من قصد خرید جدی داشتم اما به دو دلیل فعلا منصرف شدم.
یکی همان اشکال لنز است (که طبق روالی که از فوجی سراغ داریم احتمالش هست که تا 2 ماه دیگر نمونه تصحیح شده اش را روانه بازار کند)
دومی هم اینکه میزان نویزش از دوربین فعلی ام پایین تر نیست.
من قصد خرید جدی داشتم اما به دو دلیل فعلا منصرف شدم.
یکی همان اشکال لنز است (که طبق روالی که از فوجی سراغ داریم احتمالش هست که تا 2 ماه دیگر نمونه تصحیح شده اش را روانه بازار کند)
دومی هم اینکه میزان نویزش از دوربین فعلی ام پایین تر نیست.
بابک برهانیhttp://sibsabz.persiangig.com
شما بر اساس فاصله زمانی بین 9100 و 9600 این رو میگی؟ یعنی ممکنه به زودی یه چیزی شبیه S100 مثلاً S110 یا S200 با لنز بهتر بیاد تو بازار؟
درضمن، آهونگار هم آورده، 570000 تومان.
سلام
من دیروز از مشهد از فتو آرام یک S100 خریدم 560 تومن
یک فیلتر Hoya Uv هم روش بستم و گذاشتمش تو یک کیف Case Logic و محافظ Lcd و رم Xd هم همچنین
همه رو هم شد 660 تومن
هر سوالی دارین می تونین بپرسین
SONY dvd 803
SONY T9
CANON 400D
FUJIFILM S100FS
آره یه همچین احتمالی میدم ...
حالا اساتید باید نظز بدن
بابک برهانیhttp://sibsabz.persiangig.com
همونطور که در پست قبلی گفتم، الان بحث داغی در DPReview در مورد تأثیر نصب فیلترهای CPL و UV بر کاهش CA/PF این دوربین در جریانه، شما هم اگه زحمتی نیست، در عکسهایی که احتمال وقوع این دو زیاد است (مثل Crop شاخه های درخت در یک روز آفتابی و کلاً لبه اجسام با Contrast شدید) مقایسه بفرمایید که در یک شات ثابت با مشخصات فوق، وجود فیلتر UV چقدر روی کاهش CA/PF تأثیر دارد.
در ضمن قیمت تجهیزات جانبی را هم به صورت جداگانه بفرمایید.
با تشکر
این دوربین از بسیاری جهات یک سر و گردن بالاتر از هم رده های خود است اما وجود ca که در همه عکسها هم محسوس است واقعاً آزاردهنده است و همه اشتیاق را برای خرید این دوربین از بین می برد. دوربین هرقدر مشخصات فنی دوربین روی کاغذ خوب باشد و هرقدر هم طراحی خوبی داشته باشد در نهایت توقع عکاس خروجی خوب است که متاسفانه این ایراد اساسی در این دوربین وجود دارد. نمی شود گفت خب هر دوربینی یک ایرادی دارد و خب این هم ایرادی دارد چرا که مثلاً این دوربین مشکل سافت بودن هم در تصاویرش وجود دارند اما این را نمی شود یک ایراد اساسی تلقی کرد چون برخی شارپنس و نویز بیشتری دارند و برخی مثل هم بیشتر نویز را کاهش می دهند و تصاویر سافت تر می شوند. سافتنس در این دوربین هم مثل H9 نیست که بشود آن را یک ایراد اساسی تلقی کرد. اما Ca...
دوستداران این دوربین به این نکته اشاره می کنند که ca را می شود با ابزارهای گرافیکی از بین برد اما جدا از اینکه تا چه حد این کار عملی است باید یگویم که به شخصه اصلاً دوست ندارم و حوصله هم ندارم که برای تک تک عکسهایی که می گیرم Ca زدایی هم بکنم...
اصلاً نمی توان با قاطعیت گفت که مشکل از امواج ماورای بنفش است که بشود نتیجه گرفت که مشکل با فیلتر UV قابل حل است. نور مرئی بازه ای از امواج الکترومغناطیس هستند که سنسور سعی در دریافت آنها دارد. در دوربینهای دیجیتال سعی می کنند سنسور را در بازه فرکانسی مشخصی که به معنای نور مرئی است وادار به سنس کنند اما مشکل اینجاست که در خطوط مرزی یعنی بین بنفش و ماورای بنفش و همچنین بین قرمز و مادون قرمز نمی توان فرکانس دقیقی در نظر گرفت که دقیقاً مرزی را بین نور مرئی و نامرئی تعیین کند. در واقع اینجا یک بازه وجود دارد و که اگر یک سنسور حد پایین را برای جدا سازی نور مرئی و نامرئی در نظر بگیرید ممکن است برخی امواج مرئی حذف شوند و اگر حد بالا در نظر گرفته شود می تواند اختلالات فراوانی ایجاد کند.
