونها رو انتخاب كنيد، دقيقا رنگهاي خود دوربين رو خواهيد داشت.
با تشكر از راهنماييهاي دكتر روشن در كارگاه اخير
فعلا...
-
نقل قول:
ه مشکل اساسی که من با فایل های Raw دارم اینه که نمی تونم رنگ رو در این گونه فایل ها شبیه رنگ در فایل های Jpg در بیارم. یعنی وقتی که همزمان عکس JPG و RAW میگیرم , رنگهای فایل RAW حتی پس از ویرایش هم شبیه رنگ ها در عکس های JPG نیستند.
اگر از دوربین های نیکون استفاده می کنید، استفاده از Nikon capture NX2 برای پردازش اولیه و بدست آوردن تونهای مورد نظر چاره کار است. طبیعتاً ادامه کار پردازش را میتوانید در فتوشاپ دنبال کنید.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
reza_Bahman
اگر از دوربین های نیکون استفاده می کنید، استفاده از Nikon capture NX2 برای پردازش اولیه و بدست آوردن تونهای مورد نظر چاره کار است. طبیعتاً ادامه کار پردازش را میتوانید در فتوشاپ دنبال کنید.
درود
دقیقا حق مطلب را بیان فرمودید. بهترین کار باز کردن با Nikon capture NX2 است و کارهای اولیه و ذخیره با فرمت Tif 16 bit ادامه کار در فتوشاپ.
وقتی که با یک عکس با فرمت Raw رو با Nikon capture NX2 باز میکنیم دقیقا مشابه همان است که در دوربین بوده با همان تنظیمات و تازه خیلی از پارمتر های اصلی را خیلی بهبنه و غیر تخریبی میشود تعقیر داد.
در حالی که اگر همان فایل رو در فتوشاپ بکشیم و بندازیم فتوشاپ خودش Adobe Camera Raw دارد و با آن باز میکند ( احتیاجی نیست جدا گانه دانلود گردد مگر برای آپدیت ! ) خواهیم دید که تمام تنظیمات بهم ریخته است. و اصلا این دو عکس با هم قابل مقایسه نیستند. شما در Adobe باید کلی وقت بگذارید تا اگر اقبال با شما باشد، بدون تخریب به همان نتیجه اولیه باز کردن در Nikon capture NX2 برسید. تا ادامه آن را کار کنید و از مزیتهای احتمالی Adobe Camera Raw بتوانید استفاده کنید.
مشکل اختلاف رنگ شاید منظورتان همانی است که من هم با آخرین ورژن Adobe Camera Raw دانلود شده دارم. اگر یک Raw را با آن باز کنم و بعد از کلی کار با آن و در آخر در فتوشاپ بخواهم Save as کنم در نهایت فایل ذخیره شده مشکلات شدید رنگی دارد. که در خود فتوشاپ اینگونه نیست فایل ذخیر شده اینگونه است. از زمانی اینگونه شد که این آخرین نسخه Adobe Camera Raw 5.6 را نصب کردم. که قطعات با نصب دوباره فتوشاپ همه چیز دوباره به حالت قبل برمیگردد. نشد هم مهم نیست چون ابدا استفاده ای از آن ندارم.
موفق باشید
انوش
-
سلام
منم با کنون کار میکنم و فکر کنم که به جز DPP هیچ نر افزاری نمیتونه رنگی کاملا" مشابه jpg بدست بیاره من با Camera RAW 5.6 تست کردم , حتی DXo که تمام مشخصات بادی و لنز رو بصورت مجزا از سایتش دانلود میکنه هم باهاش تست کردم ولی هیچ کدوم رنگی مشابه jpg تولید نکرده .
اینم یه نمونش که فکر نکنید که مشکل از ما هست :
کد:
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/page14.asp
توی قسمت Color reproduction رنگهای بدست امده از Raw رو با jpg مقایسه کنید .
