پاسخ : پاسخ: Adobe Lightroom
ادامه که نه اگه بره باید کلش بره
چند نکته وجود دارد که ضمن تایید موارد ذکر شده شرح می دهم.
تمام این موارد و ترفند ها برای چیست؟ فکر کنم : رسیدن به چیزی (شامل رنگ و نور و ...) نزدیک به آنچه در صحنه عکاسی بوده. (؟) نه آنچه که دوربین ما ثبت کرده و اگر صفحه حساس ما اصطلاحاً فیلم می بود رویش ثبت می شد.
اما باز منظورم چیز دیگری است. در واقع این طور بگویم بهتر است : باز هم امکان از دست رفتن چیز هایی که ثبت شده وجود دارد.
مثلاً اگر یک ثبت با کنتراست بالا ( با کنترل دیافراگم و شاتر) یا یک ثبت با یک فیلتر مخصوص ( حالا یا رنگی یا ...) انجام داده باشیم در مرحله پردازش چیزی دستمان نیست که از روش کار کنیم. (البته برای برخی فیلتر ها میشه با همون فیلتر یک عکس از جدول رنگ گرفت و ... اما نه برای همه)
اما مشکل سطور بالا نیست.
به نظرم کم کم از بحث فنی فاصله می گیرد (اما در عین حال کاملاً فنی است)
استفاده از تکنیک های یاد شده ما را به سمت رئالیسم نمی برد؟ یا نظر به اینکه کل صحنه یکجا در نظر گرفته نمی شود نمی شود و فاکتور های جزئی جدا جدا پردازش می شوند بهتر باشد بگوییم سورئالیسم؟
فراواقعی ، چیزی بهتر و بر تر از آنچه که هست ؟
اما نه آنچیزی که دوربینمان واقعاً ثبت کرده است.
شاید با تولید نشدن فیلم، در آینده کسی نتواند سر از این بحث در آورد. آیا عکاسی در حال تجربه تحولی بنیادین به لحاظ معنایی است؟
اما بازم برگردم به همون ACDSEE ! من وقتی مثلاً 100 هزار تومان با خون دل هزینه می کنم و یم لنز می خرم که شارپ باشد و ... من پریویوی برنامه مذکور را می بینم که همه چیز انگار همان است که ثبت شده برای همین تلاش میکنم به نحوی بفهمم این تنظیمات را از کجا می آورد. عکس jpg را می بینم که تمام تلاش کمپانی برای تولید لنز باکیفیت و تمام تلاش عکاس را برای عکاسی هدر می دهد (حالا تمامش را هم نه اما زیاد)
پاسخ : پاسخ: پردازش و تبديل فايلهاي Raw
یک هفته است که کامپیوتر جدیدم رو گرفتم و خیلی با فایل های فرمت خام راحته .
یک سری عکس خام گرفتم و تفاوت رو خیلی عالی توی مانیتور جدیدم حس کردم (برنامه ACDSee)
وقتی که اومدم عکس رو ادیت کنم با فاجعه ای روبرو شدم که تا حالا ندیده بودم. عکس کمی Overexpose شده بود و CA وحشتناکی بود و کنتراست و اینا هم که...
عکس خام واقعا این همه دردسر ادیت کردن داره؟
با چه برنامه ای ادیت کنم و چجوری؟
پاسخ : پاسخ: پردازش و تبديل فايلهاي Raw
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
artara74
یک هفته است که کامپیوتر جدیدم رو گرفتم و خیلی با فایل های فرمت خام راحته .
یک سری عکس خام گرفتم و تفاوت رو خیلی عالی توی مانیتور جدیدم حس کردم (برنامه ACDSee)
وقتی که اومدم عکس رو ادیت کنم با فاجعه ای روبرو شدم که تا حالا ندیده بودم. عکس کمی Overexpose شده بود و CA وحشتناکی بود و کنتراست و اینا هم که...
عکس خام واقعا این همه دردسر ادیت کردن داره؟
با چه برنامه ای ادیت کنم و چجوری؟
همین تاپیک که درآن بهسر میبرید را از اول مطالعه کردهاید؟