....از نظر تکنیکی افزایش رزلوشن مساوی است با کاهش سایز فتودیوها و پیکسلها.
اما با اصلاحات و مهندسیهای جدید این مشکل تقریبا در حال برطرف شدن است. اگر خاطرتان باشد بنده در ابتدای معرفی 5D MK2 و 1Ds MK3 h جز اولین افرادی بودم که به دیفرکشن اشاره کردم و خیلیها در آن زمان (معرف حضور دوستان هستند! Canon 350D+Sigma17-70) اصلا این بحث را قبول نکردند و قبول نداشتند و بعدا به همان عرایض بنده رسیدند.
بله دیفرکشن و نویز و کنتراست و دینامیک رنج محدود از عواقب رزلوشن بالا است اما به راحتی با مهندسی میتوان آنها را بسیار کم کرد.
در سنسورهای جدید CMOS کانن که خدا را شکر سعی شده به حداقل برسد و بعد از عرضه آن سنسور 120 مگاپیکسلی کانن امید به برطرف شدناش بسیار زیاد شد.
در نیکون هم به لطف سنسورهای back-illuminated CMOS این مشکل بسیار کم و ناچیز است.
http://www.sony.net/SonyInfo/News/Pr...69E/index.html
اما جدای از مشکلات افزایش مگاپیکسل موضوع کم بودناش هم مهم است.
درست است که سایز چاپ ما اغلب محدود است. اما داشتن دیتیل و جزییات بیشتر در سنسورهای با رزلوشن بالاتر کمک شایان توجهی به عکس میکند. خروجی شما بسیار شارپتر و رنگها زندهتر خواهد بود. هرچند بنده حداش را محدود به 30 مگاپیکسل میدانم (در دوربینهای APS-C) و 50 - 60 مگاپیکسل در فول فریمها و بیشتر از آن عذاب میشود.
باور کنید خروجی یک سنسور 20 مگاپیکسل یقینا جزییات و دیتیل و شارپنس بهتری برایمان خواهد داشت تا یک سنسور 12 مگاپیکسلی.
من بیشتر به سیستمهایی شبیه به Hasselblad H4D-200MS با رزلوشن 200 مگاپیکسل اعتقاد دارم. یک سنسور 50 مگاپیکسلی که 6 بار از سوژه عکاسی میکند و بعد این 6 شات را بر روی هم ترکیب کرده و یک تصویر 200 مگاپیکسل خروجی میدهد.
دیتیل و جزییات در حد اعلای آن در خروجی دیده میشود.
وقتی برندهای اینچنینی که دیگر اغوای مگاپیکسل نمیشوند به دنبال افزایش هستند یقین بدانید که داشتن رزلوشن بالاتر نعمتی است.
شاید از نظر تئوری 12 یا 15 مگاپیکسل برای چاپهای عادی کافی باشد. اما جادوی actual pixels در فتوشاپ خواب و خوراک را از عکاس خواهد گرفت.
وقتی نگاتیو را با سنسور مقایسه میکنیم که رزلوشن 38 تا 45 مگاپیکسلی را برایش در نظر میگیرند هنوز امید خواهیم داشت که سنسورها پیشرفت کنند (هرچند به نظرم مقایسه این دو کار بیهوده و غیر منطقی است)
اما بنده جز کسانی نیستم که احساس کنم که 12 یا 21 یا 30 برایم کافی است.