البته گذشته از کنترل رنگ , کنترل CA ,حفظ بهترین دیتیل (نه شارپنس) و از همه مهم تر کنترل داینامیک رنج و نویز ریداکشن توی DPP خیلی بهتر از بقیه برنامه ها هست و پیشنهاد من اینه که حتما" با برنامه خود دوربین عکسهاتون رو به Tif تبدیل کنید و بعد فتوشاپ و....
-
با سلام مجدد
خوب...من بعد از پست خودم، از جوابهاي دوستان متوجه نشدم كه آيا اونها دقيقا از پروفايلهاي دوربين در لايت روم 2 و ACRهاي جديد استفاده كرده اند و اختلافات شديد رنگي با نرم افزار دوربين داشته اند يا خير.
واقعيت اينه كه من هم قبلا گاهي مجبور به استفاده از DPP براي رنگهاي خاص، مخصوصا در پرتره ها مي شدم...مي گم مجبور، چون واقعا اين نرم افزار، به غير از قابليت تغيير Picture Styleها و يا امكان استفاده از يك Custom Picture Style ، در مقابل ACR و Lightroom، از لحاظ قدرت تنظيمات در فايل خام، خيلي ضعيف هست.
مخصوصا با اضافه شدن امكاناتي مثل Adjustment Brush (كه به تنهايي به عنوان برتري مطلق، كفايت مي كنه!) و قابليتهاي Capture Sharpening در اين دو نرم افزار و تنظيمات دقيق روشنايي و تاريكي و Curve و اصلاحات انحرافات رنگي لنز در فايل خام و ...تقريبا استفاده از DPP به موارد خيلي خاص براي من بدل شده...من شخصا موارد اختلاف رنگي زياد رو با اضافه شدن پروفايلهاي دوربين نديدم.
استخراج ديتيل بيشتر با DPP؟ اين چطور ثابت شده؟
كنترل دايناميك رنج؟ اين اگر در DPP قابل انجام هست، بايد معجزه باشه!
من شخصا قابليت خاصي در NR اين نرم افزار نديدم...هر چند كه در موارد لازم، غيز از نويز رنگي، بقيه موارد NR رو در RAW انجام نمي دم.
نكته جالب اينكه DPP حتي Hot pixelها رو شناسايي نمي كنه...در حاليكه لايت روم، به طور اتوماتيك اونها رو شناسايي و اصلاح مي كنه.
ديگه وارد قابليتهاي Data Management و كاتالوگينگ لايت روم نمي شم...چون موضوع بحث نيست.
به هر حال، دوست داشتم تجربه و نظر خودم رو به عنوان كاربر جدي Lightroom از نسخه هاي قديمي تا جديد، و كسي كه به پردازش دقيق RAW اهميت مي ده و تنها تنظيمات لازم رو به فايل Tiff محول مي كنه (اكثرا موارد موضعي دقيق و آنچه نياز به ابزار قدرتمند لايه در فتوشاپ پيدا مي كنه)، با دوستان در ميون بذارم.
در مورد Nikon Captuer اطلاعاتي ندارم و نظر نمي دم.
فعلا...
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
K_NMT
استخراج ديتيل بيشتر با DPP؟ اين چطور ثابت شده؟
كنترل دايناميك رنج؟ اين اگر در DPP قابل انجام هست، بايد معجزه باشه!
.................
در مورد دیتیل که توی پست قبلیم لینکش رو گذاشتم (DPreview زحمت رو کشیده )
با زوم 200 %:
http://f.imagehost.org/0948/Untitled-2_8.jpg
.......
در مورد داینامیک رنج هم مشکل سر نویز هست وگرنه هر نرمافزاری که کنترل شدو هایلایت داشته باشه میتونه داینامیک رنج رو افزایش بده ( فکر نکنم معجزه باشه )
......
