كنون جزو شركتهايي است كه در آمار ثبت پتنت(اختراع) جزو شركتهاي برتر در دنيا است. و رسيدن به اين آمار به دليل موفقيت بخش تحقيق و توسعه عظيم اين شركت است. تا اينجاي كار كه نفعي به منِ نوعي نمي رسد. من به عنوان يك كاربر به دنبال دوربيني در بازار سال 2014 هستم كه در ميان دوربينهاي شركتهاي مختلف از همان تكنولوژي سال 2014 بهره ببرد و بعد از خريد آن تا چند سال فكر ارتقا به سر من نزند.
سايت IR به عنوان يكي از منابع معتبر، به مقايسه دايناميك رنج سنسور هاي كنون و نيكون در عكسهاي با فرمت raw پرداخته است. مقايسه
70d با d7100 و
5d mark iii با d800 نشانگر آن است كه وجود نويز زياد در ناحيه shadows در سنسورهاي كنون در مقايسه با سنسورهاي دوربينهاي نيكون، دليل اصلي پايين تر بودن دايناميك رنج آنها(حدود دو اِف استاپ) مي باشد. اين سايت در بررسي 70d(كه سنسور بسيار مشابه با 7d m ii دارد) جمله ي جالبي را استفاده مي كند:
پايينتر بودن دايناميك رنج به ميزان دو استاپ نسبت به سنسورهاي مدرن مشابه، يكي از اصلي ترين نقطه ضعفهاي كنون در اين سالها شده است. به نظر مي رسد كنون با وجود بخش تحقيق و توسعه بزرگش نخواسته و يا(به احتمال زياد) نتوانسته است پس از چند سال، راه حلي براي اين نقطه ضعف در دوربينهايش پيدا نمايد.
تا حدي كه من به عنوان يك كاربر enthusiast كه معمولا در مرحله پروسس، فايلهاي خام را تا حدودي تحت فشار قرار مي دهم به فكر دوربينها و لنزهاي برندهاي ديگر افتاده ام. دليل اصلي افكار من همين نقطه ضعف مذكور است. چرا بايد دوربين فول فريم سال 2014 بخرم كه نويز در ناحيه shadows آن از دوربين كراپ برند ديگر در همان سال شايد بيشتر باشد!!
دليل نوشتن مطالب بالا: با نقاط ضعف سنسورهاي كنون آشنا شويم و اگر معمولا فايلها را در قيمت shadows تحت فشار زياد قرار مي دهيم به فكر سنسورهاي برندهاي ديگر باشيم.
البته در جريان هستم كه سنسور، همه چيز در يك دوربين نيست و دايناميك رنج هم، همه چيز در يك سنسور نيست! نه آن دو استاپ را بايد كوچك كرد و نه آنكه همه چيز را در آن دو استاپ ديد.
واقعيات را بايد پذيرفت؛ البته اين پذيرش اندكي زمان بر است؛ همانطوري كه براي من زمان برد.