با سلام به همه دوستان و اساتید۔
امسال دوباره هوس خرید دوربین کردم۔ البته از بیست سال پیش عکاسی فامیل دست خودم بود اونم با یه زنیت 122 ( یادش بخیر)
کارم عکاسی نیست ولی به ثبت واقعیات زندگی و مخصوصأ طبیعت و حیوانات خیلی علاقه مندم۔ از طرفی میدونم اگه dslr بگیرم حمل و نقلش برام خسته کننده ست! به همین علت به سمت میرورلس ها متمایل شدم۔ به همین علت پارسال یه eos m خریدم که بخاطر نداشتن چشمی و سرعت فوکوس پایین فروختمش۔ بعد از شش ماه با دیدن فوجی ایکس تی وان و ظاهر آنالوگ مانندش، چنان شیفته ش شدم که هر روز بیشتر دارم درباره ش تحقیق میکنم۔ با اینکه میدونم کنن و نایکان (کانن و نیکون) از لحاظ فراوانی خدمات حرف اول را میزنن ولی باز هم دلم با این دوربینه۔ (البته بنده با وزن و حجم بالای این دو مارک هم تا حدودی مشکل دارم!)
بعد از کلی تحقیق و بررسی به موارد زیر رسیدم:
1- کیفیت فیلمش در مقایسه با دیگر دوربینها اصلا خوب نیست۔ (درست مانند الیمپیوس)۔ با اینکه دوست میداشتم دوربین آینده م کیفیت فیلمشم خوب باشه ولی دیدم این دوربین اونقد مزیت داره که میتونم بیخیال فیلمش بشم فوقش یه هندی کم سونی به اندازه یه کف دست میگیرم برا فیلمبرداری۔
اما دو مشکل بعدی که خیلی نگرانم کرده :
1- بعضی از کاربران خارجی از مشکل سنسور x-trans در ثبت جزییات اجسام بافت دار ناراضی بودن۔ بطور مثال نوشتن که در عکاسی از طبیعت زمین پوشیده از سبزه و چمن را با جزٸیات خوب و دقیق ثبت نمیکنه و بافت چمنزار یکدست و با جزییات کم ثبت میشه۔ آیا این مورد حقیقت داره؟ اگه داره چقد میتونه در کیفیت عکس تأثیر داشته باشه؟
2- در کراپ صد در صد تصاویر raw و jpeg نسبت به رقبا صاف تر بوده ولی کاملأ بدون نویز هستن۔ آیا این صافتر بودن برای کاربری بنده که شخصی بوده ولی همه جوره عکسی دوست دارم بگیرم از عکاسی خیابانی و پرتره تا ماکرو و مخصوصأ طبیعت و حیات وحش میتونه مشکل ساز بشه؟
3- با توجه به فوکوس فوق العاده این دوربین آیا میتوان برای عکاسی از پرندگان ازش استفاده کرد؟ چون فوجی در حال تولید یه لنز تله فوتو با رنج خوب برای این دوربینه۔
ببخشید که زیاد شد!
بیصبرانه منتظرم