در کل یه موضوع باید روشن بشه زمانی که ما فرمت RAW رو میخواهیم کانورت کنیم لازم نیست که کل ادیت های مورد نیازمون رو اعمال کنیم بلکه فقط ایرادات عکس رو باید تصحیح کنیم .ایرادهای مثل خطا های لنز( CA , ویگنتینگ و دیستروشن )یا کنترل نور عکس و وایت بالانس و دست آخر کنترل داینامیک رنج و نویز ریداکشن .
فکر کنم شرکت کنون هم با من م عقیده باشه که بیشتر از این امکانات به DPP اضاف نکرده .
-
ضمن تائید فرمایشات شما...
و ادامه این پروسه که شما شرح دادید در فتوشاپ انجام میشود که قابل قیاس با هیچ مورد مشابه دیگری نیست. و غیر قابل انکار.
یک لطفی بفرمایید و اون برنامه رو برای دوستان کنونی معرفی کنید. برنامه خود شرکت کنون را عرض میکنم
با سپاس
انوش
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
arash20d
در مورد دیتیل که توی پست قبلیم لینکش رو گذاشتم (DPreview زحمت رو کشیده )
با زوم 200 %:
.......
در مورد داینامیک رنج هم مشکل سر نویز هست وگرنه هر نرمافزاری که کنترل شدو هایلایت داشته باشه میتونه داینامیک رنج رو افزایش بده ( فکر نکنم معجزه باشه )
......
در کل یه موضوع باید روشن بشه زمانی که ما فرمت RAW رو میخواهیم کانورت کنیم لازم نیست که کل ادیت های مورد نیازمون رو اعمال کنیم بلکه فقط ایرادات عکس رو باید تصحیح کنیم .ایرادهای مثل خطا های لنز( CA , ویگنتینگ و دیستروشن )یا کنترل نور عکس و وایت بالانس و دست آخر کنترل داینامیک رنج و نویز ریداکشن .
فکر کنم شرکت کنون هم با من م عقیده باشه که بیشتر از این امکانات به DPP اضاف نکرده .
خوب آرش جان
اولا: ديدگاه ما در مورد پردازش RAW با هم فرق مي كنه...احتمالا ديدگاه طراحان Adobe هم با بخش نرم افزارهاي Canon فرق مي كنه...براي همين هم هست كه اكثر كاربران حرفه اي، طبق آمار از Convertorهاي Adobe استفاده مي كنند.(آمار رو در يك تاپيك ديگر دكتر روشن اعلام كرده بودند)
دوما: آن نمونه هاي Dpreview، اولا با نسخه بتاي پروفايلها بوده (كه در تصوير شما هم نوشته Beta) ، يعني آزمايشي و در حاليكه در ويرايشهاي فعلي، نسخه نهايي هم وجود داره (حتما شما ديدي) و دوم اينكه با تنظيمات Default بوده كه قطعا با آنچه قابل استخراج است كاملا متفاوت است.
سوما: تعريف بنده از دايناميك رنج، با آنچه شما اشاره كرديد متفاوت است...آنچه شما مي فرماييد، همان روشنايي است. (ولي اصرار ندارم حتما اثبات كنم)
چهارما: در كدام قسمت DPP اصلاح خطاهاي لنز وجود دارد؟ لطفا اگر هست بگيد چون من پيدا نكردم.
و در آخر...هدف ما قسمت كردن تجربيات و پيدا كردن بهترين راه براي پردازش بهينه تصاويرمون هست...مانور شديد شركتهايي مثل Adobe برروي مثلا Smart Objectها در فتو شاپهاي نسخه هاي اخير، نشوندهنده ارزش انجام ويرايشها در Convertorها در فايلهاي RAW هست...داشتن يك روش غيرتخريبي و انعطاف پذير...و اين هم با استفاده از DPP شدني نيست.(البته منظورم Smart Filter نيست)
به عنوان يك علاقه مند به عكاسي Landsacpe، در كنار لايه ها، Smart Objectها رو دومين ابزار قدرتمند در اين زمينه مي دونم.