اما وجود ca در این دوربین لزوماً به معنای ورود موج ماورای بنفش نیست. چون اساساً ماورای بنفش قابل مشاهده نیست. (در زمره امواج نامرئی است) و موجی هم که نامرئی است که دیگر نمایشی نخواهد داشت! اما این دوربین ها گاهی امواج را تفسیر می کنند. مثلاً مادون قرمز که در برخی دوربین ها از آن استفاده می شود اصلاً مرئی نیست و دوربین تنها با استفاده از حرارت اجسام در محیط آنها را شبیه سازی می کند و تصویری را شبیه سازی می کند. این می تواند در مورد ماورای بنفش هم اتفاق بیافتد. یعنی سازنده دوربین ابتدا بازه میان بنفش و ماورای آن را برای سنسور مشخص می کند و در نهایت از سنسور می خواهد که اگر با فرکانسی در این حوزه مواجه شد که برایش تعریف نشده بود آن را با نور بنفش نمایش دهد. ممکن است حالا در این دوربین این بازه تا حد بالای مرزی تعریف شده باشد که در این صورت فیلتر UV قوی می تواند موثر باشد. اما فراموش نکنید که فیلتر UV قوی یعنی فیلتری که از حد پایین مرزی برای تمیز دادن بنفش و ماورای آن استفاده می کند و همین باعث حذف برخی امواج مرئی می شود. یعنی استفاده از UV بر خلاف تصور عموم بی ضرر نیست.
اما مشکل این دوربین می تواند اختلالت دیگری هم باشد. مثلاً ناتوانی سنسور در تفسیر امواجی که فلان خاصیت را دارند و...
حالا اگر مشکل از ماورای بفش باشد(که احتمالش هم زیاد است) و سنسور به گونه ای طراحی شده باشد که بتوان با استفاده از firmware ها و middleware ها بازه های جدیدی برای دوربین تعریف کرد آنگاه با قاطعیت می توان گفت که با update شدن firmware مشکل دوربین حل خواهد شد. این دیگر بستگی به تکنولوژی سنسوری دارد که در این دوربین استفاده شده و واسطه های نرم افزاری.
اگر خوشبینانه به قضیه نگاه کنیم دوستداران این دوربین می توانند با update شدن firmware منتظر یک خبرخوش باشند.
اینجاست که سونی می تواندبا تکنولوژی منحصر به فردش قدرت خود را به رخ بکشد!
ویرایش توسط JiNi : Wednesday 14 May 2008 در ساعت 23:35
ضمن تشکر از توضیحات مبسوط، لطفاً به این چهار عکس نگاه کنید که همگی از یک منظره ثابت گرفته شده اند. از راست به چپ اولی بدون فیلتر، دومی با فیلتر پلاریزه CPL، سومی با فیلتر UV و چهارمی با ترکیب فیلترها گرفته شده است. همانطور که ملاحظه می فرمایید، اوضاع عکس بدون فیلتر از لحاظ PF اصلاً جالب نیست و تأثیر فیلترها در بهبود عکسهای بعدی غیرقابل انکار می باشد.
این هم منبع عکسها
آقا مهدی (پست 53) مبارکه! لطفاً شما جواب درخواست اینجانب در پست 56 را بدهید.
من که نگفتم فیلتر تاثیر ندارد! اما حرف من اینست که اولاً ممکن است در برخی شرایط دیگر فیلتر نتواند همین مشکل را هم حل کند (یعنی اساساً مشکل ازامواج نامرئی نباشد) و ثانیاً اگر مشکل با فیلتر هم حل شود این درست نیست که در همه موقعیتها از فیلتر استفاده شود. شما با استفاده از فیلتر ممکن است برخی جزئیات را از دست بدهید. پس باز مشکل حل نشده است.ضمن تشکر از توضیحات مبسوط، لطفاً به این چهار عکس نگاه کنید که همگی از یک منظره ثابت گرفته شده اند. از راست به چپ اولی بدون فیلتر، دومی با فیلتر پلاریزه CPL، سومی با فیلتر UV و چهارمی با ترکیب فیلترها گرفته شده است. همانطور که ملاحظه می فرمایید، اوضاع عکس بدون فیلتر از لحاظ PF اصلاً جالب نیست و تأثیر فیلترها در بهبود عکسهای بعدی غیرقابل انکار می باشد.
این هم منبع عکسها
سنسور دوربین خود یک فیلتر است که مانع detect کردن امواج نامرئی می شود. (در واقع اصلاً آنها را سنس نمی کند) حالا در شرایط طبیعی که امواج مرزی زیاد هستند می توان با استفاده از فیلترهایی که بیشتر فیلتر می کنند(!) نتیجه بهتری گرفت. اما این فیلترینگ زیادی در شرایطی که نباید مورد استفاده قرار گیرد می تواند اثرمنفی روی عکس داشته باشد. حالا اگر شما مجبور باشید همیشه از این فیلترها استفاده کنید خب چیزهایی به دست آورده اید...چیزهایی هم از دست داده اید...باز این ضعف دوربین است.
لازم به ذکر است که در این بحث فقط به سنسور به عنوان همه کاره اشاره کردم اما در واقعیت چند المان دیگر هم دخیل هستند.
من خیلی امیدوارم که این مشکل با عرضه firmware جدید حل شود.