فکر میکنم بیشتر از اینکه تکرار مکررات کنیم خوب خواهد بود که فکر کنیم چه اتفاقی در بازار دوربین میافتد.
اولین قدم رو در این راستا کانن برداشته. گمان کنم کمتر از یکسال پیش بود که دوستان در این تاپیک و یا همین دوروبرها از کراپ 1/3 میگفتند که بهترین است و اینها.
یادم میآید که بحث کردیم که ۱دی کانن اگر بخواهد در بازار ادامه دهد باید فول فریم شود. به هر طریق این اتفاق با حضور ۱دیایکس افتاد.
در مورد نیکون هم این داستان به همین صورت است. نیکون نیازمند دوربین فول فریم با قیمت مناسب است. گمان میکنم دوربینی در کلاس بدنهی دی۷۰۰ نباید قیمت نجومی داشته باشد. چه با مگاپیکسل بالا و چه با مگاپیکسل پایین. به گمانم هرچه تولید شود زیر ۴ هزار دلار خواهد بود.
حالا چه چیزی رو پیشبینی نکرده بودیم؟
اینکه کانن از تولید ۱دیاس دست بردارد. البته بطور رسمی اعلام نکرده که دوربینی در این کلاس با مگاپیکسل بالا تولید نمیکند، اما ترکیب ۱دی و ۱دی اس و تولید ۱دیایکس به نظر من معنیش میشه آپدیت ۱دی به فول فریم و حذف ۱دیاس.
حالا چرا این اتفاق افتاده؟
این مدت در موردش خیلی فکر کردم. که چرا کانن این رده رو متوقف کرده.
در نهایت به این نتیجه رسیدم که اگر کانن میخواست کانن ۱دیاس رو آپدیت کنه و طبق روال قیمت گذاری پیشین پیش برود با توجه به قیمت ۱دیایکس باید دوربین ۱دیاس جدید رو با چیزی در حدود ۳۰ مگاپیکسل با حدود قیمت ۸ تا ۹ هزار دلار تولید میکرد. ابتدا هم ۱دیاس را تولید میکرد و سال بعد ۵ دی.
مدیومفرمتهای جدیدی به بازار آمدهاند با حدود قیمت ۱۰ هزار دلار. این دوربینها رقیب مستقیمی برای دوربین فول فریم با مگاپیکسل بالای کانن در ردهی قیمت ۸ هزار دلار خواهند بود.
با توجه به مصرف اصلی این رده از دوربینها یعنی عکاسی در استودیو، عکاسان منظره و یا عکاسان صنعتی، گمان میکنم ۵دی مارک دو توانسته بسیاری از این افراد رو جلب کنه.(حتی تعدادی از عکاسان خبری و یا مستند اجتماعی که یوزر کانن بودند بالاجبار از این دوربین استفاده میکردند. بدی هم نبود.) اشکالات ۵دی بیش از همه مشکل پوششها و یا کمی کند بودن دوربین و یا سیستم فوکوس بود. عکاسان استودیو و صنعتی که مشکل خاصی ندارند. فقط در طبیعت این دوربین دچار مشکلات گرد و غبار میشود. و یا عکاسان خبری مشکل کند بودن این دوربین را بیشتر احساس میکردند.
یقین دارم نسخهی جدید ۵ دی، سرعت عمل بیشتری دارد. سیستم فوکوس بهینه و پوششهای بدنه هم بهبود خواهد یافت.
یعنی دیگر جایی برای تولید دوربینی با ۸ هزار دلار به هوای مگاپیکسل بالا نیست.
همانطور که دی۳ ایکس نیکون جذابیتی ندارد.
با توجه به شایعات، اگر نیکون دست از تولید دی۷۰۰ با سنسور کممگاپیکسل کم نویز بردارد و دوربینی چون ۵دی تولید کند.
دی۴ هم بزودی به بازار بیاید؟ بعد از مدتها رقابت پلکانی برندها از بین خواهد رفت و دوربینهایی همشکل و با امکاناتی نزدیک خواهیم داشت.
چیزی که از دست خواهیم داد؟ دوربینی در کلاس بدنهی دی۷۰۰ با سنسور دی۳ اس و یا دی۴.
دوربینی در کلاس بدنهی ۵دی، سریعتر و قویتر. با سنسور ۱دیایکس.
تا زمانی که کانن و نیکون فکر کنند میتوانند ما را مجبور به خرید این بدنهها(چون ۱دی و دی ۳) با این قیمتها بکنند؟ کوتاه نخواهند آمد.