به هر حال از نظر من، لزومي نداره نرم افزار شركت كنون، بهترين باشه...شركتهاي مثل Adobe كارشون اينه و شركتهايي مثل كنون كارشون چيز ديگه ايه!
ولي خداييش پنل كاربري DPP در مقابل مثلا ACR ، اونقدر جذاب نيست!:cool:
اما خوب...قضيه راههاي رسيدن به خداست ديگه.
فعلا...
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
K_NMT
چهارما: در كدام قسمت DPP اصلاح خطاهاي لنز وجود دارد؟ لطفا اگر هست بگيد چون من پيدا نكردم.
سلام:
آقای نعمت اللهي ورژن DPP مورد استفاده شما چیست؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
QashQai
سلام:
آقای نعمت اللهي ورژن DPP مورد استفاده شما چیست؟
ممنون جناب قشقايي
ظاهرا ورژن من قديمي تر است.
به هر حال هدف من، مقايسه DPP با ACR يا Lightroom نبود...من سعي كردم در جواب دوستمون در مورد بازسازي رنگها بگم كه با استفاده از پروفايلهاي دوربين در نسخه هاي اخير ACR و Lightroom، امكان بازسازي رنگها مانند نرم افزارهاي مثلا شركت كنون، فراهم شده و من شخصا از اين امكان استفاده كرده ام و بسيار خوشحالم كه مجبور نيستم گاهي سراغ DPP برم و آنچه در Lightroom براي Workflow من حسن هست، كنار بذارم.
ولي در جوابهاي دوستان، اشاره اي به استفاده از پروفايلهاي جديد نشد!
يعني كسي از اينها استفاده نمي كنه؟
من هم از نسخه هاي Beta و حالا از نسخه هاي نهايي استفاده مي كنم.
در مقاله Dpreview هم منظور نسخه بتاي ACR 5.6 بوده...نه پروفايلهاي بتا (من اين طور متوجه شدم)...چراكه پروفايلها، اصلا كاري به شارپنس و ديتيل ندارند (منظور Picture Styleها نيست).
به هر حال...گفتم از اصل بحث دور نشيم.
فعلا...
-
یه مقدار کلی برسی میکنم تا قضیه برای دوستان بهتر مشخص بشه .
چرا ما از فایل های RAW استفاده میکنیم ؟ و چرا دوربین نمیتونه بهترین کیفیت رو روی فایلهای JPG نگاه داره ؟
(البته جواب رو همه میدونن )ولی توضیح میدم :
پردازنده دوربین هم قدرت لازم و هم زمان کافی برای پردازش نداره , در نتیجه شما میتونید ( بشرطی که فایل خام (RAW ) موجود باشه )با قدرت پردازنده دسکتاپ تون با زمان کافی بهترین خروجی رو از عکسهاتون داشته باشید. خوب حالا میمونه نرم افزار و الگوریتمی که باهاش اطلاعات فایل خام رو خوند و به یه عکس عالی تبدیلش کرد .
هر شرکت دوربین سازی میتونه از همون الگوریتمی که برای بدست اوردن JPG توی دوربینش استفاده کرده داخل یه نرم افزار جا بده که با زمان کافی و قدرت پردازنده بیشتر شما تو خونه اون کار رو انجام بدین .
خوب این الگوریتم خیلی مهم هست و (بنظر من ) نمیشه به الگریتمی دست یافت که بهتر از الگوریتم خود شرکت سازنده دوربین ساختار فایل RAW رو شناسایی کند و رنگهای واقعی و دیتیل بیشتر را بدست آورد .
