سوای مسئله تراز سفیدی در عکاسی ، که همچنان امکان تنظیم وایت بالانس مناسب دستی و اتومات را در بدنه ها مهم و لازم میدانم...
با توجه به امکانات جدید DSLR ها در مورد فیلمبرداری های بسیار با کیفیت ، چه اشکالی دارد که وایت بالانس دوربین در شرایط مختلف نوری به نحو احسن عمل کند که زمان پست پروسس فایل های سنگین فیلم ها نیز به حداقل برسد؟
اصل مطلب همین جاست! کسی که کار خبری حرفه ای می کند, لوازم حرفه خود را باید داشته باشد. تا بتواند با حرفه ای ها رقابت کند. چون در مورد موضوع مورد بحث (عکاسی خبری) سرعت و زمان از عوامل حیاتی هستند باید برای این دو هزینه کرد. یعنی یا تجهیزات فوق حرفه ای و بالطبع هزینه اولیه بیشتر و صرفه جویی در زمان برای دراز مدت یا بالعکس. به عبارت دیگر شما پول می دهید تا زمان بخرید!
چه توضیحی بدم آقای طالبی؟
منظور این بود من که توجه خاصی به wb دارم و بعضاً از کاغذ سفید و خاکستری هم استفاده میکنم عکسهایم به خوبی auto wb ایشان در نمی آید.
(تا فردا شب نمیتونم بیام سایت اگر دوستان سوالی کردند یا مسأله ای را مطرح کردند انشاا.. تا فردا شب.. اگر هم پستها به تاپیک معروف منتقل شد که هیچ. ممنون)
ویرایش توسط amirmisagh : Tuesday 12 October 2010 در ساعت 15:54
امیر نادری
جناب میثاق نادریجالب است
12 ثانیه ، 10 ثانیه دیگه نبود؟
9 ، 8 ، 7؟!
بیرون گود نشستن و نظریه صادر کردن کار آسانی است .
اینگونه نیست که یک هفته باشد دوربین دست گرفته باشم و اینجا برای ملت حکم صادر کنم.
اگر پروسس راو برای شما امر دور از دسترس و عجیبی است؟ سالها پیش به لطف آقایان محمدرضا شهبازی و نعما محمدیان روشن و تمام دوستانی که در این سایت و فروم فعال بودند یاد گرفتم که عکاسی راو مثل عکاسی با نگاتیو است و عکاسی jpg مانند عکاسی با دوربین پولاروید!
حالا شما هرجوری که دوست دارید عکاسی کنید.
تا بحال چند بار raw عکاسی کردید؟
اگر اشتباه نکنم 6 سال است غیر از raw عکاسی نکردم! بعد میگوید بیرون گود نشستم و نظریه صادر می کنم؟
اگر دوست دارید روزی تشریف بیاورید تا نشان دهم چگونه می شود در زمانی که گفتم عکسهای خبری را تنظیم کرد. و چگونه می شود از آنها خروجی گرفت.
پیشنهاد قبلی هم همان است که کمی مقالات سایت عکاسی را بخوانید. کمی هم در مورد پروسس raw و روند کاری در فروم جستجو و مطالعه کنید.
من نمی دانم شما در چه زمانی 200 عکسی را که گرفته اید نگاه می کنید. اما هیچ تفاوتی نمی کند.پس raw بگیریم و خیال خودمان را راحت کنیم . آنوقت جهت مشاهده ی تصاویر ثبت شده ( بطور متوسط 200 تصویر ) چقدر زمان لازم است؟ سوای ادیت. حتماً اینبار زیر 10 ثانیه.
اگر 200 عکس را در 10 ثانیه می بیند فایلهای raw را هم در همان 10 ثانیه می بینید.
اگر 200 عکس را در 20 ساعت می بینید فایلهای raw را هم در همان 20 ساعت می بینید.
چگونه؟
اگر از اپل استفاده می کنید که اصلا متوجه تفاوتی فرمت فایل نمی شوید و در خود os بصورت استاندارد و بی هیچ دردسری فایلها را بصورت thumbnail می بینید و می توانید با کلیک آنها را ببینید.
در ویندوز xp با نصب cd نیکون thumbnail ها درست می شد و بی دردسر دیده می شد(کانن هم احتمالا به همین سادگی باشد) و با نرم افزارهایی مثل acdsee به سادگی عکسها را مرور می کردم.(حالا نمی دونم در ویندوز 7 امکاناتی مثل mac os اضافه شده یا نه)
خلاصه داستان اینکه دیدن عکسهای raw تفاوت خاصی با jpg ندارد چون در اکثر فرمتهای raw (شاید هم در همه آنها) یک فایل jpg وجود دارد برای مرور سریع عکس.
جناب میثاق نادری، شما که هنوز برای دیدن فایلهای raw مشکل دارید بهتر نیست قبل از متهم کردن دیگران به لایک زدن بدون خواندن مطلب، قبل از وامصیبتا فرستادن و گفتن اینکه ما بیرون گود نشستیم و حکم صادر می کنیم کمی مطالعه کنید و یا حداقل از دوستانی که اینجا فراوان هستند و کارشان اصلا عکاسی نیست و فقط علاقه مند به عکاسی هستند ولی بسیار بسیار بیش از من و امثال من می دانند سوال کنید؟
فکر کنم جای تاپیک اشتباه شده از d7000 رفته رو فرمت ذخیره عکس اینم مقاله کن راک راکول که تاکید میکنه I never shoot raw. Why would I? Raw is a waste of time and space, and doesn't look any better than JPG even when you can open the files.
http://www.kenrockwell.com/tech/raw.htm
البته به نظر من فرمت raw خیلی جاها کمک میکنه و تاثیر زیادی داره ولی نه دراون حد که کل زندگیم عکسraw بگیرم!!
واقعا مرجع معتبرتری از ایشان پیدا نکردید؟ آنهم مطلبی که جدید هم نیست.
JPEG دوربینهای جدید خیلی بهتر از قدیم شده است و میشود در برخی موارد مثل همین عکاسی خبری از آن استفاده کرد. اما این مساله کاربرد RAW را حتی در همین عکاسی خبری رد نمیکند. بسته به موقعیت و شرایط باید عکاس انتخاب خود را انجام دهد. یکی از مهمترین شرایط انتخاب، تجربه عکاس در استفاده از RAW است.
نکته ظریفتر از مو در این بحث همین است: کسانی که تجربه بیشتری در استفاده از RAW دارند، اساسا دیگر آن را فرمت مشکل و دست و پاگیری نمیبینند. از سوی دیگر، کسانی که تجربه کمتری در استفاده از RAW دارند و حتی در دیدن فایلهای RAW هم مشکلاتی دارند، و پروسس آن را وقتگیر و غیرجذاب میبینند، معمولا در این گونه بحث ها از RAW دوری میکنند.
عکاسی RAW در حالحاضر، یعنی مهر ماه ۸۹ مطابق با اکتبر ۲۰۱۰ ، بسیار ساده و بیدردسر است. همه مراحل آن از عکاسی گرفته تا دیدن عکسها و پروسس و تهیه خروجی با استفاده از دوربینهای امروزی و نرمافزارهای مدرن، تفاوت چندانی با JPEG ندارد. اگر کسی چنین فرآیندی را تجربه نکرده است، نیاز به تمرین و آموزش خواهد داشت.
پینوشت: البته شخصا از برپایی چنین بحثهایی استقبال میکنم چون محملی است برای انتقال تجربیات و آموزهها. دوستان نیز بدون دلگیر شدن از یکدیگر در بحثها شرکت کنند که نفعش به همگان خواهد رسید. ممنون.