با سلام،
مدتهاست که از این وب سایت و مطالب مفیدش استفاده می کنم و گرچه تازه در این تالار ثبت نام کرده ام ولی مشتاقانه مقالات و نظرات کارشناسانه شما دوستان را مطالعه کرده ام و از آنها بهره فراوان برده ام. بجاست که پیش از هردرخواست، به نوبه خود از همه شما عزیزانی که با صرف وقت، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار عموم قرار داده اید تشکر کنم.
اما موضوع بحث:
دوربین فعلی بنده در یک سقوط مرگبار جان به جان آفرین تسلیم کرد و حالا شدیداً سرگرم بررسی دوربین های مختلف سونی هستم تا دوربین جدیدی انتخاب کنم. بودجه ای که برای این کار در نظر گرفته ام 1000 دلار است و نمی توانم بیش از این هم خرج دوربین کنم.(دوربین و همه متعلقاتش از جمله کیف و لنز و احیاناً کانورتور و...) ضمناً دوربین را هم آمریکا برایم می آورند و قیمتها را بر اساس آنچه در سایتها ذکر شده می توانم محاسبه کنم. در بین دوربین هایی که سونی اخیراً آنها را به بازار عرضه کرده دو مدل متفاوت توجه من را به خود جلب کرد. یکی Sony DSC-H50 از رده SRL-Like ها و دیگری Sony DSLR-A200 . شاید مقایسه این دو دوربین چندان صحیح نباشد اما به هر صورت می خواهم دوربینی که بهتر می تواند نیازهای من را در حال و آینده برطرف کند را انتخاب کنم و قطعاً نمی توان از قابلیت ها و کیفیت SLR ها هم چشم پوشی کرد.
در صورتی که H50 را بگیریم قطعاً هر دو کانورتور تله(DH1758) و واید (DH0758) را هم خواهم خرید. عملکرد این دو کانورتور عالی است و با داشتن آنها محدوده 790.5 – 21.7 میلیمتر را در اختیار خواهم داشت. بعلاوه بی هیچ هزینه اضافی هم سایر امکانات این دوربین جذاب در اختیارم خواهند بود.
با خرید A200 زوم تله H50 و سایر قابلیت های این دوربین را از دست خواهم داد.(حتی با احتساب کراپ فاکتور که به نظرم فاکتور مناسبی برای مقایسه زوم تله نیست) بعلاوه مجبور به حمل دوربینی سنگین خواهم بود که احتمالاً عکاسی در برخی شرایط را سخت تر می کند. چون تا به حال dSLR نداشته ام خوشحال می شوم اگر دوستان در این زمینه هم راهنمایی کنند و معایب دیگر SLR ها(که عملاً در کار خود را نشان می دهند) را متذکر شوند. البته مزایا و ویژگی های این دوربین ها را همیشه مطالعه کرده ام اما به دنبال معایب آن نبوده ام در مواقعی هم که به صورت تستی با SLR ها عکس گرفته ام حجم و وزن بالای این دوربین ها توجه من را به خود جلب کرده است.
با خرید H50 هم خود را از دنیای SLR ها محروم خواهم کرد و هم مجبور خواهم بود مدتی دیگر را با سنسور کوچک و لنزهای ابتدایی این دوربین سر کنم. چیزی که باعث می شود همچنان مردد بمانم این است که آیا اولاً(جدای از کیفیت) به قابلیت های بدنه این دوربین ها احتیاج دارم؟ هنوز به موردی برنخورده ام چون SLR-Like ها تنظیمات فراوانی را در اختیار کاربر قرار می دهند. البته تنظیماتی هست که چون هرگز با آنها کار نکرده ام از لزوم وجودشان و اثرشان بر تصویر خروجی هم بی اطلاعم. البته همیشه عکاسی در ایزوهای بالا با SLR-Like ها آزاردهنده بوده... و ثانیاً آیا تفاوت کیفیت آنقدر ارزش دارد که از امکانات یک SLR-Like مثل H50 بگذرم؟ قطعاً کیفیت یک پارامتر مهم است اما فکر می کنم خود عکاس بیشترین حساسیت را روی کیفیت عکس خود دارد و بیننده پیش از کیفیت انتظارات دیگری دارد. کیفیت H50 هم بد نیست که بگوییم مخاطب با دیدن کیفیت آن به خود اثر کم توجهی خواهد کرد!
شاید بگویید که خود همه مقایسه لازم را انجام داده ام پس حالا باید بتوانم تصمیم بگیرم! اما متاسفانه هنوز نمی توانم تصمیم بگیرم... موقع خرید دوستانم همیشه با قاطعیت نظر می دادم اما حالا که نوبت به خودم رسیده نمی توانم تصمیم قاطعی بگیرم و برای همین از شما کمک گرفته ام تا شاید با اشاره به نکاتی دیگر یا با تاکید لزوم وجود ویژگی هایی خاص در هر یک از این دو دوربین تصمیم گیری را برای آسان کنید.
درکل مانده ام که با یک دوربین جمع و جور و سبک که کیفیت قابل قبولی دارد و امکانات جنبی مختلفی را در اختیار می گذارد عکس بگیرم یا کیفیت و امکانات بدنه A200 را انتخاب کنم و با وزن و حجم آن هم کنار بیایم و سعی کنم با امکاناتی که هنوز آنها را تجربه نکرده ام عکسهای بهتری بگیرم. در مقایسه هم فراموش نشود پول بیشتری هم در آینده نمی توانم خرج دوربین کنم. می دانم که هیچ کدام این دوربین ها نمی توانند جایگزین دیگری باشند و کسی که علاقه مند به عکاسی است بهتر است هر دو نوع دوربین را برای استفاده در شرایط مختلف داشته باشد اما اینجا یک money factor وجود دارد که اجازه انتخاب یکی را به من می دهد.
برای ساده شدن صورت مساله بهتر است A200 را با همان دو لنز پیشنهاد شده به قیمیت 600 دلار در نظر بگیریم
(18-70mm f/3.5-5.6 and 75-300mm f/4.5-5.6) و فرض کنیم جز لوازم جنبی دیگر خرجی برای دوربین نخواهیم کرد. حالا این پکیج ارزنده تر است یا H50 به همراه کانورتورها(این هم به قیمت 700 دلار).
یک مساله دیگر! آیا بازرگانی ایران که نماینده رسمی سونی در ایران است گارانتی(در صورت وجود گارانتی بین المللی) و پشتیبانی دوربینی که در آمریکا تهیه می کنم را به عهده می گیرد؟ قائداتاً باید به عهده بگیرد اما به هرحال اینجا ایران است، سرزمینی که در آن هیچ چیز عجیب نیست...
با سپاس از توجه شما
پ.ن: تیتر را با حروف درشت می نویسم اما به طور خودکار حرف اول بزرگ باقی می ماند و سایر حروف کوچک می شوند!