یادمه فوجی با اون CCD های 8 ضلعیش میتونست از دوربین 6 مگا پیکسلییش عکسهای 12 مگا پیکسلی تولید کند که واقعا " از دوربینهای 8 مگا پیکسلی عصر خودش دیتیل بیشتری داشت . و بدست آوردن این الگوریتم نیاز به شناخت ساختار سخت افزاری داره و اگه بخوام مسئله رو پیچیده تر کنم باید یا آور بشم که ما توی یه دوربین 12 مگا پیکسلی فقط 3 مگا پیکسل رنگی ( که از 4 رنگ تشکیل شده ) داریم و 12 مگا پیکسل تک رنگ هست و بدست آوردن 12 مگا پیکسل رنگی ( هر کدام از 3 رنگ) لازمه همین الگوریتم هست .
.....
یه مورد دیگه هم هست که من توی DPP دیدم :
ساختار لنزها (لنزهای کنون )و خطاهاشون کاملا" برای نرم افزار تعریف شده هست و مثلا" برای کنترل CA نیازی به تنظیم کردن نداره و فقط کافیه که فعال بشه , در صورتی که توی ACR شما باید خودتون تنظیمات رو کم و زیاد کنید تا CA از بین بره و نتیجه رو حتما " با هم مقایسه کنید . حتی DXO که مدل دوربین و لنزتون رو بطور کامل دانلود میکنه و اتوماتیک خطاهای لنز رو برطرف میکنه مثل DPP نمیتونه CA رو 100% از بین ببره .
(از بین بردن CA خیلی به دیتیل عکس کمک میکنه )
........
خب حالا شما اگه فکر میکنید که ACR کیفیت بهتری به شما میده مشکلی نیست ولی استفاده از امکانات فتو شاپ و .... هیج محدودیتی واسه کسی که عکسهاش رو با DPP کانورت کرده نداره و مشکلی برای این کار نمیبینم .
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
K_NMT
با استفاده از پروفايلهاي دوربين در نسخه هاي اخير ACR و Lightroom، امكان بازسازي رنگها مانند نرم افزارهاي مثلا شركت كنون، فراهم شده و من شخصا از اين امكان استفاده كرده ام و بسيار خوشحالم كه مجبور نيستم گاهي سراغ DPP برم و آنچه در Lightroom براي Workflow من حسن هست، كنار بذارم.
جناب نعمت اللهی عزیز،
میتونم بپرسم که شما این پروفایلهایی که میگید رو خودتون تهیه کردید یا از جایی دانلود کردید یا اصلا همون پروفایلهای ACR را استفاده میکنید؟
یک سوال دیگه اینکه آیا میشه رنگها رو در فایل RAW با یک نرم افزار تبدیل فایل RAW اصلاح کرد و بعد بقیه کارها رو در ACR انجام داد؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
jebrahim
جناب نعمت اللهی عزیز،
میتونم بپرسم که شما این پروفایلهایی که میگید رو خودتون تهیه کردید یا از جایی دانلود کردید یا اصلا همون پروفایلهای ACR را استفاده میکنید؟
یک سوال دیگه اینکه آیا میشه رنگها رو در فایل RAW با یک نرم افزار تبدیل فایل RAW اصلاح کرد و بعد بقیه کارها رو در ACR انجام داد؟
این پروفایل ها تنظیماتی هست که توی خود Camera raw (توی ورژن 5.6 ) هست که میتونید از پروفایل های خود دوربین استفاده کنید .
http://i.imagehost.org/0239/011212-32-22.jpg
که البته من باز نتونستم رنگی کاملا" مشابه Jpg خود دوربین بدست بیارم ( تنظیمات دوربین در حالت استاندارد و با انواع پروفایلهای ACR که البته در حالت استاندارد دوربین بهترین نتیجه رو داشت ولی باز شبیه JPG نشد )
البته اگه یه نگاه به رویو G11 که اخیرا" DPreview انجام داده بندازید مقایسه ACR defaultو پACR profileبا رنگ JPG مقایسه بکنید :
کد:
http://www.dpreview.com/reviews/canong11/page6.asp
ACR profile خیلی وضعیت بهتری پیدا کرده ولی باز کاملا " شبیه خروجی DPP , jpg نشده .
در ضمن جناب نعمت اللهی عزیز عرض کنم که توی این تست از ACR 5.6 استفاده شده و نسخه بتا نیست و اگه یه نگاهی هم به نتیجه تفکیک دیتیل بندازید تفاوتش با نسخه بتا میتونیدبسنجید :
زوم 200%
http://i.imagehost.org/0672/Untitled-1_1.jpg
باز تصمیم با شما , قصد ما فقط اطلاع رسانی و یاد گرفتن از شما اساتید و دوستان خوب هست .
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
arash20d
یه مقدار کلی برسی میکنم تا قضیه برای دوستان بهتر مشخص بشه .
چرا ما از فایل های RAW استفاده میکنیم ؟ و چرا دوربین نمیتونه بهترین کیفیت رو روی فایلهای JPG نگاه داره ؟
(البته جواب رو همه میدونن )ولی توضیح میدم :
پردازنده دوربین هم قدرت لازم و هم زمان کافی برای پردازش نداره , در نتیجه شما میتونید ( بشرطی که فایل خام (RAW ) موجود باشه )با قدرت پردازنده دسکتاپ تون با زمان کافی بهترین خروجی رو از عکسهاتون داشته باشید. خوب حالا میمونه نرم افزار و الگوریتمی که باهاش اطلاعات فایل خام رو خوند و به یه عکس عالی تبدیلش کرد .
........
خب حالا شما اگه فکر میکنید که ACR کیفیت بهتری به شما میده مشکلی نیست ولی استفاده از امکانات فتو شاپ و .... هیج محدودیتی واسه کسی که عکسهاش رو با DPP کانورت کرده نداره و مشکلی برای این کار نمیبینم .
خوب آرش جان
همونطور كه قبلا گفتم ديدگاه ما درباره پردازش RAW متفاوت هست...لازم هم نبود فقط براي منظوري كه شما اشاره كرديد، اين تاپيك اينقدر مفصل باشه.
مجبورم باهاتون مخالفت كنم كه هدف از پردازش RAW، اوني نيست كه شما اشاره كرديد و كمي مفصل تر و دقيق تر است.
نگاهي به پيشرفتهاي كانورتورهاي RAW نشون مي ده كه موضوع كمي مهمتر هست.
در مورد لينكهاي بعدي شما در سايت Dpreview ، من هنوز به خطاهاي تنظيمات Default اصرار دارم و هنوز هم كمي برتري مثلا DPP در بازسازي رنگها رو به امكانات وسيع مثلا Lightroom ترجيح نميدم. (اين شد شخصي)
اما جمله آخر بولد شده شما كمي اشكال دارد.
يك مثال نقض: شما امكان استفاده از خروجي RAW به فتوشاپ بصورت Smart Object رو به هيچ وجه در DPP نداريد و اگر با اين قابليت آشنايي كافي داشته باشيد، مي دانيد كه چقدر ارشمند است.
فعلا...
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
K_NMT
خوب آرش جان
همونطور كه قبلا گفتم ديدگاه ما درباره پردازش RAW متفاوت هست...لازم هم نبود فقط براي منظوري كه شما اشاره كرديد، اين تاپيك اينقدر مفصل باشه.
......................
با سلام
قابلیت Smart Object در فوتوشاپ یکی از با ارزش ترین مواردی هست که به فتوشاپ اضافه شده ( البته چیز جدیدی نیست ) و این که میتونیم فایلهای Raw رو به صورت Smart Object در بیاریم یه نعمت بزرگی هست , بدین معنی که در حین ادیت کردن اگه تغییرات پایه (کنترل رنگ و نور و.... ) رو بخواهیم تغییر بدیم فایل RAw دومرتبه باز خوانی میشه و تغییرات مجدد اعمال میشه . , ولی ....
ولی من 1000 تا سایت میگردم که مناسب ترین بادی و لنز و... گیر بیارم تا بهترین خروجی و رنگ و دیتیل با کمترین خطاهای لنز نصیبم بشه و راحت نمیتونم از اختلاف خروجی DPP و ACR بگذرم .
من به شخصه با کنترل رنگ و دیتیل و خیلی شدید تر حذف کامل CA با ACR مشکل دارم و تر جیح میدم اول فایلم رو بر اساس هدف کارم اصلاح کنم و کانورت شدش رو توی فتوشاپ ببرم.
و خوب اینو قبول دارم که چون از قابلیت Smart Object برای فایل RAW نمیتونم استفاده کنم , اگه تغییری توی بیس عکس بخوام بدم باید دومرتبه برم و از فایل RAW کانورت بگیرم .(فقط کارم مشکل تره ولی چیزی از دست نمیدم )
...............
پ ن:
وارد کردن فایلهای RAw به صورت Smart Object از طریقه File < Open AS Smart Object و برای ادیتش کلیک راست روی عکس و Edit Contents
پ ن 2: عذر خوا هی میکنم که مفصل توضیح میدم آخه پاسخ ها صرفا" برای من و شما نیست .
موفق باشید
-
سلام:
من هم با این موضوع موافقم که DPP عملکرد بهتری روی فایل خام دوربین های کانن با دقت به داینامیک رنج و رنگ ها و ... دارد. اما منکر عملکرد و قابلیت های برنامه هایی چون فوتوشاپ یا لایت روم نیستم از این رو اغلب موارد اول با DPP به تنظیمات اصلی و تم رنگی یا .... میرسم بعد خروجی tiff16bit و سپس کار با این فایل در فوتوشاپ ( اگر که نیاز آن احساس شود یا ویرایش های موضعی یا ترکیبی یا ... در غیر اینصورت همان DPP کفایت کننده خواهد بود ) و سپس بررسی مجدد فایل خروجی فوتوشاپ در DPP جهت تشابه با ایده اصلی یا احیانا تغییرات احتمالی رنگها و ...
در کل بنظرم هر کدام که نیاز باشد میباید استفاده شود ولی عملکرد DPP در ظاهر روی فایل خام دوربین های کانن نسبت به فوتوشاپ روی داینامیک رنج ، رنگها و .. عملکرد بهتری است ( با توجه به آنکه سخت افزار و نرم افزار هر دو از یک شرکت هستند این موضوع طبیعی است )
CA رو احساس میکنم ACR هم رفتار کنترل کننده خوبی روی این موضوع دارد.
تو این برنامه های ویرایشی موجود و استفاده شده، از دیده من DXO رفتاری نزدیک به DPP دارد و قابل قبول.
خوب این موارد کاملا مربوط به تجربه شخصی است و نمیتواند همه جا مورد استفاده قرار گیرد برای من که از روی علاقه و ... عکاسی میکنم هر روشی مجاز است ولی برای دیگر دوستان از دیده کلی زمان صرف شده برای یک عکس برای کسی که بطور حرفه ای ( منبع در آمد ) کار میکند مسلما ارزشمند خواهد بود از اینروی ساده ترین روش همیشه بهترین حالت خواهد بود هر کدام که بهتر در دسترس باشد ( برای کاربر ) و چه روش های ترکیبی که شاید عادت شده ( هر چند مشکل باشد ) چه روشی دیگر و ... که معیار برترین روش ها (برای یک عکاس) همان غایت کیفیت در خروجی خواهد بود.
موفق باشید
-
خوب دوستان
با تشكر از آرش و افشين عزيز از ادامه بحثي كه به نظر من مفيد بود;)
فكر كنم لازم باشه ويرايش جديد DPP رو يه آزمايشي بكنم:)
آرش جان
منظور من از مفصل شدن تاپيك، جوابهاي مفصل و البته مفيد شما نبود...منظور كل تاپيك بود.
افشين جان
در مورد تنظيمات دايناميك رنج در DPP گفته بوديد...اگه ممكنه كمي بيشتر توضيح بديد.
فعلا...